Contact

Persoonlijke lening 1 jaar

Vergelijk en kies de beste lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Veelgestelde vragen over persoonlijke lening 1 jaar

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van leningen, heeft de meestgestelde vragen over persoonlijke lening 1 jaar op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 15 maart 2023.

Hoeveel kost een persoonlijke lening van 1 jaar?

Hoeveel een persoonlijke lening van 12 maanden (1 jaar) kost, kunnen we niet zomaar zeggen. Dat is namelijk voor iedereen anders. Hoeveel rente je betaalt voor een lening van 12 maanden hangt af van:

  • Het bedrag dat je leent
  • Hoe groot de kredietverstrekker het risico inschat dat je de lening niet kan terugbetalen

Precies weten hoeveel jij betaalt voor een lening van 12 maanden? Ga dan je lening vergelijken op Geld.nl. Je vult enkele gegevens in over jezelf en kiest vervolgens voor een persoonlijke lening van 1 jaar. We geven je een overzicht van de leningen van 12 maanden die je kan afsluiten en wat die voor jou kosten. De laagste rente voor jouw situatie zie je altijd bovenaan.

Is een persoonlijke lening van 12 maanden een goede keuze voor mij?

12 maanden is de kortste looptijd die je voor een persoonlijke lening kan kiezen. Voordeel van zo snel terugbetalen is dat je maar een korte periode rente betaalt en je lening dus relatief goedkoop is. Nadeel is dat het terug te betalen bedrag wordt uitgesmeerd over ‘maar’ 12 maanden. Hierdoor betaal je bij een persoonlijke lening van 1 jaar een hoger bedrag per maand dan bij langere looptijden.

Een persoonlijke lening van 12 is daarom een goede keuze als je het maanbedrag dat daarbij hoort gemakkelijk kunt betalen. Tijdens de vergelijking op deze vergelijkingssite zie je meteen wat je bij een lening van 12 maanden per maand betaalt en wat de maanbedragen zijn bij andere looptijden. Zo kun je altijd een goede keuze maken die past bij je financiële situatie.

Moet je een persoonlijke lening van 1 jaar altijd in 12 maanden terugbetalen?

Kies je bij je lening aanvraag voor een looptijd van 12 maanden, dan is het de bedoeling dat je de lening in maximaal 1 jaar terugbetaalt. Je mag er niet langer over doen. Je mag de lening van 12 maanden wel eerder aflossen. Dat kun je doen door tijdens de looptijd meer af te lossen dan je maandbedrag. Bij de meeste persoonlijke leningen mag je zonder kosten extra aflossen. Check dit wel altijd even in de voorwaarden van je lening.

Persoonlijke lening 1 jaar

Wil je een relatief klein bedrag lenen en snel weer terugbetalen? Dan is een persoonlijke lening van 1 jaar (12 maanden) een slimme keuze. De meeste mensen die via Geld.nl een lening afsluiten voor 12 maanden, doen dit voor bedragen tot 5.000 euro. Tijdens geld lenen vergelijken op Geld.nl zie je meteen wat in 12 maanden aflossen betekent voor je maandbedrag. Kun je dit bedrag gemakkelijk betalen? Dan is een persoonlijke lening van 1 jaar dus een goede keuze! Je betaalt dan immers maar een korte periode rente, waardoor de totale kosten van je lening lager zijn dan bij langere looptijden.

Persoonlijke lening 1 jaar vergelijken

Lening van 12 maanden met lage rente

De kosten voor een persoonlijke lening van 12 maanden houd je zo laag mogelijk door te kiezen voor de laagste rente. Deze vind je door een vergelijking te maken op onze onafhankelijke vergelijkingssite. Vul je gegevens in, kies voor een persoonlijke lening van 1 jaar en je ziet de laagste rente meteen bovenaan. Zo betaal je nooit onnodig te veel voor een persoonlijke lening van 12 maanden.

Persoonlijke lening 12 maanden

Rente persoonlijke looptijd 12 maanden

Voordat je een persoonlijke lening van 12 maanden gaat aanvragen, raden we je aan om de rente en voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Hieronder vind je voor verschillende leenbedragen de laagste rente bij een looptijd van 12 maanden. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Laagste rente persoonlijke lening 12 maanden
Goedkoopste leningen 12 maanden
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.5009,9%ING€ 220
€ 5.0008,8%ING€ 437
€ 10.0007,2%Freo€ 866
€ 25.0006,4%Freo€ 2.155
€ 50.0006,0%Freo€ 4.300
€ 75.0006,0%Freo€ 6.450

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 22-3-2023) voor een persoonlijke lening van 12 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!