Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Lening oversluiten? Bespaar ook tot €700!

Afgelopen maand hebben we 10.000+ mensen geholpen met het oversluiten van hun lening.
Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018
Doe de Geld.nl besparingscheck Selecteer je situatie
9,0  
"Zojuist €600,- per jaar bespaard door over te stappen" Lia Dekkers
Zojuist overgestapt:
 • 08:07
 • 08:04
 • 08:02
 • 08:00
 • 07:58
Direct besparen! Doe de Geld.nl besparingscheck
Nu berekenen

Lening oversluiten? Check je besparing!

Wist je dat grootbanken vaak een hogere rente rekenen dan kleine, online kredietverstrekkers? Toch leent 43 procent van de consumenten bij een grootbank. Misschien ben jij er daar één van. Bovendien zijn de leenrentes de afgelopen jaren flink gedaald. Grote kans dat je nu een lening vindt met een lagere rente dan je huidige lening. Niet getreurd, je hebt nog steeds kans op de lening met de laagste rente. Ons onderzoek toont aan dat mensen die hun lening oversluiten gemiddeld 700 euro per jaar besparen. Zoveel geld laat je toch niet liggen! Zeker als je weet dat je lening oversluiten helemaal niet veel moeite is.

Je besparing berekenen

Benieuwd of en hoeveel je bespaart? Gebruik dan onze oversluitcalculator. Je ziet direct wat je lening oversluiten je oplevert zonder je druk te maken over ingewikkelde berekeningen. Zo gebruik je onze oversluitcalculator:

 1. Geef aan dat je wilt besparen op je huidige lening
 2. Vertel ons wat het openstaande bedrag van je lening(en) is
 3. Laat ons weten hoeveel rente je over de lening(en) betaalt
 4. Vul in hoeveel je per maand kwijt bent aan de lening(en)
 5. Laat ons enkele persoonlijke gegevens weten
 6. Zie hoeveel je bespaart met oversluiten naar de goedkoopste lening

Waarom lening oversluiten via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je vaste lasten. Zo ook op je lening. Met onze voordelen weet je zeker dat geld lenen je niet te veel kost.

Oversluitcalculator

Laat al die ingewikkelde berekeningen achterwege en gebruik onze oversluitcalculator. Je ziet direct hoeveel je bespaart door je lening over te sluiten. Heb je zelf nog extra wensen, zoals een andere looptijd of een overlijdensrisicoverzekering, dan pas je gemakkelijk het overzicht daarop aan. Bovendien kun je direct de goedkopere, nieuwe lening afsluiten.

Lening oversluiten? Vergelijk het grootste aanbod

Aanbieders lening oversluiten

Grootste aanbod kredietverstrekkers

Op Geld.nl heb je keuze uit het grootste aanbod kredietverstrekkers. Er zijn genoeg leningen om naar over te sluiten.

Onafhankelijk en actueel

De data die we gebruiken om leningen te berekenen en vergelijken, krijgen we van onafhankelijke leverancier MoneyView. Hierdoor is alle informatie actueel en niet beïnvloed door andere partijen. Toch werken we ook samen met kredietverstrekkers, zodat je direct na het berekenen de lening waarmee je bespaart af kunt sluiten. Dit heeft geen invloed op de resultaten, want de lening met de laagste rente staat altijd bovenaan. Je betaalt bovendien niets extra’s als je de lening oversluit via ons. We zijn niet voor niets een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hun lening hebben overgesloten geven ons een hoge klantwaardering. Met name ons overzicht van de vergelijking en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2018

Geld.nl is genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Lening oversluiten? Pak die besparing!

Je hebt berekend hoeveel je bespaart als je je lening oversluit. Schieten je al dingen te binnen die je beter met dat geld doet? Laat het niet liggen en pak direct die besparing! Sluit je lening over direct via Geld.nl.

Hoe lening oversluiten?

Je lening oversluiten doe je simpelweg in drie stappen:

 1. Open de nieuwe lening ter hoogte van het bedrag dat je verschuldigd bent om de oude lening af te lossen.
 2. Los de oude lening af.
 3. Los de nieuwe, goedkopere lening af volgens afspraak.

Lening oversluiten: 7 keer besparen

Wil je je te dure lening oversluiten? Met onderstaande zeven aandachtspunten weet je zeker dat je niet langer te veel betaalt voor je lening!:

1. Soorten leningen oversluiten

Je kunt de volgende leningen oversluiten:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Meerdere leningen oversluiten naar één lening
 • Roodstand betaalrekening
 • Schuld creditcard
 • Postorderkrediet

Als je één dure lening of meerdere kleinere leningen hebt, is het vaak voordeliger deze lening(en) over te sluiten naar één goedkopere lening.

2. Leenvorm veranderen bij oversluiten

Tot een aantal jaren terug was het doorlopend krediet goedkoper dan de persoonlijke lening. Dit is nu andersom. Het kan daarom voordelig zijn je lening over te sluiten en van leenvorm te veranderen. Dit gaat op dezelfde manier als een lening oversluiten van dezelfde soort. In ons overzicht pas je zelf de leenvorm aan. Wij herrekenen je besparing en je sluit direct de lening van je keuze af.

3. Oversluitkosten bij oversluiten

Het komt gelukkig bijna nergens meer voor, maar bij sommige kredietverstrekkers betaal je oversluitkosten. Deze kosten compenseren het verlies dat de verstrekker lijdt wanneer je je lening oversluit. Controleer voordat je oversluit of jouw huidige kredietverstrekker oversluitkosten in rekening brengt.

4. Lening samenvoegen

Wanneer je meerdere kleinere schulden hebt, bespaar je door die schulden samen te voegen in één lening. Leen het totale schuldbedrag bij één kredietverstrekker en los daarmee de schulden af. Je bespaart doordat je een lagere rente betaalt én het is een stuk overzichtelijker.

5. Looptijd verkorten

Een lange looptijd zorgt voor lagere maandlasten. Dit lijkt goedkoop, maar schijn bedriegt. Door een korte looptijd betaal je minder lang rentekosten, waardoor je lening goedkoper wordt. Het is bovendien een fijne gedachte dat je sneller van je lening af bent.

In ons voorstel uit de oversluitcalculator ronden wij de looptijd naar beneden af ten opzichte van je huidige lening. Je maandlasten stijgen hierdoor misschien, maar doordat je sneller aflost ben je uiteindelijk veel goedkoper uit.

6. Tussentijds aflossen

Je wilt jezelf natuurlijk trakteren op iets leuks als je een bonus of je vakantiegeld krijgt. Maar je lening extra aflossen is ook een optie. Je bent dan eerder van de lening af, waardoor je minder rentekosten hebt en dus bespaart. Uiteindelijk trakteer je jezelf dus alsnog!

7. Rentekorting voor woningeigenaren

Sommige kredietverstrekkers bieden lagere leenrente aan voor mensen met een eigen woning. Het maakt hierbij niet uit waarvoor je de lening gebruikt. Hiertegenover staan wel strengere voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de verstrekker.

Heb je je huidige lening afgesloten toen je een huurwoning had en heb je ondertussen een eigen woning? Dan is het slim onze oversluitcalculator te gebruiken en te kijken of zo’n rentekorting een optie voor jou is.

Rente lening oversluiten in beeld

Een persoonlijke lening sluit je niet zomaar af. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van de persoonlijke lening en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente loopt uiteen van 3,9 procent tot 11,2 procent.

Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Maximale rente 11,15% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 144 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.511 €55.022

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet €2.986 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,4 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente tijdens de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand twee procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Dit vinden onze klanten van ons! 9,0   "Goedkoop mijn huidige lening kunnen herfinancieren" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten

Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke