Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Lening aanvragen

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 19:12
 • 19:09
 • 19:07
 • 19:05
 • 19:03

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

5 tips voordeligste lening aanvragen

Tip 1: Vergelijk voor lening afsluiten

Je kent de slogan wel: "Let op! Geld lenen kost geld". Uiteraard kost het afsluiten van een lening geld in de vorm van rente, maar er zijn grote verschillen tussen leningen onderling. Je lening aanvragen bij de eerste aanbieder die je tegen komt kan je duur komen te staan. Even rentes en voorwaarden vergelijken voordat je je lening aanvraagt bespaart je al veel geld.

Tip 1: Vergelijk voor lening afsluiten

Tip 2: Lening aanvragen met juiste looptijd

Voor een persoonlijke lening spreek je een looptijd, ook wel aflosperiode, af. Hoe langer de looptijd, des te lager je maandlasten. Maar omdat het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost, betaal je langer rentekosten en is de lening uiteindelijk duurder. Kies voor een looptijd die past bij je leendoel. Zo weet je zeker dat je lening past bij het doel waar je hem voor afsluit. Wil je bijvoorbeeld een lening aanvragen als autofinanciering, zorg dan dat de looptijd korter is dan de tijd dat je met de auto denkt rond te rijden.

Tip 2: Lening aanvragen met juiste looptijd

Tip 3: Extra aflossen na lening afsluiten

Je lening extra aflossen verkort je looptijd, waardoor je minder lang rentekosten betaalt en bespaart. Krijg je een bonus, je vakantiegeld of heb je een keer extra geld over aan het einde van de maand? Je doet jezelf en je portemonnee een gunst als je dat geld gebruikt om je lening extra af te lossen.

Tip 3: Extra aflossen na lening afsluiten

Tip 4: Lening aanvragen met juiste voorwaarden

Hoewel het niet het meest spannende deel is van een lening aanvragen, kan het geen kwaad de voorwaarden goed door te lezen. De juiste voorwaarden zijn namelijk je vrienden. Let bijvoorbeeld op of het mogelijk is boetevrij extra af te lossen en of er verzekeringen zijn inbegrepen die je beschermen tegen financiële problemen.

Tip 4: Lening aanvragen met juiste voorwaarden

Tip 5: Lening aanvragen met rentekorting

Heb je een eigen woning? Dan kom je bij sommige kredietverstrekkers in aanmerking voor rentekorting. In ruil voor deze lage rente gelden er speciale voorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren

Lening aanvragen – Top 10 leningen

Hier vind je de top 10 leningen met de laagste rente. We adviseren je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Aanbieder Leenvorm Rente
Freo Persoonlijke lening 3,80%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,90%
Findio Persoonlijke lening 3,90%
Interbank Persoonlijke lening 3,90%
ABN AMRO Persoonlijke lening 4,20%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 4,20%
DEFAM Persoonlijke lening 4,30%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 4,30%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,40%
BNP Paribas Huiseigenaren Persoonlijke lening 4,40%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €25.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Lening aanvragen? Bespaar €700 per jaar!

Een lening afsluiten is zo gepiept. Je kunt immers eenvoudig bij je eigen bank een offerte voor een lening aanvragen. Maar door even de tijd te nemen en te vergelijken voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor je lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk gemiddeld 700 euro per jaar. Dat scheelt nogal wat. De AFM, Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt raden consumenten niet voor niets aan te vergelijken voordat je een lening afsluit. Het is een kleine moeite die een groot verschil maakt in je portemonnee. Door een goede vergelijking te maken sluit je met een gerust gevoel een lening af!

Waar lening afsluiten?

Wil je een lening aanvragen, dan is de grootste vraag: waar ga ik deze lening afsluiten? Er zijn veel verschillende aanbieders. Je hebt uiteraard de grootbanken, maar ook kleinere, online kredietverstrekkers die niet zo bekend zijn. Dit zijn vaak wel de aanbieders met een lagere rente en zijn meestal gewoon onderdeel van een grote bank. Je leent hier dus veilig en vertrouwd. Je wilt ook geld lenen onder gunstige voorwaarden. Vergelijken op Geld.nl biedt je de uitkomst. Wij tonen je bij elke lening onder ‘Meer informatie’ de belangrijkste kenmerken. Op deze manier vind je zonder al te veel moeite de lening met de laagste rente en beste voorwaarden en kun je eenvoudig online deze lening aanvragen.

Tip! Ga eerste je maximale lening berekenen voordat je een lening afsluit. Zo bereken je welk leenbedrag voor jouw situatie verantwoord is.

Hoe werkt een lening aanvragen?

Je hebt de beste lening voor jouw situatie gevonden in onze vergelijking. Dat was makkelijk, toch? Je lening afsluiten is zo geklaard. Binnen vijf minuten vraag je online geheel vrijblijvend de offerte voor je lening aan en bespaar je op de kosten!

Online lening aanvragen

De lening aanvragen doe je direct via Geld.nl. Dit is binnen vijf minuten geregeld en vervolgens ontvang je gratis en vrijblijvend een offerte. De volgende gegevens hebben we nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Lening aanvraag afgerond – En dan?

Nadat je de lening hebt aangevraagd, begint het balletje te rollen. Maar hoe gaat het verder?

1. Verstrekker checkt lening aanvraag

De kredietverstrekker controleert je gegevens en beoordeelt de aanvraag. Ze kijken of je op basis van de door jou ingevulde gegevens de lening kan afbetalen en of deze voor jouw situatie verantwoord is. Als blijkt dat het risico te hoog is, wordt je aanvraag helaas afgewezen. Ook controleren ze of je een BKR-registratie hebt. Met een negatieve BKR-registratie is geld lenen niet mogelijk.

2. Lening aanvragen: offerte controleren

Ben je door de controle van de kredietverstrekker gekomen, dan krijg je meestal binnen één werkdag na je lening aanvraag een offerte toegestuurd. Neem deze goed door, want er kunnen dingen afwijken van je oorspronkelijke aanvraag. Let op de volgende punten:

 • De uiteindelijke rente en maandlasten die in de offerte staan
 • Of je boetevrij extra af kunt lossen
 • Of je een overlijdensrisicoverzekering nodig hebt
 • Of je een verzekering tegen werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid nodig hebt

3. Lening aanvragen: offerte tekenen

Je hebt de lening aangevraagd, de offerte goed doorgenomen en bent het eens met de offerte. Teken in dat geval de offerte en stuur deze terug. De kredietverstrekker vraagt je aanvullende documenten mee te sturen. Denk hierbij aan een legitimatiebewijs, loonstrookjes en bankafschriften van de rekening waarop je inkomen wordt gestort en waarvan je de vaste lasten betaalt.

Ben je het niet eens met de offerte? Dan hoef je niets te doen. De offerte verloopt vanzelf na 30 dagen. Houd er dan wel rekening mee dat je lening aanvragen niet gelukt is.

4. Lening aanvraag afgerond

De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en aangeleverde documenten zodra zij deze van je hebben ontvangen. Je krijgt bericht zodra je lening aanvraag is geaccepteerd. Binnen één werkdag ontvang je dan meestal het leenbedrag op je rekening en kun je gebruik maken van je lening. De lening aanvraag is dan succesvol afgerond!

Lening aanvragen uit het grootste aanbod

Aanbieders lening aanvragen

Waarom lening afsluiten via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je besparen op je vaste lasten, waaronder je lening. Wil je een nieuwe lening afsluiten of een bestaande lening oversluiten? Wij maken het lening aanbod overzichtelijk en begrijpelijk, zodat jij eenvoudig de juiste lening kunt aanvragen. Je lening aanvragen start dus met een vergelijking op Geld.nl:

 • Grootste aanbod leningen > Kies uit ruim 45 leningen
 • 100% onafhankelijk > Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere derde partij. De afspraken die wij met kredietverstrekkers maken, beïnvloeden de resultaten in de vergelijking niet.
 • Actueel > Door samenwerkingen met dataleveranciers tonen wij altijd actuele data. Zo kun jij je lening aanvragen bij de kredietverstrekker die voor jouw specifieke situatie het meest voordelig is.
 • Hoge klantwaardering > Maandelijks bezoeken meer dan 200.000 consumenten Geld.nl, die ons een hoge waardering geven.
 • Genomineerd voor Website van het Jaar 2019 > Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze publieksprijs wordt jaarlijks objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken, was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Tarieven lening afsluiten in beeld

Een lening aanvragen doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van geld lenen en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening (leenvorm met vaste rente) als het doorlopend krediet (leenvorm met variabele rente) de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente voor geld lenen loopt uiteen van 3,9 procent tot 11,2 procent.

Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.446 €54.892

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,7% 4,5% 4,5%
Maximale rente 10,5% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,7% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 64 56 56
Totaal krediet €3.174 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? In de calculator van Geld.nl bereken je zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel overstappen jou oplevert!
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc