Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Lening aanvragen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
(1.260)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Ik ben erg goed en snel geholpen. Dank je wel!!

Hanneke de Leeuw - 3 december 2023
10

Snel en efficiënt geregeld. Heldere uitleg.

Mariette Van Gent - 3 december 2023
10

Prima contact en hulp bij de keuze

Rinus Arts - 2 december 2023
10

Behulpzaam

SIMO - 2 december 2023
10

Super snel duidelijk àlles geregeld. Binnen een week.

Andy Vugts - 1 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste lening

1. Vergelijk meest complete aanbod leningen

Geef aan wat je leendoel is, welk bedrag je wilt lenen en vul enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens tonen we je het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is voor jouw situatie en wensen. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan.

2. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. In de offerte vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

3. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening uit de offerte aanvragen? Dan stuur je ondertekende offerte terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze documenten upload je gemakkelijk in je persoonlijke online omgeving.

4. Ontvang het geld op je rekening

De kredietverstrekker controleert je aangeleverde documenten. Als alles in orde is, ontvang je binnen twee werkdagen het geld op je rekening.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Goedkope lening aanvragen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laatste update tabel: 8-12-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
ING € 2.50010,3%€ 53
Lender & Spender € 5.0009,1%€ 104
Lloyds Bank € 10.0007,8%€ 201
Lloyds Bank € 25.0006,7%€ 490
Lloyds Bank € 50.0006,7%€ 979
Freo € 75.0006,8%€ 1.471
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over lening aanvragen

Hoe werkt een lening aanvragen?

Een lening aanvragen werkt eigenlijk heel eenvoudig, zeker via Geld.nl. Omdat je natuurlijk niet zomaar een willekeurige lening wil afsluiten, helpen we je de beste lening voor jouw situatie te vinden. Je gaat dus eerst je lening vergelijken. Heb je de lening van je keuze gevonden? Dan kun je voor die lening bijna altijd direct een offerte aanvragen via Geld.nl. Dit gaat als volgt:

 • Je vult enkele gegevens in over jezelf, je inkomen en vaste lasten
 • We controleren je aanvraag en sturen deze door naar de kredietverstrekker
 • Als de kredietverstrekker akkoord is, krijg je een offerte
 • Om de lening definitief aan te vragen, onderteken je de offerte en stuur je de gevraagde documenten mee
 • Als alles akkoord is, stort de kredietverstrekker vaak dezelfde dag nog het geld op je rekening.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Ga je een krediet aanvragen? Meestal heb je binnen één tot twee werkdagen na je aanvraag het leenbedrag op je rekening staan. Dit hangt vooral van twee zaken af:

 • Hoe snel jij alle documenten aanlevert. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller je het geld hebt.
 • Hoe snel de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld. Dit kan meestal binnen een paar uur. Meer daarover lees je in het artikel ‘Hoelang duurt goedkeuring lening?’.

Kan ik een lening afsluiten?

Een lening aanvragen is meestal geen enkel probleem. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • Je mag niet ouder zijn dan 78 jaar (speciaal voor ouderen is er de seniorenlening)
 • Je mag geen negatieve BKR-notering hebben

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan moet het bedrag dat je wilt lenen verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Dit betekent dat je met jouw inkomen en vaste lasten nog genoeg financiële ruimte hebt om de lening zonder problemen af te lossen. Bereken hier hoeveel je verantwoord kunt lenen: maximale lening berekenen.

Waarom lening aanvragen via Geld.nl?

Bij Geld.nl ben je zeker dat je de beste en voordeligste lening aanvraagt voor jouw situatie. Geld.nl is namelijk dé beste vergelijkingssite voor je lening. Geld.nl biedt je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking van het meest complete aanbod leningen in Nederland. Omdat wij ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste lening met de laagste rente vindt. Daarnaast kun je bijna altijd direct online het krediet aanvragen dat het beste past bij jouw wensen. Daarom maak je op Geld.nl altijd de beste keuze voor je lening.

Waar kan ik veilig een krediet aanvragen?

Als je op internet zoekt naar een lening, kom je naast veilige banken en kredietverstrekkers ook veel minder betrouwbare partijen tegen. Let daarom even goed op voor je een kredietaanvraag doet! Controleer eerst of de kredietverstrekker een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die wij vergelijken op Geld.nl hebben een AFM-vergunning. Je kunt dus altijd met een gerust hart de lening van je keuze afsluiten.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Online lening afsluiten

Online een lening aanvragen doe je bij Geld.nl in vier eenvoudig stappen. Wil je een nieuwe auto financieren, geld lenen voor verbouwing of een boot financieren? Het maakt allemaal niet uit. Je hebt meestal binnen enkele werkdagen het geld al op je rekening. Maar je wilt natuurlijk ook een goede keuze maken. Daarom ga je op Geld.nl eerst de mogelijkheden voor geld lenen vergelijken. Wij tonen je online de leningen die voor jou beschikbaar zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan en vul eenvoudig en gemakkelijk de online vragenlijst in over o.a. je inkomsten en je persoonlijke situatie.

Lening afsluiten in 4 stappen

Offerte lening aanvragen

Wil je een krediet aanvragen? Dan vraag je eerst een gratis offerte aan. Dit regel je in 5 minuten en je zit nog nergens aan vast. De offerte aanvraag voor je lening is namelijk geheel vrijblijvend. Tijdens je online lening aanvraag vragen we naar je persoonlijke gegevens, je gezinssituatie, je woonsituatie en je inkomsten en vaste lasten. Op basis van deze gegevens beoordeelt de kredietverstrekker of een lening aanvragen voor jou verantwoord is. Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef dit dan aan. De kredietverstrekker houdt hier rekening mee bij de beoordeling of je het gewenste bedrag kunt lenen.

Online lening aanvragen

4 Tips online lening aanvragen

Wil je eenvoudig online geld lenen, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier vier handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuwe lening.

Tips geld lenen
Veilig een lening aanvragen

Veilig een lening aanvragen

Om te zorgen dat je lening aanvraag veilig en betrouwbaar verloopt, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) geeft 4 aandachtspunten waar je op moet letten:

 1. Check of de kredietverstrekker een vergunning heeft bij de AFM. Dat doe je hier. Goed om te weten! Alle kredietverstrekkers die we op Geld.nl tonen, hebben zo’n vergunning.
 2. Sommige kredietverstrekkers vragen je vooraf een bedrag te betalen voor je het geld krijgt. Doe dit niet! Een betrouwbare kredietverstrekker vraagt dit nooit.
 3. Controleer bij een doorlopend krediet of je ook echt aflost. Bij een doorlopend krediet betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet. Bijvoorbeeld 1,5 of 2 procent. Met dit bedrag betaal je rente en aflossing. Als het gevraagde percentage erg hoog is of de bank dit tussentijds verhoogt, betaal je met je maandbedrag soms alleen nog rente, waardoor je niet meer aflost. Je blijft dan eindeloos aan het krediet vastzitten. Controleer dus bij het krediet aanvragen, maar ook daarna nog regelmatig of je nog echt aflost op je doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening speelt dit niet, omdat je maandelijkse aflossing en de rente vooraf vast staan.
 4. Pas op met flitskredieten. Dit zijn leningen van een klein bedrag die je binnen een paar dagen of weken weer terug moet betalen. Zeker bij deze kredieten zijn er veel onbetrouwbare partijen actief. Controleer dus extra goed of zo’n aanbieder een AFM-vergunning heeft. Daarnaast mag zo’n kredietverstrekker je nooit meer dan 12 procent rente vragen. Dat is namelijk de wettelijke maximale leenrente.
Beoordeling lening aanvraag

Beoordeling krediet aanvragen

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordelen wij eerst je gegevens.

Als alles correct is ingevuld, sturen wij de aanvraag door naar de door jou geselecteerde kredietverstrekker. Je krijgt vervolgens direct antwoord van ons of van de kredietverstrekker zelf.

De kredietverstrekker checkt de gegevens die je hebt ingevuld. Op basis hiervan bepaalt deze of hij je de lening wil verstrekken. De kredietverstrekker kijkt ook of je een BKR-registratie hebt. Als die negatief is, kun je geen lening afsluiten. Op de website van het BKR kun je checken of en hoe je geregistreerd staat bij het BKR.

Besluit de kredietverstrekker dat je voor de lening in aanmerking komt, dan ontvang je een offerte. Deze heb je meestal binnen één werkdag na je aanvraag in je mailbox. Dit is een vrijblijvend voorstel van de kredietverstrekker. Neem de offerte goed door en controleer of alle gegevens kloppen.

Lening aanvraag ondertekenen

Lening aanvraag ondertekenen en documenten opsturen

Ben je akkoord met de offerte?

Dan is het tijd om je lening aanvraag definitief in gang te zetten. Onderteken de aanvraag en verzamel de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Dit zijn meestal een kopie van je legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt. Meestal kun je deze documenten online aanleveren, zodat je lening aanvraag sneller verloopt.

Ben je het niet eens met de offerte? Of wil je toch liever een andere lening? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf.

Lening aanvraag afgerond

Lening aanvraag afgerond? Ontvang het geld!

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en de aangeleverde documenten.

Als alles in orde is, krijg je bericht dat de lening aanvraag is geaccepteerd. Vervolgens staat het geld meestal binnen één werkdag op je rekening. Gefeliciteerd, je lening aanvraag is succesvol afgerond!

DD-MM-JJJJ