Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

 • Meer dan 45 leningen
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

2.500 euro lenen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  243 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

5 tips voordeligste lening 2.500 euro

1

2.500 euro lenen vergelijken

Leningen van 2.500 vergelijken levert je de grootste en makkelijkste besparing op. Iedere kredietverstrekker heeft namelijk zijn eigen rentes en voorwaarden. En vergis je niet, de verschillen zijn groot. Zorg dat je niet onnodig te veel betaalt en vergelijk leningen.

2

Voorwaarden lening van 2.500 euro

Naast de rente vergelijken, kan een kijkje nemen naar de voorwaarden ook geen kwaad. De mogelijkheid tot boetevrij aflossen scheelt je veel geld. Bovendien zijn er soms verzekeringen inbegrepen die je beschermen tegen financiële problemen.

3

Extra aflossen op lening van 2.500 euro

Zoals we in tip 2 noemde, scheelt extra aflossen je veel geld. Zeker als dit boetevrij kan. Door extra af te lossen verkort je namelijk de aflosperiode. Daardoor betaal je minder lang rentekosten wat je merkt in je portemonnee.

4

Looptijd lening 2.500 euro bepalen

De lengte van de aflosperiode bepaalt de hoogte van je maandlasten. Een langere looptijd heeft lagere maandlasten. Hierdoor lijkt je lening van 2.500 euro misschien goedkoper, maar onder de streep kom je duurder uit. Met een lange looptijd betaal je namelijk langer rentekosten. Bespaar daarom door een korte looptijd af te spreken.

5

2.500 euro lenen met rentekorting

Heb je een eigen woning? Sommige kredietverstrekkers bieden je in dat geval een korting op de rente aan. Hoewel de lening van 2.500 euro goedkoper is, gelden er strengere voorwaarden. Zo mag je de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Goedkoopste leningen 2.500 euro

Voor je een lening van 2.500 euro gaat aanvragen, adviseren we je om de rente en voorwaarden van de verschillende leningen van 2.500 euro goed te vergelijken. Hieronder vind je de top tien leningen van 2.500 euro met de laagste rente. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Laagste rente lening 2.500 euro
Aanbieder Leenvorm Rente
Lender & Spender Persoonlijke lening 9,00%
Rabobank Persoonlijke lening 9,15%
ING Persoonlijke lening 9,70%
Santander Persoonlijke lening 9,90%
Santander Doorlopend krediet 10,00%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 2.500 euro met een looptijd van 60 maanden (PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (DK)
Zojuist overgestapt

21.557

2.500 euro lenen

Wil je 2.500 euro lenen? Het is makkelijk om naar je vaste bank toe te stappen, maar het is de vraag of dit ook de voordeligste optie is. Grootbanken vragen namelijk vaker een hogere rente. Dit terwijl een lager leenbedrag sowieso al een hogere rente heeft. Extra kans dus om te besparen door je lening van 2.500 euro te vergelijken.

Waarom 2.500 euro lenen vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag geld helpen besparen op je vaste lasten. Zo ook op je lening van 2.500 euro. Geld lenen start dus met een vergelijking op Geld.nl.

Lening 2.500 euro vergelijken

2.500 euro lenen

Grootste aanbod leningen 2.500 euro

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod leningen van 2.500 euro. Zo vind je gemakkelijk de lening die bij jou en je leendoel past. Heb je de lening met de laagste rente en beste voorwaarden gevonden? Dan sluit je die direct online af.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een financiële instelling. De data die wij tonen is dus niet beïnvloed door derde partijen. We zorgen dat de data altijd actueel is, zodat jij een eerlijke en kloppende vergelijking kunt maken voor je lening van 2.500 euro. Je betaalt bovendien geen extra kosten als je de lening via ons afsluit. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op een lening van 2.500 euro geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Voordeligste lening van 2.500 euro gevonden? Pak die besparing!

Je hebt de rentes en voorwaarden vergeleken en de perfecte lening van 2.500 euro gevonden. Laat die lening niet liggen en sluit hem direct af!

Lening 2.500 euro aanvragen

Heb je een geschikte lening van 2.500 euro gevonden, dan vraag je gratis en vrijblijvend een offerte aan op Geld.nl. Een offerte voor een lening aanvragen kost je slechts vijf minuten. We willen hierbij de volgende gegevens van je weten:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Offerte 2.500 euro lenen

De kredietverstrekker checkt je gegevens en kijkt of je aan hun voorwaarden voldoet. Binnen één werkdag krijg je een offerte opgestuurd. Als je akkoord bent, onderteken je de offerte en stuur je die samen met de gevraagde documenten terug. Controleer de offerte goed voordat je dit doet, omdat er gegevens kunnen afwijken. Wanneer de kredietverstrekker de ondertekende offerte en de documenten binnen heeft, beschik je vaak al binnen 24 uur over de 2.500 euro.

Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Meer dan 2.500 euro lenen?

Heb je toch meer dan 2.500 euro nodig? Een hoger leenbedrag heeft een lagere rente, daar zou je van kunnen profiteren. Maar je maandlasten worden ook hoger. Als je die niet kunt dragen, kom je misschien in de financiële problemen. Leen daarom niet meer dan nodig.

Hoeveel kan ik lenen? Start hier direct je vergelijking als je op zoek bent naar een van de onderstaande leenbedragen:

Tarieven 2.500 euro lenen in beeld

Een lening van 2.500 euro afsluiten doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van leningen en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt voor de meeste gangbare leenbedragen. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente loopt uiteen van 3,6 procent tot 11,2 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 7,60% 3,80% -%
Maximale rente 9,90% 8,70% -%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 -
Maximale looptijd (maanden) 120 144 -
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 7,60% 3,80% -%
Looptijd (maanden) 60 60 -
Totaal krediet €2.995 €27.446 €-

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 9,7% 4,5% -%
Maximale rente 9,8% 7,4% -%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 -
Maximale looptijd (maanden) 240 240 -
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 9,7% 4,5% -%
Looptijd (maanden) 64 56 -
Totaal krediet €3.174 €27.674 €-

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel. Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc