Klantenservice

Lening aanvragen?

Vergelijk verantwoord de leningen in NL.
Start leningen vergelijken Start vergelijken en vind die verantwoorde lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Overstappen en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Dit vinden klanten van ons
10   "Alles was super snel geregeld en waren zeer behulpzaam."
Fam. Kruiswijk 09 april 2022
10   "We werden zeer goed geholpen."
Arjette Goes 08 april 2022
10   "Ben snel geholpen en met de gunstigste rente."
G. Eren 08 april 2022
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 12 mei 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe werkt een lening aanvragen?

Een lening aanvragen werkt eigenlijk heel eenvoudig, zeker via Geld.nl. Omdat je natuurlijk niet zomaar een willekeurige lening wil afsluiten, helpen we je de beste lening voor jouw situatie te vinden. Je gaat dus eerst leningen vergelijken. Heb je de lening van je keuze gevonden? Dan kun je voor die lening bijna altijd direct een offerte aanvragen via Geld.nl. Dit gaat als volgt:

 • Je vult enkele gegevens in over jezelf, je inkomen en vaste lasten
 • We controleren je aanvraag en sturen deze door naar de kredietverstrekker
 • Als de kredietverstrekker akkoord is, krijg je een offerte
 • Om de lening definitief aan te vragen, onderteken je de offerte en stuur je de gevraagde documenten mee
 • Als alles akkoord is, stort de kredietverstrekker vaak dezelfde dag nog het geld op je rekening.

Meer weten? Lees hier meer details over het aanvraagproces.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Meestal heb je binnen één tot twee werkdagen na je aanvraag het leenbedrag op je rekening staan. Dit hangt vooral van twee zaken af:

 • Hoe snel jij alle documenten aanlevert. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller je het geld hebt.
 • Hoe snel de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld. Dit kan meestal binnen een paar uur. Meer daarover lees je in het artikel ‘Hoelang duurt goedkeuring lening?’.
Kan ik een lening afsluiten?

Een lening aanvragen is meestal geen enkel probleem. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • Je mag niet ouder zijn dan 74 jaar
 • Je mag geen negatieve BKR-notering hebben

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan moet het bedrag dat je wilt lenen verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Dit betekent dat je met jouw inkomen en vaste lasten nog genoeg financiële ruimte hebt om de lening zonder problemen af te lossen. Bereken hier hoeveel je verantwoord kunt lenen: maximale lening berekenen.

Waarom lening aanvragen via Geld.nl?

Bij Geld.nl ben je zeker dat je de beste en voordeligste lening aanvraagt voor jouw situatie. Geld.nl is namelijk dé beste vergelijkingssite voor je lening. Geld.nl biedt je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking van het meest complete aanbod leningen in Nederland. Omdat wij ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste lening met de laagste rente vindt. Daarnaast kun je bijna altijd direct online de lening van je keuze aanvragen via Geld.nl. Daarom vind je op Geld.nl altijd de beste deal voor je lening.

Waar kan ik veilig een lening afsluiten?

Als je op internet zoekt naar een lening, kom je naast veilige banken en kredietverstrekkers ook veel minder betrouwbare partijen tegen. Let daarom even goed op voor je een kredietaanvraag doet! Controleer eerst of de kredietverstrekker een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die wij vergelijken op Geld.nl hebben een AFM-vergunning. Je kunt dus altijd met een gerust hart de lening van je keuze afsluiten.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen
Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen lening
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Lening online afsluiten

Online een lening aanvragen is vaak snel en eenvoudig geregeld. Zeker via Geld.nl. Wil je een verbouwing of nieuwe auto financieren? Het maakt allemaal niet uit. Je hebt meestal dezelfde werkdag al het geld op je rekening. Maar je wilt natuurlijk ook een goede keuze maken. Daarom ga je op Geld.nl eerst de mogelijkheden voor geld lenen vergelijken. Je vult hierbij enkele gegevens over jezelf en de wensen voor je lening in. Op basis daarvan tonen we de leningen die voor jou beschikbaar zijn. De lening met de laagste rente staat bovenaan. Zo vraag je gemakkelijk de beste en goedkoopste lening voor jouw situatie aan.

Lening online afsluiten

Online lening aanvragen

Je vraagt eerst een gratis offerte aan. Dit regel je in 5 minuten en je zit nog nergens aan vast. De offerte aanvraag voor je lening is namelijk geheel vrijblijvend. Tijdens je online lening aanvraag vragen we naar je persoonlijke gegevens, je gezinssituatie, je woonsituatie en je inkomsten en vaste lasten. Op basis van deze gegevens beoordeelt de kredietverstrekker of een lening aanvragen voor jou verantwoord is. Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan. De kredietverstrekker houdt hier rekening mee bij de beoordeling of je het gewenste bedrag kunt lenen.

Online lening aanvragen

Lening oversluiten – Top 10 leningen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Top 10 leningen oversluiten
Top 10 rente lening aanvragen
AanbiederLeenvormRente
FreoPersoonlijke lening3,40%
Nationale NederlandenPersoonlijke lening3,50%
BNP ParibasPersoonlijke lening3,80%
DEFAM PremiumPersoonlijke lening3,80%
ABN AMROPersoonlijke lening4,00%
DEFAM HuiseigenaarPersoonlijke lening4,00%
INGPersoonlijke lening4,00%
InterbankPersoonlijke lening4,10%
FindioPersoonlijke lening4,20%
QanderDoorlopend krediet4,50%

Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Start vergelijken

4 Tips lening aanvragen

Wil je eenvoudig online een lening afsluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier vier handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuwe lening.

Tips lening aanvragen
Veilig een lening aanvragen

1. Veilig een lening aanvragen

Om te zorgen dat je lening aanvraag veilig en betrouwbaar verloopt, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.

Beoordeling lening aanvraag

2. Beoordeling lening aanvraag

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordelen wij eerst je gegevens.

Lening aanvraag ondertekenen

3. Lening aanvraag ondertekenen en documenten opsturen

Ben je akkoord met de offerte?

Lening aanvraag afgerond

4. Lening aanvraag afgerond? Ontvang het geld!

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en de aangeleverde documenten.

Meer informatie over je lening oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel overstappen jou oplevert!
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. De looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.
tc