Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Lening aanvragen

Vergelijk en vraag direct de beste lening aan. Vergelijk en vraag direct online een offerte aan voor de beste lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lening aanvragenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Zo ervaren andere klanten onze vergelijking

Wil jij weten hoe anderen een lening aanvragen via Geld.nl ervaren? Lees hier waarom deze klanten die pas onze vergelijking voor een lening aanvragen hebben ingevuld, ons 4 of 5 sterren geven.

Uitstekend Gebaseerd op 6.964 reviews
Bekijk alle reviews

In 4 stappen de beste lening aanvragen

1. Meest complete aanbod leningen vergelijken

Geef je leendoel en het gewenste leenbedrag aan. Vul ook enkele gegevens over jezelf in. Op basis daarvan laten we je alle leningen zien die passen bij jouw situatie en wensen. In de vergelijking vind je de lening met de laagste rente bovenaan.

2. Vrijblijvend offerte aanvragen

Kies de lening die het beste past bij jou en vraag online vrijblijvend een offerte aan. Hierin staan alle gegevens en voorwaarden van de lening. De offerte ontvangt je meestal nog dezelfde werkdag.

3. Lening afsluiten

Is de offerte akkoord en wil je de lening aanvragen? Stuur de offerte dan ondertekend terug. Lever ook de documenten aan die de kredietverstrekker vraagt. Deze upload je eenvoudig in je persoonlijke online omgeving.

4. Geld op je rekening ontvangen

De kredietverstrekker controleert de offerte en de bijbehorende documenten. Is alles in orde? Dan ontvang je het geld binnen twee werkdagen op je rekening. En kun jij werk maken van jouw leendoel!

Veelgestelde vragen over lening aanvragen

Hoe werkt een lening aanvragen?

Online een lening aanvragen werkt heel eenvoudig bij Geld.nl. Wij helpen je met het vinden van de beste lening voor jouw situatie. Hiervoor ga je eerst je lening vergelijken. Heb je de voordeligste lening voor jou gevonden? Dan is direct een offerte aanvragen via Geld.nl heel eenvoudig:

 • Vul enkele gegevens in over jezelf, zoals je geboortedatum en contactgegevens. Geef ook je situatie door wat betreft je gezin, woon en werk. En je inkomen en vaste lasten. Zodra je aanvraag compleet is, dien je deze snel en eenvoudig online in.
 • Wij controleren je aanvraag en beoordelen je gegevens. Als alles correct is ingevuld, gaat je aanvraag door naar de kredietverstrekker.
 • De kredietverstrekker checkt je gegevens opnieuw en controleert of je een registratie hebt bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Als deze negatief is, kun je geen lening afsluiten. Is alles akkoord? Dan krijg je de offerte meestal binnen één werkdag in je mailbox. Neem deze goed door en controleer of alle gegevens kloppen.
 • Om de lening definitief aan te vragen, lever je (online) de ondertekende offerte aan en de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Dit zijn meestal een kopie van je legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt. 
 • Keurt de kredietverstrekker de lening goed? Dan krijg je het geld vaak dezelfde dag nog op je rekening. Gefeliciteerd, je lening is geregeld!
Ben je het niet eens met de offerte of wil je toch liever een andere lening? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf.

Hoe snel heb ik het geld op mijn rekening?

Ga je een krediet aanvragen? Meestal heb je binnen één tot twee werkdagen na je aanvraag het leenbedrag op je rekening staan. Hoe snel je het geld ontvangt, hangt vooral van:

 • Hoe snel jij alle documenten aanlevert. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller je het geld hebt.
 • Hoe snel de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld. Dit kan meestal binnen een paar uur. Meer daarover lees je in het artikel ‘Hoelang duurt goedkeuring lening?’.

Kan ik een lening afsluiten?

Een lening aanvragen is meestal geen probleem. Als je tenminste aan deze basisvoorwaarden voldoet:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je bent niet ouder zijn dan 78 jaar (speciaal voor ouderen is er de seniorenlening)
 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie 

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan moet het bedrag dat je wil lenen ook verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Dit betekent dat je met jouw inkomen en vaste lasten genoeg financiële ruimte overhoudt om de lening zonder zorgen af te lossen. Bereken hier hoeveel je verantwoord leent: maximale lening berekenen.

Wat heb ik nodig bij een lening aanvragen?

Om je lening aan te vragen, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Zo vragen we naar je leendoel, het bedrag dat je wil lenen, je persoonlijke gegevens, hoe je gezinssamenstelling eruitziet, wat je inkomsten en uitgaven zijn en of je financiële verplichtingen hebt, zoals alimentatie, een afbetaling op een auto of een ander krediet. Veel van deze gegevens weet je waarschijnlijk zo op te noemen, andere moet je misschien opzoeken. Verzamel deze belangrijke gegevens vooraf en je aanvraag verloopt nog soepeler!

Waar kan ik veilig een krediet aanvragen?

Als je op internet zoekt naar een lening, kom je naast veilige banken en kredietverstrekkers ook veel minder betrouwbare partijen tegen. Let daarom goed op als je een kredietaanvraag doet en check eerst of de kredietverstrekker een AFM-vergunning heeft. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Goed om te weten: alle kredietverstrekkers die wij vergelijken op Geld.nl hebben een AFM-vergunning. Via Geld.nl is een lening aanvragen dus altijd veilig en verantwoord.

Waarom mijn lening aanvragen via Geld.nl?

Je lening aanvragen via Geld.nl is om verschillende redenen verstandig:

 • Consumenten hebben ons in een WUA-onderzoek in 2023 nog uitgeroepen tot beste vergelijkingssite voor je lening. 
 • Op Geld.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete aanbod leningen in Nederland. Omdat wij ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet laten zien, vind je altijd de beste lening met de laagste rente.
 • Via Geld.nl leen je veilig en verantwoord. Zo volgt Geld.nl de Wet op financieel toezicht. De AFM controleert of we de regels uit deze wet naleven en of we voldoen aan alle gestelde transparantie-eisen.
 • Geld.nl maakt je lening aanvragen makkelijker. We helpen je in een paar simpele stappen direct online het krediet aanvragen dat het beste past bij jou. Vervolgens begeleidt een kredietcoach van Geld.nl je bij het in orde maken van je lening. Zo wordt jouw lening via Geld.nl tot in de puntjes geregeld.  
Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Online lening afsluiten

Online een lening aanvragen doe je bij Geld.nl in drie simpele stappen. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een nieuwe auto financieren, geld lenen voor een verbouwing, een boot financieren of een ander leendoel. Belangrijk is dat we je helpen bij met maken van een verantwoorde keuze. Daarom ga je op Geld.nl eerst de mogelijkheden voor geld lenen vergelijken. Zo zie jij precies welke leningen passen bij jouw situatie en wensen. Daarna maak je een afgewogen keuze en kies je de beste lening voor jou. Tegen de laagste rente natuurlijk. Hiermee leen jij verantwoord en voordelig! 

Lening afsluiten in 4 stappen

Offerte lening aanvragen

Wil je een krediet aanvragen? Vraag dan eerst een gratis offerte aan. Dit regel je in 5 minuten en is vrijblijvend, je zit dus nog nergens aan vast. Bij je online lening aanvraag vragen we naar je persoonlijke gegevens, je gezinssituatie, je woonsituatie en je inkomsten en vaste lasten. Op basis daarvan beoordeelt de kredietverstrekker of een lening aanvragen voor jou verantwoord is. Wil je een bestaande lening oversluiten? Geef het aan. De kredietverstrekker houdt hier dan bij het beoordelen van je aanvraag rekening mee. 

Online lening aanvragen

4 Tips online lening aanvragen

Wil je eenvoudig online geld lenen, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier vier handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuwe lening.

Tips geld lenen
Veilig een lening aanvragen

1. Check de AFM-vergunning

Check of de kredietverstrekker een vergunning heeft van de AFM. Dat doe je hier. Goed om te weten: alle kredietverstrekkers die je op Geld.nl ziet, hebben zo’n vergunning. Dat vergelijkt wel zo veilig. 

Beoordeling lening aanvraag

2. Betaal nooit een bedrag aan

Sommige kredietverstrekkers vragen je vooraf een bedrag te betalen voor je het geld krijgt. Doe dit niet! Een betrouwbare kredietverstrekker vraagt dit nooit.

Lening aanvraag ondertekenen

3. Pas op met flitskredieten

Een flitskrediet is een lening voor een klein bedrag die je binnen een paar dagen of weken moet terugbetalen. Bij deze kredieten zijn veel onbetrouwbare partijen actief. Controleer dus extra goed of zo’n aanbieder een AFM-vergunning heeft. Verder mag de verstrekker van het flitskrediet nooit meer dan 12% rente vragen. Dat is namelijk de wettelijke maximale leenrente.

Lening aanvraag afgerond

4. Leg leningen naast elkaar

Als vergelijkingssite kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: ga vergelijken. De beste persoonlijke lening voor jou vind je tenslotte alleen wanneer er iets te kiezen valt. Door te vergelijken zie je wat de verschillen zijn tussen aanbieders. Zo betaal je bij de ene aanbieder een lagere rente, dan voor diezelfde lening bij een ander. En bij een lening aanvragen ga je toch zeker voor de laagste rente? Precies, vergelijken dus!

DD-MM-JJJJ