Doorlopend krediet

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Zeer vriendelijk en compleet" Roalt Hetteling 26 april 2021
9   "Prettig en snel geregeld" E van Altena 23 april 2021
10   "Super snel en netjes afgehandeld" E van der Vliet 23 april 2021

Doorlopend krediet vergelijken: wat moet je weten?

1

Doorlopend krediet kenmerken

Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je krijgt een kredietlimiet. Tot dit bedrag bepaal je zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt uit het krediet. Als je geld opneemt, betaal je hierover rente en aflossing. Je maandelijkse terugbetaling is altijd een vast percentage van de kredietlimiet. Heb je bijvoorbeeld een doorlopend krediet van 10.000 euro en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je elke maand 150 euro.

De kenmerken van een doorlopend krediet zijn:

 • Onbeperkt opnemen tot aan de kredietlimiet
 • Je betaalt alléén rente  en aflossing als je geld opneemt
 • Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen
 • De rente is variabel en kan stijgen of dalen tijdens de looptijd
 • De kosten en de looptijd staan niet vast
2

Voor wie is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is eigenlijk alleen geschikt als je voor een langere tijd extra financiële ruimte wilt. Bijvoorbeeld voor meerdere grote uitgaven over een langere periode. Je hebt wel discipline nodig om het doorlopend krediet uiteindelijk helemaal af te lossen. Omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw mag opnemen, loop je het risico dat je meer en langer leent dan nodig. Heb je liever zekerheid over de kosten en aflossing van je krediet? Kijk dan eens naar een persoonlijke lening. Deze leenvorm is bijvoorbeeld erg geschikt voor een verbouwing of auto financieren.

3

Variabele rente doorlopend krediet

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je hierover rente. Het rentepercentage is variabel. Dit betekent dat de kredietverstrekker de rente tijdens de looptijd kan verhogen of verlagen. Het doorlopend krediet wordt dan duurder of goedkoper. Je weet daarom van tevoren nooit helemaal zeker wat een doorlopend krediet gaat kosten.

4

Doorlopend krediet aflossen

Neem je geld op uit het doorlopend krediet, dan betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug. Je kiest zelf het percentage van 1, 1,5 of 2 procent. Met dit bedrag betaal je de rente en aflossing. Omdat je maandelijks een vast bedrag betaalt, stijgen je maandlasten niet als je meer geld opneemt. Je maandlasten stijgen ook niet als de rente op doorlopend krediet stijgt. Het gevolg is wél dat je langer bezig bent met terugbetalen. Andersom gaat terugbetalen sneller als de rente daalt of je extra geld aflost op je doorlopend krediet. Je weet hierdoor vooraf ook niet precies hoelang de looptijd van het doorlopend krediet is.

5

Doorlopend krediet beëindigen

Je doorlopend krediet wordt niet automatisch beëindigd wanneer deze is afgelost. Dit omdat je misschien nog opnieuw krediet wilt opnemen. Je beëindigt het doorlopend krediet door contact op te nemen met de kredietverstrekker.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van kredieten levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

 • ING
 • ABN Amro
 • Rabobank
 • Freo
 • Santander
 • BNP Paribas
 • Findio
 • Defam

Laagste rente doorlopend krediet

De kosten voor een doorlopend krediet houd je laag door te kiezen voor het krediet met de laagste rente. Je ziet hier voor verschillende leenbedragen de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet (met een aflospercentage van 1,5 procent). Direct het beste en goedkoopste doorlopend krediet voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een persoonlijke vergelijking.

Laagste rente doorlopend krediet
Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Directa.nl 6,70%
€10.000 DEFAM Premium 6,10%
€25.000 DEFAM Premium 4,50%
€50.000 DEFAM Premium 4,50%
O.b.v. 1,5% maandelijkse aflossing
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 12 juni 2021.

Amanda Bulthuis
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Zojuist overgestapt

21.557

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet vergelijken? Bespaar direct met de beste deal!

Ben je op zoek naar een doorlopend krediet? Ren dan niet gelijk naar je huisbank! 43 procent van de mensen die geld lenen, doen dit wel bij een grootbank. Zij betalen hierdoor veel te veel rente. Bij kleinere online kredietverstrekkers liggen de rentepercentages voor doorlopend kredieten vaak veel lager. Door je doorlopend krediet te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Zo vind je het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden voor jouw situatie. Dat noemen wij nou echt: de beste deal!

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Ga je een doorlopend krediet aanvragen, dan krijg je van de kredietverstrekker een kredietlimiet. Tot dit bedrag mag je zoveel geld opnemen als je zelf wilt en wanneer je dat wilt. Als je geld opneemt, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug.  Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Je betaalt dus altijd een vast bedrag per maand. Afgeloste bedragen mag je later ook weer opnieuw opnemen.

In de grafiek hieronder zie je hoe aflossen op een doorlopend krediet werkt. We gaan er hierbij vanuit dat je aan het begin in één keer je hele limiet opneemt en later nog twee keer afgesloste bedragen opnieuw opneemt.

Doorlopend krediet

Daarom doorlopend krediet vergelijken

Je doorlopend krediet vergelijken is altijd een goed idee! Niet voor niets raden onafhankelijk instanties, zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM, je aan een vergelijking te maken vóór je een financieel product afsluit. Dit levert je zonder veel gedoe een grote besparing op. Gemiddeld maar liefst 500 euro per jaar! Vergelijk het grootste aanbod kredieten op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl en bespaar ook op de kosten van je doorlopend krediet!

Waarom doorlopend krediet vergelijken op Geld.nl?

Besparen op je doorlopend krediet begint dus met een goede vergelijking. En die maak je op Geld.nl! Je profiteert op Geld.nl van de volgende voordelen:

Grootste aanbod kredietverstrekkers

We vergelijken doorlopende kredieten van ruim 15 kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat het goedkoopste en beste doorlopend krediet voor jouw situatie ertussen staat!

Onafhankelijk en actueel kredieten vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een kredietverstrekker of financiële partij. Zij hebben dus ook geen invloed op onze krediet vergelijking. Het goedkoopste doorlopend krediet bij jouw wensen staat bij ons altijd bovenaan. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke doorlopend krediet vergelijking.

Zeker van de beste keuze!

Klanten waarderen Geld.nl met een dikke 9! Daarnaast zijn we in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2020 gaven consumenten ons ook een hoog cijfer in deze verkiezing.

Goede vergelijkingssite volgens NRC

Geld.nl is door NRC, een van de grootste landelijke dagbladen, getipt als goede vergelijkingssite die je stap voor stap door de keuzemogelijkheden loodst. Je leest de aanbeveling van het NRC hier.

Doorlopend krediet vergelijken in 5 stappen

Je vergelijkt op Geld.nl het groots aanbod doorlopend kredieten. Je vindt zo altijd de laagste rente voor het doorlopend krediet dat past bij jouw situatie en wensen. Dat is past echt de beste deal! Je regelt die besparing op Geld.nl in 5 eenvoudige stappen.

 1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je wensen
 2. Geef je gezins- en woonsituatie aan
 3. Kies het aflospercentage van je doorlopend krediet
 4. Vergelijk alle kredieten die passen bij jouw wensen en situatue
 5. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Welke gegevens moet je invullen en waarom?

Tijdens je vergelijking voor een doorlopend krediet vragen de volgende gegevens:

 • Je gewenste leenbedrag
 • Het bestedingsdoel van je doorlopend krediet
 • Je geboortedatum
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomstenbron

Op basis van deze gegevens kijken we welke kredieten passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo zie je alleen de doorlopende kredieten die jij ook echt kunt afsluiten.

Tip! Bereken je maximale leenbedrag! Het bedrag dat je leent (de kredietlimiet) moet natuurlijk wel passen bij je financiële situatie. Bereken daarom eerst hoeveel je maximaal verantwoord leent: Lening berekenen.

Aflospercentage bij doorlopend krediet kiezen

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet. Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Je kies dit aflospercentage zelf. Hoe hoger het aflospercentage dat je per maand betaalt, hoe sneller je klaar bent met aflossen. Je betaalt bij een hoger aflospercentage dus minder lang rente, waardoor de lening uiteindelijk goedkoper is. Kies daarom een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Houd de kosten van je doorlopend krediet zo laag mogelijk!

Een doorlopend krediet kost altijd geld. Maar door goed te vergelijken en het doorlopend krediet met de laagste rente te kiezen, houd je kosten zo laag mogelijk. In het overzicht met kredieten op Geld.nl staat het doorlopend krediet met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou het goedkoopste doorlopend krediet heeft.

Het doorlopend krediet met de laagste rente is vrijwel altijd de beste deal! De verschillen in voorwaarden tussen de kredietverstrekkers zijn klein, dus let vooral op de rente van het doorlopend krediet.

Doorlopend krediet afsluiten, pak die besparing!

Heb je een doorlopend krediet vergelijking gemaakt en het krediet van je keuze gevonden? Dan kun je gratis en vrijblijvend een offerte voor het betreffende krediet aanvragen. Alleen zo kom je een stap dichter bij dat goedkope doorlopend krediet. Een lening aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend.

Offerte doorlopend krediet aanvragen

Als je de aanvraag hebt afgerond, controleren wij eerst je gegevens. Is alles in orde, dan sturen we aanvraag door naar de kredietverstrekker.

Vervolgens beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan heb je nog dezelfde werkdag de offerte in je mailbox.

De offerte is een voorstel van de kredietverstrekker. Controleer dit goed. Ben je akkoord? Onderteken de offerte en stuur deze terug. Doe hier ook de benodigde documenten bij, zoals je legitimatiebewijs, salarisstrook en bankafschriften waarop je inkomen en vaste lasten staan.

Zodra alles compleet en goedgekeurd is door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde dag het geld al op je rekening.

Tip! Wil je direct al geld opnemen uit doorlopend krediet? Vul dan op de offerte het opnamebedrag in.

Rente doorlopend krediet in beeld

Een doorlopend krediet afsluiten doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank. Dat kan best ingewikkeld zijn. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van kredieten. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen, van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen. De minimale looptijd is dus twaalf maanden en de maximale looptijd 180 maanden.

Het rentepercentage voor een persoonlijk lening bedraagt minimaal 3,40 procent en maximaal 9,90 procent.Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,60% 3,40%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 144 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,60% 3,40%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.316 €54.371

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Hieronder vergelijken wij de actuele rente bij lenen voor een doorlopend krediet. Kenmerken van een doorlopend krediet: variabele rente, opnemen wanneer je wilt en afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Wij geven de laagste en hoogste leenrente per doorlopend krediet.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Maximale rente 7,8% 4,9% 4,9%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 59 56 56
Totaal krediet €5.847 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet bedraagt minimaal 4,50 procent en maximaal 7,80 procent.De rente is variabel.Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd.In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Hoeveel kan ik lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening Een persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc