Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Doorlopend krediet

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod kredieten en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,3 1.197 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Very handy and helpful in finding the best financing institutions with good rates.

Hamed Momeni - 26 september 2023
10

De te doorlopen stappen waren overzichtelijk en in een vlot tempo uitvoerbaar.

Mel La Okn - 25 september 2023
10

Duidelijk overzicht en fijn werkende website. Daarnaast minimaal net zo groot of groter aanbod dan concurerende sites.

D I - 22 september 2023
10

Super,snel geregeld allemaal Aanbevolen!!!

margriet - 21 september 2023
10

Het is snel en makkelijk vergelijken met de andere sites. Nu een offerte aangevraagd. De voorwaarden zijn ook goed terug te vinden. Het geheel komt transparant en veilig over.

Koopal - 20 september 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste lening

1. Vergelijk meest complete aanbod leningen

Geef aan wat je leendoel is, welk bedrag je wilt lenen en vul enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens tonen we je het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is voor jouw situatie en wensen. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan.

2. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. In de offerte vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

3. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening uit de offerte aanvragen? Dan stuur je ondertekende offerte terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze documenten upload je gemakkelijk in je persoonlijke online omgeving.

4. Ontvang het geld op je rekening

De kredietverstrekker controleert je aangeleverde documenten. Als alles in orde is, ontvang je binnen twee werkdagen het geld op je rekening.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Laagste rente doorlopend krediet

De kosten voor een doorlopend krediet houd je laag door te kiezen voor het krediet met de laagste rente. Je ziet hier voor verschillende leenbedragen de laagste rentetarieven voor een doorlopend krediet (met een aflospercentage van 1,5 procent). Direct het beste en goedkoopste doorlopend krediet voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een persoonlijke vergelijking.

Laatste update tabel: 29-9-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
Directa.nl € 5.0009,9%€ 75
Directa.nl € 10.0008,1%€ 150
Directa.nl € 25.0007,9%€ 375
Directa.nl € 50.0007,9%€ 750
Qander € 75.0008,8%€ 1.125
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je krijgt een kredietlimiet. Tot dit bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt uit het krediet. Als je geld opneemt, betaal je hierover rente en aflossing. Neem je niets op, dan betaal je ook niets. Ook afgeloste bedragen kun je weer opnieuw opnemen in die twee jaar. Altijd handig als je achteraf toch iets meer geld nodig hebt dan gedacht.

Wat kost een doorlopend krediet?

Hoeveel een doorlopend krediet precies kost, is vooraf moeilijk te voorspellen. Je betaalt namelijk alleen rente en aflossing voor bedragen die je opneemt en kun je afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Hierdoor kunnen de kosten van je doorlopend krediet telkens anders uitpakken. Tijdens het lening vergelijken op Geld.nl geven we je wel een schatting van de kosten. Hierbij gaan we er vanuit dat je in één keer het hele doorlopend krediet opneemt en je tussendoor niets meer opnieuw opneemt. Zo kun je de kosten van de verschillende doorlopende kredieten met elkaar vergelijken en kun je toch zien welke doorlopend krediet voor jou het goedkoopste is.

Hoe werkt een doorlopend krediet aflossen?

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, moet je dat terugbetalen. Daarnaast betaal je rente over het opgenomen bedrag. Om de rente en aflossing te betalen, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug. Heb je bijvoorbeeld een doorlopend krediet van 10.000 euro en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je elke maand 150 euro, totdat je het opgenomen bedrag volledig hebt terugbetaald.

Voor wie is een doorlopend krediet aanvragen geschikt?

Een doorlopend krediet is eigenlijk alleen geschikt als je voor een langere tijd extra financiële ruimte wilt. Bijvoorbeeld voor meerdere grote uitgaven over een langere periode. Omdat je afgeloste bedragen steeds ook weer opnieuw mag opnemen in de eerste twee jaar, weet je vooraf niet zeker wat je doorlopend krediet kost. Heb je liever zekerheid over de kosten en aflossing van je krediet? Kijk dan eens naar een persoonlijke lening. Deze leenvorm is bijvoorbeeld erg geschikt voor een verbouwing of auto financieren.

Waarom doorlopend krediet vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor je doorlopend krediet. Je vergelijkt op Geld.nl doorlopende kredieten van het grootste aanbod kredietverstrekkers van Nederland. Dit betekent dat je bij ons ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de laagste rente lening voor je doorlopend krediet!

Onze onafhankelijkheid waarborgen we doordat we geen onderdeel zijn van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Doorlopend krediet vergelijken

Ben je op zoek naar een doorlopend krediet? Ren dan niet gelijk naar je huisbank! 43 procent van de mensen die geld lenen, doen dit wel bij een grootbank. Zij betalen hierdoor veel te veel rente. Bij kleinere online kredietverstrekkers liggen de rentepercentages voor doorlopende kredieten vaak veel lager. Door je doorlopend krediet te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Zo vind je het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden voor jouw situatie. Dat noemen wij nou echt: de beste keuze!

Doorlopend krediet vergelijken

Goedkoop doorlopend krediet

Je doorlopend krediet vergelijken is altijd een goed idee! Niet voor niets raden onafhankelijk instanties, zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM, je aan een vergelijking te maken vóór je een financieel product afsluit. Dit levert je zonder veel gedoe een grote besparing op. Gemiddeld maar liefst 783 euro op de totale kosten van je krediet! Vergelijk het meest complete aanbod kredieten op onze onafhankelijke vergelijkingssite en bespaar ook op de kosten van je doorlopend krediet.

Doorlopend krediet

6 Tips voor het beste doorlopend krediet

Wil je eenvoudig online een doorlopend krediet afsluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier 6 handige tips en meer informatie over het doorlopend krediet. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuw krediet.

Doorlopend krediet afsluiten

1. Hoe werkt een doorlopend krediet?

Ga je een doorlopend krediet aanvragen, dan krijg je van de kredietverstrekker een kredietlimiet.

Tot dit bedrag mag je de eerste twee jaar zoveel geld opnemen als je zelf wilt en wanneer je dat wilt. Als je geld opneemt, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug. Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Je betaalt dus altijd een vast bedrag per maand. Heb je bijvoorbeeld een doorlopend krediet lening van 50.000 euro en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je elke maand 750 euro. Afgeloste bedragen mag je later ook weer opnieuw opnemen. De kenmerken van een doorlopend krediet zijn dus:

  • De eerste twee jaar onbeperkt opnemen tot aan de kredietlimiet
  • Je betaalt alléén rente en aflossing als je geld opneemt
  • Afgeloste bedragen mag je de eerste twee jaar opnieuw opnemen
  • Je betaalt een vaste rente
  • De kosten en de looptijd staan niet vast

Tip! Bereken je maximale leenbedrag! Het bedrag dat je leent (de kredietlimiet) moet natuurlijk wel passen bij je financiële situatie. Bereken daarom eerst hoeveel je maximaal verantwoord leent: Lening berekenen.

Variabele rente doorlopend krediet

2. Rente doorlopend krediet

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je hierover rente.

Het rentepercentage staat vast. Toch weet je vooraf niet zeker hoeveel een doorlopend krediet kost. Je mag namelijk de eerste twee jaar zelf bepalen hoeveel geld je opneemt en afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Hoe meer je opneemt, hoe duurder je krediet wordt. Je weet daarom van tevoren nooit helemaal zeker wat een doorlopend krediet gaat kosten.

Variabele rente doorlopend krediet

3. Aflospercentage bij doorlopend krediet kiezen

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet.

Hiermee betaal je de aflossing en rente over het opgenomen bedrag. Je kiest dit aflospercentage zelf. Hoe hoger het aflospercentage dat je per maand betaalt, hoe sneller je klaar bent met aflossen. Je betaalt bij een hoger aflospercentage dus minder lang rente, waardoor de lening uiteindelijk goedkoper is. Kies daarom een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die je gemakkelijk kunt dragen.

Kosten doorlopend krediet

4. Kosten doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kost altijd geld.

Maar door goed te vergelijken en het doorlopend krediet met de laagste rente te kiezen, houd je de kosten zo laag mogelijk. In het overzicht met kredieten op Geld.nl staat het doorlopend krediet met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou het goedkoopste doorlopend krediet heeft.

Het doorlopend krediet met de laagste rente is vrijwel altijd de beste keuze! De verschillen in voorwaarden tussen de kredietverstrekkers zijn klein, dus let vooral op de rente van het doorlopend krediet.

Aflospercentage bij doorlopend krediet

5. Doorlopend krediet afsluiten

Heb je een doorlopend krediet vergelijking gemaakt en het krediet van je keuze gevonden?

Dan kun je gratis en vrijblijvend een offerte voor het betreffende krediet aanvragen. Alleen zo kom je een stap dichter bij dat goedkope doorlopend krediet. Een lening aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend.

Offerte doorlopend krediet aanvragen

6. Offerte doorlopend krediet aanvragen

Als je de aanvraag hebt afgerond, controleren wij eerst je gegevens.

Is alles in orde, dan sturen we de aanvraag door naar de kredietverstrekker. Vervolgens beoordeelt de kredietverstrekker je gegevens. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan heb je nog dezelfde werkdag de offerte in je mailbox.

De offerte is een voorstel van de kredietverstrekker. Controleer dit goed. Ben je akkoord? Onderteken dan de offerte en stuur deze terug. Doe hier ook de benodigde documenten bij, zoals je legitimatiebewijs, salarisstrook en bankafschriften waarop je inkomen en vaste lasten staan.

Tip! Wil je direct al geld opnemen uit doorlopend krediet? Vul dan op de offerte het opnamebedrag in.

Zodra alles compleet en goedgekeurd is door de kredietverstrekker, staat vaak dezelfde dag het geld al op je rekening.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!