Contact

Persoonlijke lening 15 jaar

Vergelijk en kies de beste lening van Nederland. Vergelijk en kies de beste lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
10   "Het was binnen één week geregeld"
Kelvin 06 oktober 2022
Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op zondag 20 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat kost een lening van 15 jaar?

De kosten voor een lening van 15 jaar zijn voor iedereen anders. Kredietverstrekkers hanteren namelijk allemaal verschillende rentes. Daarnaast is de rente die je betaalt afhankelijk van het bedrag dat je leent en hoe groot de bank het risico inschat dat je de lening niet kan terugbetalen.

Ga daarom op onze onafhankelijke vergelijkingssite de rente voor een lening vergelijken. Je ziet dan direct welke kredietverstrekker de laagste rente biedt voor jouw wensen en situatie.

Wanneer kan ik een lening van 15 jaar afsluiten?

Meestal is de maximale looptijd voor een persoonlijke lening 10 jaar. Je kunt alleen een lening van 15 jaar afsluiten als je leent voor een verbouwing aan je woning. Een aanpassing aan je woning gaat immers gemakkelijk 15 jaar of langer mee. Terwijl grote aankopen, zoals een auto, vaak minder lang gebruikt worden. Daarom mag je voor die doelen niet zo lang lenen.

Daarnaast moet je minimaal 10.000 euro lenen. Alleen dan bieden sommige kredietverstrekkers de mogelijkheid om een lening van 180 maanden (15 jaar) af te sluiten.

Is een lening van 180 maanden verstandig?

Het grootste voordeel van een lening van 180 maanden is dat je relatief lage maandlasten hebt. Het bedrag dat je moet terugbetalen, wordt namelijk over 180 maanden uitgesmeerd. 

Daar staat wel tegenover dat je 15 jaar lang rente betaalt. De totale kosten van de lening worden daardoor hoger. Kijk dus tijdens je vergelijking op Geld.nl ook altijd even welk maandbedrag je betaalt bij kortere looptijden. Kun je het maandbedrag bij een kortere looptijd goed betalen? Dan is dat een verstandigere keuze dan een lening van 180 maanden.

Moet ik een lening van 15 jaar in 180 maanden aflossen?

Een lening van 15 jaar wil zeggen dat je de lening in maximaal 180 maanden moet terugbetalen. Je mag er niet langer over doen, maar dus wel korter. Heb je een keer een financiële meevaller? Dan kun je extra aflossen. Tijdens de looptijd extra aflossen kan bij de meeste persoonlijke leningen gratis. Controleer dit wel altijd even in de voorwaarden van je lening.

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten

Persoonlijke lening 15 jaar

Bij een persoonlijke lening aanvragen kies je altijd zelf de looptijd de van de lening. Dit is de periode waarin je de persoonlijke lening aflost. Meestal kan je maximaal een lening van 10 jaar afsluiten. Ga je lenen voor een verbouwing? Dan kun je bij sommige kredietverstrekkers een persoonlijke lening van 15 jaar oftewel 180 maanden afsluiten. Voordeel hiervan is dat je het terug te betalen bedrag uitsmeert over een lange periode en dus een lager bedrag per maand betaalt dan bij kortere looptijden.

Persoonlijke lening 15 jaar vergelijken

Lening van 180 maanden met lage rente

Zeker als je een lange periode geld leent, zoals bij een lening van 180 maanden, wil je natuurlijk een zo laag mogelijke rente. Ga je geld lenen op Geld.nl en kies je voor een persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden, dan zie je direct welke kredietverstrekker voor jou de laagste rente lening heeft voor 15 jaar.

Persoonlijke lening 180 maanden
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Rente persoonlijke looptijd 180 maanden

Voordat je een persoonlijke lening van 180 maanden gaat aanvragen, raden we je aan om de rente en voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Hieronder vind je voor verschillende leenbedragen de laagste rente bij een looptijd van 180 maanden. Wil je zelf een vergelijking op maat maken? Klik dan op de button onder de tabel.

Laagste rente persoonlijke lening 180 maanden
Goedkoopste leningen 180 maanden
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 10.0008,3%DEFAM Premium€ 96
€ 25.0007,0%DEFAM Premium€ 222
€ 50.0006,2%DEFAM Premium€ 423
€ 75.0006,2%DEFAM Premium€ 635

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden.

Start vergelijken
Meer over geld lenen
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
  • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
  • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
  • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
  • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
  • Laagste rente lening In ons top-10 overzicht vind je direct de lening met de laagste rente passen bij jouw situatie en wensen.
tc