Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod kredieten

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Doorlopend krediet

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 08:12
 • 08:09
 • 08:07
 • 08:05
 • 08:03

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Doorlopend krediet: Handig om te weten

1: Doorlopend krediet kenmerken

Een doorlopend krediet is een lening met een maximale bestedingsruimte: de kredietlimiet. Je bepaalt zelf óf en hoeveel geld je opneemt binnen deze limiet. Je betaalt alleen rente over het opgenomen gedeelte. Maandelijks los je een gedeelte af, dat je weer kunt opnemen als je daar behoefte aan hebt. De kenmerken van een doorlopend krediet zijn dus:

 • Kredietlimiet waarbinnen je opneemt en aflost
 • Je betaalt alléén rente over het opgenomen krediet
 • Eerder afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen
 • Flexibele rente
 • Geen vaste looptijd
1: Doorlopend krediet kenmerken

2: Voor wie is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is voor mensen die meer financiële ruimte willen en zich niet storen aan variabele rente en een flexibele looptijd. Je gebruikt een doorlopend krediet bijvoorbeeld als je meerdere grote uitgaven over een langere periode hebt, waarbij het fijn is als je eerder afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen.

2: Voor wie is een doorlopend krediet?

3: Variabele rente doorlopend krediet

Omdat de rente van een doorlopend krediet variabel is, kan de rente tijdens de looptijd dalen of stijgen en kom je misschien goedkoper of duurder uit dan wanneer je het krediet afsloot. De rentes van een doorlopend krediet wijzigen gelukkig niet zo snel als bijvoorbeeld de hypotheek- of spaarrentes.

3: Variabele rente doorlopend krediet

4: Doorlopend krediet aflossen

Met een doorlopend krediet los je maandelijks 1, 1,5 of 2 procent van je krediet af. Hierin zit een deel aflossing en een deel rente. Je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Als je tussentijds niets opnieuw opneemt, wordt het aflossingsdeel steeds groter en de rentekosten steeds lager. Neem je wel opnieuw een bedrag op? Dan stijgen de rentekosten.

4: Doorlopend krediet aflossen

5: Doorlopend krediet beëindigen

Je doorlopend krediet wordt niet automatisch beëindigd wanneer deze is afgelost. Dit omdat je misschien nog opnieuw krediet wilt opnemen. Je beëindigt het doorlopend krediet door contact op te nemen met de kredietverstrekker.

5: Doorlopend krediet beëindigen

Laagste rente doorlopend krediet

Hier vind je voor diverse leenbedragen het krediet met de laagste rente. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Freo 6,00%
€10.000 Directa.nl 5,50%
€25.000 DEFAM Premium 4,50%
€50.000 DEFAM Premium 4,50%
€75.000 Freo 4,60%
O.b.v. 1,5% maandelijkse aflossing

Doorlopend krediet aanvragen? Start hier met besparen

Ga je naar de eerste de beste kredietverstrekker voor een doorlopend krediet, dan is de kans groot dat je te veel betaalt. 43 procent van de consumenten met een krediet doet dit namelijk. Willen zij geld lenen, dan gaan ze naar een grootbank. Deze grootbanken hebben vaak een hogere rente dan kleinere kredietverstrekkers. Door je doorlopend krediet te vergelijken voorkom je dat je een te hoge rente betaalt. Zo vind je de laagste rente en beste voorwaarden, die er samen voor zorgen dat jij het goedkoopste doorlopend krediet afsluit.

Daarom doorlopend krediet vergelijken

Instanties zoals Autoriteit Consument en Markt, de AFM en de Consumentenbond raden het aan: financiële producten vergelijken levert je een flinke besparing op. Met het goedkoopste doorlopend krediet bespaar je tot wel 700 euro per jaar, zo blijkt uit ons onderzoek van 2018.

Tip! Ga, voordat je een vergelijking maakt, eerst je maximale lening berekenen om te zien hoeveel jij verantwoord kunt lenen.

Waarom doorlopend krediet vergelijken op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je besparen op je doorlopend krediet middels een overzichtelijk en begrijpelijk krediet aanbod.

Grootste aanbod kredietverstrekkers

Bij ons vergelijk je het grootste aanbod kredieten. In één oogopslag vind je het krediet met de laagste rente en meest gunstige voorwaarden. Vervolgens vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vergelijk het grootste aanbod kredieten

Aanbieders doorlopend krediet vergelijken
Onafhankelijk en actueel kredieten vergelijken

Doordat wij onze data importeren van onafhankelijke dataleverancier MoneyView zijn de rentes en voorwaarden die wij tonen altijd actueel. Om je zoektocht naar het goedkoopste doorlopend krediet makkelijker te maken, werken we ook samen met kredietverstrekkers. Dit heeft geen invloed op de resultaten van de vergelijking. Bij ons staat standaard het doorlopend krediet met de laagste rente bovenaan, zelfs als we niet samenwerken met de kredietverstrekker. Bovendien betaal je geen extra kosten als je het doorlopend krediet afsluit. Daarom zijn wij een van de weinige vergelijkingssites die voldoet aan het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun doorlopend krediet geven ons een hoge klantwaardering. Met name het overzicht van onze vergelijking en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken, was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste doorlopend krediet gevonden: pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden gevonden? Dan kun je direct online dit doorlopend krediet afsluiten. Via Geld.nl vraag je gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Met de volgende gegevens bij de hand kun je direct je lening aanvragen:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Offerte doorlopend krediet aanvragen

Na je aanvraag checkt de kredietverstrekker je uitgaven aan de hand van rekeningafschriften en ook je BKR wordt gecheckt. Ze sturen je vaak al binnen één werkdag een offerte als je aan hun voorwaarden voldoet. Soms doen kredietverstrekkers een ander voorstel dan wat je hebt aangevraagd, omdat dat beter bij je situatie past. Controleer de offerte dus goed.

Teken de offerte als je het er mee eens bent en stuur deze samen met de gevraagde documenten terug. Je doorlopend krediet wordt dan in gang gezet. Normaal gesproken beschik je binnen één werkdag over het leenbedrag.

Wil je je lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens het aanvragen, zodat de kredietverstrekker hier rekening mee kan houden.

Rente doorlopend krediet in beeld

Een doorlopend krediet afsluiten doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van kredieten en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen, van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt.

Het rentepercentage voor een doorlopend krediet bedraagt minimaal 4,50% en maximaal 11,40%.Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.446 €54.892

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Hieronder vergelijken wij de actuele rente bij lenen voor een doorlopend krediet. Kenmerken van een doorlopend krediet: variabele rente, opnemen en boetevrij aflossen wanneer je wilt. Wij geven de laagste en hoogste leenrente per doorlopend krediet.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 64 56 56
Totaal krediet €3.183 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Hoeveel kan ik lenen? In de calculator van Geld.nl bereken je zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc