Klantenservice

Consumptief krediet?

Vergelijk verantwoord de leningen in NL.
Start leningen vergelijken Start vergelijken en vind die verantwoorde lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Overstappen en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Dit vinden klanten van ons
10   "Alles was super snel geregeld en waren zeer behulpzaam."
Fam. Kruiswijk 09 april 2022
10   "We werden zeer goed geholpen."
Arjette Goes 08 april 2022
10   "Ben snel geholpen en met de gunstigste rente."
G. Eren 08 april 2022
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 12 mei 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een consumptief krediet?

Een consumptief krediet is een lening die je als consument gebruikt voor een grote aankoop. Denk hierbij aan een lening voor een auto, een nieuwe keuken of nieuwe meubels. Maar ook een lening voor een vakantie of witgoed is een consumptief krediet. Wil je een consumptief krediet afsluiten? Dan lees je op deze pagina waar je op moet letten om een goede keuze te maken.

Een hypotheek valt niet onder de term consumptief krediet, net als leningen die je gebruikt voor je bedrijf.

Wat zijn vormen van consumptief krediet?

Er bestaan in Nederland heel veel soorten consumptief krediet. De meest bekende zijn:

In het artikel Kredietvormen lees je meer over deze verschillende vormen van consumptief krediet.

Welk consumptief krediet past bij mij?

Welke vorm van consumptief krediet je het beste kunt kiezen, hangt vooral af van het doel waarvoor je leent. Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, omdat de andere soorten consumptieve leningen vaak duurder zijn.

Een persoonlijke lening is heel geschikt als je éénmalig een groot bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld om een auto te kopen. Het leenbedrag, de looptijd en de rente die je betaalt, staan bij deze vorm van consumptief krediet vast. Zo weet je precies hoeveel de lening kost en wanneer deze is afbetaald. Ook betaal je op een persoonlijke lening minder rente dan op een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is dus een voordelige en verstandige keuze.

Heb je langere tijd extra financiële ruimte nodig? Dan past een consumptieve lening in de vorm van een doorlopend krediet beter bij je. Bij deze leenvorm kun je afgeloste bedragen de eerste twee jaar weer opnieuw opnemen tot aan je kredietlimiet.

Wat kost een consumptief krediet?

Hoeveel een consumptief krediet kost, is niet precies te zeggen. De kosten van een consumptief krediet worden bepaald door het rentetarief. Elke vorm van consumptief krediet heeft echter andere rentetarieven. Daarnaast hangt de rente voor een consumptief krediet af van:

  • Het bedrag dat je leent
  • Hoelang je over het terugbetalen doet (de looptijd)
  • Hoe groot de kredietverstrekker het risico inschat dat je de lening niet terugbetaalt

De kosten voor een consumptief krediet zijn dus voor iedereen anders. Kies je voor een consumptieve lening in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Dan bieden we je op Geld.nl een lening vergelijking afgestemd op jouw situatie. Je vult enkele gegevens in over je jezelf en de wensen voor je lening. Vervolgens tonen we je de leenrentes voor jouw situatie. Zo weet je direct bij welke kredietverstrekker je het goedkoopste consumptieve krediet vindt voor jouw situatie.

Waarom consumptief krediet vergelijken?

De belangrijkste reden om te vergelijken vóór je een consumptief krediet afsluit, is dat je er flink wat geld mee kunt besparen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening is al snel een paar procenten. Dat kan je honderden euro’s per jaar schelen. Dit blijkt zowel uit onderzoek van Geld.nl ×Wij berekenen regelmatig hoeveel consumenten gemiddeld besparen door hun lening te vergelijken. Uit ons meest recente onderzoek, blijkt dat consumenten gemiddeld 393 euro per jaar besparen op de rentekosten van hun lening.als uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).×Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat huishoudens honderden euro’s kunnen besparen door te shoppen voor financiële producten, waaronder consumptieve kredieten.×Begeleidende tekstNaar link

Geld.nl helpt je om te besparen én een goede keuze te maken voor je consumptief krediet. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Dit betekent dat je ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je op Geld.nl zeker dat je het beste én goedkoopste consumptieve krediet voor jouw situatie vindt.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen van deze partijen beïnvloedt dus de informatie in je vergelijking. Zo garanderen we jou een 100% onafhankelijke en verantwoorde vergelijking voor je consumptieve lening.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen
Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen lening
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Consumptief krediet

Een consumptief krediet is een lening om iets mee te kopen waar je niet voldoende spaargeld voor hebt, bijvoorbeeld een krediet om je nieuwe auto of de verbouwing van je huis (deels) mee te betalen. Je bent ook zeker niet de enige die kiest voor geld lenen. Eind 2020 hadden 8,8 miljoen Nederlanders één of meer consumptieve leningen (bron: BKR).

Consumptief krediet

Consumptief krediet vergelijken

Je consumptief krediet vergelijken is altijd een goed idee! Niet voor niets raden de onafhankelijk instanties Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM je aan een vergelijking te maken vóór je een financieel product afsluit. Dit levert je zonder veel gedoe een grote besparing op. Gemiddeld maar liefst 393 euro op de totale kosten van je krediet! Vergelijk het grootste aanbod consumptieve kredieten op Geld.nl en bespaar ook op de kosten van je consumptief krediet.

Consumptief krediet vergelijken

Consumptief krediet – Top 10 kredieten

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je nu betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een consumptieve lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Consumptief krediet – Top 10
Top 10 goedkoopste consumptief krediet
AanbiederLeenvormRente
FreoPersoonlijke lening3,40%
Nationale NederlandenPersoonlijke lening3,50%
BNP ParibasPersoonlijke lening3,80%
DEFAM PremiumPersoonlijke lening3,80%
ABN AMROPersoonlijke lening4,00%
DEFAM HuiseigenaarPersoonlijke lening4,00%
INGPersoonlijke lening4,00%
InterbankPersoonlijke lening4,10%
FindioPersoonlijke lening4,20%
QanderDoorlopend krediet4,50%

Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Start vergelijken

5 Tips voor het beste consumptieve krediet

Wil je een consumptief krediet afsluiten, dan dien je met enkele zaken rekening te houden. Wij geven je hier 5 handige tips en meer informatie over consumptieve kredieten. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuw krediet.

Laagste rente lening
Consumptief krediet, niet meer dan nodig

1. Consumptief krediet, niet meer dan nodig

Bepaal voor je begint hoeveel geld je nodig hebt om jouw leendoel te financieren.

Maandlasten consumptief krediet

2. Maandlasten consumptief krediet

Als je weet hoeveel geld je nodig hebt en je dit bedrag verantwoord kunt lenen, bepaal je hoeveel je elke maand wilt betalen aan de lening.

Consumptief krediet met de laagste rente

3. Consumptief krediet met de laagste rente

Nadat je in je consumptief krediet vergelijking op Geld.nl een looptijd of aflospercentage hebt gekozen, tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn.

Consumptief krediet aanvragen

4. Consumptief krediet aanvragen

Heb je via Geld.nl het consumptief krediet van je keuze gevonden?

Besparen op je bestaand consumptief krediet

5. Besparen op je bestaand consumptief krediet

Ook tijdens de looptijd van je consumptief krediet kun je flink besparen.

Meer informatie over je lening oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc