Contact

Doorlopend krediet oversluiten

Vergelijk, sluit over en bespaar. Vergelijk, sluit over en bespaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Sluit je krediet over en bespaar Sluit je bestaand krediet over en bespaar direct
Welk bedrag wil je oversluiten?
Huidige rente
Huidige maandlasten
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
10   "Het was binnen één week geregeld"
Kelvin 06 oktober 2022
Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe  werkt een doorlopend krediet oversluiten?

Je doorlopend krediet oversluiten wil zeggen dat je bij een andere kredietverstrekker een nieuwe lening afsluit ter hoogte van het bedrag dat je nog moet aflossen op je doorlopend krediet. Met dit bedrag los je je bestaande doorlopend krediet af. Vervolgens betaal je aan de nieuwe kredietverstrekker maandelijks aflossing en rente voor je nieuwe lening.

Waarom zou ik mijn doorlopend krediet oversluiten?

Je doorlopend krediet oversluiten bespaart je geld. Heb je een tijdje geleden het krediet afgesloten? Dan is de kans groot dat de rentes die kredietverstrekkers nu vragen lager liggen dan de rente die jij betaalt. Door je doorlopend krediet over te sluiten naar een krediet met een lagere rente, krijg je lagere maandlasten. Op je totale lening scheelt je dit zelfs al snel duizenden euro's.×Mensen die via Geld.nl hun lening oversloten, bespaarden gemiddeld 5.000 euro op de totale kosten van hun lening, blijk uit ons onderzoek.Lees hier ons hele onderzoek

Hoeveel bespaar ik door mijn doorlopend krediet over te sluiten?

Hoeveel je precies bespaart als je je doorlopend krediet oversluit, is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van:

  • De rente die je nu betaalt
  • Het bedrag dat je nog moet afbetalen voor je doorlopend krediet
  • Hoeveel je elke maand betaalt voor het doorlopend krediet

Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van wat je gaat betalen voor de nieuwe lening, hoeveel je uiteindelijk bespaart.

Om het je gemakkelijk te maken, heeft Geld.nl de lening oversluiten calculator gemaakt. Hierin vul je de gegevens in van je huidige doorlopend krediet en enkele gegevens voor jezelf. Vervolgens kijken we wat voor jou de voordeligste lening is om naar over te sluiten. Op basis daarvan berekenen we ook hoeveel je maximaal kunt besparen door je krediet over te sluiten. Uiteraard tonen we je alle leningen waar je naar kunt oversluiten, dus niet alleen de goedkoopste. Je bepaalt zelf naar welke lening je je doorlopend krediet wilt oversluiten.

Waarom doorlopend krediet oversluiten via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor leningen in Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Omdat wij dus ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste en goedkoopste lening vindt om je doorlopend krediet naar over te sluiten. Zo bespaar je maximaal.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Die partijen hebben dus ook geen invloed op de informatie en vergelijkingen die wij je bieden. Zo ben je zeker van eerlijke, transparante en verantwoorde keuze

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Doorlopend krediet oversluiten

Heb je al een tijdje een doorlopend krediet? Dan is de kans groot dat je kunt besparen door je krediet te oversluiten naar een andere kredietverstrekker. Volgens onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (ACM) kun je tot wel 370 euro per jaar besparen door je doorlopend krediet over te sluiten. Dat onderzoek was in 2016. Nu is de mogelijke besparing nog groter. De leenrentes zijn namelijk de afgelopen jaren flink gedaald en staan momenteel historisch laag.

Doorlopend krediet oversluiten

Kosten krediet oversluiten

Als je je doorlopend krediet oversluit, leen je geld van een nieuwe kredietverstrekker waarmee je je huidige doorlopend krediet in één keer aflost. In één keer je doorlopend krediet aflossen is altijd gratis. Kredietverstrekkers mogen hier geen kosten voor in rekening brengen. Het oversluiten van je bestaand doorlopend krediet is dus altijd gratis!

Kosten doorlopend krediet oversluiten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Doorlopend krediet oversluiten rente

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je nu betaalt voor geld lenen, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste persoonlijke leningen om je doorlopend krediet naar over te sluiten. We adviseren je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Doorlopend krediet oversluiten laagste rente
Laagste rente doorlopend krediet oversluiten
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,3%Lender & Spender€ 102
€ 10.000 6,3%Directa.nl€ 194
€ 25.000 4,9%Freo€ 470
€ 50.000 4,8%Freo€ 937
€ 75.000 4,8%Freo€ 1.405

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.

Start vergelijken

5 Tips doorlopend krediet oversluiten

Wil je je huidig doorlopend krediet oversluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je vijf zes handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor het oversluiten van je doorlopend krediet.

5 Tips doorlopend krediet oversluiten
Doorlopend krediet oversluiten mogelijk?

1. Doorlopend krediet oversluiten mogelijk?

Als je een doorlopend krediet oversluit, controleert de nieuwe kredietverstrekker of je het bedrag dat je nodig hebt verantwoord kunt lenen.

Doorlopend krediet oversluiten

2. Doorlopend krediet oversluiten naar de laagste rente

Hoe lager de rente van je nieuwe lening, hoe meer je bespaart door je doorlopend krediet over te sluiten.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

3. Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

De rentes voor een persoonlijke lening zijn lager dan de rentes voor doorlopend kredieten.

Doorlopend krediet oversluiten naar kortere looptijd

4. Doorlopend krediet oversluiten naar kortere looptijd

Als je een doorlopend krediet omzet naar een persoonlijke lening, kies je zelf een looptijd voor je persoonlijke lening.

Doorlopend krediet overzetten naar andere bank

5. Doorlopend krediet overzetten en aflospercentage!

Bij een doorlopend krediet kies je hoeveel procent van je kredietlimiet je elke maand terugbetaalt.

Meer informatie over je krediet oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc