Contact

Consumptief krediet

Vergelijk en kies het beste consumptief krediet.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind het beste krediet Start vergelijken en vind het best passende krediet
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

5 Tips voor het beste consumptieve krediet

Wil je een consumptief krediet afsluiten, dan dien je met enkele zaken rekening te houden. Wij geven je hier 5 handige tips en meer informatie over consumptieve kredieten. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuw krediet.

Tips consumptief krediet
Consumptief krediet, niet meer dan nodig

1. Consumptief krediet, niet meer dan nodig

Bepaal voor je begint hoeveel geld je nodig hebt om jouw leendoel te financieren.

Maar kun je dat bedrag ook verantwoord lenen? Kredietverstrekkers controleren aan de hand van je inkomsten en vaste lasten of je elke maand genoeg geld overhoudt om de lening terug te betalen. Op basis van het bedrag dat je maandelijks beschikbaar, bepalen ze hoeveel je maximaal mag lenen. Op Geld.nl kun je met de tool 'Lening berekenen' alvast uitrekenen hoeveel jij verantwoord kunt lenen.

Let op! Soms is het bedrag dat je maximaal mag lenen hoger dan wat je nodig hebt. Laat je dan niet verleiden om meer te lenen dan nodig. Je moet het bedrag dat je leent namelijk ook weer terugbetalen. Een hoger leenbedrag zorgt ervoor dat je maandelijks meer kwijt bent aan je lening of dat je langer terugbetaalt.

Maandlasten consumptief krediet

2. Maandlasten consumptief krediet

Als je weet hoeveel geld je nodig hebt en je dit bedrag verantwoord kunt lenen, bepaal je hoeveel je elke maand wilt betalen aan de lening.

Bij een lening aanvragen kies je namelijk zelf hoeveel je per maand betaalt. Dat doe je bij een persoonlijke lening door een looptijd te kiezen en bij een doorlopend krediet door het aflospercentage te kiezen.

De looptijd bij een persoonlijke lening is het aantal maanden waarin je het consumptieve krediet terugbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Het terug te betalen bedrag wordt dan namelijk verdeeld over meer maanden. Maar pas op! Je betaalt ook langer rente. Hierdoor is een lening met een langere looptijd uiteindelijk duurder. Wij raden je daarom aan een zo kort mogelijke looptijd te kiezen met maandlasten die je makkelijk kunt betalen.

Bij een doorlopend krediet geldt: kies een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die je goed kunt dragen. Hoe hoger namelijk het percentage dat je elke maand aflost, hoe sneller je de totale kredietlimiet hebt terugbetaald en hoe minder lang je rente betaalt.

Tip! Tijdens je consumptief krediet vergelijken op Geld.nl zie je bij de keuze voor een looptijd of aflospercentage direct wat dat betekent voor je maandlasten. Zo maak je snel een goede keuze voor je situatie.

Consumptief krediet met de laagste rente

3. Consumptief krediet met de laagste rente

Nadat je in je consumptief krediet vergelijking op Geld.nl een looptijd of aflospercentage hebt gekozen, tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn.

Je kunt in deze lijst eenvoudig de lening met de laagste rente kiezen. Die staat ook bovenaan. De voorwaarden van de consumptieve kredieten zijn namelijk nagenoeg gelijk. Daarnaast hebben alle kredietverstrekkers die je op Geld.nl ziet een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Door de laagste rente te kiezen leen je dus veilig en zo voordelig mogelijk.

Consumptief krediet aanvragen

4. Consumptief krediet aanvragen

Heb je via Geld.nl het consumptief krediet van je keuze gevonden?

Dan kun je vaak direct online het krediet aanvragen via Geld.nl. Je zit dan nog nergens aan vast, want je ontvangt eerst vrijblijvend een offerte. Als je alles in je aanvraag goed hebt ingevuld en voldoet aan de acceptatievoorwaarden van de kredietverstrekker, krijg je vaak dezelfde dag nog de offerte in je mailbox.

Controleer de offerte en onderteken deze als je akkoord bent. Stuur de offerte samen met de gevraagde documenten terug naar de kredietverstrekker. De gevraagde documenten zijn bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs, loonstrookjes en rekeningafschriften. Als alle documenten en gegevens compleet zijn en de kredietverstrekker je aanvraag goedkeurt, krijg je vaak dezelfde werkdag nog het geld op je rekening.

Besparen op je bestaand consumptief krediet

5. Besparen op je bestaand consumptief krediet

Ook tijdens de looptijd van je consumptief krediet kun je flink besparen.

Heb je een keer een financiële meevaller? Los dan extra af op je consumptieve lening. Dit kan bijna altijd gratis (controleer het in je voorwaarden!). Door extra af te lossen, zorg je dat je sneller klaar bent met terugbetalen en minder lang rente betaalt. Hierdoor bespaar je flink op de kosten van je consumptief krediet.

Houd tijdens de looptijd van je lening ook jaarlijks even de actuele leenrentes in de gaten. Als de huidige leenrentes lager zijn geworden dan wat jij betaalt, kan je lening oversluiten je een flinke besparing opleveren. Ook oversluiten is tegenwoordig bijna altijd gratis, maar controleer hiervoor altijd even de voorwaarden van je consumptieve lening.

Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 21 januari 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Wat is een consumptief krediet?

Een consumptief krediet is een lening die je als consument gebruikt voor een grote aankoop. Denk hierbij aan een autolening, een nieuwe keuken of nieuwe meubels. Maar ook een lening voor een vakantie of witgoed is een consumptief krediet. Wil je een consumptief krediet afsluiten? Dan lees je op deze pagina waar je op moet letten om een goede keuze te maken.

Een hypotheek valt niet onder de term consumptief krediet, net als leningen die je gebruikt voor je bedrijf.

Wat zijn vormen van consumptief krediet?

Er bestaan in Nederland heel veel soorten consumptief krediet. De meest bekende zijn:

In het artikel Kredietvormen lees je meer over deze verschillende vormen van consumptief krediet.

Welk consumptief krediet past bij mij?

Welke vorm van consumptief krediet je het beste kunt kiezen, hangt vooral af van het doel waarvoor je leent. Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, omdat de andere soorten consumptieve leningen vaak duurder zijn.

Een persoonlijke lening is heel geschikt als je éénmalig een groot bedrag nodig hebt, bijvoorbeeld om een auto te kopen. Het leenbedrag, de looptijd en de rente die je betaalt, staan bij deze vorm van consumptief krediet vast. Zo weet je precies hoeveel de lening kost en wanneer deze is afbetaald. Ook betaal je op een persoonlijke lening minder rente dan op een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is dus een voordelige en verstandige keuze.

Heb je langere tijd extra financiële ruimte nodig? Dan past een consumptieve lening in de vorm van een doorlopend krediet beter bij je. Bij deze leenvorm kun je afgeloste bedragen de eerste twee jaar weer opnieuw opnemen tot aan je kredietlimiet.

Wat kost een consumptief krediet?

Hoeveel een consumptief krediet kost, is niet precies te zeggen. De kosten van een consumptief krediet worden bepaald door het rentetarief. Elke vorm van consumptief krediet heeft echter andere rentetarieven. Daarnaast hangt de rente voor een consumptief krediet af van:

  • Het bedrag dat je leent
  • Hoelang je over het terugbetalen doet (de looptijd)
  • Hoe groot de kredietverstrekker het risico inschat dat je de lening niet terugbetaalt

De kosten voor een consumptief krediet zijn dus voor iedereen anders. Kies je voor een consumptieve lening in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Dan bieden we je op Geld.nl een lening vergelijking afgestemd op jouw situatie. Je vult enkele gegevens in over je jezelf en de wensen voor je lening. Vervolgens tonen we je de leenrentes voor jouw situatie. Zo weet je direct bij welke kredietverstrekker je het goedkoopste consumptieve krediet vindt voor jouw situatie.

Waarom consumptief krediet vergelijken?

De belangrijkste reden om te vergelijken vóór je een consumptief krediet afsluit, is dat je er flink wat geld mee kunt besparen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening is al snel een paar procenten. Dat kan je honderden euro’s per jaar schelen. Dit blijkt zowel uit onderzoek van Geld.nl Wij berekenen regelmatig hoeveel consumenten gemiddeld besparen door hun lening te vergelijken. Uit ons meest recente onderzoek, blijkt dat consumenten gemiddeld 393 euro per jaar besparen op de rentekosten van hun lening.als uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat huishoudens honderden euro’s kunnen besparen door te shoppen voor financiële producten, waaronder consumptieve kredieten.Begeleidende tekstNaar link

Geld.nl helpt je om te besparen én een goede keuze te maken voor je consumptief krediet. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Dit betekent dat je ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je op Geld.nl zeker dat je het beste én goedkoopste consumptieve krediet voor jouw situatie vindt.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen van deze partijen beïnvloedt dus de informatie in je vergelijking. Zo garanderen we jou een 100% onafhankelijke en verantwoorde vergelijking voor je consumptieve lening.

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Consumptief krediet

Een consumptief krediet is een lening om iets mee te kopen waar je niet voldoende spaargeld voor hebt, bijvoorbeeld een krediet om je nieuwe auto of de verbouwing van je huis (deels) mee te betalen. Je bent ook zeker niet de enige die kiest voor geld lenen. Eind 2021 hadden ongeveer 8 miljoen Nederlanders één of meer consumptieve leningen (bron: BKR).

Consumptief krediet

Consumptief krediet vergelijken

Je consumptief krediet vergelijken is altijd een goed idee! Niet voor niets raden de onafhankelijk instanties Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM je aan een vergelijking te maken vóór je een financieel product afsluit. Dit levert je zonder veel gedoe een grote besparing op. Gemiddeld maar liefst 393 euro op de totale kosten van je krediet! Vergelijk het grootste aanbod consumptieve kredieten op Geld.nl en bespaar ook op de kosten van je consumptief krediet.

Consumptief krediet vergelijken

Goedkoop consumptief krediet

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een consumptief krediet, zetten we in onderstaande tabel de goedkoopste consumptieve krediet voor verschillende leenbedragen op een rij. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste rente consumptief krediet
Goedkoopste consumptief krediet
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,2%Directa.nl€ 102
€ 10.000 6,5%Directa.nl€ 195
€ 25.000 5,5%Lloyds Bank€ 476
€ 50.000 5,4%Freo€ 950
€ 75.000 5,4%Freo€ 1.425

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening van 60 maanden.

Start vergelijken
Dit vinden klanten van ons
10   "Goede service."
Mohammed Zaoumi 6 december 2022
10   "Goede en snelle communicatie. Lening was binnen een week geregeld, top!"
Simone van Tilburg 3 december 2022
10   "Het was allemaal snel geregeld met vriendelijke medewerkers."
Stephanie Eckhardt 2 december 2022
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens
Meer informatie over consumptief krediet
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.