"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Geld lenen bij bank

 Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe werkt geld lenen bij de bank?

Geld lenen bij de bank werkt heel simpel gezegd als volgt: Als de bank akkoord gaat met je lening aanvraag, ontvang je het gevraagde bedrag op je rekening. Hiermee kun je bijvoorbeeld je nieuwe auto financieren. Vervolgens betaal je elke maand een bedrag terug aan de bank. Hiermee betaal je aflossing en rente. Aan het einde van de looptijd van de lening bij de bank heb je het hele leenbedrag en alle verschuldigde rente betaalt.

Hoeveel kost geld lenen bij de bank?

Hoeveel geld lenen bij de bank precies kost, verschilt per kredietverstrekker en hangt af van de volgende zaken:

 • De soort lening
 • De hoogte van het leenbedrag
 • De looptijd van de lening
 • De hoogte van de rente die je over de lening betaalt

De kosten voor geld lenen bij een bank zijn dus voor iedereen anders. Daarom maak je op Geld.nl een persoonlijke lening vergelijking. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je wensen voor de lening. Vervolgens tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn met de rentes die passen bij jouw situatie. Zo zie je meteen wat geld lenen bij de bank voor jou kost.

Kan ik beter lenen bij een bank of bij een kredietverstrekker?

Bij geld lenen bij een bank denk je misschien aan de grote banken: ABN AMRO, ING en Rabobank. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden: namelijk bij één van de (online) kredietverstrekkers. Sterker nog: Geld lenen bij Rabobank en ING is tot 64% duurder dan lenen bij een kredietverstrekker.

Dit terwijl de voorwaarden van de leningen nauwelijks verschillen. In bijna alle gevallen is geld lenen bij een kredietverstrekker dus goedkoper dan geld lenen bij een bank. Dit komt vooral doordat de banken meer kosten hebben voor personeel, kantoorpanden en administratie en die kosten doorberekenen in de rente.

Wil je helemaal zeker weten wat voor jou de goedkoopste optie is? Maak dan een vergelijking op Geld.nl en vind de laagste rente lening voor jouw situatie.

Wat is de beste bank om geld te lenen?

Wat dé beste bank is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie en de wensen voor je lening. Je kunt een lening aanvragen bij je eigen bank of bij een van de vele andere banken. Omdat de voorwaarden van de leningen nauwelijks verschillen, is het vooral belangrijk om te kijken welke bank de laagste rente heeft voor jouw situatie.

Daarnaast wil je natuurlijk ook veilig geld lenen. Dit doe je door voor een bank te kiezen die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Goed om te weten: alle banken die je vergelijkt op Geld.nl, hebben zo’n vergunning. Zo vind je altijd een betrouwbare lening.

Waarom geld lenen bij bank via Geld.nl?

Geld lenen bij een bank kost geld, maar dat wil niet zeggen dat je onnodig te veel moet betalen. Eerst vergelijken en goedkoopste lening voor je situatie kiezen, scheelt je al snel honderden euro’s. Dit blijkt zowel uit onderzoek van Geld.nl  als uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Geld.nl helpt je beste en voordeligste lening te vinden. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen in Nederland. Dit betekent dat je ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je op Geld.nl zeker dat je het beste én goedkoopste consumptieve krediet voor jouw situatie vindt.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen van deze partijen beïnvloedt dus de informatie in je vergelijking. Zo garanderen we jou een 100% onafhankelijke en verantwoorde vergelijking voor je lening bij een bank.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Geld lenen bij bank – Top 10 leningen

Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Top 10 rente lening bij bank
Aanbieder Leenvorm Rente
BNP Paribas Persoonlijke lening 3,30%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,30%
Freo Persoonlijke lening 3,40%
ABN AMRO Persoonlijke lening 3,50%
Interbank Persoonlijke lening 3,50%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,50%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,60%
Findio Persoonlijke lening 3,60%
ING Persoonlijke lening 4,00%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,70%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • Geld lenen bij bank
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Geld lenen bij bank

Geld lenen bij bank

Geld lenen bij de bank is een betrouwbare manier van lenen. Banken en kredietverstrekkers zijn namelijk gespecialiseerd in het verstrekken van leningen. Ze weten precies waar ze op moeten letten om je een lening te verstrekken die past bij jouw situatie en waarmee je niet in financiële problemen komt. Maar ja, er zijn in Nederland meer dan 15 banken en kredietverstrekkers actief. Hoe kies je hieruit een bank en een lening die past bij jouw situatie? Met de informatie op deze pagina weet je zeker dat je een goede en verantwoorde keuze maakt.

Geld lenen bij bank mogelijk?

Kijk eerst of je kunt lenen bij een bank en hoeveel je kunt lenen. Dit hangt af van je persoonlijke situatie. De bank kijkt op basis van je inkomsten en maandelijkse uitgaven of je elke maand genoeg geld overhoudt om de lening van te betalen. Op basis van hoeveel je maandelijks overhoudt om de lening van te betalen, berekent de bank hoeveel je maximaal mag lenen. Wil je weten hoeveel geld jij kunt lenen? Ga hier direct je maximale lening berekenen.

Daarnaast kun je alleen geld lenen bij een bank als je:

Welke lening bij de bank?

Je kunt kiezen uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet als je gaat lenen bij een bank.

Een persoonlijke lening is geschikt als je eenmalig een grote uitgave gaat doen. Denk aan een nieuwe keuken of een verbouwing in huis. Deze leenvorm is de goedkoopste keuze. De rente op een persoonlijke lening is lager dan de rente op een doorlopend krediet. Bovendien staan het leenbedrag, de looptijd van de lening en de rente die je betaalt vast. Zo weet je van tevoren precies wat je betaalt en wanneer het geleende bedrag is afbetaald.

Een doorlopend krediet bij de bank is een goede keuze als je over een langere periode meer financiële ruimte nodig hebt. Je spreekt van tevoren een kredietlimiet af met de bank. Dit bedrag kun je in één keer, of in delen opnemen. Geld dat je hebt afgelost op de lening, kun je tot aan je kredietlimiet steeds opnieuw opnemen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je ook daadwerkelijk opneemt. De rente op een doorlopend krediet is variabel: je kunt tijdens de looptijd van de lening dus meer of minder rente gaan betalen.

Let op! De laatste jaren zijn bijna alle banken gestopt met het aanbieden van doorlopend kredieten. Het aanbod is daarom beperkt.

Voordeligste lening bij een bank

Heb je bepaald welke lening je wilt? Zorg dan ook dat je niet te veel betaalt voor je lening. De renteverschillen tussen de diverse banken zijn groot, en kan zelfs oplopen tot twee á drie procent. Kies dus altijd voor de lening met de laagste rente. Zo bespaar je als snel honderden euro’s op je lening. Tijdens het leningen vergelijken op Geld.nl krijg je op basis van je gegevens en wensen voor je lening een overzicht met de beschikbare leningen en rentes. Zo zie je direct welke bank voor jou de laagste rente biedt.

Beste bank om geld te lenen

Verder wil je natuurlijk zeker weten dat je zaken doet met een betrouwbare partij. Controleer daarom of de bank een vergunning heeft, raadt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan. Alle kredietverstrekkers en banken die je op Geld.nl ziet, hebben een AFM-vergunning. Zo weet je zeker dat je betrouwbaar en voordelig leent.

Lening bij de bank aanvragen

Heb je de bank met jouw ideale lening gevonden? Dan kun je de door jou gekozen lening afsluiten op Geld.nl. De bank beoordeelt je aanvraag. Keurt de bank je aanvraag goed, dan ontvang je binnen een paar uur een offerte voor je lening. Ook als je aanvraag afgekeurd is, ontvang je hiervan vaak dezelfde dag nog bericht.

Controleer de offerte goed. Ga je akkoord? Stuur de offerte dan ondertekend terug naar de bank. Meestal vraagt de bank ook om de volgende papieren mee te sturen:

 • Een kopie van je legitimatiebewijs
 • Een aantal loonstrookjes
 • Bankafschriften van de rekening waarop je salaris wordt gestort, en waarvan je de vaste lasten betaalt

Heeft de bank alles ontvangen? Dan controleert de bank je gegevens nog eens goed. Als alles in orde is, heb je meestal dezelfde dag nog het geld op je rekening.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc