Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Persoonlijke lening

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
(1.260)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Ik ben erg goed en snel geholpen. Dank je wel!!

Hanneke de Leeuw - 3 december 2023
10

Snel en efficiënt geregeld. Heldere uitleg.

Mariette Van Gent - 3 december 2023
10

Prima contact en hulp bij de keuze

Rinus Arts - 2 december 2023
10

Behulpzaam

SIMO - 2 december 2023
10

Super snel duidelijk àlles geregeld. Binnen een week.

Andy Vugts - 1 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste lening

1. Vergelijk meest complete aanbod leningen

Geef aan wat je leendoel is, welk bedrag je wilt lenen en vul enkele gegevens over jezelf in. Vervolgens tonen we je het meest complete aanbod leningen dat beschikbaar is voor jouw situatie en wensen. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan.

2. Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je in je lening vergelijking de lening van je keuze gevonden? Dan vraag je eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. In de offerte vind je alle gegevens en voorwaarden van de lening. Je ontvangt deze offerte meestal dezelfde werkdag nog.

3. Onderteken offerte en lever documenten aan

Wil je de lening uit de offerte aanvragen? Dan stuur je ondertekende offerte terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker vraagt. Deze documenten upload je gemakkelijk in je persoonlijke online omgeving.

4. Ontvang het geld op je rekening

De kredietverstrekker controleert je aangeleverde documenten. Als alles in orde is, ontvang je binnen twee werkdagen het geld op je rekening.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 10 kredietverstrekkers. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening en bespaar gemiddeld € 783!

Laagste rente persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening houd je laag door te kiezen voor de persoonlijke lening met de laagste rente. Je ziet hier voor diverse leenbedragen de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Direct de beste en goedkoopste persoonlijke lening voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een vergelijking.

Laatste update tabel: 8-12-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
ING € 2.50010,3%€ 53
Lender & Spender € 5.0009,1%€ 104
Lloyds Bank € 10.0007,8%€ 201
Lloyds Bank € 25.0006,7%€ 490
Lloyds Bank € 50.0006,7%€ 979
Freo € 75.0006,8%€ 1.471
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het hele leenbedrag in één keer op je rekening krijgt. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd (hoelang je over het afbetalen doet) staan bij een persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat de persoonlijke lening kost. Dat geeft rust en zekerheid! Lees hier meer: Wat is een persoonlijke lening?

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen vooral af van het rentepercentage dat je betaalt. Hoe lager de rente, hoe goedkoper je persoonlijke lening is. Hoeveel rente je betaalt voor je persoonlijke lening hangt af van:

 • Het bedrag dat je leent
 • Hoelang je doet over het aflossen van de lening (de looptijd)
 • Je persoonlijke situatie

Op Geld.nl helpen we je de lening met de laagste rente te vinden. Op basis van de gegevens en wensen die jij invult, tonen we je een persoonlijk overzicht met alle persoonlijke leningen die jij kunt afsluiten. De persoonlijke lening met de laagste rente staat altijd bovenaan. Zo weet je meteen wat de goedkoopste persoonlijke lening je kost.

Hoe werkt een persoonlijke lening aflossen?

Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag aan de kredietverstrekker terug. Hiermee betaal je rente en los je de persoonlijke lening af. Omdat je vooraf een looptijd en maandbedrag kiest, kun je van tevoren precies voor je persoonlijke lening berekenen hoeveel je elke maand betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. Bovendien mag je bij de meeste kredietverstrekkers tussentijds altijd extra aflossen, waardoor je nog sneller klaar bent met het terugbetalen van je persoonlijke lening! Meer hierover lees je in het artikel lening vervroegd aflossen.

Voor wie is een persoonlijke lening verstandig?

Een persoonlijke lening aanvragen is bijna altijd de beste keuze als je een lening wilt. Zeker als je leent voor een doel waarbij je al precies weet hoeveel geld je nodig hebt, zoals bij een auto financieren of een boot financieren. Omdat de kosten en looptijd van de persoonlijke lening vooraf vast staan en je alleen maar mag aflossen, is deze lening ook ideaal als je precies wilt weten hoeveel je lening kost en wanneer je klaar bent met aflossen.

Wil je liever meer flexibiliteit, bijvoorbeeld omdat je langere tijd financiële ruimte nodig hebt? Dan kun je een doorlopend krediet overwegen. Lees hier meer over het verschil tussen persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Is de rente voor een persoonlijke lening aftrekbaar?

Gebruik je de persoonlijke lening voor verbouwing of verbetering aan je woning? Dan mag je de rente die je betaalt voor de persoonlijke lening aftrekken van de belasting. Meer hierover lees je in het artikel Rente lening aftrekbaar.

Waarom persoonlijke lening vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor je persoonlijke lening! Je vergelijkt op Geld.nl namelijk het meest complete aanbod persoonlijke leningen van Nederland. Je ziet tijdens je lening vergelijken op Geld.nl daarom ook persoonlijke leningen van kredietverstrekkers die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de goedkoopste persoonlijke lening voor jouw situatie.

Verder is Geld.nl een volledig onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze lenen experts Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Persoonlijke lening vergelijken

Je wilt geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wacht dan nog heel even voor je naar je huisbank stapt. Voor een lening bij een grote bank betaal je namelijk een hogere rente dan voor dezelfde persoonlijke lening bij een kleinere, online kredietverstrekker. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste persoonlijke lening is gemiddeld zelfs 783 euro. Je persoonlijke lening vergelijken levert je dus een flinke besparing op. En het is een kleine moeite!

Persoonlijke lening vergelijken

Persoonlijke lening met lage rente

Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod persoonlijke leningen van 10 kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de beste persoonlijke lening met de laagste rente voor jou ertussen staat. Voor vrijwel alle persoonlijke lening in onze vergelijking kun je bovendien gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze site.

Persoonlijke lening

6 Tips voor de beste persoonlijke lening

Wil je eenvoudig online een persoonlijke lening afsluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier 6 handige tips en meer informatie over de persoonlijke lening. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuwe persoonlijke lening.

Tips geld lenen
Hoe werkt een persoonlijke lening?

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Ga je een persoonlijke lening aanvragen, dan ontvang je in één keer het hele leenbedrag op je rekening.

Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Met dit bedrag betaal je je aflossing en de rente over de lening. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd van lening staan vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel de lening kost. De kenmerken van een persoonlijke lening zijn dus:

 • Je leent in één keer het hele bedrag
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag terug
 • Het rentepercentage staat vast
 • Je looptijd (aflosperiode) staat vooraf vast
 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 180 maanden
 • Je kunt bijna altijd boetevrij extra aflossen
Looptijd persoonlijke lening

Looptijd persoonlijke lening

Je kiest bij een persoonlijke lening zelf in hoeveel maanden je de lening terugbetaalt.

Dit noem je de looptijd. Een persoonlijke lening met een lange looptijd lijkt interessant. Je spreidt je terugbetaling dan over meer maanden, waardoor je een lager bedrag per maand betaalt. Maar pas op! Je betaalt ook langer rente voor je persoonlijke lening. Hierdoor is een persoonlijke lening met een lange looptijd uiteindelijk duurder. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd voor je persoonlijke lening met maandlasten die je eenvoudig kunt betalen. Op onderstaande pagina's vind je meer tips en de actuele rente per looptijd:

Voorwaarden persoonlijke lening

Voorwaarden persoonlijke lening

Naast bovenstaande kenmerken krijg je bij een persoonlijke lening met een aantal specifieke voorwaarden te maken.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen. Wil je dit wel? Kijk dan eens naar het doorlopend krediet.
 • Tussentijds je leenbedrag verhogen is niet mogelijk. Als je meer geld nodig hebt, kun je een nieuwe lening afsluiten.
 • Aan het einde van de looptijd, als de lening is afbetaald, beëindigt de kredietverstrekker automatisch je contract.
Extra aflossen op een persoonlijke lening

Extra aflossen op een persoonlijke lening

Heb je een financiële meevaller, bijvoorbeeld door een bonus, schenking of belastingteruggave?

Dan wil je misschien extra aflossen op je lening. Hierdoor ben je sneller klaar met aflossen en betaal je minder lang rente. Zo wordt je persoonlijke lening een stuk goedkoper. Bij vrijwel elke lening is meer aflossen dan je maandbedrag gratis. Slechts bij sommige kredietverstrekkers betaal je een boete. Kijk dus altijd even goed hoe dit zit.

Voor- en nadelen persoonlijke lening

Voor- en nadelen persoonlijke lening aanvragen

We zetten de belangrijkste voordelen en nadelen van een persoonlijke lening voor je op een rij:

Voordelen persoonlijke lening

 • Het leenbedrag wordt in één keer op je rekening gestort
 • De rente staat vast en verandert tijdens de looptijd niet
 • Je betaalt een vast bedrag per maand
 • Je aflosperiode (looptijd) staat vast
 • De rente persoonlijke lening is aftrekbaar bij verbouwing of woning verbetering
 • Extra aflossen kan bijna altijd boetevrij

Nadelen persoonlijke lening

 • Afgeloste bedragen mag je niet opnieuw opnemen
 • Meer geld nodig? Dan moet je een nieuwe lening afsluiten.
Persoonlijke lening aanvragen

Persoonlijke lening aanvragen

Op Geld.nl vind je heel eenvoudig de persoonlijke lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke wensen.

Door goed te vergelijken, houd je de kosten zo laag mogelijk. In de vergelijking staat de persoonlijke lening met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste persoonlijke lening biedt.

Heb je de goedkoopste persoonlijke lening met de beste voorwaarden gevonden? Dan kun je direct online een offerte voor je persoonlijke lening aanvragen! Een offerte voor je lening aanvragen is gratis en vrijblijvend.

Tip! Heb je in het verleden een persoonlijke lening afgesloten? Dan is de kans groot dat je persoonlijk lening oversluiten een mooie besparing oplevert. Doe nu de check in onze lening oversluiten calculator en zie direct hoeveel jij kunt besparen.

DD-MM-JJJJ