Klantenservice

Geld lenen bij bank

Kies de beste lening van Nederland. Vergelijk en kies de beste lening van Nederland.
Website van het jaar 2021
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Vergelijk, kies en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Dit vinden klanten van ons
10   "Goed & snel geholpen, erg tevreden!"
M. van der Lee 17 juni 2022
10   "Goede service. Snel, vakkundig en erg vriendelijk."
Carolien Kollmer 17 juni 2022
10   "Heel snel en makkelijk geregeld."
John Gielen 10 juni 2022
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 24 juni 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe werkt geld lenen bij de bank?

Geld lenen bij de bank werkt heel simpel gezegd als volgt: Als de bank akkoord gaat met je lening aanvraag, ontvang je het gevraagde bedrag op je rekening. Hiermee kun je bijvoorbeeld je nieuwe auto financieren. Vervolgens betaal je elke maand een bedrag terug aan de bank. Hiermee betaal je aflossing en rente. Aan het einde van de looptijd van de lening bij de bank heb je het hele leenbedrag en alle verschuldigde rente betaalt.

Hoeveel kost geld lenen bij de bank?

Hoeveel geld lenen bij de bank precies kost, verschilt per kredietverstrekker en hangt af van de volgende zaken:

  • De soort lening
  • De hoogte van het leenbedrag
  • De looptijd van de lening
  • De hoogte van de rente die je over de lening betaalt

De kosten voor geld lenen bij een bank zijn dus voor iedereen anders. Daarom maak je op Geld.nl een persoonlijke lening vergelijking. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je wensen voor de lening. Vervolgens tonen we je de leningen die voor jou beschikbaar zijn met de rentes die passen bij jouw situatie. Zo zie je meteen wat geld lenen bij de bank voor jou kost.

Kan ik beter lenen bij een bank of bij een kredietverstrekker?

Bij geld lenen bij een bank denk je misschien aan de grote banken: ABN AMRO, ING en Rabobank. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden: namelijk bij één van de (online) kredietverstrekkers. Sterker nog: Geld lenen bij Rabobank en ING is tot 64% duurder dan lenen bij een kredietverstrekker.×Voor dit artikel op AD.nl onderzocht Geld.nl de renteverschillen tussen grootbanken en kleinere kredietverstrekkers.

Dit terwijl de voorwaarden van de leningen nauwelijks verschillen. In bijna alle gevallen is geld lenen bij een kredietverstrekker dus goedkoper dan geld lenen bij een bank. Dit komt vooral doordat de banken meer kosten hebben voor personeel, kantoorpanden en administratie en die kosten doorberekenen in de rente.

Wil je helemaal zeker weten wat voor jou de goedkoopste optie is? Maak dan een vergelijking op Geld.nl en vind de laagste rente lening voor jouw situatie.

Wat is de beste bank om geld te lenen?

Wat dé beste bank is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie en de wensen voor je lening. Je kunt een lening aanvragen bij je eigen bank of bij een van de vele andere banken. Omdat de voorwaarden van de leningen nauwelijks verschillen, is het vooral belangrijk om te kijken welke bank de laagste rente heeft voor jouw situatie.

Daarnaast wil je natuurlijk ook veilig geld lenen. Dit doe je door voor een bank te kiezen die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Goed om te weten: alle banken die je vergelijkt op Geld.nl, hebben zo’n vergunning. Zo vind je altijd een betrouwbare lening.

Waarom geld lenen bij bank via Geld.nl?

Geld lenen bij een bank kost geld, maar dat wil niet zeggen dat je onnodig te veel moet betalen. Eerst vergelijken en goedkoopste lening voor je situatie kiezen, scheelt je al snel honderden euro’s. Dit blijkt zowel uit onderzoek van Geld.nl×Wij berekenen regelmatig hoeveel consumenten gemiddeld besparen door hun lening te vergelijken. Uit ons meest recente onderzoek, blijkt dat consumenten gemiddeld 393 euro per jaar besparen.
als uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).×Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat huishoudens honderden euro’s kunnen besparen door te shoppen voor financiële producten. 

Geld.nl helpt je beste en voordeligste lening te vinden. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen in Nederland. Dit betekent dat je ook kredietverstrekkers ziet die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je op Geld.nl zeker dat je het beste én goedkoopste consumptieve krediet voor jouw situatie vindt.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere financiële partij. Geen van deze partijen beïnvloedt dus de informatie in je vergelijking. Zo garanderen we jou een 100% onafhankelijke en verantwoorde vergelijking voor je lening bij een bank.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen
Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen lening
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Geld lenen bij bank

Geld lenen bij de bank is een betrouwbare manier van lenen. Banken en kredietverstrekkers zijn namelijk gespecialiseerd in het verstrekken van leningen. Ze weten precies waar ze op moeten letten om je een lening te verstrekken die past bij jouw situatie en waarmee je niet in financiële problemen komt. Maar ja, er zijn in Nederland meer dan 15 banken en kredietverstrekkers actief. Hoe kies je hieruit een bank en een lening die past bij jouw situatie?

Geld lenen bij bank

Leningen van banken vergelijken

Door leningen te vergelijken vóórdat je een keuze maakt, bespaar je op een eenvoudige manier een hoop geld. Je bespaart zo gemiddeld 393 euro per jaar. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente voor een lening is namelijk al snel 4 procent. Het loont dus om verschillende leningen te vergelijken. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bespaar je zo al snel honderden euro's per jaar. Geld.nl helpt je bij je vergelijking en het maken van een goede keuze. Wij geven je inzicht in de leningen die voor jou beschikbaar zijn en waar je op moet letten.

Leningen van banken vergelijken

Geld lenen bij bank – Top 10 leningen

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je nu betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Geld lenen bij bank – Top 10 leningen
Top 10 rente lening bij bank
AanbiederLeenvormRente
Nationale NederlandenPersoonlijke lening3,50%
FreoPersoonlijke lening3,80%
DEFAM PremiumPersoonlijke lening4,00%
ABN AMROPersoonlijke lening4,20%
DEFAM HuiseigenaarPersoonlijke lening4,20%
BNP ParibasPersoonlijke lening4,40%
QanderDoorlopend krediet4,50%
Directa.nlDoorlopend krediet4,60%
INGPersoonlijke lening4,80%
InterbankPersoonlijke lening5,00%

Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Start vergelijken

5 Tips geld lenen bij de bank

Naast een lage rente wil je uiteraard ook je lening bij de bank met de beste voorwaarden afsluiten. Wil je weten waar je op moet letten bij je keuze voor een goede en voordelige lening bij de bank? Lees hier dé vijf tips over geld lenen bij de bank.

5 Tips geld lenen bij de bank
Geld lenen bij bank mogelijk?

1. Geld lenen bij bank mogelijk?

Kijk eerst of je kunt lenen bij een bank en hoeveel je kunt lenen.

Welke lening bij de bank?

2. Welke lening bij de bank?

Je kunt kiezen uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet als je gaat lenen bij een bank.

Voordeligste lening bij een bank

3. Voordeligste lening bij een bank

Heb je bepaald welke lening je wilt?

Beste bank om geld te lenen

4. Beste bank om geld te lenen

Verder wil je natuurlijk zeker weten dat je zaken doet met een betrouwbare partij.

Lening bij de bank aanvragen

5. Lening bij de bank aanvragen

Heb je de bank met jouw ideale lening gevonden?

Meer informatie over je lening oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc