Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Lening aanvragen

Vergelijk het grootste aanbod, vind de top 10 goede én goedkope leningen en bespaar tot 700 euro per jaar!
Ik wil graag een lening aanvragen voor

Lening aanvragen – Top 10

Aanbieder Leenvorm Rente
Freo Persoonlijke lening 3,90%
Interbank Persoonlijke lening 4,00%
DEFAM Premium Huiseigenaar Persoonlijke lening 4,10%
Findio Persoonlijke lening 4,10%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 4,20%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 4,30%
BNP Paribas Huiseigenaren Persoonlijke lening 4,40%
DEFAM Persoonlijke lening 4,40%
Nationale Nederlanden Doorlopend krediet 4,50%
DEFAM Premium Huiseigenaar Doorlopend krediet 4,60%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €25.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

5 tips voordeligste lening aanvragen

Tip 1: Vergelijk voor lening afsluiten

Je lening aanvragen bij de eerste aanbieder die je tegen komt kan je duur komen te staan. Iedere aanbieder heeft namelijk zijn eigen rente en voorwaarden. Even rentes en voorwaarden vergelijken voordat je je lening aanvraagt bespaart je al veel geld.

Tip 1: Vergelijk voor lening afsluiten

Tip 2: Lening aanvragen met juiste looptijd

Voor een persoonlijke lening spreek je een looptijd, ook wel aflosperiode, af. Hoe langer de looptijd, des te lager je maandlasten. Maar omdat het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost, betaal je langer rentekosten en is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom voor een zo kort mogelijke looptijd om te besparen.

Tip 2: Lening aanvragen met juiste looptijd

Tip 3: Extra aflossen na lening afsluiten

Je lening extra aflossen verkort je looptijd, waardoor je minder lang rentekosten betaalt en bespaart. Krijg je een bonus, je vakantiegeld of heb je een keer extra geld over aan het einde van de maand? Je doet jezelf en je portemonnee een gunst als je dat geld gebruikt om je lening extra af te lossen.

Tip 3: Extra aflossen na lening afsluiten

Tip 4: Lening aanvragen met juiste voorwaarden

Hoewel het niet het meest spannende deel is van een lening aanvragen, kan het geen kwaad de voorwaarden goed door te lezen. De juiste voorwaarden zijn namelijk je vrienden. Let bijvoorbeeld op of het mogelijk is boetevrij extra af te lossen en of er verzekeringen zijn inbegrepen die je beschermen tegen financiële problemen.

Tip 4: Lening aanvragen met juiste voorwaarden

Tip 5: Lening aanvragen met rentekorting

Heb je een eigen woning? Dan kom je bij sommige kredietverstrekkers in aanmerking voor rentekorting. In ruil voor de korting gelden er speciale voorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren
Dit vinden onze klanten van ons! 9,0   "Goedkoop mijn huidige lening kunnen herfinancieren" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews

Lening aanvragen? Bespaar €700 per jaar!

Een lening afsluiten is zo gepiept. Je kunt immers eenvoudig bij je eigen bank een offerte voor een lening aanvragen. Maar door even de tijd te nemen en te vergelijken voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor je lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk gemiddeld 700 euro per jaar. Dat scheelt nogal wat. De AFM, Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt raden consumenten niet voor niets aan te vergelijken voordat je een lening afsluit. Het is een kleine moeite die een groot verschil maakt in je portemonnee.

Waar lening afsluiten?

Wil je een lening aanvragen, dan is de grootste vraag: waar ga ik deze lening afsluiten? Er zijn veel verschillende aanbieders. Je hebt uiteraard de grootbanken, maar ook kleinere, online kredietverstrekkers die niet zo bekend zijn. Dit zijn vaak wel de aanbieders met een lagere rente en zijn meestal gewoon onderdeel van een grote bank. Je leent hier dus veilig en vertrouwd. Je wilt ook geld lenen onder gunstige voorwaarden. Vergelijken op Geld.nl biedt je de uitkomst. Wij tonen je bij elke lening onder ‘Meer informatie’ de belangrijkste kenmerken. Op deze manier vind je zonder al te veel moeite de lening met de laagste rente en beste voorwaarden en kun je eenvoudig online deze lening aanvragen.

Snel lening afsluiten

Je hebt de beste lening voor jouw situatie gevonden in onze vergelijking. Dat was makkelijk, toch? Je lening afsluiten is zo geklaard. Je kunt binnen vijf minuten direct online je lening aanvragen en besparen op de kosten!

Online lening aanvragen

Voor het lening aanvragen sturen we je door naar de website van de kredietverstrekker waar je binnen vijf minuten gratis en vrijblijvend een offerte voor je lening aanvraagt. De volgende gegevens hebben ze nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven
 • Je IBAN rekeningnummer

Lening aangevraagd – En dan?

Nadat je de lening hebt aangevraagd, begint het balletje te rollen. Maar hoe gaat het verder?

1. Verstrekker checkt lening aanvraag

Nadat je de lening aangevraagd hebt, controleert de kredietverstrekker je gegevens. Ze kijken hier vooral of het mogelijk is voor jou om de lening af te betalen. Als blijkt dat het risico te hoog is dat dit niet lukt, word je aanvraag helaas afgewezen. Ook controleren ze of je een BKR registratie hebt. Met een BKR registratie is geld lenen niet mogelijk.

2. Lening aanvragen: offerte controleren

Ben je door de controle van de kredietverstrekker gekomen, dan krijg je meestal binnen 24 uur na je lening aanvraag een offerte toegestuurd. Neem deze goed door, want er kunnen dingen afwijken van je oorspronkelijke aanvraag. Let op de volgende punten:

 • De uiteindelijke rente en maandlasten die in de offerte staan
 • Of je verplicht een betaalrekening moet openen
 • Of je boetevrij extra af kunt lossen
 • Of je een overlijdensrisicoverzekering nodig hebt
 • Of je een verzekering tegen werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid nodig hebt

De kredietverstrekker verhoogt mogelijk de rente van je lening als het risico groter is dat je de lening niet kunt afbetalen. Daardoor stijgen dus de kosten. De kosten van je lening stijgen ook wanneer je extra verzekeringen bij je lening moet afsluiten. Schat voor jezelf goed in of je de extra kosten kunt dragen. Je wilt niet dat de lening aanvraag je in de financiële problemen brengt.

3. Lening aanvragen: offerte tekenen

Je hebt de lening aangevraagd, de offerte goed doorgenomen en bent het eens met de offerte. Teken in dat geval de offerte en stuur deze terug. De kredietverstrekker vraagt je eventueel aanvullende documenten mee te sturen. Denk hierbij aan een jaaropgave en bankafschriften.

Ben je het niet eens met de offerte? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf na 30 dagen. Houd er dan wel rekening mee dat je lening aanvragen niet gelukt is.

4. Lening aanvraag afgerond

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte zodra zij deze van je hebben ontvangen. Je krijgt bericht zodra de je lening aanvraag is geaccepteerd. Binnen 24 uur ontvang je dan het leenbedrag op je rekening en kun je gebruik maken van je lening. De lening aanvraag is dan succesvol afgerond!

Lening aanvragen uit het grootste aanbod

Aanbieders lening aanvragen

Waarom lening afsluiten via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je besparen op je vaste lasten, waaronder je lening. Wil je een nieuwe lening afsluiten of een bestaande lening oversluiten? Wij maken het lening aanbod overzichtelijk en begrijpelijk, zodat jij eenvoudig de juiste lening kunt aanvragen. Je lening aanvragen start dus met een vergelijking op Geld.nl:

 • Grootste aanbod leningen > Kies uit ruim 45 leningen
 • 100% Onafhankelijk > Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere derde partij. De afspraken die wij met kredietverstrekkers maken, beïnvloeden de resultaten in de vergelijking niet.
 • Actueel > Door samenwerkingen met dataleveranciers tonen wij altijd actuele data. Zo kun jij je lening aanvragen bij de kredietverstrekker die voor jouw specifieke situatie het meest voordelig is.
 • Hoge klantwaardering > Maandelijks bezoeken meer dan 200.000 consumenten Geld.nl, die ons een hoge waardering geven.
 • Genomineerd voor Website van het Jaar 2018 > In de categorie vergelijking. Deze publieksprijs wordt jaarlijks objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland.

Tarieven lening afsluiten in beeld

Een lening aanvragen doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van geld lenen en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente voor geld lenen loopt uiteen van 3,9 procent tot 11,2 procent.

Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Maximale rente 11,15% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 144 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.511 €55.022

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet €2.986 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten

Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke