Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Persoonlijke lening 15 jaar

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Rente persoonlijke looptijd 180 maanden

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
Lender & Spender € 2.50013,4%€ 32€ 5.588
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 51€ 9.138
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 93€ 16.626
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 217€ 38.973
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 434€ 77.946
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 650€ 116.919

Voordat je een persoonlijke lening van 180 maanden gaat aanvragen, raden we je aan om de rente en voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Hieronder vind je voor verschillende leenbedragen de laagste rente bij een looptijd van 180 maanden. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel!

Alleen rentekosten

Over een persoonlijke lening betaal je alleen rente. Er zijn geen afsluitkosten of administratiekosten. Extra aflossen is bij bijna alle kredietverstrekkers gratis. Sluit eventueel wel aanvullend een overlijdensrisicoverzekering af.

Jouw maximale maandlasten

Wanneer je een lening afsluit, wil je niet in de financiële problemen raken. Daarom kijkt een kredietverstrekker naar jouw aflossingscapaciteit. Dit is het bedrag dat jij iedere maand kunt missen om je schuld af te lossen. Om dat te bepalen, gelden er leennormen.

Persoonlijke lening 15 jaar

Ga je een persoonlijke lening aanvragen, dan kies je altijd zelf de looptijd de van de lening. Dit is de periode waarin je de persoonlijke lening aflost. Meestal kan je maximaal een lening van 10 jaar afsluiten. Ga je geld lenen voor verbouwing? Dan kun je bij sommige kredietverstrekkers een persoonlijke lening van 15 jaar oftewel 180 maanden afsluiten. Voordeel hiervan is dat je het terug te betalen bedrag uitsmeert over een lange periode en dus een lager bedrag per maand betaalt dan bij kortere looptijden.

Persoonlijke lening 15 jaar vergelijken

Lening van 180 maanden met lage rente

Zeker als je een lange periode geld leent, zoals bij een lening van 180 maanden, wil je natuurlijk een zo laag mogelijke rente. Ga je geld lenen op Geld.nl en kies je voor een persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden, dan zie je direct welke kredietverstrekker voor jou de laagste rente lening heeft voor 15 jaar.

Persoonlijke lening 180 maanden

Veelgestelde vragen over persoonlijke lening 15 jaar

Wat kost een lening van 15 jaar?

De kosten voor een lening van 15 jaar zijn voor iedereen anders. Kredietverstrekkers hanteren namelijk allemaal verschillende rentes. Daarnaast is de rente die je betaalt afhankelijk van het bedrag dat je leent en hoe groot de bank het risico inschat dat je de lening niet kan terugbetalen.

Ga daarom op onze onafhankelijke vergelijkingssite de rente voor een lening vergelijken. Je ziet dan direct welke kredietverstrekker de laagste rente biedt voor jouw wensen en situatie.

Wanneer kan ik een lening van 15 jaar afsluiten?

Meestal is de maximale looptijd voor een persoonlijke lening 10 jaar. Je kunt alleen een lening van 15 jaar afsluiten als je leent voor een verbouwing aan je woning. Een aanpassing aan je woning gaat immers gemakkelijk 15 jaar of langer mee. Terwijl grote aankopen, zoals een auto, vaak minder lang gebruikt worden. Daarom mag je voor die doelen niet zo lang lenen.

Daarnaast moet je minimaal 10.000 euro lenen. Alleen dan bieden sommige kredietverstrekkers de mogelijkheid om een lening van 180 maanden (15 jaar) af te sluiten.

Tip! Wil je weten hoeveel jij maximaal kunt lenen? Maak dan gebruik van onze handige rekentool: Wat kan ik lenen?

Is een lening van 180 maanden verstandig?

Het grootste voordeel van een lening van 180 maanden is dat je relatief lage maandlasten hebt. Het bedrag dat je moet terugbetalen, wordt namelijk over 180 maanden uitgesmeerd. 

Daar staat wel tegenover dat je 15 jaar lang rente betaalt. De totale kosten van de lening worden daardoor hoger. Kijk dus tijdens je vergelijking op Geld.nl ook altijd even welk maandbedrag je betaalt bij kortere looptijden. Kun je het maandbedrag bij een kortere looptijd goed betalen? Dan is dat een verstandigere keuze dan een lening van 180 maanden.

Moet ik een lening van 15 jaar in 180 maanden aflossen?

Een lening van 15 jaar wil zeggen dat je de lening in maximaal 180 maanden moet terugbetalen. Je mag er niet langer over doen, maar dus wel korter. Heb je een keer een financiële meevaller? Dan kun je extra aflossen. Tijdens de looptijd extra aflossen kan bij de meeste persoonlijke leningen gratis. Controleer dit wel altijd even in de voorwaarden van je lening.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
DD-MM-JJJJ