Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Persoonlijke lening vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod, vind de top 10 goede én goedkope leningen en bespaar tot 700 euro per jaar!

Het bedrag dat ik wil lenen:

Direct vergelijken
Website van het jaar 2017

Persoonlijke lening? Start met besparen

Je wilt geld lenen met een persoonlijke lening en staat op het punt naar je vaste bank toe te stappen. Maar realiseer je dat dit niet altijd het voordeligst is. Wist je dat grootbanken vaak een hogere rente rekenen voor een persoonlijke lening dan kleine, online kredietverstrekkers? En dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste persoonlijke lening gemiddeld 700 euro per jaar is? Vergelijken levert je dus een flinke besparing op, terwijl het een kleine moeite is.

Persoonlijke lening - Laagste rente

Hieronder vind je de laagste rente voor de persoonlijke lening met verschillende leenbedragen.

Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Lender & Spender 5,70%
€10.000 Findio 5,10%
€25.000 Freo 3,90%
€50.000 Freo 3,90%
Start vergelijken
O.b.v. looptijd van 60 maanden

Vergelijk het grootste aanbod persoonlijke leningen

Aanbieders persoonlijke lening

Waarom persoonlijke lening via Geld.nl?

Op Geld.nl maken we het aanbod persoonlijke leningen overzichtelijk en begrijpelijk, zodat jij de juiste beslissing kunt nemen. Geld lenen met een persoonlijke lening start dus met een vergelijking op Geld.nl.

Grootste aanbod persoonlijke leningen

Wij zetten het grootste aanbod persoonlijke leningen voor je op een rij. Beantwoord een aantal vragen en wij maken een overzicht van de best passende persoonlijke leningen. Uit het ruime aanbod vind je gemakkelijk de persoonlijke lening met de laagste rente en meest gunstige voorwaarden. Vervolgens vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan voor de persoonlijke lening van je keuze.

Onafhankelijk en actueel

De rentes en voorwaarden van de persoonlijke leningen krijgen we van de onafhankelijke dataleverancier MoneyView. Je vergelijkt daardoor altijd actuele data die niet beïnvloed wordt door andere partijen. Bij de meeste persoonlijke leningen sturen we je direct door naar de website van de aanbieder zodat je deze kunt aanvragen. Je betaalt hiervoor niets extra’s. Daarom zijn wij een van de weinige vergelijkingssites die voldoet aan het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun persoonlijke lening geven ons een hoge klantwaardering. Met name ons overzicht van de vergelijking en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste persoonlijke lening? Onze vakkundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2017

Geld.nl was genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2017 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Goedkoopste persoonlijke lening gevonden? Pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en de persoonlijke lening met de laagste rente en beste voorwaarden gevonden? Laat die besparing niet aan je voorbij gaan en sluit de persoonlijke lening direct online af via Geld.nl!

Persoonlijke lening afsluiten

Wij sturen je door naar de website van de kredietverstrekker waar je binnen vijf minuten gratis en vrijblijvend een offerte voor de persoonlijke lening aanvraagt. Je lening afsluiten duurt maar vijf minuten. Ze hebben de volgende gegevens van je nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven
 • Je IBAN rekeningnummer

Offerte persoonlijke lening

Zodra je de aanvraag hebt afgerond, checkt de kredietverstrekker je gegevens. Wanneer je aan hun voorwaarden voldoet sturen ze je een offerte. Vaak heb je deze binnen 24 uur. Loop de offerte goed na, want de gegevens kunnen afwijken van de persoonlijke lening die je hebt aangevraagd. De kredietverstrekker vindt misschien dat een andere rente, looptijd of leenbedrag beter bij je past. Teken de offerte en stuur hem terug als je het eens bent. Je persoonlijke lening wordt in gang gezet zodra de verstrekker de getekende offerte ontvangt. Je beschikt dan binnen 24 uur over het leenbedrag.

Persoonlijke lening: handig om te weten

Natuurlijk willen we dat je een persoonlijke lening vindt die bij je wensen past. Daarom geven we je tips en informatie mee voor het vergelijken van persoonlijke leningen. We zetten ze voor je op een rij.

1. Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij het leenbedrag, de looptijd en de rente vooraf is vastgesteld. Het leenbedrag krijg je in één keer op je rekening gestort en je lost iedere maand een vast bedrag af. Je weet dus exact waar je aan toe bent, wat zorgt voor gemoedsrust bij grote aankopen. De kans is klein dat je met deze leenvorm voor onaangename verassingen komt te staan.

Deze leenvorm past het best bij je wanneer je een eenmalige aankoop doet. Geld lenen voor auto met een persoonlijke lening is bijvoorbeeld een prima optie.

Persoonlijke lening betekenis

Dit zijn de kenmerken van een persoonlijke lening

 • Je leent een vast bedrag
 • Je ontvangt het leenbedrag in één keer op je rekening
 • De aflosperiode (looptijd) staat vast
 • De looptijd varieert tussen de één en tien jaar
 • De rente verandert niet gedurende de looptijd
 • Je lost iedere maand een vast bedrag af
 • Je weet wanneer je de lening hebt afgelost

2. Voorwaarden persoonlijke lening

Het leenbedrag, de rente en de looptijd staan dus allemaal vast bij een persoonlijke lening. Deze zijn afgesproken met de kredietverstrekker en staan in je leencontract. Je dient je hier dus aan te houden. Daarnaast heeft een persoonlijke lening nog andere voorwaarden, zoals:

 • Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen. Wil je dit wel? Kijk dan eens naar het doorlopend krediet.
 • Tussendoor het leenbedrag of de looptijd wijzigen is niet mogelijk. Hiervoor moet je de lening oversluiten. Natuurlijk heeft dit invloed op de rente en aflossing.
 • Je contract wordt automatisch beëindigd als de persoonlijke lening is afbetaald.
 • Onder bepaalde omstandigheden beëindigt de kredietverstrekker je contract vroegtijdig en eist de openstaande schuld op. Deze omstandigheden verschillen per verstrekker, maar komen meestal neer op betalingsachterstanden en faillissement.

3. Kosten persoonlijke lening aflossen

Het bedrag waarmee je iedere maand de persoonlijke lening afbetaald bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Je betaalt rente over de uitstaande schuld.Na een tijdje afbetalen is die schuld kleiner, waardoor de hoeveelheid rente die je betaalt ook steeds kleiner wordt.

4. Persoonlijke lening extra aflossen

Ontvang je vakantiegeld of een bonus? Gebruik dit dan om je persoonlijke lening extra af te lossen. Je verkort daarmee de looptijd, waardoor je minder lang rente betaalt en dus een hoop geld bespaart.

Gelukkig komt het steeds minder vaak voor, maar er zijn enkele kredietverstrekkers die een boete in rekening brengen wanneer je extra aflost op je persoonlijke lening. Dit omdat zij rente-inkomsten mislopen. In onze vergelijking zie je direct of je de persoonlijke lening boetevrij extra mag aflossen.

5. Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Gebruik je de persoonlijke lening voor een verbouwing of een verbetering aan je woning? Dan is de rente hierover aftrekbaar van de inkomstenbelasting.Dit mag alleen bij leenvormen waarbij je maandelijks aflost, wat het geval is bij een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet is de rente dus niet aftrekbaar.Dit verlaagt je kosten behoorlijk!

6.Voor - en nadelen persoonlijke lening

Om alles nog even voor je samen te vatten, zetten we de voor - en nadelen van een persoonlijke lening voor je op een rij:

Voordelen persoonlijke lening

 • Het bedrag wordt in één keer gestort
 • De rente staat vast en verandert niet door schommelingen op de markt
 • Overzichtelijk door vaste maandlasten
 • Je weet wanneer je klaar bent met afbetalen
 • Rente is aftrekbaar bij verbouwing

Nadelen persoonlijke lening

 • Leenbedrag en looptijd zijn tussentijds niet aan te passen
 • Extra aflossen kan soms een boete opleveren
 • Afgeloste bedragen neem je niet opnieuw op als je leendoel onverwacht duurder uitpakt

Rente persoonlijke lening in beeld

Een persoonlijke lening sluit je niet zomaar af. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van de persoonlijke lening en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente loopt uiteen van 3,9 procent tot 11,2 procent.

Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Maximale rente 11,20% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 12 12 12
Maximale looptijd (maanden) 120 120 120

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 8,70% 3,90% 3,90%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €3.068 €27.511 €55.022

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet €2.986 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Dit vinden onze klanten van ons! 9,0   "Goedkoop mijn huidige lening kunnen herfinancieren" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten

Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke