Lening aanvragen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Zeer vriendelijk en compleet" Roalt Hetteling 26 april 2021
9   "Prettig en snel geregeld" E van Altena 23 april 2021
10   "Super snel en netjes afgehandeld" E van der Vliet 23 april 2021

5 tips voordeligste lening aanvragen

1

Vergelijk voor lening afsluiten

Geld lenen kost altijd geld. Maar door even de tijd te nemen voor een goede online vergelijking, voorkom je dat je te veel betaalt. Het verschil tussen de laagste en de hoogste rente is soms wel 5 procent! Bespaar honderden euro’s door te vergelijken en de lening met de laagste rente voor jouw situatie af te sluiten.

2

Lening aanvragen met de juiste looptijd

De looptijd is de periode waarin je de lening aflost. Een lange looptijd lijkt interessant. De terugbetaling wordt dan gespreid over meer maanden en je betaalt een lager bedrag per maand. Maar pas op! Je betaalt ook langer rente. Hierdoor is lening met een lange looptijd uiteindelijk duurder. Kies daarom een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je kunt dragen.

3

Kies je leenvorm

Je hebt de keuze uit twee soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening leen je in één keer het hele bedrag. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd staan vast. Een persoonlijke lening is geschikt voor een éénmalige aankoop, bijvoorbeeld als autofinanciering of voor een nieuwe keuken.

Een doorlopend krediet is flexibeler. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt, tot aan de kredietlimiet. Als je geldt opneemt, los je elke maand een percentage van de limiet af. Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. Deze leenvorm is alleen geschikt als je voor een langere tijd extra financiële ruimte nodig hebt.

4

Lening aanvragen, kijk vooral naar rente!

Als je een lening wilt afsluiten, is de rente het belangrijkste. De rente bepaalt namelijk hoeveel de lening je kost. In je vergelijking op vergelijkingssite Geld.nl staat de lening met de laagste rente voor jouw situatie altijd bovenaan. Wel zo duidelijk! De lening met de laagste rente is bijna altijd de beste deal. De voorwaarden van de leningen verschillen namelijk nauwelijks.

5

Nieuwe lening aanvragen voor oversluiten

Heb je al een lening? Ook dan kun je vaak flink besparen, namelijk door je lening over te sluiten. Je lening oversluiten is eenvoudig. Je zoekt een goedkopere lening voor het bedrag dat nodig is om je oude lening af te lossen. Als je de nieuwe lening aanvraagt, lost de kredietverstrekker je huidige lening(en) af. Je betaalt voortaan rente en aflossing aan de nieuwe, goedkopere kredietverstrekker. Een kleine moeite voor jou, een groot verschil voor je portemonnee.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

 • ING
 • ABN Amro
 • Rabobank
 • Freo
 • Santander
 • BNP Paribas
 • Findio
 • Defam

Lening aanvragen – Top 10 leningen

Je zier hier de top 10 laagste rentes voor een lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Top 10 rente lening aanvragen
Aanbieder Leenvorm Rente
Freo Persoonlijke lening 3,40%
BNP Paribas Persoonlijke lening 3,50%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,50%
Interbank Persoonlijke lening 3,50%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,50%
Findio Persoonlijke lening 3,60%
ABN AMRO Persoonlijke lening 3,70%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,70%
Interbank Persoonlijke lening 4,70%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,80%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 55.000 euro met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op donderdag 3 juni 2021.

Amanda Bulthuis
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Zojuist overgestapt

21.557

Lening aanvragen

Lening online aanvragen

Een lening aanvragen is heel eenvoudig en zo gedaan. Op Geld.nl ga je eerst geld lenen vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijk leningen die passen bij jouw wensen en situatie. Heb je vervolgens de lening van je keuze gevonden? Dan kun je direct online een offerte voor je lening aanvragen. De offerte is altijd gratis en vrijblijvend.

Neem altijd goed de tijd voor je vergelijking. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor je lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk gemiddeld 500 euro per jaar. Dat scheelt nogal wat. De AFM en Autoriteit Consument en Markt raden consumenten niet voor niets aan te vergelijken voordat je een lening afsluit. Het is een kleine moeite die een groot verschil maakt in je portemonnee. Door een goede vergelijking te maken sluit je met een gerust gevoel een lening af!

Waar kan ik veilig een lening afsluiten?

Veilig en verantwoord je lening afsluiten doe je bij een kredietverstrekker met een AFM-vergunning. Goed om te weten: alle kredietverstrekkers die wij op Geld.nl vergelijken, hebben zo’n vergunning. Zo sluit je met een gerust hart de lening met de laagste rente en beste voorwaarden af.

Tip! Ga eerst je maximale lening berekenen voordat je een lening afsluit. Zo bereken je welk leenbedrag voor jouw situatie verantwoord is.

Online je lening aanvragen: In 5 stappen de beste deal!

Een nieuwe lening afsluiten doe je niet zomaar even. Op Geld.nl helpen we je hierbij. We maken alle mogelijkheden voor jouw situatie inzichtelijk. Zodat jij zelf de beste keuze kunt maken en niet onnodig te veel betaalt. Je vindt de beste deal voor je lening op Geld.nl in 5 eenvoudige stappen.

 1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je wensen
 2. Geef je gezins- en woonsituatie aan
 3. Kies je leenvorm
 4. Vergelijke alle leningen die passen bij jouw situatie en wensen
 5. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Hoe werkt online een lening afsluiten?

Heb je in de vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je gratis een offerte aan. Dit regel je in 5 minuten en je zit nog nergens aan vast. De offerte aanvraag voor je lening is namelijk geheel vrijblijvend.

Tijdens je online lening aanvraag vragen we de volgende gegevens:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en vaste lasten

Lening aanvraag afgerond, hoe nu verder?

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, beoordelen wij eerst je gegevens. Als alles correct is ingevuld, sturen wij de aanvraag door naar de door jou geselecteerde kredietverstrekker. Binnen 4 stappen heb je nu het geld op je rekening.

Lening aanvragen

1. Kredietverstrekker beoordeelt je lening aanvraag

De kredietverstrekker checkt de gegevens die je hebt ingevuld. Op basis hiervan bepaalt deze of hij je de lening wil verstrekken. De kredietverstrekker kijkt ook of je een BKR-registratie hebt. Als die negatief is, kun je geen lening afsluiten.

2. Lening aanvragen: offerte controleren

Besluit de kredietverstrekker dat je voor de lening in aanmerking komt, dan ontvang je een offerte. Deze heb je meestal binnen één werkdag na je aanvraag in je mailbox. Dit is een vrijblijvend voorstel van de kredietverstrekker. Neem de offerte goed door. De gegevens wijken misschien af van wat je had aangevraagd.

3. Lening aanvraag ondertekenen en documenten opsturen

Ben je akkoord met de offerte? Dan is het tijd om je lening aanvraag definitief in gang te zetten. Onderteken de aanvraag en verzamel de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Dit zijn meestal een kopie van je legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt. Meestal kun je deze documenten online aanleveren, zodat je lening aanvraag sneller verloopt.

Ben je het niet eens met de offerte? Of wil je toch liever een andere lening? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf.

4. Lening aanvraag afgerond?

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en de aangeleverde documenten. Als alles in orde is, krijg je bericht dat de lening aanvraag is geaccepteerd. Vervolgens staat meestal binnen één werkdag het geld op je rekening. Gefeliciteerd, je lening aanvraag is succesvol afgerond!

Waarom lening afsluiten via Geld.nl?

Geld.nl helpt je de beste en goedkoopste lening te vinden. Wil je nieuwe lening afsluiten of bestaande lening oversluiten? Wij maken het aanbod met leningen voor jouw situatie overzichtelijk en begrijpelijk. Zo maak jij zelf eenvoudig de beste keuze. Geld.nl biedt je de volgende voordelen:

 • Grootste aanbod leningen > Kies uit ruim 45 leningen
 • 100% onafhankelijk > Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere derde partij. De afspraken die wij met kredietverstrekkers maken, beïnvloeden de resultaten in de vergelijking niet.
 • Actueel > Door samenwerkingen met dataleveranciers tonen wij altijd actuele data. Zo kun jij je lening aanvragen bij de kredietverstrekker die voor jouw specifieke situatie de laagste rente heeft.
 • Hoge klantwaardering > Maandelijks bezoeken meer dan 200.000 consumenten Geld.nl, die ons een hoge waardering geven.
 • Genomineerd voor Website van het Jaar 2020 > Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie Vergelijking. Deze publieksprijs wordt jaarlijks objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland.
 • Getipt door NRC > Geld.nl is door NRC, een van de grootste landelijke dagbladen, getipt als goede vergelijkingssite die je stap voor stap door de keuzemogelijkheden loodst. Je leest de aanbeveling van het NRC hier.

Tarieven lening afsluiten in beeld

Een lening aanvragen doe je niet zomaar. Je gaat een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van geld lenen. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is dus twaalf maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Het rentepercentage voor een persoonlijk lening bedraagt minimaal 3,40 procent en maximaal 9,90 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,60% 3,40%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 144 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,60% 3,40%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.316 €54.371

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Maximale rente 7,8% 4,9% 4,9%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 59 56 56
Totaal krediet €5.847 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet bedraagt minimaal 4,50 procent en maximaal 7,80 procent.De rente is variabel.Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd.In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je opneemt. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel overstappen jou oplevert!
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. De looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc