Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken direct je maximale lening in onze calculator. Bereken direct online je maximale lening in onze handige calculator.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,3 1.177 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Offerte was snel binnen en na het inleveren van de stukken met de app wat zeer makkelijk ging was het geld zeer snel op mijn rekening…….ook de verzekering was gelijk en snel geregeld.

Dhr ter Wiel - 5 september 2023
10

Snelle beoordeling en uitbetaling van de lening. Daarnaast een overzichtelijke weergave van de specificatie en voorwaarden. Echt een aanrader!

Frederick - 5 september 2023
10

Goed en snel geholpen

Monnink - 5 september 2023
10

Vriendelijk en reëel in de adviezen. Ook nog het gevoel dat er met je meegedacht wordt. Dank.

Marja Collignon - 29 augustus 2023
8

Ingewikkeld proces goed begeleid

Martien - 29 augustus 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste lening

1. Vergelijk meest complete aanbod leningen

Geef aan wat je leendoel is, welk bedrag je wilt lenen en vul enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens tonen we je het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is voor jouw situatie en wensen. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan.

2. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. In de offerte vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

3. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening uit de offerte aanvragen? Dan stuur je ondertekende offerte terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze documenten upload je gemakkelijk in je persoonlijke online omgeving.

4. Ontvang het geld op je rekening

De kredietverstrekker controleert je aangeleverde documenten. Als alles in orde is, ontvang je binnen twee werkdagen het geld op je rekening.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Lening berekenen & laagste rentes

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laatste update tabel: 26-9-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
ING € 2.50010,2%€ 53
ING € 5.0009,1%€ 104
Lloyds Bank € 10.0007,8%€ 201
Lloyds Bank € 25.0006,7%€ 490
Lloyds Bank € 50.0006,7%€ 979
Freo € 75.0006,8%€ 1.471
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Wat kan ik lenen?

Een belangrijke vraag die veel consumenten zich stellen bij geld lenen, is “Wat kan ik lenen?”. Banken en kredietverstrekkers kijken bij je aanvraag altijd of het gewenste leenbedrag verantwoord is voor jouw situatie. Zij willen immers niet dat jij in de problemen komt door je lening. En natuurlijk wil je dat zelf ook niet. Het is dus verstandig om, voor je een aanvraag indient, zelf alvast te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Stel je zelf daarbij ook altijd de vraag hoeveel je echt nodig hebt om te lenen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe auto financieren? Dan weet je precies hoe duur die auto mag zijn. We raden je aan om nooit meer te lenen dan nodig.

Hoeveel kan ik lenen?

Maximale lening berekenen

Het berekenen van je maximale lening is ingewikkelde materie. Gelukkig hebben wij het je gemakkelijk gemaakt. In de maximale lening calculator van de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl vragen we je in alle gegevens in te vullen die we nodig hebben voor de berekening. Zo weet jij in 3 stappen hoeveel je maximaal kunt lenen. Bereken hier direct je maximale leenbedrag. Goed om te weten! Het maximale bedrag (ook wel de leencapaciteit genoemd) dat we voor jou berekenen, is een indicatie. Kredietverstrekkers bepalen zelf hoeveel ze je precies willen lenen. Wel hanteren de meeste geldverstrekkers de algemene normen waarmee wij ook rekenen in onze maximale lening calculator.

Maximale lening berekenen

Veelgestelde vragen over maximale lening

Hoeveel kan ik lenen?

Ga je geld lenen, dan is het belangrijk dat je niet meer leent dan verantwoord is voor jouw situatie. Hoeveel je maximaal kunt lenen, hangt af van je inkomen en vaste lasten. Kredietverstrekkers kijken of je elke maand voldoende geld overhoudt om de lening terug te betalen, zonder dat je in de problemen komt. Met onze maximale lening calculator kun je direct berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen.

Welke factoren bepalen hoeveel ik kan lenen?

Om te bepalen hoeveel je maximaal kunt lenen, kijken kredietverstrekkers naar de volgende zaken:

  • Je inkomen
  • Je gezinssituatie
  • Hoeveel geld je op basis van je inkomen en gezinssituatie minimaal nodig hebt om van te leven. Hiervoor stelt het NIBUD elk jaar leennormen vast.
  • Je woonlasten
  • Andere financiële verplichtingen die je hebt, zoals kosten voor een (lease)auto, kinderopvang, alimentatie, je studieschuld en eventuele andere leningen.

Hoe wordt mijn maximale lening berekend?

Om te berekenen hoeveel jij maximaal kunt lenen, gebruiken alle kredietverstrekkers dezelfde leennormen van de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN). Ze berekenen met deze normen je leencapaciteit, het bedrag dat je elke maand kunt besteden aan het aflossen van je lening. Dit bedrag vermenigvuldigen banken en kredietverstrekkers vervolgens met 50, omdat ze ervan uit gaan dat je elke maand 2 procent van de lening moet kunnen aflossen. De uitkomst van deze som is je maximale leenbedrag.

De exacte formules die banken gebruiken zijn best ingewikkeld. Gelukkig hoef je deze berekening niet zelf te doen. Op deze pagina kun je eenvoudig je maximale lening berekenen met onze rekentool

Waarom maximale lening berekenen via Geld.nl?

Met de rekentool van Geld.nl is je maximale lening berekenen heel eenvoudig, maar wij helpen je vervolgens ook de voordeligste lening te vinden voor jouw situatie. Tijdens het vergelijken op Geld.nl tonen we je alle voor jou beschikbare leningen in Nederland. Je ziet ook kredietverstrekkers die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo vind je altijd de voordeligste persoonlijke lening voor jouw situatie.

Daarnaast is Geld.nl 100% onafhankelijk. Dit betekent dat we geen onderdeel zijn van een kredietverstrekker of andere (financiële partij). Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen we jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

4 Tips voor je maximale lening berekenen

Je maximale lening berekenen en een verantwoorde lening aanvragen is een belangrijke financiële keuze. Daarom geven je we handige tips over je maximale lening berekenen, maar ook over het vinden van de voordeligste lening. Met deze 4 tips maak je zeker een goede keuze en kun je met een gerust je geld lenen.

Tips lening berekenen
Leencapaciteit berekenen

1. Maximaal lenen niet altijd nodig

Met de maximale lening berekenen tool op Geld.nl kun je direct achterhalen hoeveel je maximaal kunt lenen met jouw inkomen en vaste lasten. Maar dit wil niet zeggen dat je ook maximaal moet lenen.

Sterker nog, liever niet! Leen niet meer dan nodig, want hoe meer je leent, hoe meer je elke maand moet terugbetalen. Kies dus voor een leenbedrag dat past bij je leendoel en financiële situatie.

Normen voor maximaal leenbedrag

2. Maximaal lenen en bestaande leningen

Als je al leningen hebt, halen kredietverstrekkers het geld dat je hiervoor betaalt af van je maximale leenbedrag. 

Je moet immers ook de aflossing van je huidige lening nog kunnen betalen, naast de aflossing op de nieuwe lening. Wil je de bestaande lening oversluiten naar de nieuwe lening? Geef dit dan door aan de kredietverstrekker. Die houdt daar dan rekening mee bij het berekenen van je maximale leenbedrag.

Maximaal leenbedrag en vaste lasten

3. Lening berekenen en rente

Of je nu maximaal leent of niet, de rente van je lening bepaalt uiteindelijk hoeveel je lening kost. 

Geld.nl helpt je de laagste rente voor je lening te vinden. Nadat je je maximale leenbedrag hebt berekend, kun je direct leningen vergelijken voor jouw situatie. Zo vind je een passende lening tegen een lage rente.

Je leencapaciteit

4. Maximaal lenen? Leen verantwoord!

Zeker als je maximaal leent, wil je weten dat je goed zit. Als je via Geld.nl je maximale lening berekent en uiteindelijk een lening afsluit, leen je altijd bij een kredietverstrekker die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 Zo weet je zeker dat je veilig en verantwoord leent.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!