Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Lening oversluiten

Sluit je bestaande lening over en bespaar gem. € 783! Sluit je bestaande lening direct online over en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Sluit over & bespaar direct
Welk bedrag wil je oversluiten?
Huidige rente
Huidige maandlasten
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,3 1.197 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Very handy and helpful in finding the best financing institutions with good rates.

Hamed Momeni - 26 september 2023
10

De te doorlopen stappen waren overzichtelijk en in een vlot tempo uitvoerbaar.

Mel La Okn - 25 september 2023
10

Duidelijk overzicht en fijn werkende website. Daarnaast minimaal net zo groot of groter aanbod dan concurerende sites.

D I - 22 september 2023
10

Super,snel geregeld allemaal Aanbevolen!!!

margriet - 21 september 2023
10

Het is snel en makkelijk vergelijken met de andere sites. Nu een offerte aangevraagd. De voorwaarden zijn ook goed terug te vinden. Het geheel komt transparant en veilig over.

Koopal - 20 september 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste lening

1. Vergelijk meest complete aanbod leningen

Geef aan wat je leendoel is, welk bedrag je wilt lenen en vul enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens tonen we je het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is voor jouw situatie en wensen. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan.

2. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. In de offerte vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

3. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening uit de offerte aanvragen? Dan stuur je ondertekende offerte terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze documenten upload je gemakkelijk in je persoonlijke online omgeving.

4. Ontvang het geld op je rekening

De kredietverstrekker controleert je documenten. Als alles in orde is, lost de kredietverstrekker de leningen af die je hebt overgesloten.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Lening oversluiten naar laagste rente

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een overzicht van de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Wil jij je huidige lening oversluiten? Dan adviseren we je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Laatste update tabel: 29-9-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
ING € 2.50010,2%€ 53
ING € 5.0009,1%€ 104
Lloyds Bank € 10.0007,8%€ 201
Lloyds Bank € 25.0006,7%€ 490
Lloyds Bank € 50.0006,7%€ 979
Freo € 75.0006,8%€ 1.471
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over lening oversluiten

Hoe werkt een lening oversluiten?

Een lening oversluiten betekent dat je bij een nieuwe kredietverstrekker geld leent om je huidige lening(en) af te lossen. Je houdt daarna één lening over bij de nieuwe kredietverstrekker. Dit werkt eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Je sluit een nieuwe lening af en geeft aan welke lening(en) je wilt oversluiten
  2. Je nieuwe kredietverstrekker lost je bestaande lening(en) af
  3. Je betaalt voortaan elke maand rente en aflossing aan je nieuwe kredietverstrekker

Wat zijn de voordelen van leningen oversluiten?

Het belangrijkste voordeel van een lening oversluiten is geld besparen. Als je bij de nieuwe kredietverstrekker een lagere rente betaalt dan voor je bestaande lening(en), kan oversluiten je veel geld besparen. Daarnaast kun je een kortere looptijd kiezen, waardoor je sneller schuldenvrij bent en minder lang rente betaalt. Tot slot is het voordeel dat wanneer je meerdere leningen oversluit, je nog maar één lening overhoudt. Wel zo overzichtelijk!

Is oversluiten van een lening voor mij mogelijk?

Als je een nieuwe lening afsluit om je bestaande lening(en) af te lossen, beoordeelt de nieuwe kredietverstrekker of je het gewenste bedrag kunt lenen. De regels voor hoeveel je maximaal mag lenen met je inkomen en vaste lasten worden elk jaar strenger. Het kan dus zijn dat je nu niet meer zoveel kunt lenen als een paar jaar geleden. Bereken hier of je voldoende kunt lenen om je leningen over te sluiten: Hoeveel kan ik lenen?

Welke leningen kan ik oversluiten?

Je kunt bijna alle soorten leningen oversluiten, denk aan:

  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet
  • Roodstand op je betaalrekening
  • Creditcardschulden
  • Postorderkredieten

Onderhandse leningen, dus bijvoorbeeld bij familieleden of vrienden, kun je niet oversluiten.

Hoeveel bespaar ik door mijn leningen over te sluiten?

Hoeveel je precies bespaart als je je leningen oversluit, hangt af van:

  • De rente en maandlasten van je huidige lening(en)
  • De rente en maandlasten van de nieuwe lening die je afsluit

Met de lening oversluiten calculator van Geld.nl bereken je eenvoudig hoeveel jij bespaart als je je lening(en) oversluit. Gemiddeld besparen consumenten die via Geld.nl hun lening oversluiten 5.000 euro aan rentekosten op hun totale lening.

Waarom je lening oversluiten en vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé lening vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Omdat wij dus ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste en goedkoopste lening vindt om naar over te sluiten. Zo bespaar je maximaal door je lening over te sluiten.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Lening oversluiten

Heb je in het verleden een lening afgesloten? Dan is de kans groot dat je nu veel te veel rente betaalt. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) berekende in 2016 al dat een gemiddeld gezin tot 2.200 euro kan besparen door te shoppen voor hun lening. Je lening oversluiten bespaart je nu gemiddeld 5.000 euro op de totale rentekosten. Geld lenen kan dus ook voor jou veel goedkoper! Sluit je lening over naar een nieuwe lening met de laagste rente en je besparing is een feit!

Lening oversluiten

In 3 stappen lening oversluiten 

Hoeveel jij precies kunt besparen door je bestaande lening(en) over te sluiten, bereken je eenvoudig met de lening oversluiten calculator van Geld.nl. Vul de gegevens in van de lening(en) die je wilt oversluiten, vul enkele persoonlijke gegevens in en zie hoeveel je bespaart met oversluiten naar de goedkoopste lening voor jouw situatie. Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je vervolgens zelf alle leningen voor oversluiten vergelijken. Wij tonen je een overzicht van alle beschikbare leningen om je bestaande lening over te sluiten. In de meeste gevallen kun je ook direct de lening aanvragen via Geld.nl. Zo regel je het oversluiten snel én eenvoudig zelf online.

Oversluiten lening check

6 Tips bestaande lening oversluiten

Wil je je huidige krediet of persoonlijke lening oversluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier zes handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor het oversluiten van je lening.

Tips bestaande lening oversluiten
Lening overzetten

1. Lening overzetten naar de laagste rente

Hoe lager de rente van je nieuwe lening, hoe meer je bespaart met het oversluiten van je bestaande lening(en).

Het verschil tussen de laagste en hoogste rente is soms wel 5 procent. Het loont dus echt om de lening met de laagste rente te kiezen. Daarnaast verschillen de voorwaarden van de diverse leningen nauwelijks. De lening met de laagste rente is voor oversluiten van je lening dus ook bijna altijd de beste keuze!

Leningen samenvoegen

2. Leningen samenvoegen bij oversluiten

Heb je op dit moment meerdere verschillende leningen, bijvoorbeeld een autofinanciering, een creditcardschuld en een doorlopend krediet?

Dan is de kans groot dat je flink bespaart als je ze oversluit. Voor kleinere leenbedragen betaal je namelijk vaak hogere rentes, dan voor één lening met een hoger leenbedrag. Dit komt doordat de kosten voor een lening voor een kredietverstrekker bij een hoog bedrag in verhouding laag zijn. Daarnaast heb je met één lening meer overzicht in je financiën dan met meerdere kleine leningen bij verschillende partijen.

Lening oversluiten

3. Lening oversluiten naar kortere looptijd

Als je je lening(en) oversluit, kies je voor je nieuwe lening een looptijd.

Wij raden je aan een korte looptijd te kiezen met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen. Je lening omzetten naar een kortere looptijd, bijvoorbeeld een persoonlijke lening van 3 jaar of een persoonlijke lening van 4 jaar, zorgt namelijk dat je sneller klaar bent met aflossen. Je betaalt dan minder lang rente. Dit kan je honderden euro’s besparen op de totale kosten van je lening. Let op! Je betaalt bij een kortere looptijd misschien wel een hoger bedrag per maand voor je lening. Dat moet je wel kunnen betalen.

Persoonlijke lening oversluiten

4. Naar een persoonlijke lening oversluiten

Wanneer je één of meerdere leningen oversluit, raden we je altijd een persoonlijke lening aan.

Je lost bij deze leenvorm elke maand een vast bedrag af en mag afgeloste bedragen niet meer opnieuw opnemen. Zo weet je zeker dat je de lening ook echt aflost en leen je niet meer dan nodig. Bovendien staan de rente en looptijd (aflosperiode) bij een persoonlijke lening vast. Zo weet je precies wat de lening kost.

Als je oversluit naar een doorlopend krediet, mag je de eerste twee jaar afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Hierdoor kom je misschien in de verleiding om meer en langer te lenen dan nodig, waardoor je alsnog duurder uit bent. Bovendien is de rente op een doorlopend krediet vaak hoger dan de rente op een persoonlijke lening. Kortom, oversluiten naar een persoonlijke lening is altijd de voordeligste en verstandigste keuze.

Kosten krediet oversluiten

5. Kosten krediet oversluiten

Als je je lening(en) oversluit, betaal je soms een boete aan je huidige kredietverstrekker(s) voor het in één keer volledig aflossen van je bestaande lening(en).

Bij de meeste leningen mag je gelukkig altijd boetevrij extra aflossen. Hierdoor betaal je meestal geen kosten als je je lening oversluit en in één keer aflost. Je kunt dus vaak gratis je lening oversluiten. Omdat je bij een enkele kredietverstrekker wél kosten betaalt voor het voortijdig aflossen, moet je dit toch even checken.

Lening oversluiten en bijlenen

6. Lening oversluiten en bijlenen

Wil je naast het oversluiten van je bestaande leningen extra geld lenen?

Ook dat is mogelijk! Je geeft op Geld.nl zelf aan welk bedrag je wilt lenen. Dat kan exact het bedrag zijn dat nodig is om je huidige lening(en) af te lossen, of iets meer. Je bepaalt het helemaal zelf. Als je een hoger leenbedrag kiest, zie je direct welke nieuwe leningen voor jou beschikbaar zijn en welke het goedkoopste is. Natuurlijk geldt ook hier dat het hogere leenbedrag wel moet passen bij je financiële situatie. Je moet de lening wel kunnen betalen.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!