"Vergelijk leningen in Nederland en vind veilig & verantwoord de beste lening."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Lening aanvragen

Vergelijk & vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 12 november 2021.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe werkt een lening aanvragen?

Een lening aanvragen werkt eigenlijk heel eenvoudig, zeker via Geld.nl. Omdat je natuurlijk niet zomaar een willekeurige lening wil afsluiten, helpen we je de beste lening voor jouw situatie te vinden. Je gaat dus eerst leningen vergelijken. Heb je de lening van je keuze gevonden? Dan kun je voor die lening bijna altijd direct een offerte aanvragen via Geld.nl. Dit gaat als volgt:

 • Je vult enkele gegevens in over jezelf, je inkomen en vaste lasten
 • We controleren je aanvraag en sturen deze door naar de kredietverstrekker
 • Als de kredietverstrekker akkoord is, krijg je een offerte
 • Om de lening definitief aan te vragen, onderteken je de offerte en stuur je de gevraagde documenten mee
 • Als alles akkoord is, stort de kredietverstrekker vaak dezelfde dag nog het geld op je rekening.

Meer weten? Lees hier meer details over het aanvraagproces.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Meestal heb je binnen één tot twee werkdagen na je aanvraag het leenbedrag op je rekening staan. Dit hangt vooral van twee zaken af:

 • Hoe snel jij alle documenten aanlevert. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller je het geld hebt.
 • Hoe snel de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld. Dit kan meestal binnen een paar uur. Meer daarover lees je in het artikel ‘Hoelang duurt goedkeuring lening?’.
Kan ik een lening afsluiten?

Een lening aanvragen is meestal geen enkel probleem. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • Je mag niet ouder zijn dan 74 jaar
 • Je mag geen negatieve BKR-notering hebben

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan moet het bedrag dat je wilt lenen verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Dit betekent dat je met jouw inkomen en vaste lasten nog genoeg financiële ruimte hebt om de lening zonder problemen af te lossen. Bereken hier hoeveel je verantwoord kunt lenen: maximale lening berekenen.

Waarom lening aanvragen via Geld.nl?

Bij Geld.nl ben je zeker dat je de beste en voordeligste lening aanvraagt voor jouw situatie. Geld.nl is namelijk dé beste vergelijkingssite voor je lening. Geld.nl biedt je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking van het meest complete aanbod leningen in Nederland. Omdat wij ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste lening met de laagste rente vindt. Daarnaast kun je bijna altijd direct online de lening van je keuze aanvragen via Geld.nl. Daarom vind je op Geld.nl altijd de beste deal voor je lening.

Waar kan ik veilig een lening afsluiten?

Als je op internet zoekt naar een lening, kom je naast veilige banken en kredietverstrekkers ook veel minder betrouwbare partijen tegen. Let daarom even goed op voor je een kredietaanvraag doet! Controleer eerst of de kredietverstrekker een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die wij vergelijken op Geld.nl hebben een AFM-vergunning. Je kunt dus altijd met een gerust hart de lening van je keuze afsluiten.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

 • ING lening
 • ABN Amro lening
 • Rabobank lening
 • Freo lening
 • Santander lening
 • BNP Paribas lening
 • Findio lening
 • Defam lening
 • Directa lening
 • Interbank lening
 • Lender & Spender lening
 • Nationale Nederlanden lening
 • Qander lening

Lening aanvragen – Top 10 leningen

Je zier hier de top 10 laagste rentes voor een lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Top 10 rente lening aanvragen
Aanbieder Leenvorm Rente
BNP Paribas Persoonlijke lening 3,30%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,30%
Freo Persoonlijke lening 3,40%
ABN AMRO Persoonlijke lening 3,50%
Interbank Persoonlijke lening 3,50%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,50%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,60%
Findio Persoonlijke lening 3,60%
ING Persoonlijke lening 4,00%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,70%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 55.000 euro met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • Lening aanvragen
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Lening aanvragen

Lening online aanvragen

Online een lening aanvragen is vaak snel en eenvoudig geregeld. Zeker via Geld.nl. Wil je een verbouwing of nieuwe auto financieren? Het maakt allemaal niet uit. Je hebt meestal dezelfde werkdag al het geld op je rekening. Maar je wilt natuurlijk ook een goede keuze maken. Daarom ga je op Geld.nl eerst de mogelijkheden voor geld lenen vergelijken. Je vult hierbij enkele gegevens over jezelf en de wensen voor je lening in. Op basis daarvan tonen we de leningen die voor jouw beschikbaar zijn. De lening met de laagste rente staat bovenaan. Zo vraag je gemakkelijk de beste en goedkoopste lening voor jouw situatie aan.

Veilig een lening aanvragen

Om te zorgen dat je lening aanvraag veilig en betrouwbaar verloopt, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft 4 aandachtspunten waar je op moet letten:

 1. Check of de kredietverstrekker een vergunning heeft bij de AFM. Dat doe je hier. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die we op Geld.nl tonen, hebben zo’n vergunning.
 2. Sommige kredietverstrekkers vragen je vooraf een bedrag te betalen voor je het geld krijgt. Doe dit niet! Een betrouwbare kredietverstrekker vraagt dit nooit.
 3. Controleer bij een doorlopend krediet of je ook echt aflost. Bij een doorlopend krediet betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet. Bijvoorbeeld 1,5 of 2 procent. Met dit bedrag betaal je rente en aflossing. Als het gevraagde percentage erg hoog is of de bank dit tussentijds verhoogt, betaal je met je maandbedrag soms alleen nog rente, waardoor je niet meer aflost. Je blijft dan eindeloos aan het krediet vastzitten. Controleer dus bij het krediet aanvragen, maar ook daarna nog regelmatig of je nog echt aflost op je doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening speelt dit niet, omdat je maandelijkse aflossing en de rente vooraf vast staan.
 4. Pas op met flitskredieten. Dit zijn leningen van een klein bedrag die je binnen een paar dagen of weken weer terug moet betalen. Zeker bij deze kredieten zijn er veel onbetrouwbare partijen actief. Controleer dus extra goed of zo’n aanbieder een AFM-vergunning heeft. Daarnaast mag zo’n kredietverstrekker je nooit meer dan 10 procent rente vragen. Dat is namelijk de wettelijke maximale leenrente.

Online een lening afsluiten – In 4 stappen geregeld

De lening van je keuze gevonden? Dan doorloop je op Geld.nl in vier stappen het aanvraagproces.

Lening aanvragen

1. Online lening aanvraag doen

Je vraagt eerst een gratis offerte aan. Dit regel je in 5 minuten en je zit nog nergens aan vast. De offerte aanvraag voor je lening is namelijk geheel vrijblijvend.

Tijdens je online lening aanvraag vragen we de volgende gegevens:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en vaste lasten

Tip! Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening bij de beoordeling of je het gewenste bedrag kunt lenen.

2. Beoordeling lening aanvraag

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordelen wij eerst je gegevens. Als alles correct is ingevuld, sturen wij de aanvraag door naar de door jou geselecteerde kredietverstrekker.

De kredietverstrekker checkt de gegevens die je hebt ingevuld. Op basis hiervan bepaalt deze of hij je de lening wil verstrekken. De kredietverstrekker kijkt ook of je een BKR-registratie hebt. Als die negatief is, kun je geen lening afsluiten.

Besluit de kredietverstrekker dat je voor de lening in aanmerking komt, dan ontvang je een offerte. Deze heb je meestal binnen één werkdag na je aanvraag in je mailbox. Dit is een vrijblijvend voorstel van de kredietverstrekker. Neem de offerte goed door en controleer of alle gegevens kloppen.

3. Lening aanvraag ondertekenen en documenten opsturen

Ben je akkoord met de offerte? Dan is het tijd om je lening aanvraag definitief in gang te zetten. Onderteken de aanvraag en verzamel de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Dit zijn meestal een kopie van je legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt. Meestal kun je deze documenten online aanleveren, zodat je lening aanvraag sneller verloopt.

Ben je het niet eens met de offerte? Of wil je toch liever een andere lening? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf.

4. Lening aanvraag afgerond? Ontvang het geld!

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en de aangeleverde documenten. Als alles in orde is, krijg je bericht dat de lening aanvraag is geaccepteerd. Vervolgens staat het geld meestal binnen één werkdag op je rekening. Gefeliciteerd, je lening aanvraag is succesvol afgerond!

Tarieven lening afsluiten in beeld

Een lening aanvragen doe je niet zomaar. Je gaat een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van geld lenen. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is dus twaalf maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Het rentepercentage voor een persoonlijk lening bedraagt minimaal 3,30 procent en maximaal 9,15 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 8,90% 3,30% 3,30%
Maximale rente 9,15% 7,40% 5,90%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 144 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 8,90% 3,30% 3,30%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €3.082 €27.121 €54.241

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Maximale rente 7,8% 4,9% 4,9%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 59 56 56
Totaal krediet €5.847 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet bedraagt minimaal 4,50 procent en maximaal 7,80 procent.De rente is variabel.Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd.In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je opneemt. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel overstappen jou oplevert!
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. De looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc