Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Offerte lening aanvragen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Geld lenen offerte laagste rente

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,1%€ 104€ 6.190
Lender & Spender € 10.0007,4%€ 199€ 11.926
Lloyds Bank € 25.0006,5%€ 487€ 29.219
Lloyds Bank € 50.0006,5%€ 974€ 58.437
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een beeld van hoe goedkoop geld lenen op dit moment is. Je ziet hieronder de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Veelgestelde vragen over offerte lening aanvragen

Wat is een offerte voor een lening?

Als je een lening wil, bijvoorbeeld als autofinanciering, dan vraag je eerst een offerte aan. Een offerte voor een lening is een voorstel van de kredietverstrekker voor de lening die ze je wil verstrekken. Als je via Geld.nl een lening aanvraagt, controleert de kredietverstrekker eerst je gegevens. Zijn je gegevens in orde en past de lening bij je financiële situatie? Dan ontvang je een offerte voor de lening. De offerte is gratis en vrijblijvend. Pas als je de offerte ondertekent en terugstuurt, start je de aanvraag van de lening. Doe je niks met de offerte? Dan vervalt deze vanzelf.

Wat staat er in een offerte voor een lening?

In de offerte vind je de belangrijkste informatie over de lening en jouw persoonlijke gegevens. Namelijk:

 • Je naam, adres en contactgegevens en die van je eventuele partner
 • Het bedrag dat je leent
 • De looptijd van de lening
 • De rente van de lening
 • Hoe je de lening aflost?
 • De voorwaarden van de lening?

Controleer vóór je de offerte ondertekent altijd goed of de gegevens kloppen. Klopt er iets niet? Dan kun je het laten aanpassen. Je ontvangt dan een nieuwe offerte met de juiste gegevens.

Hoelang is een lening offerte geldig?

De geldigheid van de offerte verschilt per kredietverstrekker. Als je een offerte ontvangt, staat er altijd een geldigheidsdatum op. Na die datum vervalt het voorstel van de kredietverstrekker. Wil je de lening aanvragen? Onderteken de offerte dan en stuur deze vóór de einddatum terug naar de kredietverstrekker.

Als je een lening wilt aanvragen nadat de offerte is verlopen, moet je een nieuwe offerte aanvragen. Zijn de rente of de voorwaarden voor de lening in de tussentijd gewijzigd? Dan vind je op de nieuwe offerte de nieuwe rente en gegevens.

Wat moet je doen nadat je een offerte voor een lening ontvangt?

Zodra je de offerte ontvangt, controleer je eerst of de gegevens die erin staan kloppen. Als alles klopt en je de lening wilt aanvragen, dan onderteken je de offerte en stuur je deze terug naar de kredietverstrekker. Bij de offerte ontvang je van de kredietverstrekker ook een bericht met de documenten die je mee moet sturen als je de lening aanvraagt. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Een kopie van je identiteitsbewijs (en die van je partner).
 • Kopieën van één of meerdere loonstrookjes.
 • Kopieën van rekeningafschriften van één of meerdere maanden.

Als je de offerte en alle benodigde documenten hebt opgestuurd, controleert de kredietverstrekker nog een keer al je gegevens. Als alles in orde is, heb je meestal nog dezelfde werkdag het geld op je rekening. Meer hierover lees je in het artikel 'Hoelang duurt de goedkeuring van een lening?'.

Waarom vergelijken voor je een lening offerte aanvraagt?

Er zijn in Nederland verschillende kredietverstrekkers actief met allemaal hun eigen leningen en leenrentes. Het verschil tussen de hoogste en de laagste leenrente voor hetzelfde leenbedrag verschilt soms wel 2 procent. Bij een leenbedrag van 10.000 euro scheelt je dat al snel 400 euro op je totale lening. Door eerst te vergelijken voor je een offerte aanvraagt, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor je lening.

Geld.nl helpt je de goedkoopste lening te vinden die het beste past bij je situatie. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Je ziet dus ook kredietverstrekkers die bij andere vergelijkingssites niet getoond worden. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. Voor de lening van je keuze kun je bijna altijd direct online een offerte aanvragen.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Dat betekent dat we geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij zijn. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Geld lenen offerte

Geld lenen doe je meestal niet zomaar even. Je wilt een goede keuze maken. En misschien wil je er nog een nachtje over slapen of met je partner overleggen voor je de lening daadwerkelijk aanvraagt. Dat is logisch. Daarom zit je met een offerte nog nergens meteen aan vast. Je ontvangt eerst geheel gratis en vrijblijvend een offerte voor de lening.

Geld lenen offerte

Gegevens offerte lening

In de lening offerte kun je nog eens rustig de gegevens en voorwaarden van de lening nakijken. Ben je akkoord met de offerte en wil je definitief de lening aanvragen? Dan onderteken je de offerte voor de lening en stuur je deze samen met de documenten die de kredietverstrekker je vraagt terug. Doe je niets? Dan vervalt de lening offerte na de einddatum die erop staat.

Gegevens offerte lening

3 Tips offerte lening

Nadat je via Geld.nl leningen het vergeleken en een offerte hebt aangevraagd voor de lening van je keuze, controleert de kredietverstrekker eerst je gegevens. Kom je in aanmerking voor de lening, dan stuurt de kredietverstrekker je een offerte toe. Wil je weten waar je op moet letten bij de offerte van je nieuwe lening. Lees hier dé drie aandachtspunten voor de offerte van je lening.

Tips geld lenen
Lening offerte, hoe het werkt

Lening offerte, hoe het werkt

Zoals gezegd, ontvang je als je een lening aanvraagt eerst een offerte voor de lening, zo ook via Geld.nl. Heb je tijdens het leningen vergelijken de lening van je keuze gevonden? Dan kun je meestal direct online een offerte aanvragen. Onze deskundige medewerkers controleren of je alles goed en compleet hebt ingevuld. Als alles in orde is, sturen we je aanvraag door naar de kredietverstrekker. Die controleert ook nog een keer je gegevens. Wanneer de kredietverstrekker je de lening wil verstrekken, krijg je een offerte in je mailbox. Deze ontvang je meestal nog dezelfde werkdag.

Ben je akkoord met de offerte? Onderteken deze dan en stuur de offerte met de gevraagde documenten terug naar de kredietverstrekker. De documenten die de kredietverstrekker vraagt zijn bijvoorbeeld: een kopie van je identiteitskaart of paspoort, één of meerdere loonstrookjes en één of meerdere rekeningafschriften. Je lening aanvraag verloopt het snelst als je meteen bij de ondertekende offerte ook alle documenten meestuurt.

De kredietverstrekker controleert vervolgens nog een keer je gegevens en de documenten. Als alles in orde is, ontvang je vaak dezelfde werkdag nog het geld op je rekening.

Offerte voor een lening controleren

Offerte voor een lening controleren

Het is erg belangrijk dat je de lening offerte controleert voor je deze ondertekent en terugstuurt. Meestal gaat alles goed, maar als er toch nog een foutje in staat, kun je dat nog laten aanpassen. Controleer in elk geval de volgende onderdelen:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Het leenbedrag
 • De looptijd van de lening
 • De rente van de lening
 • Hoe je de lening aflost
 • De voorwaarden van de lening
Krediet offerte en geld opnemen

Krediet offerte en geld opnemen

Als je een persoonlijke lening aanvraagt, ontvang je na de goedkeuring het hele bedrag in één keer op je rekening. Bij een doorlopend krediet werkt dit anders. Je krijgt een limiet tot welke je geld mag opnemen. Je kunt in één keer alles opnemen. Maar dat hoeft niet. In de krediet offerte vind je een invulveld waar je kunt aangeven hoeveel geld je direct wilt opnemen. Vergeet dit niet in te vullen voor je de offerte terugstuurt. Omdat je bij een doorlopend krediet alleen rente betaalt over het bedrag dat je hebt opgenomen, is het verstandig om niet meer te opnemen dan je ook echt direct nodig hebt.

DD-MM-JJJJ