Contact

Lening aanvragen

Verantwoord lenen? Vergelijk, kies en bespaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vraag direct een lening aan Start vergelijken en vraag direct een lening aan
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

4 Tips online lening aanvragen

Wil je eenvoudig online geld lenen, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier vier handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuwe lening.

Tips lening aanvragen
Veilig een lening aanvragen

1. Veilig een lening aanvragen

Om te zorgen dat je lening aanvraag veilig en betrouwbaar verloopt, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.

Beoordeling lening aanvraag

2. Beoordeling krediet aanvragen

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordelen wij eerst je gegevens.

Als alles correct is ingevuld, sturen wij de aanvraag door naar de door jou geselecteerde kredietverstrekker. Je krijgt vervolgens direct antwoord van ons of van de kredietverstrekker zelf.

De kredietverstrekker checkt de gegevens die je hebt ingevuld. Op basis hiervan bepaalt deze of hij je de lening wil verstrekken. De kredietverstrekker kijkt ook of je een BKR-registratie hebt. Als die negatief is, kun je geen lening afsluiten. Op de website van het BKR kun je checken of en hoe je geregistreerd staat bij het BKR.

Besluit de kredietverstrekker dat je voor de lening in aanmerking komt, dan ontvang je een offerte. Deze heb je meestal binnen één werkdag na je aanvraag in je mailbox. Dit is een vrijblijvend voorstel van de kredietverstrekker. Neem de offerte goed door en controleer of alle gegevens kloppen.

Lening aanvraag ondertekenen

3. Lening aanvraag ondertekenen en documenten opsturen

Ben je akkoord met de offerte?

Dan is het tijd om je lening aanvraag definitief in gang te zetten. Onderteken de aanvraag en verzamel de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Dit zijn meestal een kopie van je legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt. Meestal kun je deze documenten online aanleveren, zodat je lening aanvraag sneller verloopt.

Ben je het niet eens met de offerte? Of wil je toch liever een andere lening? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf.

Lening aanvraag afgerond

4. Lening aanvraag afgerond? Ontvang het geld!

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en de aangeleverde documenten.

Als alles in orde is, krijg je bericht dat de lening aanvraag is geaccepteerd. Vervolgens staat het geld meestal binnen één werkdag op je rekening. Gefeliciteerd, je lening aanvraag is succesvol afgerond!

Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 21 januari 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Hoe werkt een lening aanvragen?

Een lening aanvragen werkt eigenlijk heel eenvoudig, zeker via Geld.nl. Omdat je natuurlijk niet zomaar een willekeurige lening wil afsluiten, helpen we je de beste lening voor jouw situatie te vinden. Je gaat dus eerst je lening vergelijken. Heb je de lening van je keuze gevonden? Dan kun je voor die lening bijna altijd direct een offerte aanvragen via Geld.nl. Dit gaat als volgt:

 • Je vult enkele gegevens in over jezelf, je inkomen en vaste lasten
 • We controleren je aanvraag en sturen deze door naar de kredietverstrekker
 • Als de kredietverstrekker akkoord is, krijg je een offerte
 • Om de lening definitief aan te vragen, onderteken je de offerte en stuur je de gevraagde documenten mee
 • Als alles akkoord is, stort de kredietverstrekker vaak dezelfde dag nog het geld op je rekening.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Ga je een krediet aanvragen? Meestal heb je binnen één tot twee werkdagen na je aanvraag het leenbedrag op je rekening staan. Dit hangt vooral van twee zaken af:

 • Hoe snel jij alle documenten aanlevert. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller je het geld hebt.
 • Hoe snel de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld. Dit kan meestal binnen een paar uur. Meer daarover lees je in het artikel ‘Hoelang duurt goedkeuring lening?’.

Kan ik een lening afsluiten?

Een lening aanvragen is meestal geen enkel probleem. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • Je mag niet ouder zijn dan 78 jaar
 • Je mag geen negatieve BKR-notering hebben

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan moet het bedrag dat je wilt lenen verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Dit betekent dat je met jouw inkomen en vaste lasten nog genoeg financiële ruimte hebt om de lening zonder problemen af te lossen. Bereken hier hoeveel je verantwoord kunt lenen: maximale lening berekenen.

Waarom lening aanvragen via Geld.nl?

Bij Geld.nl ben je zeker dat je de beste en voordeligste lening aanvraagt voor jouw situatie. Geld.nl is namelijk dé beste vergelijkingssite voor je lening. Geld.nl biedt je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking van het meest complete aanbod leningen in Nederland. Omdat wij ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste lening met de laagste rente vindt. Daarnaast kun je bijna altijd direct online het krediet aanvragen dat het beste past bij jouw wensen. Daarom maak je op Geld.nl altijd de beste keuze voor je lening.

Waar kan ik veilig een krediet aanvragen?

Als je op internet zoekt naar een lening, kom je naast veilige banken en kredietverstrekkers ook veel minder betrouwbare partijen tegen. Let daarom even goed op voor je een kredietaanvraag doet! Controleer eerst of de kredietverstrekker een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die wij vergelijken op Geld.nl hebben een AFM-vergunning. Je kunt dus altijd met een gerust hart de lening van je keuze afsluiten.

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Online lening afsluiten

Online een lening aanvragen doe je bij Geld.nl in vier eenvoudig stappen. Wil je een verbouwing of nieuwe auto financieren? Het maakt allemaal niet uit. Je hebt meestal binnen enkele werkdagen het geld al op je rekening. Maar je wilt natuurlijk ook een goede keuze maken. Daarom ga je op Geld.nl eerst de mogelijkheden voor geld lenen vergelijken. Wij tonen je online de leningen die voor jou beschikbaar zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan en vul eenvoudig en gemakkelijk de online vragenlijst in over o.a. je inkomsten en je persoonlijke situatie.

Lening afsluiten in 4 stappen

Offerte lening aanvragen

Wil je een krediet aanvragen? Dan vraag je eerst een gratis offerte aan. Dit regel je in 5 minuten en je zit nog nergens aan vast. De offerte aanvraag voor je lening is namelijk geheel vrijblijvend. Tijdens je online lening aanvraag vragen we naar je persoonlijke gegevens, je gezinssituatie, je woonsituatie en je inkomsten en vaste lasten. Op basis van deze gegevens beoordeelt de kredietverstrekker of een lening aanvragen voor jou verantwoord is. Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan. De kredietverstrekker houdt hier rekening mee bij de beoordeling of je het gewenste bedrag kunt lenen.

Online lening aanvragen

Goedkope lening aanvragen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkope lening aanvragen
Goedkope lening aanvragen
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,2%Directa.nl€ 102
€ 10.000 6,5%Directa.nl€ 195
€ 25.000 5,5%Lloyds Bank€ 476
€ 50.000 5,4%Freo€ 950
€ 75.000 5,4%Freo€ 1.425

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening van 60 maanden.

Start vergelijken
Dit vinden klanten van ons
10   "Goede service."
Mohammed Zaoumi 6 december 2022
10   "Goede en snelle communicatie. Lening was binnen een week geregeld, top!"
Simone van Tilburg 3 december 2022
10   "Het was allemaal snel geregeld met vriendelijke medewerkers."
Stephanie Eckhardt 2 december 2022
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens
Meer informatie over je lening aanvragen
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel overstappen jou oplevert!
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. De looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.