"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

25.000 euro lenen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021

5 tips voordeligste lening 25.000 euro

1

25.000 euro lenen vergelijken

Leningen van 25.000 vergelijken levert je de grootste en makkelijkste besparing op. Iedere kredietverstrekker heeft namelijk zijn eigen rentes en voorwaarden. En vergis je niet, de verschillen zijn groot. Zorg dat je niet onnodig te veel betaalt en vergelijk leningen.

2

Voorwaarden lening van 25.000 euro

Naast de rente vergelijken, kan een kijkje nemen naar de voorwaarden ook geen kwaad. De mogelijkheid tot boetevrij aflossen scheelt je veel geld. Bovendien zijn er soms verzekeringen inbegrepen die je beschermen tegen financiële problemen.

3

Extra aflossen op lening van 25.000 euro

Zoals we in tip 2 noemde, scheelt extra aflossen je veel geld. Zeker als dit boetevrij kan. Door extra af te lossen verkort je namelijk de aflosperiode. Daardoor betaal je minder lang rentekosten wat je merkt in je portemonnee.

4

Looptijd lening 25.000 euro bepalen

De lengte van de aflosperiode bepaalt de hoogte van je maandlasten. Een langere looptijd heeft lagere maandlasten. Hierdoor lijkt je lening van 25.000 euro misschien goedkoper, maar onder de streep kom je duurder uit. Met een lange looptijd betaal je namelijk langer rentekosten. Bespaar daarom door een korte looptijd af te spreken.

5

25.000 euro lenen met rentekorting

Heb je een eigen woning? Sommige kredietverstrekkers bieden je in dat geval een korting op de rente aan. Hoewel de lening van 25.000 euro goedkoper is, gelden er strengere voorwaarden. Zo mag je de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Top 10 leningen 25.000 euro

Voor je een lening van 25.000 euro gaat aanvragen, adviseren we je om de rente en voorwaarden van de verschillende leningen van 25.000 euro goed te vergelijken. Hieronder vind je de top tien leningen van 25.000 euro met de laagste rente. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Top 10 leningen 25.000 euro
Aanbieder Leenvorm Rente
BNP Paribas Persoonlijke lening 3,30%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,50%
ABN AMRO Persoonlijke lening 3,60%
Freo Persoonlijke lening 3,60%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,70%
Findio Persoonlijke lening 3,70%
Interbank Persoonlijke lening 3,70%
Lender & Spender Persoonlijke lening 3,70%
DEFAM Persoonlijke lening 3,80%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,90%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 25.000 euro met een looptijd van 60 maanden (PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • 25.000 euro lenen
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
25.000 euro lenen

25.000 euro lenen

Besparen op je lening van 25.000 is makkelijk. Door simpelweg een vergelijking te maken bespaar je gemiddeld al 500 euro per jaar, zo blijkt uit ons onderzoek. Toch laat 43 procent van de consumenten met een lening dit geld links liggen. Zij stappen naar hun grootbank en betalen daardoor mogelijk een te hoge rente. Een grootbank vraagt namelijk een veel hogere rente dan een kleine online kredietverstrekker. Dit geldt zowel voor de rentepercentage persoonlijke lening als doorlopend krediet. Dit is natuurlijk zonde. Zorg dat dit niet bij jou gebeurt en volg het advies van de AFM, Autoriteit Consument en Markt en de Consumentenbond: vergelijk financiële producten. Met een kleine moeite bespaar je een hoop geld op je lening van 25.000 euro.

Waarom 25.000 euro lenen vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl maken geld lenen overzichtelijk en begrijpelijk, zodat jij de juiste beslissing kunt nemen voor je lening van 25.000 euro.

Grootste aanbod leningen 25.000 euro

Beantwoord een aantal vragen en je vergelijkt het grootste aanbod leningen van 25.000 euro op basis van voorwaarden en rente. Wij zetten de leningen van 25.000 euro die bij je situatie passen op een rijtje en in een handomdraai heb je de lening met de laagste rente gevonden. Vervolgens vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan.

25.000 euro lenen

Onafhankelijk en actueel vergelijken

De data die we op onze website tonen krijgen we van het onafhankelijke MoneyView. Je bent daardoor altijd verzekerd van actuele informatie. Om de afsluitprocedure makkelijker voor je te maken, werken we samen met enkele kredietverstrekkers. Dit heeft geen invloed op de resultaten. De lening van 25.000 euro met de laagste rente staat altijd bovenaan, zelfs als we niet samenwerken met de betreffende kredietverstrekker. Bovendien zijn er geen extra kosten verbonden wanneer je de lening van je keuze aanvraagt. We zijn dan ook niet voor niets een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Voordeligste lening 25.000 euro gevonden? Pak die besparing!

Wanneer je de goedkoopste lening van 25.000 euro hebt gevonden, vraag je binnen vijf minuten een gratis en vrijblijvende offerte aan. Binnen die vijf minuten bespaar je tot gemiddeld 500 euro per jaar op je lening van 25.000 euro. Dat is snel verdiend!

Lening 25.000 euro aanvragen

Je vraagt de offerte eenvoudig aan op Geld.nl. Voor een offerte voor je lening afsluiten hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Offerte 25.000 euro lenen

Op basis van je gegevens bepaalt de kredietverstrekker of je voldoet aan hun voorwaarden. Binnen één werkdag ontvang je een offerte voor de lening van 25.000 euro Deze is niet altijd hetzelfde als wat je hebt aangevraagd. De kredietverstrekker vindt misschien dat een andere rente beter bij je risicoprofiel past. Controleer de offerte dus goed. Onderteken de offerte als je het met het voorstel eens bent en stuur hem dan samen met de gevraagde documenten terug.

Zodra de verstrekker de ondertekende offerte en de documenten binnen heeft, beschik je vaak al binnen één werkdag over de 25.000 euro.

Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Een ander bedrag dan 25.000 euro lenen?

Een hoger leenbedrag heeft vaak een lagere rente. De oorzaak hiervan ligt bij de administratiekosten. Hoewel deze voor ieder bedrag hetzelfde zijn, zijn deze kosten in verhouding hoger bij lagere leenbedragen. Daarom zijn de rente voor lagere leenbedragen hoger.

Hoeveel kan ik lenen? Start hier direct je vergelijking als je op zoek bent naar een van de onderstaande leenbedragen:

Wij raden echter aan om niet meer te lenen dan 25.000 euro, indien dat niet noodzakelijk is. Een hoger leenbedrag betekent hogere maandlasten. Wanneer je die niet kunt dragen, kom je in de financiële problemen.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc