Klantenservice

Doorlopend krediet oversluiten

Vind de laagste rente en bespaar. Vergelijk verantwoord en sluit over.
Website van het jaar 2021
Sluit je lening over en bespaar Sluit je bestaande lening veilig over en bespaar direct
Welk bedrag wil je oversluiten?
Huidige rente
Huidige maandlasten
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Vergelijk, kies en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Dit vinden klanten van ons
10   "Goed & snel geholpen, erg tevreden!"
M. van der Lee 17 juni 2022
10   "Goede service. Snel, vakkundig en erg vriendelijk."
Carolien Kollmer 17 juni 2022
10   "Heel snel en makkelijk geregeld."
John Gielen 10 juni 2022
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 23 juni 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe  werkt een doorlopend krediet oversluiten?

Je doorlopend krediet oversluiten wil zeggen dat je bij een andere kredietverstrekker een nieuwe lening afsluit ter hoogte van het bedrag dat je nog moet aflossen op je doorlopend krediet. Met dit bedrag los je je bestaande doorlopend krediet af. Vervolgens betaal je aan de nieuwe kredietverstrekker maandelijks aflossing en rente voor je nieuwe lening.

Waarom zou ik mijn doorlopend krediet oversluiten?

Je doorlopend krediet oversluiten bespaart je geld. Heb je een tijdje geleden het krediet afgesloten? Dan is de kans groot dat de rentes die kredietverstrekkers nu vragen lager liggen dan de rente die jij betaalt. Door je doorlopend krediet over te sluiten naar een krediet met een lagere rente, krijg je lagere maandlasten. Op je totale lening scheelt je dit zelfs al snel duizenden euro's.×Mensen die via Geld.nl hun lening oversloten, bespaarden gemiddeld 5.000 euro op de totale kosten van hun lening, blijk uit ons onderzoek.Lees hier ons hele onderzoek

Hoeveel bespaar ik door mijn doorlopend krediet over te sluiten?

Hoeveel je precies bespaart als je je doorlopend krediet oversluit, is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van:

  • De rente die je nu betaalt
  • Het bedrag dat je nog moet afbetalen voor je doorlopend krediet
  • Hoeveel je elke maand betaalt voor het doorlopend krediet

Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van wat je gaat betalen voor de nieuwe lening, hoeveel je uiteindelijk bespaart.

Om het je gemakkelijk te maken, heeft Geld.nl de lening oversluiten calculator gemaakt. Hierin vul je de gegevens in van je huidige doorlopend krediet en enkele gegevens voor jezelf. Vervolgens kijken we wat voor jou de voordeligste lening is om naar over te sluiten. Op basis daarvan berekenen we ook hoeveel je maximaal kunt besparen door je krediet over te sluiten. Uiteraard tonen we je alle leningen waar je naar kunt oversluiten, dus niet alleen de goedkoopste. Je bepaalt zelf naar welke lening je je doorlopend krediet wilt oversluiten.

Waarom doorlopend krediet oversluiten via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor leningen in Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Omdat wij dus ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste en goedkoopste lening vindt om je doorlopend krediet naar over te sluiten. Zo bespaar je maximaal.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Die partijen hebben dus ook geen invloed op de informatie en vergelijkingen die wij je bieden. Zo ben je zeker van eerlijke, transparante en verantwoorde keuze

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen
Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen lening
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Doorlopend krediet oversluiten

Heb je al een tijdje een doorlopend krediet? Dan is de kans groot dat je kunt besparen door je krediet te oversluiten naar een andere kredietverstrekker. Volgens onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (ACM) kun je tot wel 370 euro per jaar besparen door je doorlopend krediet over te sluiten. Dat onderzoek was in 2016. Nu is de mogelijke besparing nog groter. De leenrentes zijn namelijk de afgelopen jaren flink gedaald en staan momenteel historisch laag.

Doorlopend krediet oversluiten

Kosten krediet oversluiten

Als je je doorlopend krediet oversluit, leen je geld van een nieuwe kredietverstrekker waarmee je je huidige doorlopend krediet in één keer aflost. In één keer je doorlopend krediet aflossen is altijd gratis. Kredietverstrekkers mogen hier geen kosten voor in rekening brengen. Het oversluiten van je bestaand doorlopend krediet is dus altijd gratis!

Kosten doorlopend krediet oversluiten

Doorlopend krediet oversluiten – Top 10 leningen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je nu betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Hier vind je de top 10 leningen met de laagste rente om je doorlopend krediet naar over te sluiten. We adviseren je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Consumptief krediet – Top 10
Top 10 goedkoopste leningen
AanbiederLeenvormRente
Nationale NederlandenPersoonlijke lening3,50%
FreoPersoonlijke lening3,80%
DEFAM PremiumPersoonlijke lening4,00%
ABN AMROPersoonlijke lening4,20%
DEFAM HuiseigenaarPersoonlijke lening4,20%
BNP ParibasPersoonlijke lening4,40%
QanderDoorlopend krediet4,50%
Directa.nlDoorlopend krediet4,60%
INGPersoonlijke lening4,80%
InterbankPersoonlijke lening5,00%

Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Start vergelijken

5 Tips doorlopend krediet oversluiten

Wil je je huidig doorlopend krediet oversluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je vijf zes handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor het oversluiten van je doorlopend krediet.

5 Tips doorlopend krediet oversluiten
Doorlopend krediet oversluiten mogelijk?

1. Doorlopend krediet oversluiten mogelijk?

Als je een doorlopend krediet oversluit, controleert de nieuwe kredietverstrekker of je het bedrag dat je nodig hebt verantwoord kunt lenen.

Doorlopend krediet oversluiten

2. Doorlopend krediet oversluiten naar de laagste rente

Hoe lager de rente van je nieuwe lening, hoe meer je bespaart door je doorlopend krediet over te sluiten.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

3. Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

De rentes voor persoonlijke leningen zijn op dit moment nog lager dan de rentes voor doorlopend kredieten.

Doorlopend krediet oversluiten naar kortere looptijd

4. Doorlopend krediet oversluiten naar kortere looptijd

Als je een doorlopend krediet omzet naar een persoonlijke lening, kies je zelf een looptijd voor je persoonlijke lening.

Doorlopend krediet overzetten naar andere bank

5. Doorlopend krediet overzetten en aflospercentage!

Bij een doorlopend krediet kies je hoeveel procent van je kredietlimiet je elke maand terugbetaalt.

Meer informatie over je lening oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc