Contact

Lening oversluiten

Vergelijk, sluit over en bespaar. Vergelijk, sluit over en bespaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Sluit je lening over en bespaar Sluit je bestaande lening over en bespaar direct
Welk bedrag wil je oversluiten?
Huidige rente
Huidige maandlasten
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
10   "Het was binnen één week geregeld"
Kelvin 06 oktober 2022
Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe werkt een lening oversluiten?

Een lening oversluiten betekent dat je bij een nieuwe kredietverstrekker geld leent om je huidige lening(en) af te lossen. Je houdt daarna één lening over bij de nieuwe kredietverstrekker. Dit werkt eigenlijk heel eenvoudig:

 1. Je sluit een nieuwe lening af en geeft aan welke lening(en) je wilt oversluiten
 2. Je nieuwe kredietverstrekker lost je bestaande lening(en) af
 3. Je betaalt voortaan elke maand rente en aflossing aan je nieuwe kredietverstrekker
Wat zijn de voordelen van leningen oversluiten?

Het belangrijkste voordeel van een lening oversluiten is geld besparen. Als je bij de nieuwe kredietverstrekker een lagere rente betaalt dan voor je bestaande lening(en), kan oversluiten je veel geld besparen. Daarnaast kun je een kortere looptijd kiezen, waardoor je sneller schuldenvrij bent en minder lang rente betaalt. Tot slot is het voordeel dat wanneer je meerdere leningen oversluit, je nog maar één lening overhoudt. Wel zo overzichtelijk!

Is oversluiten van een lening voor mij mogelijk?

Als je een nieuwe lening afsluit om je bestaande lening(en) af te lossen, beoordeelt de nieuwe kredietverstrekker of je het gewenste bedrag kunt lenen. De regels voor hoeveel je maximaal mag lenen met je inkomen en vaste lasten worden elk jaar strenger. Het kan dus zijn dat je nu niet meer zoveel kunt lenen als een paar jaar geleden. Bereken hier of je voldoende kunt lenen om je leningen over te sluiten: Hoeveel kan ik lenen?

Welke leningen kan ik oversluiten?

Je kunt bijna alle soorten leningen oversluiten, denk aan:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Roodstand op je betaalrekening
 • Creditcardschulden
 • Postorderkredieten

Onderhandse leningen, dus bijvoorbeeld bij familieleden of vrienden, kun je niet oversluiten.

Hoeveel bespaar ik door mijn leningen over te sluiten?

Omdat de leenrentes de afgelopen jaren flink zijn gedaald, is de kans groot dat je voor een nieuwe lening veel minder rente betaalt dan voor je bestaande leningen. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van:

 • De rente en maandlasten van je huidige lening(en)
 • De rente en maandlasten van de nieuwe lening die je afsluit

Met de lening oversluiten calculator van Geld.nl bereken je eenvoudig hoeveel jij bespaart als je je lening(en) oversluit. Gemiddeld besparen consumenten die via Geld.nl hun lening oversluiten 5.000 euro aan rentekosten op hun totale lening.

Waarom je lening oversluiten en vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé lening vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl het meest complete aanbod leningen. Omdat wij dus ook kredietverstrekkers tonen die andere vergelijkingssites niet tonen, weet je zeker dat je beste en goedkoopste lening vindt om naar over te sluiten. Zo bespaar je maximaal door je lening over te sluiten.

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Lening oversluiten

Heb je in het verleden een lening afgesloten? Dan is de kans groot dat je nu veel te veel rente betaalt. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) berekende in 2016 al dat een gemiddeld gezin tot 2.200 euro kan besparen door te shoppen voor hun lening. Sindsdien zijn de leenrentes alleen maar verder gedaald en staan ze nu op hun dieptepunt. Je lening oversluiten bespaart je nu gemiddeld 5.000 euro op de totale rentekosten. Geld lenen kan dus ook voor jou veel goedkoper! Sluit je lening over naar een nieuwe lening met de laagste rente en je besparing is een feit!

Lening oversluiten

In 3 stappen lening oversluiten 

Hoeveel jij precies kunt besparen door je bestaande lening(en) over te sluiten, bereken je eenvoudig met de lening oversluiten calculator van Geld.nl. Vul de gegevens in van de lening(en) die je wilt oversluiten, vul enkele persoonlijke gegevens in en zie hoeveel je bespaart met oversluiten naar de goedkoopste lening voor jouw situatie. Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je vervolgens zelf alle leningen voor oversluiten vergelijken. Wij tonen je een overzicht van alle beschikbare leningen om je bestaande lening over te sluiten. In de meeste gevallen kun je ook direct de lening aanvragen via Geld.nl. Zo regel je het oversluiten snel én eenvoudig zelf online.

Oversluiten lening check
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Lening oversluiten naar laagste rente

Om je een indicatie te geven hoeveel rente je betaalt voor een lening, geven we je hier een overzicht van de goedkoopste lening voor verschillende leenbedragen. Wil jij je huidige lening oversluiten? Dan adviseren we je een vergelijking op maat te maken door op de groene button te klikken.

Lening oversluiten naar laagste rente
Laagste rente lening oversluiten
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,3%Lender & Spender€ 102
€ 10.000 6,3%Directa.nl€ 194
€ 25.000 4,9%Freo€ 470
€ 50.000 4,8%Freo€ 937
€ 75.000 4,8%Freo€ 1.405

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening van 60 maanden.

Start vergelijken

6 Tips bestaande lening oversluiten

Wil je je huidige krediet of persoonlijke lening oversluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier zes handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor het oversluiten van je lening.

Tips bestaande lening oversluiten
Lening overzetten

1. Lening overzetten naar de laagste rente

Hoe lager de rente van je nieuwe lening, hoe meer je bespaart met het oversluiten van je bestaande lening(en).

Leningen samenvoegen

2. Leningen samenvoegen bij oversluiten

Heb je op dit moment meerdere verschillende leningen, bijvoorbeeld een autofinanciering, een creditcardschuld en een doorlopend krediet?

Lening oversluiten

3. Lening oversluiten naar kortere looptijd

Als je je lening(en) oversluit, kies je voor je nieuwe lening een looptijd.

Persoonlijke lening oversluiten

4. Naar een persoonlijke lening oversluiten

Wanneer je één of meerdere leningen oversluit, raden we je altijd een persoonlijke lening aan.

Kosten krediet oversluiten

5. Kosten krediet oversluiten

Als je je lening(en) oversluit, betaal je soms een boete aan je huidige kredietverstrekker(s) voor het in één keer volledig aflossen van je bestaande lening(en).

Lening oversluiten en bijlenen

6. Lening oversluiten en bijlenen

Wil je naast het oversluiten van je bestaande leningen extra geld lenen?

Meer informatie over je lening oversluiten
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
 • Hoeveel kan ik lenen? Hoeveel mag je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc