Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

 • Meer dan 45 leningen
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020

Lening oversluiten?

Doe de besparingscheck!
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  247 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Huidige lening oversluiten: 5 tips

1

Besparen door dure lening oversluiten

De afgelopen jaren zijn de leenrentes flink gedaald. Heb je een paar jaar geleden een lening afgesloten? Dan bespaart oversluiten naar een nieuwe lening je waarschijnlijk veel geld. Bereken hoeveel jij kunt besparen >>

2

Leningen samenvoegen bij oversluiten

Heb je op dit moment meerdere leningen, dan is oversluiten altijd een goed idee. Als je alle leningen omzet naar één lening, heb je meer overzicht. Daarnaast bespaar je flink op de rentekosten door te kiezen voor de lening met de laagste rente.

3

Lening oversluiten naar de laagste rente

Voor je nieuwe lening heb je op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl de keuze uit het grootste aanbod leningen. Maar het verschil tussen de hoogste en laagste rente is groot. Soms wel 5 procent. Je besparing is dus het grootst als je voor je nieuwe lening de laagste rente kiest. De lening met de laagste rente is, naast de voordeligste, meestal ook de gewoon de beste keuze. De voorwaarden verschillen namelijk nauwelijks bij de verschillende kredietverstrekkers.

4

Kies een kortere looptijd bij lening oversluiten

De looptijd is de periode waarin je de lening terugbetaalt aan de kredietverstrekker. Hoe langer je looptijd, hoe lager je maandlasten. Het terug te betalen bedrag wordt immers gespreid over meer maanden. Maar je betaalt ook langer rente, waardoor een lange looptijd alsnog duur is. Je lening oversluiten naar een kortere looptijd zorgt ervoor dat je sneller klaar bent met aflossen en minder lang rente betaalt. Dit kan je honderden euro’s besparen op de totale kosten van je lening. Let op! Je betaalt bij een kortere looptijd misschien wel een hoger bedrag per maand voor je lening. Dat moet je wel kunnen betalen.

5

Kies een persoonlijke lening bij oversluiten

Als je één of meerdere leningen oversluit, raden we je altijd een persoonlijke lening aan. Je lost bij deze lening elke maand een vast bedrag af en mag afgeloste bedragen niet meer opnieuw opnemen. Zo weet je zeker dat je de lening ook echt aflost en leen je niet meer dan nodig. Bovendien staan de rente en looptijd (aflosperiode) bij een persoonlijke lening vast. Zo weet je precies wat de lening kost.

Lening oversluiten – Top 10 leningen

Hier vind je de top 10 leningen met de laagste rente. Wil jij je huidige lening oversluiten? dan adviseren we je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Top 10 laagste rente lening oversluiten
Aanbieder Leenvorm Rente
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,50%
Interbank Persoonlijke lening 3,50%
BNP Paribas Huiseigenaren Persoonlijke lening 3,60%
Findio Persoonlijke lening 3,60%
Freo Persoonlijke lening 3,60%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,70%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 3,80%
ABN AMRO Persoonlijke lening 4,00%
Freo Doorlopend krediet 4,60%
Interbank Persoonlijke lening 4,70%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 55.000 euro met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Zojuist overgestapt

21.557

Lening oversluiten? Check direct hoeveel jij bespaart!

Heb je in het verleden een lening afgesloten? Dan is de kans groot dat je nu veel te veel rente betaalt. De leenrentes zijn de afgelopen jaren namelijk flink gedaald. Geld lenen kan voor jou dus veel goedkoper! Sluit je lening over naar een nieuwe lening met de laagste rente en je besparing is een feit! Je lening oversluiten bespaart je gemiddeld 5.000 euro op de totale rentekosten.

Lening oversluiten

Meerdere leningen omzetten

Ook als je op dit moment meerdere leningen hebt, zoals een creditcardschuld, een koop op afbetaling en een doorlopend krediet, loont het om je leningen over te sluiten. Je leningen overzetten naar één nieuwe lening geeft overzicht en rust. Ook bespaar je met je nieuwe lening fors op de rentekosten.

Direct weten hoeveel jij bespaart? Doe de oversluiten check!

Met de lening oversluiten calculator op Geld.nl bereken je eenvoudig hoeveel jij bespaart door je bestaande lening(en) over te sluiten. Je hoeft zelf dus geen ingewikkelde berekeningen te maken. Vul alleen wat gegevens in over je huidige lening(en) en over jezelf. Wij doen de rest. Zo gebruik je onze oversluiten calculator:

 1. Geef aan dat je wilt besparen op je huidige lening
 2. Vertel ons wat meer over je lopende leningen
 3. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 4. Zie hoeveel je bespaart met oversluiten naar de goedkoopste lening

Je ziet bij de uitkomst alle nieuwe leningen waarvoor je in aanmerking komt. De goedkoopste lening, waarmee je het meest bespaart, staat bovenaan. Zo zie je direct hoeveel jij bespaart door je lening over te sluiten.

Lening oversluiten en bijlenen

Wil je naast het oversluiten van je bestaande leningen extra geld lenen? Ook dat is mogelijk! Je geeft zelf aan welk bedrag je wilt lenen. Dat kan exact het bedrag zijn dat nodig is om je huidige lening(en) af te lossen, of iets meer. Je bepaalt het helemaal zelf. Als je een hoger leenbedrag kiest, zie je direct welke nieuwe leningen je kunt afsluiten en welke het goedkoopste is.

Let op! Het nieuwe leenbedrag moet wel verantwoord zijn voor jouw financiële situatie. Direct weten hoeveel jij kunt lenen? Op Geld.nl kun je ook heel eenvoudig je maximale lening berekenen.

Waarom lening oversluiten via Geld.nl?

Je lening oversluiten doe je omdat je wilt besparen. Geld.nl helpt je hierbij de beste keuze te maken, zodat je zeker niet te veel betaalt. Met onze handige oversluit calculator bereken je eenvoudig hoeveel geld je bespaart door je lening over te sluiten. Heb je extra wensen, zoals een andere looptijd of geld bijlenen, dan pas je gemakkelijk het overzicht daarop aan. Ook kun je direct de goedkopere, nieuwe lening afsluiten.

Lening oversluiten? Vergelijk het grootste aanbod

Aanbieders lening oversluiten

Grootste aanbod kredietverstrekkers

Je vergelijkt op Geld.nl het grootste aanbod kredietverstrekkers. Er zijn dus genoeg leningen om naar over te sluiten. Ook weet je zeker dat de goedkoopste en beste lening voor jou ertussen staat.

100% onafhankelijk en actueel

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijker. Dit betekent dat geen enkele kredietverstrekker of financiële dienstverlener invloed heeft op je vergelijking. De goedkoopste lening om naar over te sluiten staat altijd bovenaan het overzicht, ook als wij geen afspraken hebben met de kredietverstrekker. Wel zo eerlijk!

Daarnaast is de informatie op Geld.nl 100% actueel. Hiervoor werken wij samen met de dataleverancier MoneyView.

Zeer hoge klantwaardering

Klanten van Geld.nl geven ons gemiddeld een dikke 9! Vooral het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig bij het oversluiten van je lening? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie Vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijking was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Getipt door NRC

Geld.nl is door NRC, een van de grootste landelijke dagbladen, getipt als goede vergelijkingssite die je stap voor stap door de keuzemogelijkheden loodst. Je leest de aanbeveling van het NRC hier.

Lening oversluiten, hoe werkt dat?

Heb je met de oversluitcalculator je besparing berekend en je nieuwe goedkopere lening gevonden? Dan is je bestaande lening(en) oversluiten verder heel eenvoudig.

 1. Vraag je nieuwe lening aan en geef aan welke lening je wilt oversluiten.
 2. Je nieuwe kredietverstrekker lost je bestaande leningen af
 3. Je betaalt voortaan elke maand rente en aflossing aan je nieuwe kredietverstrekker

Lening oversluiten: 6 keer besparen

Met deze zes aandachtspunten weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en maximaal bespaart!

1. Soorten leningen oversluiten

Als je een dure lening hebt, bijvoorbeeld als autofinanciering, is het vaak voordeliger deze lening over te sluiten naar een goedkopere lening. Bijna alle soorten leningen kun je overzetten naar een nieuwe, goedkopere kredietverstrekker. Deze leningen kun je oversluiten:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Rood staan op betaalrekening
 • Een schuld op je creditcard
 • Postorderkrediet of koop op afbetaling

Vooral bij de laatste drie leningen betaal je vaak een forse rente, tot wel 14 procent. Je lening(en) omzetten naar een persoonlijke lening bespaart je dan veel geld.

2. Leenvorm veranderen bij lening overzetten

Als je één of meerdere leningen oversluit, kies je opnieuw een leenvorm. Je hebt hierbij de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij raden je altijd een persoonlijke lening aan. Je mag bij deze lening, anders dan bij een doorlopend krediet, afgeloste bedragen niet meer opnieuw opnemen. Zo weet je zeker dat je de lening ook echt aflost en leen je niet meer dan nodig. Bovendien staan de rente, maandlasten en looptijd (aflosperiode) bij een persoonlijke lening vast. Zo weet je precies wat de lening kost. Dat geeft rust en zekerheid.

3. Betaal je oversluitkosten?

Bij de meeste leningen mag je altijd boetevrij extra aflossen. Hierdoor betaal je meestal geen kosten als je je lening oversluit en in één keer aflost. Omdat je bij een enkele kredietverstrekker wel kosten betaalt voor het voortijdig aflossen, moet je dit toch even checken.

4. Lening samenvoegen

Heb je op dit moment meerdere leningen, dan is oversluiten altijd een goed idee. Als je alle leningen omzet naar één lening, heb je meer overzicht. Daarnaast bespaar je flink op de rentekosten door te kiezen voor de lening met de laagste rente.

5. Looptijd verkorten

De looptijd is de periode waarin je de lening terug betaalt aan de kredietverstrekker. Als je kiest voor een langere looptijd, zijn je maandlasten laag. Je terugbetaling wordt namelijk gespreid over meer maanden. Maar pas op! Je betaalt ook langer rentekosten, waardoor de lening uiteindelijk duurder is. Kies bij het oversluiten van je lening dus voor een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

6. Tussentijds extra aflossen

Heb je een financiële meevaller of een extraatje, zoals een bonus? Gebruik dit dan om extra af te lossen op je lening. Je bent hierdoor sneller klaar met aflossen en betaalt dus ook minder lang rente. Zo bespaar je dubbel op je lening!

Rente lening oversluiten in beeld

Een lening oversluiten doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van leningen en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet (flexibel krediet) de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is twaalf maanden en de maximale looptijd 180 maanden. De rente loopt uiteen van 3,6 procent tot 9,9 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 7,60% 3,70% -%
Maximale rente 9,90% 8,70% -%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 -
Maximale looptijd (maanden) 120 144 -
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 7,60% 3,70% -%
Looptijd (maanden) 60 60 -
Totaal krediet €2.995 €27.381 €-

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 9,7% 4,5% -%
Maximale rente 9,8% 7,4% -%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 -
Maximale looptijd (maanden) 240 240 -
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €-
Minimale rente 9,7% 4,5% -%
Looptijd (maanden) 64 56 -
Totaal krediet €3.174 €27.674 €-

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel. Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Hoeveel kan ik lenen? Hoeveel mag je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je opneemt. Je lees er hier alles over.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc