Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen bij bank

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Goedkoop lenen bij de bank

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,5%€ 487€ 29.219
Lender & Spender € 50.0006,5%€ 974€ 58.437
Lender & Spender € 75.0006,5%€ 1.461€ 87.656

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen bij de bank op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Veelgestelde vragen over geld lenen bij bank

Hoe werkt geld lenen bij de bank?

Geld lenen bij de bank werkt heel simpel gezegd als volgt: Als de bank akkoord gaat met je lening aanvraag, ontvang je het gevraagde bedrag op je rekening. Hiermee kun je bijvoorbeeld je nieuwe auto financieren. Vervolgens betaal je elke maand een bedrag terug aan de bank. Hiermee betaal je aflossing en rente. Aan het einde van de looptijd van de lening bij de bank heb je het hele leenbedrag en alle verschuldigde rente betaalt.

Hoeveel kost geld lenen bij de bank?

Hoeveel geld lenen bij de bank precies kost, verschilt per kredietverstrekker en hangt af van de volgende zaken:

  • De soort lening
  • De hoogte van het leenbedrag
  • De looptijd van de lening
  • De hoogte van de rente die je over de lening betaalt

De kosten voor geld lenen bij een bank zijn dus voor iedereen anders. Daarom maak je op Geld.nl een lening vergelijking op basis van jouw wensen en situatie. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je wensen voor de lening. Vervolgens tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn met de rentes die passen bij jouw situatie. Zo zie je meteen wat geld lenen bij de bank voor jou kost.

Kan ik beter lenen bij een bank of bij een kredietverstrekker?

Bij geld lenen bij een bank denk je misschien aan de grote banken: ABN AMRO, ING en Rabobank. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden: namelijk bij één van de (online) kredietverstrekkers. Sterker nog: Geld lenen bij Rabobank en ING is tot 64% duurder dan lenen bij een kredietverstrekker.Voor dit artikel op AD.nl onderzocht Geld.nl de renteverschillen tussen grootbanken en kleinere kredietverstrekkers.

Dit terwijl de voorwaarden van de leningen nauwelijks verschillen. In bijna alle gevallen is geld lenen bij een kredietverstrekker dus goedkoper dan geld lenen bij een bank. Dit komt vooral doordat de banken meer kosten hebben voor personeel, kantoorpanden en administratie en die kosten doorberekenen in de rente.

Wil je helemaal zeker weten wat voor jou de goedkoopste optie is? Maak dan een vergelijking op Geld.nl en vind de laagste rente lening voor jouw situatie.

Wat is de beste bank om geld te lenen?

Wat dé beste bank is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie en de wensen voor je lening. Je kunt een lening aanvragen bij je eigen bank of bij een van de vele andere banken. Omdat de voorwaarden van de leningen nauwelijks verschillen, is het vooral belangrijk om te kijken welke bank de laagste rente heeft voor jouw situatie.

Daarnaast wil je natuurlijk ook veilig geld lenen. Dit doe je door voor een bank te kiezen die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Goed om te weten: alle banken die je vergelijkt op Geld.nl, hebben zo’n vergunning. Zo vind je altijd een betrouwbare lening.

Waarom geld lenen bij bank via Geld.nl?

Geld lenen bij een bank kost geld, maar dat wil niet zeggen dat je onnodig te veel moet betalen. Eerst vergelijken en goedkoopste lening voor je situatie kiezen, scheelt je al snel honderden euro’s. Dit blijkt zowel uit onderzoek van Geld.nlWij berekenen regelmatig hoeveel consumenten gemiddeld besparen door hun lening te vergelijken. Uit ons meest recente onderzoek, blijkt dat consumenten gemiddeld 393 euro per jaar besparen.
als uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat huishoudens honderden euro’s kunnen besparen door te shoppen voor financiële producten. 

Geld.nl helpt je beste en voordeligste lening te vinden. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen in Nederland. Dit betekent dat je ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je op Geld.nl zeker dat je het beste én goedkoopste consumptieve krediet voor jouw situatie vindt.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen van deze partijen beïnvloedt dus de informatie in je vergelijking. Zo garanderen we jou een 100% onafhankelijke en verantwoorde vergelijking voor je lening bij een bank.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Geld lenen bij bank

Geld lenen bij de bank is een betrouwbare manier van lenen. Banken en kredietverstrekkers zijn namelijk gespecialiseerd in het verstrekken van leningen. Ze weten precies waar ze op moeten letten om je een lening te verstrekken die past bij jouw situatie en waarmee je niet in financiële problemen komt. Maar ja, er zijn in Nederland meer dan 10 banken en kredietverstrekkers actief. Hoe kies je hieruit een bank en een lening die past bij jouw situatie?

Geld lenen bij bank

Leningen van banken vergelijken

Door leningen te vergelijken vóórdat je een keuze maakt, bespaar je op een eenvoudige manier een hoop geld. Je bespaart zo gemiddeld 783 euro per jaar. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente voor een lening is namelijk al snel 4 procent. Het loont dus om verschillende leningen te vergelijken. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bespaar je zo al snel honderden euro's per jaar. Geld.nl helpt je bij je vergelijking en het maken van een goede keuze. Wij geven je inzicht in de leningen die voor jou beschikbaar zijn en waar je op moet letten.

Leningen van banken vergelijken

5 Tips geld lenen bij de bank

Naast een lage rente wil je uiteraard ook je persoonlijke lening of doorlopend krediet bij de bank met de beste voorwaarden afsluiten. Wil je weten waar je op moet letten bij je keuze voor een goede en voordelige lening bij de bank? Lees hier dé vijf tips over geld lenen bij de bank.

Tips geld lenen
Geld lenen bij bank mogelijk?

Geld lenen bij bank mogelijk?

Kijk eerst of je kunt lenen bij een bank en hoeveel je kunt lenen. Dit hangt af van je persoonlijke situatie. De bank kijkt op basis van je inkomsten en maandelijkse uitgaven of je elke maand genoeg geld overhoudt om de lening van te betalen. Op basis van hoeveel je maandelijks overhoudt om de lening van te betalen, berekent de bank hoeveel je maximaal mag lenen. Wil je weten hoeveel geld jij kunt lenen? Ga hier direct je maximale lening berekenen.

Daarnaast kun je alleen geld lenen bij een bank als je:

Welke lening bij de bank?

Welke lening bij de bank?

Je kunt kiezen uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet als je gaat lenen bij een bank. Een persoonlijke lening is geschikt als je eenmalig een grote uitgave gaat doen. Denk aan een nieuwe boot financieren of geld lenen voor auto. Deze leenvorm is de goedkoopste keuze. De rente op een persoonlijke lening is lager dan de rente op een doorlopend krediet. Bovendien staan het leenbedrag, de looptijd van de lening en de rente die je betaalt vast. Zo weet je van tevoren precies wat je betaalt en wanneer het geleende bedrag is afbetaald. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening van 12 maanden tot een persoonlijke lening van 120 maanden. Ga je lenen voor een verbouwing? Dan kun je soms zelfs een persoonlijke lening van 180 maanden afsluiten.

Een doorlopend krediet bij de bank is een goede keuze als je over een langere periode meer financiële ruimte nodig hebt. Je spreekt van tevoren een kredietlimiet af met de bank. Dit bedrag kun je in één keer, of in delen opnemen. Geld dat je hebt afgelost op de lening, kun je tot aan je kredietlimiet in de eerste twee jaar opnieuw opnemen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je ook daadwerkelijk opneemt.

Let op! De laatste jaren zijn bijna alle banken gestopt met het aanbieden van doorlopend kredieten. Het aanbod is daarom beperkt.

Voordeligste lening bij een bank

Voordeligste lening bij een bank

Heb je bepaald welke lening je wilt? Zorg dan ook dat je niet te veel betaalt voor je lening. De renteverschillen tussen de diverse banken zijn groot, en kan zelfs oplopen tot twee á drie procent. Kies dus altijd voor de lening met de laagste rente. Zo bespaar je als snel honderden euro’s op je lening. Tijdens het leningen vergelijken op Geld.nl krijg je op basis van je gegevens en wensen voor je lening een overzicht met de beschikbare leningen en rentes. Zo zie je direct welke bank voor jou de laagste rente biedt.

Beste bank om geld te lenen

Beste bank om geld te lenen

Verder wil je natuurlijk zeker weten dat je zaken doet met een betrouwbare partij. Controleer daarom of de bank een vergunning heeft, raadt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan. Alle kredietverstrekkers en banken die je op Geld.nl ziet, hebben een AFM-vergunning. Zo weet je zeker dat je betrouwbaar en voordelig leent.

Lening bij de bank aanvragen

Lening bij de bank aanvragen

Heb je de bank met jouw ideale lening gevonden? Dan kun je de door jou gekozen lening afsluiten op Geld.nl. De bank beoordeelt je aanvraag. Keurt de bank je aanvraag goed, dan ontvang je binnen een paar uur een offerte voor je lening. Ook als je aanvraag afgekeurd is, ontvang je hiervan vaak dezelfde dag nog bericht.

Controleer de offerte goed. Ga je akkoord? Stuur de offerte dan ondertekend terug naar de bank. Meestal vraagt de bank ook om de volgende papieren mee te sturen:

  • Een kopie van je legitimatiebewijs
  • Een aantal loonstrookjes
  • Bankafschriften van de rekening waarop je salaris wordt gestort, en waarvan je de vaste lasten betaalt

Heeft de bank alles ontvangen? Dan controleert de bank je gegevens nog eens goed. Als alles in orde is, heb je meestal dezelfde dag nog het geld op je rekening.

DD-MM-JJJJ