"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Doorlopend krediet

Vergelijk & vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je krijgt een kredietlimiet. Tot dit bedrag bepaal je zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt uit het krediet. Als je geld opneemt, betaal je hierover rente en aflossing. Neem je niets op, dan betaal je ook niets. Daarnaast kun je afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Altijd handig als je achteraf toch iets meer geld nodig hebt dan gedacht.

Wat kost een doorlopend krediet?

Hoeveel een doorlopend krediet precies kost, is vooraf moeilijk te voorspellen. De rente is namelijk variabel en kan dus wijzigen. Daarnaast betaal je alleen rente en aflossing voor bedragen die je opneemt en kun je afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Hierdoor kunnen de kosten van je doorlopend krediet telkens anders uitpakken. In je lening vergelijking op Geld.nl geven we je wel een schatting van de kosten. Hierbij gaan we er vanuit dat je in één keer het hele doorlopend krediet opneemt, de rente niet wijzigt en je tussendoor niets meer opnieuw opneemt. Zo kun je de kosten van de verschillende doorlopend kredieten met elkaar vergelijken en kun je toch zien welke doorlopend krediet voor jou het goedkoopste is.

Hoe werkt een doorlopend krediet aflossen?

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, moet je dat terugbetalen. Daarnaast betaal je rente over het opgenomen bedrag. Om de rente en aflossing te betalen, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug. Heb je bijvoorbeeld een doorlopend krediet van 10.000 euro en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je elke maand 150 euro, totdat je het opgenomen bedrag volledig hebt terugbetaald.

Voor wie is een doorlopend krediet aanvragen geschikt?

Een doorlopend krediet is eigenlijk alleen geschikt als je voor een langere tijd extra financiële ruimte wilt. Bijvoorbeeld voor meerdere grote uitgaven over een langere periode. Je hebt wel discipline nodig om het doorlopend krediet uiteindelijk helemaal af te lossen. Omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw mag opnemen, loop je het risico dat je meer en langer leent dan nodig. Heb je liever zekerheid over de kosten en aflossing van je krediet? Kijk dan eens naar een persoonlijke lening. Deze leenvorm is bijvoorbeeld erg geschikt voor een verbouwing of auto financieren.

Waarom doorlopend krediet vergelijken via Geld.nl?

Geld is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor je doorlopend krediet. Je vergelijkt op Geld.nl doorlopend kredieten van het grootste aanbod kredietverstrekkers van Nederland. Dit betekent dat je bij ons ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de laagste rente lening voor je doorlopend krediet!

Onze onafhankelijkheid waarborgen we doordat we geen onderdeel zijn van een kredietverstrekker of andere (financiële partij). Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Laagste rente doorlopend krediet

De kosten voor een doorlopend krediet houd je laag door te kiezen voor het krediet met de laagste rente. Je ziet hier voor verschillende leenbedragen de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet (met een aflospercentage van 1,5 procent). Direct het beste en goedkoopste doorlopend krediet voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een persoonlijke vergelijking.

Laagste rente doorlopend krediet
Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Directa.nl 6,70%
€10.000 DEFAM Premium 6,10%
€25.000 DEFAM Premium 4,50%
€50.000 DEFAM Premium 4,50%
O.b.v. 1,5% maandelijkse aflossing
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • Doorlopend krediet
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Doorlopend krediet

Doorlopend krediet vergelijken? Bespaar direct met de beste deal!

Ben je op zoek naar een doorlopend krediet? Ren dan niet gelijk naar je huisbank! 43 procent van de mensen die geld lenen, doen dit wel bij een grootbank. Zij betalen hierdoor veel te veel rente. Bij kleinere online kredietverstrekkers liggen de rentepercentages voor doorlopend kredieten vaak veel lager. Door je doorlopend krediet te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Zo vind je het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden voor jouw situatie. Dat noemen wij nou echt: de beste deal!

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Ga je een doorlopend krediet aanvragen, dan krijg je van de kredietverstrekker een kredietlimiet. Tot dit bedrag mag je zoveel geld opnemen als je zelf wilt en wanneer je dat wilt. Als je geld opneemt, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug.  Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Je betaalt dus altijd een vast bedrag per maand. Heb je bijvoorbeeld een doorlopend krediet lening van 50.000 euro en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je elke maand 750 euro. Afgeloste bedragen mag je later ook weer opnieuw opnemen.

In de grafiek hieronder zie je hoe aflossen op een doorlopend krediet werkt. We gaan er hierbij vanuit dat je aan het begin in één keer je hele limiet opneemt en later nog twee keer afgesloste bedragen opnieuw opneemt.

Doorlopend krediet

Variabele rente doorlopend krediet

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je hierover rente. Het rentepercentage is variabel. Dit betekent dat de kredietverstrekker de rente tijdens de looptijd kan verhogen of verlagen. Het doorlopend krediet wordt dan duurder of goedkoper. Je weet daarom van tevoren nooit helemaal zeker wat een doorlopend krediet gaat kosten.

Doorlopend krediet kenmerken

De kenmerken van een doorlopend krediet zijn dus:

 • Onbeperkt opnemen tot aan de kredietlimiet
 • Je betaalt alléén rente en aflossing als je geld opneemt
 • Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen
 • De rente is variabel en kan stijgen of dalen tijdens de looptijd
 • De kosten en de looptijd staan niet vast

Daarom doorlopend krediet vergelijken

Je doorlopend krediet vergelijken is altijd een goed idee! Niet voor niets raden onafhankelijk instanties, zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM, je aan een vergelijking te maken vóór je een financieel product afsluit. Dit levert je zonder veel gedoe een grote besparing op. Gemiddeld maar liefst 500 euro per jaar! Vergelijk het grootste aanbod kredieten op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl en bespaar ook op de kosten van je doorlopend krediet!

Geld.nl is door NRC, een van de grootste landelijke dagbladen, getipt als goede vergelijkingssite die je stap voor stap door de keuzemogelijkheden loodst. Je leest de aanbeveling van het NRC hier.

Doorlopend krediet vergelijken in 5 stappen

Je vergelijkt op Geld.nl het groots aanbod doorlopend kredieten. Je vindt zo altijd de laagste rente voor het doorlopend krediet dat past bij jouw situatie en wensen. Dat is past echt de beste deal! Je regelt die besparing op Geld.nl in 5 eenvoudige stappen.

 1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je wensen
 2. Geef je gezins- en woonsituatie aan
 3. Kies het aflospercentage van je doorlopend krediet
 4. Vergelijk alle kredieten die passen bij jouw wensen en situatue
 5. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Welke gegevens moet je invullen en waarom?

Tijdens je vergelijking voor een doorlopend krediet vragen de volgende gegevens:

 • Je gewenste leenbedrag
 • Het bestedingsdoel van je doorlopend krediet
 • Je geboortedatum
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomstenbron

Op basis van deze gegevens kijken we welke kredieten passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo zie je alleen de doorlopende kredieten die jij ook echt kunt afsluiten.

Tip! Bereken je maximale leenbedrag! Het bedrag dat je leent (de kredietlimiet) moet natuurlijk wel passen bij je financiële situatie. Bereken daarom eerst hoeveel je maximaal verantwoord leent: Lening berekenen.

Aflospercentage bij doorlopend krediet kiezen

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet. Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Je kies dit aflospercentage zelf. Hoe hoger het aflospercentage dat je per maand betaalt, hoe sneller je klaar bent met aflossen. Je betaalt bij een hoger aflospercentage dus minder lang rente, waardoor de lening uiteindelijk goedkoper is. Kies daarom een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Houd de kosten van je doorlopend krediet zo laag mogelijk!

Een doorlopend krediet kost altijd geld. Maar door goed te vergelijken en het doorlopend krediet met de laagste rente te kiezen, houd je kosten zo laag mogelijk. In het overzicht met kredieten op Geld.nl staat het doorlopend krediet met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou het goedkoopste doorlopend krediet heeft.

Het doorlopend krediet met de laagste rente is vrijwel altijd de beste deal! De verschillen in voorwaarden tussen de kredietverstrekkers zijn klein, dus let vooral op de rente van het doorlopend krediet.

Doorlopend krediet afsluiten, pak die besparing!

Heb je een doorlopend krediet vergelijking gemaakt en het krediet van je keuze gevonden? Dan kun je gratis en vrijblijvend een offerte voor het betreffende krediet aanvragen. Alleen zo kom je een stap dichter bij dat goedkope doorlopend krediet. Een lening aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend.

Offerte doorlopend krediet aanvragen

Als je de aanvraag hebt afgerond, controleren wij eerst je gegevens. Is alles in orde, dan sturen we aanvraag door naar de kredietverstrekker.

Vervolgens beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan heb je nog dezelfde werkdag de offerte in je mailbox.

De offerte is een voorstel van de kredietverstrekker. Controleer dit goed. Ben je akkoord? Onderteken de offerte en stuur deze terug. Doe hier ook de benodigde documenten bij, zoals je legitimatiebewijs, salarisstrook en bankafschriften waarop je inkomen en vaste lasten staan.

Zodra alles compleet en goedgekeurd is door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde dag het geld al op je rekening.

Tip! Wil je direct al geld opnemen uit doorlopend krediet? Vul dan op de offerte het opnamebedrag in.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Hoeveel kan ik lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening Een persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc