Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Doorlopend krediet vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod, vind de top 10 goede én goedkope kredieten en bespaar tot 700 euro per jaar!
Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018
Ik wil graag een doorlopend krediet voor

Laagste rente doorlopend krediet

Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Lender & Spender 5,80%
€10.000 Findio 5,10%
€25.000 DEFAM Premium Huiseigenaar 3,90%
€50.000 DEFAM Premium Huiseigenaar 3,90%
€75.000 DEFAM Premium Huiseigenaar 3,90%
O.b.v. 1,5% maandelijkse aflossing

Doorlopend krediet: Handig om te weten

1: Doorlopend krediet kenmerken

Een doorlopend krediet heeft een maximale bestedingsruimte. Dit noemen we het kredietlimiet. Hierbinnen neem je vrij op en los je vrij af. Je hoeft het kredietlimiet niet totaal op te nemen en je betaalt alléén rente over het opgenomen gedeelte. Maandelijks los je een gedeelte van het doorlopend krediet af, wat je weer kunt opnemen als je dat uitkomt. De kenmerken van een doorlopend krediet zijn dus:

  • Kredietlimiet waarbinnen je opneemt en aflost
  • Je betaalt alléén rente over het opgenomen krediet
  • Eerder afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen
  • Flexibele rente
  • Geen vaste looptijd
1: Doorlopend krediet kenmerken

2: Voor wie is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is voor mensen die meer financiële ruimte willen en zich niet storen aan variabele rente en een flexibele looptijd. Je gebruikt een doorlopend krediet bijvoorbeeld als je meerdere grote uitgaven over een langere periode hebt, waarbij het fijn is als je eerder afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen.

2: Voor wie is een doorlopend krediet?

3: Variabele rente doorlopend krediet

Omdat de rente van een doorlopend krediet variabel is, kan de rente tijdens de looptijd dalen of stijgen en kom je misschien goedkoper of duurder uit dan wanneer je het krediet afsloot. De rentes van een doorlopend krediet wijzigen gelukkig niet zo snel als bijvoorbeeld de hypotheek- of spaarrentes.

3: Variabele rente doorlopend krediet

4: Doorlopend krediet aflossen

Met een doorlopend krediet los je maandelijks 1, 1,5 of 2 procent van je krediet af. Hierin zit een deel aflossing en een deel rente. Je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Als je tussentijds niets opnieuw opneemt, wordt het aflossingsdeel steeds groter en de rentekosten steeds lager. Neem je wel opnieuw een bedrag op? Dan stijgen de rentekosten.

4: Doorlopend krediet aflossen

5: Doorlopend krediet beëindigen

Je doorlopend krediet wordt niet automatisch beëindigd wanneer deze is afgelost. Dit omdat je misschien nog opnieuw krediet wilt opnemen. Je beëindigt het doorlopend krediet door contact op te nemen met de kredietverstrekker.

5: Doorlopend krediet beëindigen
Dit vinden onze klanten van ons! 9,0   "Goedkoop mijn huidige lening kunnen herfinancieren" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews

Doorlopend krediet aanvragen? Start hier met besparen

Ga je naar de eerste de beste kredietverstrekker voor een doorlopend krediet, dan is de kans groot dat je te veel betaalt. 43 procent van de consumenten met een krediet doet dit namelijk. Willen zij geld lenen, dan gaan ze naar een grootbank. Deze grootbanken hebben vaak een hogere rente dan kleinere kredietverstrekkers. Door je doorlopend krediet te vergelijken voorkom je dat je een te hoge rente betaalt. Zo vind je de laagste rente en beste voorwaarden, die er samen voor zorgen dat jij het goedkoopste doorlopend krediet afsluit.

Daarom doorlopend krediet vergelijken

Instanties zoals Autoriteit Consument en Markt, de AFM en de Consumentenbond raden het aan: financiële producten vergelijken levert je een flinke besparing op. Met het goedkoopste doorlopend krediet bespaar je tot wel 700 euro per jaar, zo blijkt uit ons onderzoek van 2018.

Waarom doorlopend krediet vergelijken op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je besparen op je doorlopend krediet middels een overzichtelijk en begrijpelijk krediet aanbod.

Grootste aanbod kredietverstrekkers

Bij ons vergelijk je het grootste aanbod kredieten. In één oogopslag vind je het krediet met de laagste rente en meest gunstige voorwaarden. Vervolgens vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vergelijk het grootste aanbod kredieten

Aanbieders doorlopend krediet vergelijken
Onafhankelijk en actueel kredieten vergelijken

Doordat wij onze data importeren van onafhankelijke dataleverancier MoneyView zijn de rentes en voorwaarden die wij tonen altijd actueel. Om je zoektocht naar het goedkoopste doorlopend krediet makkelijker te maken, werken we ook samen met kredietverstrekkers. Dit heeft geen invloed op de resultaten van de vergelijking. Bij ons staat standaard het doorlopend krediet met de laagste rente bovenaan, zelfs als we niet samenwerken met de kredietverstrekker. Bovendien betaal je geen extra kosten als je het doorlopend krediet afsluit. Daarom zijn wij een van de weinige vergelijkingssites die voldoet aan het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun doorlopend krediet geven ons een hoge klantwaardering. Met name het overzicht van onze vergelijking en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2018

Geld.nl is genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Goedkoopste doorlopend krediet gevonden: pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en het goedkoopste doorlopend krediet met de beste voorwaarden gevonden? Dan kun je direct online dit doorlopend krediet afsluiten. Wij sturen je door naar de site van de kredietverstrekker waar je gratis een vrijblijvende offerte aanvraagt. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Met de volgende gegevens bij de hand kun je direct je lening aanvragen:

  • Je persoonlijke gegevens
  • Je gezinssituatie
  • Je woonsituatie
  • Je inkomsten en uitgaven
  • Je IBAN rekeningnummer

Offerte doorlopend krediet aanvragen

Na je aanvraag checkt de kredietverstrekker je uitgaven aan de hand van rekeningafschriften en ook je BKR wordt gecheckt. Ze sturen je vaak al binnen 24 uur een offerte als je aan hun voorwaarden voldoet. Soms doen verstrekkers een ander voorstel dan wat je hebt aangevraagd, omdat dat beter bij je situatie past. Controleer de offerte dus goed.

Teken de offerte als je het er mee eens bent en stuur deze terug. Je doorlopend krediet wordt dan in gang gezet. Normaal gesproken beschik je binnen 24 uur over het leenbedrag. Vanaf het moment dat wij je hebben doorgestuurd naar de site van de kredietverstrekker, verloopt al het verdere contact met de verstrekker zelf.

Wil je je lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens het aanvragen, zodat de kredietverstrekker hier rekening mee kan houden.

Rente doorlopend krediet in beeld

Een doorlopend krediet afsluiten doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van kredieten en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen, van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt.

Het rentepercentage voor een doorlopend krediet bedraagt minimaal 4,50% en maximaal 11,40%.Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Maximale rente 11,15% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 144 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.511 €55.022

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Hieronder vergelijken wij de actuele rente bij lenen voor een doorlopend krediet. Kenmerken van een doorlopend krediet: variabele rente, opnemen en boetevrij aflossen wanneer je wilt. Wij geven de laagste en hoogste leenrente per doorlopend krediet.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet €2.986 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Lening vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. Wij willen je het vergelijken zo gemakkelijk mogelijk maken, zonder dat daar enige zorg bij te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk. Zo zie je snel bij welke lening met passende voorwaarden je het goedkoopst uit bent.

100% Onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijker voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of andere financiële dienstverleners. We vinden het belangrijk dat je een goede lening vindt tegen de laagste rente. Om dit waar te maken, zorgen we dat je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier MoneyView, zodat wij een goed beeld van de kredietverstrekkers kunnen bieden.

Wel hebben we afspraken gemaakt met de kredietverstrekker over de verwerking van de leningen. Deze afspraken beïnvloeden echter de resultaten die wij tonen in de vergelijking niet. De goedkoopste lening staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met de betreffende kredietverstrekker. Dat is wel zo eerlijk!

100% Transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze lening vergelijking.

Hoe wij vergelijken

In onze vergelijking tonen we de lening met de laagste rente standaard bovenaan. Daarnaast vergelijk je verschillende leningen met elkaar op klantcijfer. Dit cijfer is afkomstig van klanten van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten met een specifieke kredietverstrekker en kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hoe wij verdienen

Met de meeste kredietverstrekkers hebben wij afspraken gemaakt zodat je de lening van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen bij de betreffende aanbieder. Hiervoor ontvangen wij een vergoeding van de kredietverstrekker. De hoogte van deze vergoeding varieert en hangt onder meer af van het leenbedrag en de looptijd. Met een aantal kredietverstrekkers werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken beïnvloedt de resultaten van de lening vergelijking niet. Wordt de goedkoopste lening aangeboden door een partij waar we niet mee samenwerken? Dan tonen we deze alsnog bovenaan.

Bespaar tot €700 per jaar op je lening

Je lening vergelijken zorgt ervoor dat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je lening. Wij vergelijken het grootste aanbod leningen, zodat je altijd een goedkope lening vindt die past bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Ons onderzoek toont aan dat je hierdoor gemiddeld 700 euro per jaar bespaart! Geld lenen kost geld, maar door een goede vergelijking te maken zorg je ervoor dat die kosten beperkt blijven.

Veilig, gratis en eenvoudig

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

AFM, Kifid en de KvK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice via: T: 040-7513968

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Uitgebreide gegevens klantenservice >

Nieuws

Hier vind je een overzicht van onze laatst geschreven artikelen over leningen:

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten

Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke