Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Persoonlijke lening

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 11:09
 • 11:06
 • 11:04
 • 11:02
 • 11:00

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Persoonlijke lening: Handig om te weten

1: Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij het leenbedrag, de looptijd en de rente vooraf is vastgesteld. Ga je een persoonlijke lening afsluiten, dan krijg je het leenbedrag één keer op je rekening gestort en los je iedere maand een vast bedrag af. Bij een persoonlijke lening weet je dus exact waar je aan toe bent, wat zorgt voor gemoedsrust bij grote aankopen. De kans is klein dat je met een persoonlijke lening voor onaangename verassingen komt te staan.

Persoonlijke lening kenmerken

Dit zijn de kenmerken van een persoonlijke lening:

 • Het rentepercentage staat vast
 • Je lost een vast bedrag per maand af
 • De looptijd van de persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden
 • Je looptijd (aflosperiode) staat vast
 • Je ontvangt het leenbedrag in één keer op je rekening
 • Je leent een vast bedrag
 • Je kunt vaak boetevrij extra aflossen
1: Wat is een persoonlijke lening?

2: Voorwaarden persoonlijke lening

Het leenbedrag, de rente en de looptijd staan dus allemaal vast bij een persoonlijke lening. Deze zijn afgesproken met de kredietverstrekker en staan in je leencontract. Je dient je hier dus aan te houden. Daarnaast heeft een persoonlijke lening nog andere voorwaarden, zoals:

 • Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen. Wil je dit wel? Kijk dan eens naar het doorlopend krediet.
 • Tussendoor het leenbedrag of de looptijd wijzigen is niet mogelijk. Hiervoor moet je de lening oversluiten. Natuurlijk heeft dit invloed op de rente en aflossing.
 • Je contract wordt automatisch beëindigd als de persoonlijke lening is afbetaald.
 • Onder bepaalde omstandigheden beëindigt de kredietverstrekker je contract vroegtijdig en eist de openstaande schuld op. Deze omstandigheden verschillen per verstrekker, maar komen meestal neer op betalingsachterstanden en faillissement.
2: Voorwaarden persoonlijke lening

3: Persoonlijke lening extra aflossen

Ontvang je vakantiegeld of een bonus? Gebruik dit dan om je persoonlijke lening extra af te lossen. Je verkort daarmee de looptijd, waardoor je minder lang rente betaalt en dus een hoop geld bespaart. In onze vergelijking zie je direct of je de persoonlijke lening boetevrij extra mag aflossen.

3: Persoonlijke lening extra aflossen

4: Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Gebruik je de persoonlijke lening voor een verbouwing of een verbetering aan je woning? Dan is de rente hierover aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit mag alleen bij leenvormen waarbij je maandelijks aflost, wat het geval is bij een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet is de rente dus niet aftrekbaar. Dit verlaagt je kosten behoorlijk!

4: Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

5: Voor- en nadelen persoonlijke lening

Om alles nog even voor je samen te vatten, zetten we de voor- en nadelen van een persoonlijke lening voor je op een rij:

Voordelen persoonlijke lening:

 • Het bedrag wordt in één keer gestort
 • De rente staat vast en verandert niet door schommelingen op de markt
 • Overzichtelijk door vaste maandlasten
 • Je weet wanneer je klaar bent met afbetalen
 • Rente is aftrekbaar bij verbouwing

Nadelen persoonlijke lening

 • Leenbedrag en looptijd zijn tussentijds niet aan te passen
 • Extra aflossen kan soms een boete opleveren
 • Afgeloste bedragen neem je niet opnieuw op als je leendoel onverwacht duurder uitpakt
Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren

Persoonlijke lening - Laagste rente

Voor je een persoonlijke lening gaat aanvragen, adviseren we je de rente en voorwaarden van de verschillende persoonlijke leningen goed te vergelijken. Hieronder vind je voor verschillende leenbedragen de persoonlijke looptijd met de laagste rente, gebaseerd op een looptijd van 60 maanden. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Lender & Spender 5,70%
€10.000 Lender & Spender 5,10%
€25.000 Freo 3,80%
€50.000 Freo 3,80%
€75.000 Freo 3,80%
O.b.v. looptijd van 60 maanden

Persoonlijke lening afsluiten? Bespaar tot €700 per jaar!

Je wilt geld lenen met een persoonlijke lening en staat op het punt naar je vaste bank toe te stappen. Maar realiseer je dat dit niet altijd het voordeligst is. Wist je dat grootbanken vaak een hogere rente rekenen voor een persoonlijke lening dan kleine, online kredietverstrekkers? En dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste persoonlijke lening gemiddeld 700 euro per jaar is? Persoonlijke leningen vergelijken levert je dus een flinke besparing op, terwijl het een kleine moeite is.

Waarom persoonlijke lening via Geld.nl?

Op Geld.nl maken we het aanbod persoonlijke leningen overzichtelijk en begrijpelijk, zodat jij de juiste beslissing kunt nemen. Geld lenen met een persoonlijke lening start dus met een lening berekenen en vergelijken op Geld.nl.

Vind de goedkoopste persoonlijke lening

Aanbieders persoonlijke lening

Grootste aanbod persoonlijke leningen

Wij zetten het grootste aanbod persoonlijke leningen voor je op een rij. Beantwoord een aantal vragen en wij maken een overzicht van de best passende persoonlijke leningen. Uit het ruime aanbod vind je gemakkelijk de persoonlijke lening met de laagste rente en meest gunstige voorwaarden. Vervolgens vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan voor de persoonlijke lening van je keuze.

Onafhankelijk en actueel

De rentes en voorwaarden van de persoonlijke leningen krijgen we van de onafhankelijke dataleverancier MoneyView. Je vergelijkt daardoor altijd actuele data die niet beïnvloed wordt door andere partijen. We je direct door naar de website van de aanbieder zodat je de persoonlijke lening kunt aanvragen. Je betaalt hiervoor niets extra’s. Daarom zijn wij een van de weinige vergelijkingssites die voldoet aan het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun persoonlijke lening geven ons een hoge klantwaardering. Met name ons overzicht van de vergelijking en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste persoonlijke lening? Onze deskkundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste persoonlijke lening gevonden? Pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en de persoonlijke lening met de laagste rente en beste voorwaarden gevonden? Laat die besparing niet aan je voorbij gaan en vraag direct online een offerte aan voor de persoonlijke lening via Geld.nl!

Persoonlijke lening afsluiten

Je vraagt via Geld.nl binnen vijf minuten een offerte voor de persoonlijke lening aan. De lening aanvragen is gratis en vrijblijvend. We hebben de volgende gegevens van je nodig:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Offerte persoonlijke lening

Zodra je de aanvraag hebt afgerond, checkt de kredietverstrekker je gegevens. Wanneer je aan hun voorwaarden voldoet, sturen ze je een offerte. Vaak heb je deze binnen één werkdag. Loop de offerte goed na, want de gegevens kunnen afwijken van de persoonlijke lening die je hebt aangevraagd. De kredietverstrekker vindt misschien dat een andere rente, looptijd of leenbedrag beter bij je past.

Teken de offerte en stuur hem terug als je het eens bent. Je persoonlijke lening wordt in gang gezet zodra de verstrekker de getekende offerte ontvangt. Je beschikt dan meestal binnen één werkdag over het leenbedrag..

Wil je een lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens je aanvraag, zodat de kredietverstrekker hier rekening mee kan houden.

Rente persoonlijke lening in beeld

Een persoonlijke lening sluit je niet zomaar af. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van de persoonlijke lening en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages en looptijden voor verschillende leenbedragen, van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt. De rente loopt uiteen van 3,9 procent tot 11,2 procent.

Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.446 €54.892

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 64 56 56
Totaal krediet €3.183 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? In de calculator van Geld.nl bereken je zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc