Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Doorlopend krediet

Vind het doorlopend krediet met de laagste rente. Vergelijk en vind het doorlopend krediet met de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden anderen van onze vergelijking

Benieuwd wat anderen van onze doorlopend krediet vergelijking vinden? Lees hier waarom deze klanten die pas hun doorlopend krediet vergeleken op Geld.nl, onze vergelijking 4 of 5 sterren geven.

Uitstekend Gebaseerd op 6.860 reviews
Bekijk alle reviews

In 3 stappen naar jouw doorlopend krediet

1. Vul je wensen en gegevens in

Geef aan wat je leendoel is en welk bedrag je hiervoor nodig hebt. Vul ook enkele gegevens in over jezelf, zoals je geboortedatum en je situatie wat betreft je gezin, woning en werk. 

2. Kies het beste krediet voor jou

Op basis van jouw gegevens en wensen zetten wij de kredieten die het beste passen voor je op een rij. Mogelijk past een persoonlijke lening beter bij je leendoel dan een doorlopend krediet. In dat geval zie je ook de laagste rentes voor deze lening terug in je vergelijking. Het krediet met de laagste rente staat altijd bovenaan. Zo zie jij in één oogopslag welk krediet het voordeligste is voor jou. 

3. Vergelijk en vraag je doorlopend krediet aan

Heb jij het doorlopend krediet met de laagste rente gevonden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Deze vind je vaak al dezelfde dag in je mailbox. Stuur de offerte ondertekend terug, met de documenten waar de kredietverstrekker om vraagt. Zodra de kredietverstrekker je aanvraag goedkeurt, is jouw doorlopend krediet geregeld. Dat is flexibel en verantwoord lenen via Geld.nl!

Laagste rente doorlopend krediet

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
Directa.nl € 5.00010,3%€ 75€ 7.267
Directa.nl € 10.0009,2%€ 150€ 13.801
Directa.nl € 25.0008,8%€ 375€ 33.895
Directa.nl € 50.0008,8%€ 750€ 67.790
Directa.nl € 75.0008,8%€ 1.125€ 101.685

Een doorlopend krediet is een flexibel krediet. Je betaalt alleen rente en aflossing over het bedrag dat je opneemt. De kosten voor een doorlopend krediet houd je laag, door te kiezen voor het krediet met de laagste rente. Om je een idee te geven van de kosten, zie je in deze tabel voor verschillende leenbedragen de laagste rentetarieven bij een aflospercentage van 1,5%. 

Direct weten wat het goedkoopste doorlopend krediet is voor jouw leenwensen? Maak een vergelijking!

 

Veelgestelde vragen over doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet was eerder een lening met een variabele rente en flexibele looptijd. Dit maakte langdurig en steeds opnieuw lenen wel erg aantrekkelijk. Daarom bestaat deze vorm van het doorlopend krediet niet meer. Hiervoor in de plaats is de flexibele versie van de persoonlijke lening gekomen. Een soort 'doorlopend krediet nieuwe stijl’.

Bij dit nieuwe doorlopend krediet is de periode waarin je flexibel leent beperkt. De eerste twee jaar ben je vrij om wanneer jij dit wil, geld op te nemen uit het krediet. Alleen over het geld dat je opneemt, betaal je rente en aflossing. Neem je niets op? Dan betaal je ook niets. Verder mag je afgeloste bedragen steeds opnieuw opnemen. Na twee jaar is geld opnemen uit het doorlopend krediet niet langer mogelijk. Je lost dan alleen nog af, totdat het hele opgenomen bedrag is afgelost. Het doorlopend krediet is vooral handig wanneer je tijdelijk extra financiële ruimte nodig hebt. 

Hoe werkt een doorlopend krediet? 

Bij een doorlopend krediet krijg je een kredietlimiet. Dit is het maximale bedrag dat je mag lenen. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt. Over bedragen die je opneemt, betaal je iedere maand een vast percentage van de limiet terug. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. Voor 1 maart 2022 kende het doorlopend krediet een variabele rente. De flexibele lening die nu als doorlopend krediet bekendstaat, heeft een vaste rente. Bedragen die je aflost, mag je tussendoor opnieuw opnemen. Tussendoor extra aflossen mag ook. Je mag maximaal twee jaar lang flexibel opnemen uit het doorlopend krediet. Daarna los je alleen nog af. 

Wat zijn de kenmerken van een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet heeft in het kort de volgende kenmerken:

  • Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt, tot je kredietlimiet
  • Elke maand betaal je over het opgenomen bedrag een percentage van 1,5 of 2% van de limiet
  • De rente die wordt gerekend is variabel, bij het doorlopend krediet ‘nieuwe stijl’ is de rente vast
  • Afgeloste bedragen mag je tussendoor opnieuw opnemen
  • Tussendoor extra aflossen mag altijd en is boetevrij

Wat kost een doorlopend krediet?

Hoeveel je doorlopend krediet kost, is vooraf niet precies te zeggen. Je betaalt namelijk alleen rente en aflossing over bedragen die je opneemt. Omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw mag opnemen, weet je niet precies hoe de kosten van je doorlopend krediet uiteindelijk uitpakken. Bij het lening vergelijken op Geld.nl zie je wel de geschatte kosten. Hierbij gaan we ervan uit dat je in één keer het hele doorlopend krediet opneemt en tussendoor geen bedragen opnieuw opneemt. Met deze schatting kun je de kosten van de verschillende leningen toch vergelijken. En zie je eenvoudig welk doorlopend krediet voor jou het goedkoopst is!

Hoe werkt een doorlopend krediet aflossen?

Geld dat je opneemt uit het doorlopend krediet, los je later af. Daarnaast betaal je rente over het opgenomen bedrag. De rente en aflossing betaal je elke maand terug in de vorm van een percentage van de kredietlimiet. Zo betaal je over een doorlopend krediet van € 10.000 met een aflospercentage van 1,5% iedere maand € 150. Net zo lang totdat het opgenomen bedrag helemaal is terugbetaald.

Is het doorlopend krediet geschikt voor mij?

Een doorlopend krediet is alleen geschikt wanneer je langere tijd over extra financiële ruimte wil kunnen beschikken. Omdat je afgeloste bedragen in de eerste twee jaar steeds opnieuw mag opnemen, weet je vooraf niet precies wat je doorlopend krediet kost. Heb je liever zekerheid over de kosten en aflossing van je krediet? Kijk dan eens naar een persoonlijke lening. Deze leenvorm is bijvoorbeeld erg geschikt voor een verbouwing of een auto financieren.

Liever een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten?

Welke lening beter bij je past, hangt op de eerste plaats af van je leenwens. Bij een doorlopend krediet ben je flexibel in wat je leent. Dat is handig wanneer je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Wil je eenmalig een grote aankoop doen, dan is de persoonlijke lening een betere optie. Hierbij ontvang je het hele leenbedrag namelijk in één keer op je rekening. Ook de kosten kunnen een rol spelen bij je keuze: voor een doorlopend krediet betaal je een hogere rente dan voor een persoonlijke lening. En waar je bij de persoonlijke lening vooraf weet welk bedrag aan rente je kwijt bent, ligt dat bij het doorlopend krediet anders. Omdat je afgeloste bedragen tijdens de eerste twee jaar steeds opnieuw mag opnemen, weet je niet precies wat het krediet je uiteindelijk kost. Meer weten over de verschillen? Lees de belangrijkste verschillen tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet

Welke rente heeft een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet dat voor 1 maart 2022 is afgesloten, heeft een variabele rente. Dit betekent dat de rente tijdens de looptijd van de lening kan stijgen of dalen. Sluit je nu een doorlopend krediet af, dan betaal je een vaste rente. Hoeveel rente je betaalt, hangt onder andere af van de marktrente, je leenbedrag, de periode waarover je leent en je persoonlijke risicoprofiel. Iedere kredietverstrekker stelt een eigen rente over het doorlopend krediet vast. Daarom is het slim om vóórdat je een doorlopend krediet afsluit, rentes te vergelijken. Wil je weten wat de laagste rentes op dit moment zijn? Kijk hier voor de rente op een lening

Kan ik nog een doorlopend krediet afsluiten?

Nee. Het doorlopend krediet als flexibele lening die voor onbepaalde tijd doorloopt, bestaat sinds 1 maart 2022 niet meer. Wil je toch graag flexibel lenen, dan kom je uit bij een flexibele persoonlijke lening. Bij deze lening mag je de eerste twee jaar tot aan een bepaald bedrag geld opnemen. Ook mag je reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dat is handig wanneer je vooraf niet weet welk bedrag je precies nodig hebt. Na twee jaar los je alleen nog maar af op de lening. Zo heb je flexibiliteit én de zekerheid dat je uiteindelijk weer leningvrij bent. Meer weten over de nieuwe regels rond het doorlopend krediet? Lees erover in ‘Bestaat het doorlopend krediet nog?’ 

Is een doorlopend krediet oversluiten voordelig?

Je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening, bespaart je flink wat geld. De rentes voor een doorlopend krediet liggen namelijk hoger dan die voor een persoonlijke lening. Zo wordt je lening goedkoper, alleen maar door deze in een andere vorm te gieten. Een ander voordeel is dat je bij een persoonlijke lening bedragen die zijn afgelost, niet opnieuw opneemt. Zo ben je sneller leningvrij! Wil jij ook goedkoper lenen? Ga naar je doorlopend krediet oversluiten en sluit je lening vandaag nog gratis over via Geld.nl.

Kan ik een doorlopend krediet afsluiten met een BKR-registratie?

Zodra je een lening afsluit van meer dan € 250 die langer dan één maand duurt, wordt deze geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Ook het hebben van een creditcard of het kopen van een mobiele telefoon op afbetaling geldt als een lening. Grote kans dus dat je een BKR-registratie hebt. Dit hoeft een krediet aanvragen niet in de weg te staan. Een registratie kan zelfs in je voordeel werken. Het BKR toetst namelijk of jij de lening kunt dragen en kijkt ook naar je betalingsverleden. Heb je een positieve registratie, dan is de kans groot dat het BKR de kredietverstrekker toestemming geeft om jou het doorlopend krediet te verstrekken. Bij een negatieve BKR-registratie is meer lenen niet verantwoord en ook niet mogelijk. 

Waarom mijn doorlopend krediet vergelijken op Geld.nl?

Als je een doorlopend krediet afsluit, wil je zeker weten dat je het krediet kiest met de beste voorwaarden voor jou. En dat is precies waar Geld.nl je bij helpt. Bij ons vergelijk je namelijk: 

  • Het meest complete aanbod kredieten van Nederland: dit betekent dat je bij ons ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de laagste rente lening voor je doorlopend krediet!

  • 100% onafhankelijk: Geld.nl is een volledig onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Niets of niemand beïnvloedt daarmee onze vergelijkingen. Dus kies je via Geld.nl altijd 100% voor jezelf!
  • Veilig en verantwoord: het beste doorlopend krediet afsluiten, is meer dan alleen de laagste rente kiezen. Bij Geld.nl helpen we je bij het maken van een verantwoorde financiële keuze. We zijn niet voor niets in 2023 door onderzoeksinstituut WUA uitgekozen tot Beste Vergelijkingssite in lenen!

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Doorlopend krediet vergelijken

Een doorlopend krediet sluit je af voor een langere periode. Dus zoek je het krediet met de laagste rente en de beste voorwaarden. Je lening vergelijken geeft je deze zekerheid. Want de verschillen tussen de rentes die kredietverstrekkers bieden, zijn groot. Zo betaal je voor hetzelfde krediet bij een grote bank een hogere rente dan bij een kleine, online kredietverstrekker. Logisch dus dat steeds meer consumenten voor het afsluiten van een krediet verder kijken dan hun huisbank. 

Doorlopend krediet vergelijken

Goedkoop doorlopend krediet

Je doorlopend krediet vergelijken is altijd een goed idee. Sterker nog, onafhankelijke instanties zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM adviseren om vóór het afsluiten van ieder financieel product een vergelijking te maken. Even vergelijken kost een paar minuten en levert je eenvoudig een grote besparing op. Gemiddeld wel € 783 op de totale kosten van je krediet! Ga jij ook liever voor het krediet met de laagste rente? Vergelijk het meest complete aanbod kredieten op onze onafhankelijke vergelijkingssite.

Doorlopend krediet

5 Tips voor het beste doorlopend krediet

Bij Geld.nl helpen we je graag bij het maken van verantwoorde en voordelige keuzes, zeker als het gaat om een doorlopend krediet afsluiten. Deze 5 tips helpen je hierbij. Zo weet je zeker dat je overal aan denkt en ga je voor het doorlopend krediet dat het beste past bij jou.

Tips geld lenen
Doorlopend krediet afsluiten

1. Kijk welk krediet bij je past

Stap één is bepalen of het doorlopend krediet de beste en voordeligste manier van lenen is voor jou. Stel jezelf hierbij de vraag waarom je het krediet afsluit. Een doorlopend krediet is vooral bedoeld om je een tijdlang extra financiële ruimte te geven. Met een doorlopend krediet ben je flexibeler; je mag er gebruik van maken, maar het hoeft niet. 

Wil je met het krediet een eenmalige grote uitgave doen? Dan past een persoonlijke lening mogelijk beter bij je. Deze vorm van lenen is vaak goedkoper en geeft meer duidelijkheid over de kosten. 

Variabele rente doorlopend krediet

2. Bepaal de kredietlimiet

Bepaal welke kredietlimiet jou voldoende financiële flexibiliteit geeft. Houd hierbij rekening met je maximale leenbedrag. Je wil het krediet tenslotte ook als het financieel even tegenzit, zonder zorgen kunnen aflossen. Wil je weten tot welk bedrag jij verantwoord leent? Bereken je maximale leenruimte op: Lening berekenen.

Variabele rente doorlopend krediet

3. Kies een aflospercentage

Wanneer je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet. Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Bij het afsluiten van je doorlopend krediet, kies je een aflospercentage van 1,5% of van 2%. Het voorbeeld hieronder laat zien wat het verschil hiertussen betekent voor je maandelijkse lasten:

Heb je een lening van € 50.000 met een aflospercentage van 1,5%, dan betaal je elke maand € 750. Ga je bij hetzelfde krediet voor een aflospercentage van 2%, dan betaal je iedere maand € 1.000. 

Bij een aflospercentage van 2% betaal je iedere maand een hoger bedrag en ben je sneller klaar met aflossen. Hierdoor betaal je minder lang rente en leen je uiteindelijk goedkoper. Kies daarom een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die je goed kunt dragen.


Kosten doorlopend krediet

4. Vergelijk de kosten doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kost altijd geld. Maar door goed te vergelijken en het doorlopend krediet met de laagste rente te kiezen, houd je de kosten zo laag mogelijk. In het overzicht met kredieten op Geld.nl staat het doorlopend krediet met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou het goedkoopste doorlopend krediet heeft. 

Tip! De verschillen in voorwaarden tussen de kredietverstrekkers zijn klein. Dit maakt het kiezen van het beste krediet heel simpel: ga voor het doorlopend krediet met de laagste rente!

Aflospercentage bij doorlopend krediet

5. Kies voor een AFM-kredietverstrekker

Wil je zeker weten dat je een doorlopend krediet afsluit bij een gedegen kredietverstrekker? Kies dan voor een kredietverstrekker met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Geld.nl vergelijkt alleen kredietverstrekkers met zo’n AFM-vergunning. Zo leen je altijd veilig en verantwoord via Geld.nl. 

Offerte doorlopend krediet aanvragen

Offerte doorlopend krediet aanvragen

Heb jij het doorlopend krediet met de laagste rente gevonden? Vraag dan nu een offerte aan op Geld.nl. Een lening aanvragen is gratis en vrijblijvend. 

Als je de aanvraag hebt afgerond, controleren wij eerst je gegevens. Is alles in orde, dan sturen we de aanvraag door naar de kredietverstrekker. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan heb je nog dezelfde werkdag een offerte van de kredietverstrekker in je mailbox. Controleer deze goed. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug. Doe hier ook de documenten bij waar de kredietverstrekker om vraagt.

Tip! Wil je direct al geld opnemen uit doorlopend krediet? Vul dan op de offerte het opnamebedrag in.

Zodra alles compleet en goedgekeurd is door de kredietverstrekker, staat het geld vaak dezelfde dag al op je rekening!

DD-MM-JJJJ