"Sluit je bestaande lening veilig over en bespaar direct."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Doorlopend krediet oversluiten?

Doe de check & bespaar!
Welk bedrag wil je oversluiten?
Huidige rente
Huidige maandlasten
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Bereken hoeveel jij kunt besparen

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe  werkt een doorlopend krediet oversluiten?

Je doorlopend krediet oversluiten wil zeggen dat je bij een andere kredietverstrekker een nieuwe lening afsluit ter hoogte van het bedrag dat je nog moet aflossen op je doorlopend krediet. Met dit bedrag los je je bestaande doorlopend krediet af. Vervolgens betaal je aan de nieuwe kredietverstrekker maandelijks aflossing en rente voor je nieuwe lening.

Waarom zou ik mijn doorlopend krediet oversluiten?

Je doorlopend krediet oversluiten bespaart je geld. Heb je een tijdje geleden het krediet afgesloten? Dan is de kans groot dat de rentes die kredietverstrekkers nu vragen lager liggen dan de rente die jij betaalt. Door je doorlopend krediet over te sluiten naar een krediet met een lagere rente, krijg je lagere maandlasten. Op je totale lening scheelt je dit zelfs al snel duizenden euro’s.

Hoeveel bespaar ik door mijn doorlopend krediet over te sluiten?

Hoeveel je precies bespaart als je je doorlopend krediet oversluit, is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van:

 • De rente die je nu betaalt
 • Het bedrag dat je nog moet afbetalen voor je doorlopend krediet
 • Hoeveel je elke maand betaalt voor het doorlopend krediet

Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van wat je gaat betalen voor de nieuwe lening, hoeveel je uiteindelijk bespaart.

Om het je gemakkelijk te maken, heeft Geld.nl de lening oversluiten calculator gemaakt. Hierin vul je de gegevens in van je huidige doorlopend krediet en enkele gegevens voor jezelf. Vervolgens kijken we wat voor jou de voordeligste lening is om naar over te sluiten. Op basis daarvan berekenen we ook hoeveel je maximaal kunt besparen door je krediet over te sluiten. Uiteraard tonen we je alle leningen waar je naar kunt oversluiten, dus niet alleen de goedkoopste. Je bepaalt zelf naar welke lening je je doorlopend krediet wilt oversluiten.

Waarom doorlopend krediet oversluiten via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor leningen in Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Omdat wij dus ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste en goedkoopste lening vindt om je doorlopend krediet naar over te sluiten. Zo bespaar je maximaal.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Die partijen hebben dus ook geen invloed op de informatie en vergelijkingen die wij je bieden. Zo ben je zeker van eerlijke, transparante en verantwoorde keuze

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Doorlopend krediet oversluiten – Top 10 leningen

Hier vind je de top 10 leningen met de laagste rente om je doorlopend krediet naar over te sluiten. We adviseren je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Top 10 goedkoopste leningen
Aanbieder Leenvorm Rente
BNP Paribas Persoonlijke lening 3,30%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,30%
Freo Persoonlijke lening 3,40%
ABN AMRO Persoonlijke lening 3,50%
Interbank Persoonlijke lening 3,50%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,50%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,60%
Findio Persoonlijke lening 3,60%
ING Persoonlijke lening 4,00%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,70%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • Doorlopend krediet oversluiten
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Doorlopend krediet oversluiten

Doorlopend krediet oversluiten

Heb je al een tijdje een doorlopend krediet? Dan is de kans groot dat je kunt besparen door je krediet te oversluiten naar een andere kredietverstrekker. Volgens onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (ACM) kun je tot wel 370 euro per jaar besparen door je doorlopend krediet over te sluiten. Dat onderzoek was in 2016. Nu is de mogelijke besparing nog groter. De leenrentes zijn namelijk de afgelopen jaren flink gedaald en staan momenteel historisch laag. Op deze pagina geven we je enkele handige tips voor het oversluiten van je doorlopend krediet, zodat je een goede keuze maakt.

Oversluiten doorlopend krediet altijd gratis!

Als je je doorlopend krediet oversluit, leen je geld van een nieuwe kredietverstrekker waarmee je je huidige doorlopend krediet in één keer aflost. In één keer je doorlopend krediet aflossen is altijd gratis. Kredietverstrekkers mogen hier geen kosten voor in rekening brengen.

Doorlopend krediet oversluiten naar de laagste rente

Hoe lager de rente van je nieuwe lening, hoe meer je bespaart door je doorlopend krediet over te sluiten. Ga hier het grootste aanbod leningen vergelijken. Zo weet je zeker dat de lening met de laagste rente voor jou ertussen staat en dat je maximaal bespaart.

Direct weten hoeveel jij kunt besparen? Met de Geld.nl lening oversluiten calculator kun je in drie stappen checken hoeveel jij bespaart als je je doorlopend krediet oversluiten.

 1. Vul de gegevens in van het doorlopend krediet dat je wilt oversluiten
 2. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 3. Zie hoeveel je bespaart met oversluiten naar de goedkoopste lening voor jouw situatie

Vervolgens kun je zelf alle leningen vergelijken waarnaar je je doorlopend krediet kunt oversluiten. Wij tonen je namelijk een overzicht van alle kredieten die voor jou beschikbaar zijn om je bestaande doorlopend krediet naar over te sluiten. In de meeste gevallen kun je ook direct de lening aanvragen via Geld.nl. Zo regel je het doorlopend krediet oversluiten snel én eenvoudig zelf online.

Doorlopend krediet oversluiten mogelijk?

Als je een doorlopend krediet oversluit, controleert de nieuwe kredietverstrekker of je het bedrag dat je nodig hebt verantwoord kunt lenen. De kredietverstrekkers berekent namelijk hoeveel je verantwoord mag lenen op basis van je inkomen, vaste lasten en eventuele andere leningen die je al hebt.

Geef daarom bij je aanvraag ook meteen door dat je je bestaande doorlopend krediet wilt oversluiten. Dan de houdt de kredietverstrekker er rekening mee dat je huidige doorlopend krediet komt te vervallen.

De regels die kredietverstrekkers gebruiken voor het berekenen van je maximale leenbedrag worden echter elk jaar strenger. Je kunt dus elk jaar wat minder lenen dan het jaar daarvoor als je inkomen en vaste lasten gelijk blijven. Soms is oversluiten dan niet mogelijk, omdat je je huidige kredietlimiet met de nieuwe regels niet meer opnieuw kunt lenen.

Tip! Direct weten of je huidige doorlopend krediet oversluiten mogelijk is? Ga hier je maximale lening berekenen. Wij gebruiken hierbij dezelfde regels als de kredietverstrekkers. Zo weet je zeker of je het geld voor het aflossen en oversluiten van je doorlopend krediet ook echt kunt lenen.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening

De rentes voor persoonlijke leningen zijn op dit moment nog lager dan de rentes voor doorlopend kredieten. Door je doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening ben je dus nog goedkoper uit. Daarnaast is je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening verstandig als je helemaal schuldenvrij wilt worden. Je mag op een persoonlijke lening namelijk alleen maar aflossen en niet opnieuw afnemen. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de looptijd helemaal klaar bent met aflossen.

Doorlopend krediet oversluiten naar kortere looptijd

Als je een doorlopend krediet omzet naar een persoonlijke lening, kies je zelf een looptijd voor je persoonlijke lening. Dit heeft grote invloed op je maandlasten. De looptijd is het aantal maanden dat je erover doet om de lening terug te betalen. Hoe langer de looptijd, hoe lager het bedrag dat je elke maand betaalt. Het leenbedrag wordt namelijk uitgespreid over meer maanden. Maar let op! Je betaalt ook langer rente, waardoor de totale kosten van je lening bij een langere looptijd juist hoger zijn. Ga je je doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening? Kies dan voor je nieuwe lening dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Doorlopend krediet overzetten naar andere bank? Let op aflospercentage!

Bij een doorlopend krediet kies je hoeveel procent van je kredietlimiet je elke maand terugbetaalt. Je hebt meestal de keuze uit 1, 1,5 of 2 procent. Hoe lager je aflospercentage, hoe lager het bedrag dat je maandelijks betaalt. Maar ook hier geldt weer dat je dan langer over het terugbetalen doet en dus langer rente betaalt. Sluit je doorlopend krediet over naar een nieuw doorlopend krediet? Kies dan een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die voor jou betaalbaar zijn.

Tip! Tijdens doorlopend krediet vergelijken op Geld.nl kun je direct zien wat de hoogte van het aflospercentage doet met de maandlasten. Zo maak je eenvoudig een goede keuze voor jouw situatie.


Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc