"Vergelijk leningen in Nederland en vind veilig & verantwoord de beste lening."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Persoonlijke lening

Vergelijk & vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven en geüpdatet door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen en veelgevraagd expert in de media.

De informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 12 november 2021.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het verantwoord aanvragen van de beste lening voor jouw situatie. Heb je vragen over je vergelijking of het aanvragen van een lening? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met onze kredietadviseurs via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl. Wij helpen je graag!

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het hele leenbedrag in één keer op je rekening krijgt. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd (hoelang je over het afbetalen doet) staan bij een persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel de lening kost. Dat geeft rust en zekerheid!

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen vooral af van het rentepercentage dat je betaalt. Hoe lager de rente, hoe goedkoper je persoonlijke lening is. Hoeveel rente je betaalt voor je persoonlijke lening hangt af van:

 • Het bedrag dat je leent
 • Hoelang je doet over het aflossen van de lening (de looptijd)
 • Je persoonlijke situatie

Op Geld.nl helpen we je de lening met de laagste rente te vinden. Op basis van de gegevens en wensen die jij invult, tonen we je een persoonlijk overzicht met alle persoonlijke leningen die jij kunt afsluiten. De persoonlijke lening met de laagste rente staat altijd bovenaan. Zo weet je meteen wat de goedkoopste persoonlijke lening je kost.

Hoe werkt een persoonlijke lening aflossen?

Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag aan de kredietverstrekker terug. Hiermee betaal je rente en los je de persoonlijke lening af. Omdat je vooraf een looptijd en maandbedrag kiest, weet je precies hoeveel je elke maand betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. Bovendien mag je bij de meeste kredietverstrekkers tussentijds altijd extra aflossen, waardoor je nog sneller klaar bent met het terugbetalen van je persoonlijke lening! Meer hierover lees je in het artikel lening vervroegd aflossen.

Voor wie is een persoonlijke lening verstandig?

Een persoonlijke lening is bijna altijd de beste keuze als je een lening wilt afsluiten. Zeker als je leent voor een doel waarbij je al precies weet hoeveel geld je nodig hebt, zoals een autolening. Omdat de kosten en looptijd van de persoonlijke lening vooraf vast staan en je alleen maar mag aflossen, is deze lening ook ideaal als je precies wilt weten hoeveel je lening kost en wanneer je klaar bent met aflossen.

Wil je liever meer flexibiliteit, bijvoorbeeld omdat je langere tijd financiële ruimte nodig hebt? Dan kun je een doorlopend krediet overwegen. Lees hier meer over het verschil tussen persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Is de rente voor een persoonlijke lening aftrekbaar?

Gebruik je de persoonlijke lening voor een verbouwing of een verbetering aan je woning? Dan mag je de rente die je betaalt aftrekken van de belasting. Meer hierover lees je in het artikel Rente lening aftrekbaar.

Waarom persoonlijke lening vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor je persoonlijke lening! Je vergelijkt op Geld.nl namelijk het meest complete aanbod persoonlijke leningen van Nederland. Je ziet tijdens je lening vergelijken op Geld.nl daarom ook persoonlijke leningen van kredietverstrekkers die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de goedkoopste persoonlijke lening voor jouw situatie.

Verder is Geld.nl een volledig onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met 14 kredietverstrekkers de meest complete lening vergelijking van Nederland. Leningen vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de lening met laagste rente voor jouw persoonlijke wensen vindt. Hierdoor betaal je tot wel 500 euro per jaar minder rente!

 • ING lening
 • ABN Amro lening
 • Rabobank lening
 • Freo lening
 • Santander lening
 • BNP Paribas lening
 • Findio lening
 • Defam lening
 • Directa lening
 • Interbank lening
 • Lender & Spender lening
 • Nationale Nederlanden lening
 • Qander lening

Laagste rente persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening houd je laag door te kiezen voort de laagste rente. Je ziet hier voor verschillende leenbedragen de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden. Direct de beste en goedkoopste persoonlijke lening voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een vergelijking.

Laagste rente persoonlijke lening
Leenbedrag Aanbieder Laagste rente
€5.000 Lender & Spender 6,20%
€10.000 ABN AMRO 4,80%
€25.000 BNP Paribas 3,30%
€50.000 BNP Paribas 3,30%
€75.000 BNP Paribas 3,30%
O.b.v. looptijd van 60 maanden
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • Persoonlijke lening
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Persoonlijke lening

Persoonlijke lening vergelijken

Je wilt geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wacht dan nog heel even voor je naar je huisbank stapt. Voor een lening bij een grote bank betaal je namelijk een hogere rente dan voor dezelfde lening bij een kleinere, online kredietverstrekker. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste persoonlijke lening is gemiddeld zelfs op 500 euro per jaar. Je persoonlijke lening vergelijken levert je dus een flinke besparing op. En het is een kleine moeite!

Je vergelijkt op Geld.nl het grootste aanbod persoonlijke leningen van ruim 15 kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de beste persoonlijke lening met de laagste rente voor jou ertussen staat. Voor vrijwel alle persoonlijke lening in onze vergelijking kun je bovendien gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze site.

Persoonlijke lening kenmerken

Dit zijn de kenmerken van een persoonlijke lening:

 • Je leent in één keer het hele bedrag
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag terug
 • Het rentepercentage staat vast
 • Je looptijd (aflosperiode) staat vooraf vast
 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 180 maanden
 • Je kunt bijna altijd boetevrij extra aflossen

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Ga je een persoonlijke lening afsluiten, dan ontvang je in één keer het hele leenbedrag op je rekening. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Met dit bedrag betaal je je aflossing en de rente over de lening. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd van lening staan vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel de lening kost.

Persoonlijke lening

Looptijd persoonlijke lening

Je kiest bij een persoonlijke lening zelf in hoeveel maanden je de lening terug betaalt. Dit noem je de looptijd. Een lange looptijd lijkt interessant. Je spreidt je terugbetaling dan over meer maanden, waardoor je een lager bedrag per maand betaalt. Maar pas op! Je betaalt ook langer rente voor je persoonlijke lening. Hierdoor is een persoonlijke lening met een lange looptijd uiteindelijk duurder. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd voor je persoonlijke lening met maandlasten die je eenvoudig kunt betalen.

Voorwaarden persoonlijke lening

Naast bovenstaande kenmerken krijg je bij een persoonlijke lening met een aantal specifieke voorwaarden te maken. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen. Wil je dit wel? Kijk dan eens naar het doorlopend krediet.
 • Tussentijds je leenbedrag verhogen is niet mogelijk. Als je meer geld nodig hebt, kun je een nieuwe lening afsluiten.
 • Aan het einde van de looptijd, als de lening is afbetaald, beëindigt de kredietverstrekker automatisch je contract.

Extra aflossen op een persoonlijke lening

Heb je een financiële meevaller, bijvoorbeeld door een bonus, schenking of belastingteruggave? Dan wil je misschien extra aflossen op je lening. Hierdoor ben je sneller klaar met aflossen en betaal je minder lang rente. Zo wordt je persoonlijke lening een stuk goedkoper. Bij vrijwel elke lening is meer aflossen dan je maanbedrag gratis. Slechts bij sommige kredietverstrekkers betaal je een boete. Kijk dus altijd even goed hoe dit zit.

Voor- en nadelen persoonlijke lening

Kort samengevat zijn dit de belangrijkste voor- en nadelen van een persoonlijke lening:

Voordelen persoonlijke lening:

 • Het leenbedrag wordt in één keer op je rekening gestort
 • De rente staat vast en verandert tijdens de looptijd niet
 • Je betaalt een vast bedrag per maand
 • Je aflosperiode (looptijd) staat vast
 • De rente persoonlijke lening is aftrekbaar bij verbouwing of woning verbetering
 • Extra aflossen kan bijna altijd boetevrij

Nadelen persoonlijke lening

 • Afgeloste bedragen mag je niet opnieuw opnemen
 • Meer geld nodig? Dan moet je een nieuwe lening afsluiten.

Persoonlijke lening aanvragen

Op Geld.nl vind je heel eenvoudig de persoonlijke lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke wensen. Door goed te vergelijken, houd je de kosten zo laag mogelijk. In de vergelijking staat de persoonlijke lening met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste persoonlijke lening biedt.

Heb je de goedkoopste persoonlijke lening met de beste voorwaarden gevonden? Vraag dan direct online een offerte aan! Een offerte voor je lening aanvragen is gratis en vrijblijvend.

Tip! Heb je in het verleden een persoonlijke lening afgesloten? Aangezien de persoonlijke lening rentes nu historisch laag zijn, is de kans groot dat je persoonlijke lening oversluiten een mooie besparing oplevert. Doe nu de check in onze lening oversluiten calculator en zie direct hoeveel jij kunt besparen.

Rente persoonlijke lening in beeld

Een persoonlijke lening afsluiten doe je niet zomaar. Daarom tonen we je hier de exacte looptijden en tarieven van de persoonlijke lening én het doorlopend krediet. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van beide leenvormen de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen. De minimale looptijd is dus twaalf maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Het rentepercentage voor een persoonlijk lening bedraagt minimaal 3,30 procent en maximaal 9,15 procent.

Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 8,90% 3,30% 3,30%
Maximale rente 9,15% 7,40% 5,90%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 144 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 8,90% 3,30% 3,30%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €3.082 €27.121 €54.241

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Maximale rente 7,8% 4,9% 4,9%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €5.000 €25.000 €50.000
Minimale rente 6,7% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 59 56 56
Totaal krediet €5.847 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet bedraagt minimaal 4,50 procent en maximaal 7,80 procent.De rente is variabel.Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd.In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel mag je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag op Geld.nl direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je persoonlijke situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je opneemt. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc