"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Offerte lening aanvragen

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een offerte voor een lening?

Een offerte voor een lening is een voorstel van de kredietverstrekker voor de lening die ze je wil verstrekken. Als je via Geld.nl een lening aanvraagt, controleert de kredietverstrekker eerst je gegevens. Zijn je gegevens in orde en past de lening bij je financiële situatie? Dan ontvang je een offerte voor de lening. De offerte is gratis en vrijblijvend. Pas als je de offerte ondertekent en terugstuurt, start je de aanvraag van de lening. Doe je niks met de offerte? Dan vervalt deze vanzelf.

Wat staat er in een offerte voor een lening?

In de offerte vind je de belangrijkste informatie over de lening en jouw persoonlijke gegevens. Namelijk:

 • Je naam, adres en contactgegevens en die van je eventuele partner
 • Het bedrag dat je leent
 • De looptijd van de lening
 • De rente van de lening
 • Hoe je de lening aflost?
 • De voorwaarden van de lening?

Controleer vóór je de offerte ondertekent altijd goed of de gegevens kloppen. Klopt er iets niet? Dan kun je het laten aanpassen. Je ontvangt dan een nieuwe offerte met de juiste gegevens.

Hoelang is een lening offerte geldig?

De geldigheid van de offerte verschilt per kredietverstrekker. Als je een offerte ontvangt, staat er altijd een geldigheidsdatum op. Na die datum vervalt het voorstel van de kredietverstrekker. Wil je de lening aanvragen? Onderteken de offerte dan en stuur deze vóór de einddatum terug naar de kredietverstrekker.

Als je een lening wilt aanvragen nadat de offerte is verlopen, moet je een nieuwe offerte aanvragen. Zijn de rente of de voorwaarden voor de lening in de tussentijd gewijzigd? Dan vind je op de nieuwe offerte de nieuwe rente en gegevens.

Wat moet je doen nadat je een offerte voor een lening ontvangt?

Zodra je de offerte ontvangt, controleer je eerst of de gegevens die erin staan kloppen. Als alles klopt en je de lening wilt aanvragen, dan onderteken je de offerte en stuur je deze terug naar de kredietverstrekker. Bij de offerte ontvang je van de kredietverstrekker ook een bericht met de documenten die je mee moet sturen als je de lening aanvraagt. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Een kopie van je identiteitsbewijs (en die van je partner).
 • Kopieën van één of meerdere loonstrookjes.
 • Kopieën van rekeningafschriften van één of meerdere maanden.

Als je de offerte en alle benodigde documenten hebt opgestuurd, controleert de kredietverstrekker nog een keer al je gegevens. Als alles in orde is, heb je meestal nog dezelfde werkdag het geld op je rekening. Meer hierover lees je in het artikel 'Hoelang duurt de goedkeuring van een lening?'.

Waarom vergelijken voor je een lening offerte aanvraagt?

Er zijn in Nederland verschillende kredietverstrekkers actief met allemaal hun eigen leningen en leenrentes. Het verschil tussen de hoogste en de laagste leenrente voor hetzelfde leenbedrag verschilt soms wel 2 procent. Bij een leenbedrag van 10.000 euro scheelt je dat al snel 400 euro op je totale lening. Door eerst te vergelijken voor je een offerte aanvraagt, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt voor je lening.

Geld.nl helpt je de goedkoopste lening te vinden die het beste past bij je situatie. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Je ziet dus ook kredietverstrekkers die bij andere vergelijkingssites niet getoond worden. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste lening voor jouw persoonlijke situatie er tussen staat. Voor de lening van je keuze kun je bijna altijd direct online een offerte aanvragen.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Dat betekent dat we geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij zijn. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Geld lenen offerte – Top 10 leningen

Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een lening van 55.000 euro. Direct de voordeligste lening voor jouw situatie vinden en online aanvragen? Maak een persoonlijke vergelijking door op de groente button te klikken.

Top 10 geld lenen offerte
Aanbieder Leenvorm Rente
BNP Paribas Persoonlijke lening 3,30%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,30%
Freo Persoonlijke lening 3,40%
ABN AMRO Persoonlijke lening 3,50%
Interbank Persoonlijke lening 3,50%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,50%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,60%
Findio Persoonlijke lening 3,60%
ING Persoonlijke lening 4,00%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,70%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €55.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • Geld lenen offerte
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Geld lenen offerte

Geld lenen offerte

Een lening aangaan doe je meestal niet zomaar even. Je wilt een goede keuze maken. En misschien wil je er nog een nachtje over slapen of met je partner overleggen voor je de lening daadwerkelijk aanvraagt. Dat is logisch. Daarom zit je met een offerte nog nergens meteen aan vast. Je ontvangt eerst geheel gratis en vrijblijvend een offerte voor de lening.

In de lening offerte kun je nog eens rustig de gegevens en voorwaarden van de lening nakijken. Ben je akkoord met de offerte en wil je definitief de lening aanvragen? Dan onderteken je de offerte voor de lening en stuur je deze samen met de documenten die de kredietverstrekker je vraagt terug.

Doe je niets? Dan vervalt de lening offerte na de einddatum die erop staat.

Lening offerte, hoe het werkt

Zoals gezegd, ontvang je als je een lening aanvraagt eerst een offerte voor de lening, zo ook via Geld.nl. Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan kun je meestal direct online een offerte aanvragen. Onze deskundige medewerkers controleren of je alles goed en compleet hebt ingevuld. Als alles in orde is, sturen we je aanvraag door naar de kredietverstrekker. Die controleert ook nog een keer je gegevens. Wanneer de kredietverstrekker je de lening wil verstrekken, krijg je een offerte in je mailbox. Deze ontvang je meestal nog dezelfde werkdag.

Ben je akkoord met de offerte? Onderteken deze dan en stuur de offerte met de gevraagde documenten terug naar de kredietverstrekker. De documenten die de kredietverstrekker vraagt zijn bijvoorbeeld: een kopie van je identiteitskaart of paspoort, één of meerdere loonstrookjes en één of meerdere rekeningafschriften. Je lening aanvraag verloopt het snelst als je meteen bij de ondertekende offerte ook alle documenten meestuurt.

De kredietverstrekker controleert vervolgens nog een keer je gegevens en de documenten. Als alles in orde is, ontvang je vaak dezelfde werkdag nog het geld op je rekening.

Offerte voor een lening controleren

Het is erg belangrijk dat je de lening offerte controleert voor je deze ondertekent en terugstuurt. Meestal gaat alles goed, maar als er toch nog een foutje in staat, kun je dat nog laten aanpassen. Controleer in elk geval de volgende onderdelen:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Het leenbedrag
 • De looptijd van de lening
 • De rente van de lening
 • Hoe je de lening aflost
 • De voorwaarden van de lening

Krediet offerte? Geef aan hoeveel je wilt opnemen

Als je een persoonlijke lening aanvraagt, ontvang je na de goedkeuring het hele bedrag in één keer op je rekening. Bij een doorlopend krediet werkt dit anders. Je krijgt een limiet tot welke je geld mag opnemen. Je kunt in één keer alles opnemen. Maar dat hoeft niet. In de krediet offerte vind je een invulveld waar je kunt aangeven hoeveel geld je direct wilt opnemen. Vergeet dit niet in te vullen voor je de offerte terugstuurt. Omdat je bij een doorlopend krediet alleen rente betaalt over het bedrag dat je hebt opgenomen, is het verstandig om niet meer te opnemen dan je ook echt direct nodig hebt.

Tarieven lening offerte in beeld

Een lening offerte aanvragen doe je niet zomaar. Je wilt eerst een goed beeld hebben van je mogelijkheden. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van geld lenen. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is dus twaalf maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc