Contact

Offerte lening aanvragen

Kies de beste lening van Nederland. Vergelijk en kies de beste passende lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vraag online een offerte aan Start vergelijken en vraag vrijblijvend een offerte aan
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
10   "Het was binnen één week geregeld"
Kelvin 06 oktober 2022
Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is een offerte voor een lening?

Als je een lening wil, bijvoorbeeld als autofinanciering, dan vraag je eerst een offerte aan. Een offerte voor een lening is een voorstel van de kredietverstrekker voor de lening die ze je wil verstrekken. Als je via Geld.nl een lening aanvraagt, controleert de kredietverstrekker eerst je gegevens. Zijn je gegevens in orde en past de lening bij je financiële situatie? Dan ontvang je een offerte voor de lening. De offerte is gratis en vrijblijvend. Pas als je de offerte ondertekent en terugstuurt, start je de aanvraag van de lening. Doe je niks met de offerte? Dan vervalt deze vanzelf.

Wat staat er in een offerte voor een lening?

In de offerte vind je de belangrijkste informatie over de lening en jouw persoonlijke gegevens. Namelijk:

 • Je naam, adres en contactgegevens en die van je eventuele partner
 • Het bedrag dat je leent
 • De looptijd van de lening
 • De rente van de lening
 • Hoe je de lening aflost?
 • De voorwaarden van de lening?

Controleer vóór je de offerte ondertekent altijd goed of de gegevens kloppen. Klopt er iets niet? Dan kun je het laten aanpassen. Je ontvangt dan een nieuwe offerte met de juiste gegevens.

Hoelang is een lening offerte geldig?

De geldigheid van de offerte verschilt per kredietverstrekker. Als je een offerte ontvangt, staat er altijd een geldigheidsdatum op. Na die datum vervalt het voorstel van de kredietverstrekker. Wil je de lening aanvragen? Onderteken de offerte dan en stuur deze vóór de einddatum terug naar de kredietverstrekker.

Als je een lening wilt aanvragen nadat de offerte is verlopen, moet je een nieuwe offerte aanvragen. Zijn de rente of de voorwaarden voor de lening in de tussentijd gewijzigd? Dan vind je op de nieuwe offerte de nieuwe rente en gegevens.

Wat moet je doen nadat je een offerte voor een lening ontvangt?

Zodra je de offerte ontvangt, controleer je eerst of de gegevens die erin staan kloppen. Als alles klopt en je de lening wilt aanvragen, dan onderteken je de offerte en stuur je deze terug naar de kredietverstrekker. Bij de offerte ontvang je van de kredietverstrekker ook een bericht met de documenten die je mee moet sturen als je de lening aanvraagt. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Een kopie van je identiteitsbewijs (en die van je partner).
 • Kopieën van één of meerdere loonstrookjes.
 • Kopieën van rekeningafschriften van één of meerdere maanden.

Als je de offerte en alle benodigde documenten hebt opgestuurd, controleert de kredietverstrekker nog een keer al je gegevens. Als alles in orde is, heb je meestal nog dezelfde werkdag het geld op je rekening. Meer hierover lees je in het artikel 'Hoelang duurt de goedkeuring van een lening?'.

Waarom vergelijken voor je een lening offerte aanvraagt?

Er zijn in Nederland verschillende kredietverstrekkers actief met allemaal hun eigen leningen en leenrentes. Het verschil tussen de hoogste en de laagste leenrente voor hetzelfde leenbedrag verschilt soms wel 2 procent. Bij een leenbedrag van 10.000 euro scheelt je dat al snel 400 euro op je totale lening. Door eerst te vergelijken voor je een offerte aanvraagt, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor je lening.

Geld.nl helpt je de goedkoopste lening te vinden die het beste past bij je situatie. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Je ziet dus ook kredietverstrekkers die bij andere vergelijkingssites niet getoond worden. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. Voor de lening van je keuze kun je bijna altijd direct online een offerte aanvragen.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Dat betekent dat we geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij zijn. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Geld lenen offerte

Geld lenen doe je meestal niet zomaar even. Je wilt een goede keuze maken. En misschien wil je er nog een nachtje over slapen of met je partner overleggen voor je de lening daadwerkelijk aanvraagt. Dat is logisch. Daarom zit je met een offerte nog nergens meteen aan vast. Je ontvangt eerst geheel gratis en vrijblijvend een offerte voor de lening.

Geld lenen offerte

Gegevens offerte lening

In de lening offerte kun je nog eens rustig de gegevens en voorwaarden van de lening nakijken. Ben je akkoord met de offerte en wil je definitief de lening aanvragen? Dan onderteken je de offerte voor de lening en stuur je deze samen met de documenten die de kredietverstrekker je vraagt terug. Doe je niets? Dan vervalt de lening offerte na de einddatum die erop staat.

Gegevens offerte lening
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Geld lenen offerte laagste rente

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Geld lenen offerte laagste rente
Laagste rente offerte lening
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,3%Lender & Spender€ 102
€ 10.000 6,3%Directa.nl€ 194
€ 25.000 4,9%Freo€ 470
€ 50.000 4,8%Freo€ 937
€ 75.000 4,8%Freo€ 1.405

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening van 60 maanden.

Start vergelijken

3 Tips offerte lening

Nadat je via Geld.nl leningen het vergeleken en een offerte hebt aangevraagd voor de lening van je keuze, controleert de kredietverstrekker eerst je gegevens. Kom je in aanmerking voor de lening, dan stuurt de kredietverstrekker je een offerte toe. Wil je weten waar je op moet letten bij de offerte van je nieuwe lening. Lees hier dé drie aandachtspunten voor de offerte van je lening.

3 Tips offerte lening
Lening offerte, hoe het werkt

1. Lening offerte, hoe het werkt

Zoals gezegd, ontvang je als je een lening aanvraagt eerst een offerte voor de lening, zo ook via Geld.nl.

Offerte voor een lening controleren

2. Offerte voor een lening controleren

Het is erg belangrijk dat je de lening offerte controleert voor je deze ondertekent en terugstuurt.

Krediet offerte en geld opnemen

3. Krediet offerte en geld opnemen

Als je een persoonlijke lening aanvraagt, ontvang je na de goedkeuring het hele bedrag in één keer op je rekening.

Meer informatie over je offerte lening
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc