"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

7.000 euro lenen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021

5 tips voordeligste lening 7.000 euro

1

7.000 euro lenen vergelijken

Leningen van 7.000 vergelijken levert je de grootste en makkelijkste besparing op. Iedere kredietverstrekker heeft namelijk zijn eigen rentes en voorwaarden. En vergis je niet, de verschillen zijn groot. Zorg dat je niet onnodig te veel betaalt en vergelijk leningen.

2

Voorwaarden lening van 7.000 euro

Naast de rente vergelijken, kan een kijkje nemen naar de voorwaarden ook geen kwaad. De mogelijkheid tot boetevrij aflossen scheelt je veel geld. Bovendien zijn er soms verzekeringen inbegrepen die je beschermen tegen financiële problemen.

3

Extra aflossen op lening van 7.000 euro

Zoals we in tip 2 noemde, scheelt extra aflossen je veel geld. Zeker als dit boetevrij kan. Door extra af te lossen verkort je namelijk de aflosperiode. Daardoor betaal je minder lang rentekosten wat je merkt in je portemonnee.

4

Looptijd lening 7.000 euro bepalen

De lengte van de aflosperiode bepaalt de hoogte van je maandlasten. Een langere looptijd heeft lagere maandlasten. Hierdoor lijkt je lening van 7.000 euro misschien goedkoper, maar onder de streep kom je duurder uit. Met een lange looptijd betaal je namelijk langer rentekosten. Bespaar daarom door een korte looptijd af te spreken.

5

7.000 euro lenen met rentekorting

Heb je een eigen woning? Sommige kredietverstrekkers bieden je in dat geval een korting op de rente aan. Hoewel de lening van 7.000 euro goedkoper is, gelden er strengere voorwaarden. Zo mag je de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Top 10 leningen 7.000 euro

Voor je een lening van 7.000 euro gaat aanvragen, adviseren we je om de rente en voorwaarden van de verschillende leningen van 7.000 euro goed te vergelijken. Hieronder vind je de top tien leningen van 7.000 euro met de laagste rente. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Top 10 leningen 7.000 euro
Aanbieder Leenvorm Rente
Lender & Spender Persoonlijke lening 5,90%
Qander Persoonlijke lening 6,00%
Directa.nl Persoonlijke lening 6,30%
BNP Paribas Persoonlijke lening 6,40%
Santander Persoonlijke lening 6,40%
Freo Persoonlijke lening 6,50%
Directa.nl Doorlopend krediet 6,70%
ING Persoonlijke lening 7,00%
ABN AMRO Persoonlijke lening 7,10%
BNP Paribas Persoonlijke lening 7,40%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 7.000 euro met een looptijd van 60 maanden (PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • 7.000 euro lenen
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
7.000 euro lenen

7.000 euro lenen

Wil je 7.000 euro lenen? Het is makkelijk om naar je vaste bank toe te stappen, maar het is de vraag of dit ook de voordeligste optie is. Grootbanken vragen namelijk vaker een hogere rente. Dit terwijl een lager leenbedrag sowieso al een hogere rente heeft. Extra kans dus om te besparen door je lening van 7.000 euro te vergelijken.

Waarom 7.000 euro lenen vergelijken op Geld.nl?

Wil je een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluitenWij van Geld.nl willen je graag geld helpen besparen op je vaste lasten. Zo ook op je lening van 7.000 euro. Geld lenen start dus met een vergelijking op Geld.nl.

Grootste aanbod leningen 7.000 euro

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod leningen van 7.000 euro. Zo vind je gemakkelijk de lening die bij jou en je leendoel past. Wil je bijvoorbeeld een auto financieren en heb je de lening met de laagste rente en beste voorwaarden gevonden? Dan sluit je die direct online af.

7.000 euro lenen

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een financiële instelling. De data die wij tonen is dus niet beïnvloed door derde partijen. We zorgen dat de data altijd actueel is, zodat jij een eerlijke en kloppende vergelijking kunt maken voor je lening van 7.000 euro. Je betaalt bovendien geen extra kosten als je de lening via ons afsluit. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Voordeligste lening van 7.000 euro gevonden? Pak die besparing!

Je hebt de rentes en voorwaarden vergeleken en de perfecte lening van 7.000 euro gevonden. Laat die lening niet liggen en sluit hem direct af!

Lening 7.000 euro aanvragen

Heb je een geschikte lening van 7.000 euro gevonden, dan sturen we je direct door naar de website van de kredietverstrekker. Je lening aanvragen duurt maar vijf minuten. De verstrekker heeft de volgende gegevens van je nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven
 • Je IBAN rekeningnummer

Offerte 7.000 euro lenen

De kredietverstrekker checkt je gegevens en kijkt of je aan hun voorwaarden voldoet. Binnen 24 uur krijg je en persoonlijke offerte opgestuurd. Deze moet je ondertekenen en terugsturen. Controleer de offerte goed voordat je dit doet, omdat er gegevens kunnen afwijken. Wanneer de kredietverstrekker de ondertekende offerte binnen heeft, beschik je vaak al binnen 24 uur over de 7.000 euro.

Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens je aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Meer dan 7.000 euro lenen?

Heb je toch meer dan 7.000 euro nodig? Een hoger leenbedrag heeft een lagere rente, daar zou je van kunnen profiteren. Maar je maandlasten worden ook hoger. Als je die niet kunt dragen, kom je misschien in de financiële problemen. Leen daarom niet meer dan nodig.

Start hier direct je vergelijking als je op zoek bent naar een van de onderstaande leenbedragen:

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc