Klantenservice

Doorlopend krediet

Kies de beste lening van Nederland. Vergelijk en kies de beste lening van Nederland.
Website van het jaar 2021
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Vergelijk, kies en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Dit vinden klanten van ons
10   "Goed & snel geholpen, erg tevreden!"
M. van der Lee 17 juni 2022
10   "Goede service. Snel, vakkundig en erg vriendelijk."
Carolien Kollmer 17 juni 2022
10   "Heel snel en makkelijk geregeld."
John Gielen 10 juni 2022
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 24 juni 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je krijgt een kredietlimiet. Tot dit bedrag bepaal je de eerste twee jaar zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt uit het krediet. Als je geld opneemt, betaal je hierover rente en aflossing. Neem je niets op, dan betaal je ook niets. Ook afgeloste bedragen kun je weer opnieuw opnemen in die twee jaar. Altijd handig als je achteraf toch iets meer geld nodig hebt dan gedacht.

Wat kost een doorlopend krediet?

Hoeveel een doorlopend krediet precies kost, is vooraf moeilijk te voorspellen. Je betaalt namelijk alleen rente en aflossing voor bedragen die je opneemt en kun je afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Hierdoor kunnen de kosten van je doorlopend krediet telkens anders uitpakken. In de lening vergelijking op Geld.nl geven we je wel een schatting van de kosten. Hierbij gaan we er vanuit dat je in één keer het hele doorlopend krediet opneemt en je tussendoor niets meer opnieuw opneemt. Zo kun je de kosten van de verschillende doorlopende kredieten met elkaar vergelijken en kun je toch zien welke doorlopend krediet voor jou het goedkoopste is.

Hoe werkt een doorlopend krediet aflossen?

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, moet je dat terugbetalen. Daarnaast betaal je rente over het opgenomen bedrag. Om de rente en aflossing te betalen, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet terug. Heb je bijvoorbeeld een doorlopend krediet van 10.000 euro en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je elke maand 150 euro, totdat je het opgenomen bedrag volledig hebt terugbetaald.

Voor wie is een doorlopend krediet aanvragen geschikt?

Een doorlopend krediet is eigenlijk alleen geschikt als je voor een langere tijd extra financiële ruimte wilt. Bijvoorbeeld voor meerdere grote uitgaven over een langere periode. Omdat je afgeloste bedragen steeds ook weer opnieuw mag opnemen in de eerste twee jaar, weet je vooraf niet zeker wat je doorlopend krediet kost. Heb je liever zekerheid over de kosten en aflossing van je krediet? Kijk dan eens naar een persoonlijke lening. Deze leenvorm is bijvoorbeeld erg geschikt voor een verbouwing of auto financieren.

Waarom doorlopend krediet vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor je doorlopend krediet. Je vergelijkt op Geld.nl doorlopende kredieten van het grootste aanbod kredietverstrekkers van Nederland. Dit betekent dat je bij ons ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de laagste rente lening voor je doorlopend krediet!

Onze onafhankelijkheid waarborgen we doordat we geen onderdeel zijn van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen
Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen lening
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Doorlopend krediet vergelijken

Ben je op zoek naar een doorlopend krediet? Ren dan niet gelijk naar je huisbank! 43 procent van de mensen die geld lenen, doen dit wel bij een grootbank. Zij betalen hierdoor veel te veel rente. Bij kleinere online kredietverstrekkers liggen de rentepercentages voor doorlopende kredieten vaak veel lager. Door je doorlopend krediet te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Zo vind je het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden voor jouw situatie. Dat noemen wij nou echt: de beste deal!

Doorlopend krediet vergelijken

Goedkoop doorlopend krediet

Je doorlopend krediet vergelijken is altijd een goed idee! Niet voor niets raden onafhankelijk instanties, zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de AFM, je aan een vergelijking te maken vóór je een financieel product afsluit. Dit levert je zonder veel gedoe een grote besparing op. Gemiddeld maar liefst 393 euro op de totale kosten van je krediet! Vergelijk het grootste aanbod kredieten op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl en bespaar ook op de kosten van je doorlopend krediet.

Doorlopend krediet vergelijken

Laagste rente doorlopend krediet

De kosten voor een doorlopend krediet houd je laag door te kiezen voor het krediet met de laagste rente. Je ziet hier voor verschillende leenbedragen de laagste rentetarieven voor geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet (met een aflospercentage van 1,5 procent). Direct het beste en goedkoopste doorlopend krediet voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een persoonlijke vergelijking.

Laagste rente doorlopend krediet
Laagste rente doorlopend krediet
LeenbedragAanbiederLaagste rente
€5.000Directa.nl7,70%
€10.000Directa.nl6,00%
€25.000Qander4,50%
€50.000Qander4,50%
€75.000Qander4,50%

Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Start vergelijken

6 Tips voor het beste doorlopend krediet

Wil je eenvoudig online een doorlopend krediet afsluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier 6 handige tips en meer informatie over het doorlopend krediet. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuw krediet.

Tips doorlopend krediet
Doorlopend krediet afsluiten

1. Hoe werkt een doorlopend krediet?

Ga je een doorlopend krediet aanvragen, dan krijg je van de kredietverstrekker een kredietlimiet.

Variabele rente doorlopend krediet

2. Rente doorlopend krediet

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je hierover rente.

Variabele rente doorlopend krediet

3. Aflospercentage bij doorlopend krediet kiezen

Als je geld opneemt uit het doorlopend krediet, betaal je elke maand een percentage van de kredietlimiet.

Kosten doorlopend krediet

4. Kosten doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kost altijd geld.

Aflospercentage bij doorlopend krediet

5. Doorlopend krediet afsluiten

Heb je een doorlopend krediet vergelijking gemaakt en het krediet van je keuze gevonden?

Offerte doorlopend krediet aanvragen

6. Offerte doorlopend krediet aanvragen

Als je de aanvraag hebt afgerond, controleren wij eerst je gegevens.

Meer informatie over je lening oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
  • Hoeveel kan ik lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening Een persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc