"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

10.000 euro lenen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021

5 tips voordeligste lening 10.000 euro

1

10.000 euro lenen vergelijken

Leningen van 10.000 vergelijken levert je de grootste en makkelijkste besparing op. Iedere kredietverstrekker heeft namelijk zijn eigen rentes en voorwaarden. En vergis je niet, de verschillen zijn groot. Zorg dat je niet onnodig te veel betaalt en vergelijk leningen.

2

Voorwaarden lening van 10.000 euro

Naast de rente vergelijken, kan een kijkje nemen naar de voorwaarden ook geen kwaad. De mogelijkheid tot boetevrij aflossen scheelt je veel geld. Bovendien zijn er soms verzekeringen inbegrepen die je beschermen tegen financiële problemen.

3

Extra aflossen op lening van 10.000 euro

Zoals we in tip 2 noemde, scheelt extra aflossen je veel geld. Zeker als dit boetevrij kan. Door extra af te lossen verkort je namelijk de aflosperiode. Daardoor betaal je minder lang rentekosten wat je merkt in je portemonnee.

4

Looptijd lening 10.000 euro bepalen

De lengte van de aflosperiode bepaalt de hoogte van je maandlasten. Een langere looptijd heeft lagere maandlasten. Hierdoor lijkt je lening van 10.000 euro misschien goedkoper, maar onder de streep kom je duurder uit. Met een lange looptijd betaal je namelijk langer rentekosten. Bespaar daarom door een korte looptijd af te spreken.

5

10.000 euro lenen met rentekorting

Heb je een eigen woning? Sommige kredietverstrekkers bieden je in dat geval een korting op de rente aan. Hoewel de lening van 10.000 euro goedkoper is, gelden er strengere voorwaarden. Zo mag je de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Top 10 leningen 10.000 euro

Voor je een lening van 10.000 euro aanvraagt, adviseren we je om de rente en voorwaarden van de verschillende leningen van 10.000 euro goed te vergelijken. Hieronder vind je de top tien leningen van 10.000 euro met de laagste rente. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Top 10 leningen 10.000 euro
Aanbieder Leenvorm Rente
ABN AMRO Persoonlijke lening 4,80%
Lender & Spender Persoonlijke lening 4,80%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,90%
Directa.nl Persoonlijke lening 4,90%
Findio Persoonlijke lening 5,00%
Freo Persoonlijke lening 5,00%
Qander Persoonlijke lening 5,50%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 5,60%
Santander Persoonlijke lening 5,80%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 5,90%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 10.000 euro met een looptijd van 60 maanden (PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • 10.000 euro lenen
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
10.000 euro lenen

10.000 euro lenen

Wil je bijvoorbeeld een auto financieren of je huis verbouwen en daarom 10.000 euro lenen? Wacht dan nog even met naar je bank stappen en bespaar door te vergelijken. 43 procent van de consumenten met een lening doet dit niet en gaat naar hun grootbank. Deze grootbanken hebben vaak een hogere rente dan kleinere, online kredietverstrekkers. Op die manier betaal je onnodig veel voor je lening. Door te vergelijken wacht er een besparing van gemiddeld 500 euro per jaar op je!

Waarom 10.000 euro lenen vergelijken op Geld.nl?

Wil je een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluitenOp Geld.nl maken we het lening aanbod overzichtelijk en begrijpelijk, zodat jij de juiste beslissing kunt nemen voor je lening van 10.000 euro.

Grootste aanbod leningen 10.000 euro

Bij ons vergelijk je het grootste aanbod leningen van 10.000 euro op basis van je voorkeur en wensen. Je beantwoordt een paar vragen, waarna wij de leningen van 10.000 euro op een rij zetten die passen bij je situatie. Je vindt meteen de lening met de laagste rente en beste voorwaarden voor een leenbedrag van 10.000 euro. Vervolgens vraag je direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Appeltje eitje!

10.000 euro lenen

Onafhankelijk en actueel vergelijken

De data op onze website krijgen we van het onafhankelijke MoneyView. Hierdoor zijn de gegevens altijd actueel. Afspraken met kredietverstrekkers hebben geen invloed op de resultaten van de geld lenen vergelijking. De lening van 10.000 euro met de laagste rente staat altijd bovenaan, ook als we niet samenwerken met de betreffende kredietverstrekker. Bovendien betaal je geen extra kosten als je de lening aanvraagt. Hierdoor zijn wij een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Goedkoopste lening 10.000 euro gevonden? Pak die besparing!

De goedkoopste lening van 10.000 euro gevonden? Laat die besparing dan niet liggen. Sluit de lening van 10.000 euro direct online af via Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar!

Lening 10.000 euro aanvragen

Zodra je de beste lening van 10.000 euro gevonden hebt, kun je gratis een vrijblijvend een offerte aanvragen op Geld.nl. De offerte voor je lening aanvragen duurt maar vijf minuten. We hebben de volgende gegevens van je nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Offerte 10.000 euro lenen

Na je offerte aanvraag checkt de kredietverstrekker je gegevens en of je voldoet aan hun voorwaarden. Binnen één werkdag sturen ze je een offerte. Lees deze goed door, omdat de offerte anders kan zijn dan wat je hebt aangevraagd. De kredietverstrekker vindt je risicoprofiel misschien te hoog en vraagt daarom mogelijk een hogere rente voor je lening van 10.000 euro. Ben je het met de offerte eens, dan onderteken je die en stuur je hem samen met de gevraagde documenten terug.

Zodra de kredietverstrekker de ondertekende offerte en de documenten binnen heeft, ontvang je de 10.000 euro meestal binnen één werkdag op je bankrekening.

Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit aan tijdens je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Een ander bedrag dan 10.000 euro lenen?

De hoogte van het leenbedrag beïnvloedt de rente lening. Meestal geldt: hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente. Dit komt onder andere door de administratieve kosten die de kredietverstrekker maakt. Deze zijn altijd hetzelfde, maar zijn in verhouding hoger bij lagere leenbedragen en wegen daardoor zwaarder mee in de rente.

Misschien denk je er daarom aan meer te lenen dan 10.000 euro. Dit heeft inderdaad zijn financiële voordelen, maar er zitten ook risico’s aan vast. Met een hoger leenbedrag heb je hogere maandlasten. Als je die niet kunt dragen wordt de lening aflossen een probleem. Wij raden daarom aan om niet meer te lenen dan nodig.

Start hier direct met je lening berekenen als je op zoek bent naar een van de onderstaande leenbedragen:

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc