Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

 • Meer dan 45 leningen
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Bespaar tot € 700 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Rente lening

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  240 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Laagste rente lening: 5 dingen die je moet weten!

1

Hoe wordt de rente lening bepaald?

Banken en kredietverstrekkers kijken bij het bepalen van de rente voor je lening naar drie factoren:

 • Je leenbedrag
 • De looptijd (aflosperiode) van je lening
 • Je persoonlijke situatie

Deze factoren bepalen hoeveel rente je betaalt voor je lening. Door tijdens het geld lenen vergelijken op Geld.nl met je leenbedrag en de looptijd te spelen, zie je direct wat het gevolg is voor de rente die je betaalt.

2

Rente lening en leenbedrag

Hoe meer je leent, hoe lager het rentepercentage van je lening. Dit komt doordat de kosten die een kredietverstrekker maakt voor het verstrekken van een lening altijd even hoog zijn. Bij een laag bedrag wegen de kosten dus zwaarder mee in de rente. Natuurlijk raden we je niet aan om meer te lenen dan nodig, maar stel: je wilt een auto financieren van € 24.800, controleer dan toch even wat een lening van € 25.000 euro kost. Kredietverstrekkers bepalen de rentepercentages namelijk op basis van ronde bedragen.

Tip! Wil je weten hoeveel jij maximaal mag lenen? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

3

Laagste rente bij looptijd lening

Bij een enkele kredietverstrekker verschilt de rente afhankelijk van de looptijd die je kiest. Bij een langere looptijd betaal je dan een lagere rente voor je lening. Maar pas op! Kijk vooral goed naar hoeveel je in totaal aan rentekosten betaalt voor je lening. Bij een lange looptijd is het rentepercentrage misschien lager, maar je betaalt langer rente, waardoor je lening alsnog duurder is.

4

Persoonlijke situatie en rente lening

In je lening vergelijking op vergelijkingssite Geld.nl zie je bij sommige leningen ‘Rente vanaf’ staan. Dit betekent dat de kredietverstrekker kijkt naar je persoonlijke situatie. Op basis van onder meer je inkomen, woonsituatie en leeftijd bepaalt de kredietverstrekker hoe groot het risico is dat jij de lening niet terug kunt betalen. Hoe groter het risico, hoe hoger de rente die je betaalt.

Dit betekent overigens niet dat kredietverstrekkers met een vaste rente voor iedereen je persoonlijke situatie niet meewegen. Zij stellen meestal strengere acceptatievoorwaarden. Voldoe je daar niet aan, dan wijzen ze je aanvraag af. Je persoonlijke situatie speelt dus altijd een rol bij je lening aanvraag.

5

Laagste rente bij een persoonlijke lening

Bij de meeste kredietverstrekkers betaal je een lagere rente voor een persoonlijke lening dan voor een doorlopend krediet van hetzelfde bedrag. Wij raden je dan ook altijd een persoonlijke lening aan. Dat is goedkoper en meestal ook de beste passende lening. Meer hierover lees je in het artikel 'Persoonlijke lening of doorlopend krediet?'.

Top 10 laagste rente lening

Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een lening van €55.000. Wij raden je echter aan een vergelijking op maat te maken. Klik op de button, beantwoord enkele vragen en wij vergelijken vervolgens voor jou het grootste aanbod leningen. Zo vind je altijd de lening met de laagste rente die past bij jouw wensen.

Top 10 Laagste rente lening
Aanbieder Leenvorm Rente
BNP Paribas Huiseigenaren Persoonlijke lening 3,60%
Freo Persoonlijke lening 3,60%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,70%
Interbank Persoonlijke lening 3,70%
Findio Persoonlijke lening 3,80%
ABN AMRO Persoonlijke lening 4,00%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 4,00%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 4,30%
Freo Doorlopend krediet 4,60%
Interbank Persoonlijke lening 4,70%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van 55.000 euro met een looptijd van 60 maanden(bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing(bij DK)
Zojuist overgestapt

21.557

Geld lenen met een lage rente? Vind direct de beste deal!

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor geld lenen. De lening met de laagste rente kiezen is hiervoor de beste oplossing. En die heb je op Geld.nl in een paar minuten gevonden. Toch betalen veel Nederlanders meer rente voor hun lening dan nodig. 43 procent van de consumenten die een lening afsluit, doet dit namelijk bij een grootbank. Deze grootbanken vragen vaak een hogere rente dan online kredietverstrekkers. Bespaar jezelf een te dure lening en vergelijk leningen op actuele rentes én voorwaarden op Geld.nl. Je vindt zo niet alleen de lening met de laagste rente, maar ook de beste voorwaarden die passen bij je wensen.

Daarom laagste rente lening vinden

Of je nu wilt lenen voor een verbouwing, voor een auto of een heel ander doel: kiezen voor de lening met de laagste rente levert je een besparing op van gemiddeld 500 euro per jaar. Dit blijkt uit ons onderzoek van 2020. Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en zie direct hoeveel jij bespaart!

Laagste rente lening in 4 stappen

De laagste rente voor je lening vind je op Geld.nl in 4 stappen:

 1. Geef je gewenst leenbedrag en doel van je lening aan.
 2. Beantwoord enkele vragen over je persoonlijke situatie.
 3. Geef je voorkeuren voor de lening aan, zoals de leenvorm en looptijd.
 4. Kies de lening met de laagste rente, deze staat bovenaan het overzicht!

In de resultaten van je rente lening vergelijking tonen we de lening met de laagste rente voor jouw situatie bovenaan. Zo ben je zeker van een lage rente en een goede lening!

Laagste rente persoonlijke lening

Zoals je ziet, kies je in je vergelijking op Geld.nl zelf je leenvorm. Wil je echt zeker zijn van de laagste rente? Kies dan een persoonlijke lening. De rente voor een persoonlijke lening ligt op dit moment lager dan de rente voor een doorlopend krediet. Daarnaast biedt een persoonlijke lening rust en zekerheid. De rente van je lening, de looptijd en je maandlasten staan vast. Je weet dus precies waar je aan toe bent en wanneer de lening is afgelost. Hierdoor is een persoonlijke lening niet alleen de goedkoopste, maar ook bijna altijd de beste deal voor jouw lening! Een doorlopend krediet is eigenlijk alleen geschikt als je voor een langere tijd extra financiële ruimte wilt.

Waarom laagste rente vinden op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je besparen en echt die lage rente voor je lening te vinden. Wij maken het aanbod van leningen die passen bij jouw situatie overzichtelijk en begrijpelijk. Zo vind jij zelf eenvoudig de laagste rente.

Vind de lening met de laagste rente

Aanbieders lening laagste rente
Grootste aanbod kredietverstrekkers

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod leningen van meer dan 15 kredietverstrekkers. Je vindt zo altijd de lening met de laagste rente voor jouw situatie.

Onafhankelijk laagste rente vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een kredietverstrekker of financiële partij. Zij hebben dus ook geen invloed op onze vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijk overzicht. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan het overzicht, ook als wij geen afspraken hebben met de kredietverstrekker. Dat is wel zo eerlijk!

Actuele rentes lening

De rentes en voorwaarden in onze rente vergelijking zijn 100% actueel. Hiervoor werken wij samen met de dataleverancier MoneyView. De rentetarieven en voorwaarden zijn dus exact gelijk aan de rentepercentages en voorwaarden op de site van de kredietverstrekker zelf.

Zeer hoge klantwaardering

Klanten van Geld.nl geven ons gemiddeld een dikke 9. Kortom, een zeer hoge klantwaardering. Vooral het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen over de laagste rente voor je lening of hulp nodig bij je vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie Vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijking was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Getipt door NRC

Geld.nl is door NRC, een van de grootste landelijke dagbladen, getipt als goede vergelijkingssite die je stap voor stap door de keuzemogelijkheden loodst. Je leest de aanbeveling van het NRC hier

Lening met laagste rente van Nederland gevonden?

Heb je een vergelijking gemaakt en de lening met de laagste rente gevonden? Dan kun je direct online een offerte voor je lening aanvragen op Geld.nl. De offerte is gratis en vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat met de offerte en de benodigde documenten aanlevert, wordt je aanvraag in gang gezet. Je hebt dan meestal binnen 1 werkdag het geld op je rekening.

Wil je een lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens de aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Laagste rente lening in beeld

Hoe aantrekkelijk die lening met lage rente ook is, je aarzelt misschien toch. Je gaat namelijk een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van leningen. Ook hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Je ziet van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen (van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen) en looptijden. De minimale looptijd is twaalf maanden en de maximale looptijd is 180 maanden.

Rente persoonlijke lening

Het rentepercentage voor een lening bedraagt minimaal 3,60% en maximaal 9,90%.Tarieven persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €55.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,60%
Maximale rente 9,90% 8,70% 6,60%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 144 144
Voorbeeldberekening persoonlijke lening
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €55.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,60%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.446 €60.095

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €55.000
Minimale rente 9,7% 4,5% 4,6%
Maximale rente 9,8% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240
Voorbeeldberekening doorlopend krediet
Kredietbedrag €2.500 €25.000 €55.000
Minimale rente 9,7% 4,5% 4,6%
Looptijd (maanden) 64 56 56
Totaal krediet €3.174 €27.674 €61.031

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel. Deze kan dus stijgen of dalen tijdens de looptijd. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Online geld lenen? Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Maximale lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? Bereken zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening Een persoonlijke lening geeft rust en zekerheid. Het leenbedrag, de looptijd en rente staan vooraf vast. Lees er hier meer over.
tc