Contact

Persoonlijke lening

Verantwoord lenen? Vergelijk, kies en bespaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de beste persoonlijke lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Overzichtelijke site, duidelijke stappen en goed bewustmakend van de lening. Aanrader."
Janssen 29 januari 2023
10   "Goede begeleiding en voorstel gedaan. Exact op datum uitbetaald als ik gevraagd had. Top service."
Retro Holland 27 januari 2023
8   "Duidelijke website waar je alle benodigde documenten moet aanleveren en waar je tevens de status van je aanvraag kan volgen."
Sandra 27 januari 2023
Persoonlijke hulp van experts
Contact met kredietadviseur

Heb je vragen over het aanvragen van een verantwoorde lening? Onze experts helpen je graag! Kijk hier voor een antwoord op veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice door te appen naar 06-38336770. Als je via Geld.nl een offerte aanvraagt, krijg je een persoonlijke gecertificeerde kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen, in samenwerking met Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op donderdag 26 januari 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het hele leenbedrag in één keer op je rekening krijgt. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd (hoelang je over het afbetalen doet) staan bij een persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat de persoonlijke lening kost. Dat geeft rust en zekerheid! Lees hier meer: Wat is een persoonlijke lening?

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen vooral af van het rentepercentage dat je betaalt. Hoe lager de rente, hoe goedkoper je persoonlijke lening is. Hoeveel rente je betaalt voor je persoonlijke lening hangt af van:

 • Het bedrag dat je leent
 • Hoelang je doet over het aflossen van de lening (de looptijd)
 • Je persoonlijke situatie

Op Geld.nl helpen we je de lening met de laagste rente te vinden. Op basis van de gegevens en wensen die jij invult, tonen we je een persoonlijk overzicht met alle persoonlijke leningen die jij kunt afsluiten. De persoonlijke lening met de laagste rente staat altijd bovenaan. Zo weet je meteen wat de goedkoopste persoonlijke lening je kost.

Hoe werkt een persoonlijke lening aflossen?

Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag aan de kredietverstrekker terug. Hiermee betaal je rente en los je de persoonlijke lening af. Omdat je vooraf een looptijd en maandbedrag kiest, kun je van tevoren precies voor je persoonlijke lening berekenen hoeveel je elke maand betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. Bovendien mag je bij de meeste kredietverstrekkers tussentijds altijd extra aflossen, waardoor je nog sneller klaar bent met het terugbetalen van je persoonlijke lening! Meer hierover lees je in het artikel lening vervroegd aflossen.

Voor wie is een persoonlijke lening verstandig?

Een persoonlijke lening aanvragen is bijna altijd de beste keuze als je een lening wilt. Zeker als je leent voor een doel waarbij je al precies weet hoeveel geld je nodig hebt, zoals een autolening. Omdat de kosten en looptijd van de persoonlijke lening vooraf vast staan en je alleen maar mag aflossen, is deze lening ook ideaal als je precies wilt weten hoeveel je lening kost en wanneer je klaar bent met aflossen.

Wil je liever meer flexibiliteit, bijvoorbeeld omdat je langere tijd financiële ruimte nodig hebt? Dan kun je een doorlopend krediet overwegen. Lees hier meer over het verschil tussen persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Is de rente voor een persoonlijke lening aftrekbaar?

Gebruik je de persoonlijke lening voor een verbouwing of een verbetering aan je woning? Dan mag je de rente die je betaalt voor de persoonlijke lening aftrekken van de belasting. Meer hierover lees je in het artikel Rente lening aftrekbaar.

Waarom persoonlijke lening vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor je persoonlijke lening! Je vergelijkt op Geld.nl namelijk het meest complete aanbod persoonlijke leningen van Nederland. Je ziet tijdens je lening vergelijken op Geld.nl daarom ook persoonlijke leningen van kredietverstrekkers die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo vind je altijd de goedkoopste persoonlijke lening voor jouw situatie.

Verder is Geld.nl een volledig onafhankelijke vergelijkingssite. Wij zijn geen onderdeel van een kredietverstrekker of andere (financiële) partij. Geen enkele partij beïnvloedt dus onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Persoonlijke lening vergelijken

Je wilt geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wacht dan nog heel even voor je naar je huisbank stapt. Voor een lening bij een grote bank betaal je namelijk een hogere rente dan voor dezelfde persoonlijke lening bij een kleinere, online kredietverstrekker. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste persoonlijke lening is gemiddeld zelfs 393 euro. Je persoonlijke lening vergelijken levert je dus een flinke besparing op. En het is een kleine moeite!

Persoonlijke lening vergelijken

Persoonlijke lening met lage rente

Je vergelijkt op Geld.nl het grootste aanbod persoonlijke leningen van ruim 11 kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de beste persoonlijke lening met de laagste rente voor jou ertussen staat. Voor vrijwel alle persoonlijke lening in onze vergelijking kun je bovendien gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze site.

Persoonlijke lening
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Laagste rente persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening houd je laag door te kiezen voor de persoonlijke lening met de laagste rente. Je ziet hier voor diverse leenbedragen de laagste rentetarieven voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Direct de beste en goedkoopste persoonlijke lening voor jouw situatie vinden? Klik op de button onder de tabel en maak een vergelijking.

Laagste rente persoonlijke lening
Laagste rente persoonlijke lening
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.5009,9%Santander€ 53
€ 5.0008,2%Directa.nl€ 102
€ 10.0006,5%Directa.nl€ 195
€ 25.0005,5%Lloyds Bank€ 476
€ 50.0005,4%Freo€ 950
€ 75.0005,4%Freo€ 1.425

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.

Start vergelijken

6 Tips voor de beste persoonlijke lening

Wil je eenvoudig online een persoonlijke lening afsluiten, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Wij geven je hier 6 handige tips en meer informatie over de persoonlijke lening. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt voor je nieuwe persoonlijke lening.

Tips persoonlijke lening
Hoe werkt een persoonlijke lening?

1. Hoe werkt een persoonlijke lening?

Ga je een persoonlijke lening aanvragen, dan ontvang je in één keer het hele leenbedrag op je rekening.

Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Met dit bedrag betaal je je aflossing en de rente over de lening. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd van lening staan vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel de lening kost. De kenmerken van een persoonlijke lening zijn dus:

 • Je leent in één keer het hele bedrag
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag terug
 • Het rentepercentage staat vast
 • Je looptijd (aflosperiode) staat vooraf vast
 • Je kiest zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 180 maanden
 • Je kunt bijna altijd boetevrij extra aflossen
Looptijd persoonlijke lening

2. Looptijd persoonlijke lening

Je kiest bij een persoonlijke lening zelf in hoeveel maanden je de lening terugbetaalt.

Dit noem je de looptijd. Een persoonlijke lening met een lange looptijd lijkt interessant. Je spreidt je terugbetaling dan over meer maanden, waardoor je een lager bedrag per maand betaalt. Maar pas op! Je betaalt ook langer rente voor je persoonlijke lening. Hierdoor is een persoonlijke lening met een lange looptijd uiteindelijk duurder. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd voor je persoonlijke lening met maandlasten die je eenvoudig kunt betalen. Op onderstaande pagina's vind je meer tips en de actuele rente per looptijd:

Voorwaarden persoonlijke lening

3. Voorwaarden persoonlijke lening

Naast bovenstaande kenmerken krijg je bij een persoonlijke lening met een aantal specifieke voorwaarden te maken.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen. Wil je dit wel? Kijk dan eens naar het doorlopend krediet.
 • Tussentijds je leenbedrag verhogen is niet mogelijk. Als je meer geld nodig hebt, kun je een nieuwe lening afsluiten.
 • Aan het einde van de looptijd, als de lening is afbetaald, beëindigt de kredietverstrekker automatisch je contract.
Extra aflossen op een persoonlijke lening

4. Extra aflossen op een persoonlijke lening

Heb je een financiële meevaller, bijvoorbeeld door een bonus, schenking of belastingteruggave?

Dan wil je misschien extra aflossen op je lening. Hierdoor ben je sneller klaar met aflossen en betaal je minder lang rente. Zo wordt je persoonlijke lening een stuk goedkoper. Bij vrijwel elke lening is meer aflossen dan je maanbedrag gratis. Slechts bij sommige kredietverstrekkers betaal je een boete. Kijk dus altijd even goed hoe dit zit.

Voor- en nadelen persoonlijke lening

5. Voor- en nadelen persoonlijke lening aanvragen

We zetten de belangrijkste voordelen en nadelen van een persoonlijke lening voor je op een rij:

Voordelen persoonlijke lening

 • Het leenbedrag wordt in één keer op je rekening gestort
 • De rente staat vast en verandert tijdens de looptijd niet
 • Je betaalt een vast bedrag per maand
 • Je aflosperiode (looptijd) staat vast
 • De rente persoonlijke lening is aftrekbaar bij verbouwing of woning verbetering
 • Extra aflossen kan bijna altijd boetevrij

Nadelen persoonlijke lening

 • Afgeloste bedragen mag je niet opnieuw opnemen
 • Meer geld nodig? Dan moet je een nieuwe lening afsluiten.
Persoonlijke lening aanvragen

6. Persoonlijke lening aanvragen

Op Geld.nl vind je heel eenvoudig de persoonlijke lening met de laagste rente voor jouw persoonlijke wensen.

Door goed te vergelijken, houd je de kosten zo laag mogelijk. In de vergelijking staat de persoonlijke lening met de laagste rente altijd bovenaan. Zo weet je precies welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste persoonlijke lening biedt.

Heb je de goedkoopste persoonlijke lening met de beste voorwaarden gevonden? Dan kun je direct online een offerte voor je persoonlijke lening aanvragen! Een offerte voor je lening aanvragen is gratis en vrijblijvend.

Tip! Heb je in het verleden een persoonlijke lening afgesloten? Aangezien de persoonlijke lening rentes nu historisch laag zijn, is de kans groot dat je persoonlijk lening oversluiten een mooie besparing oplevert. Doe nu de check in onze lening oversluiten calculator en zie direct hoeveel jij kunt besparen.

Meer informatie over je persoonlijke lening
Geld.nl en wetgeving

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 393 euro op de kosten van je lening.
 • Lening berekenen Hoeveel mag je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag op Geld.nl direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je persoonlijke situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij je afgeloste bedrag de eerste jaren opnieuw mag opnemen. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente die past bij jouw situatie en wensen.