Contact

Rente lening

Vergelijk & kies de laagste rente van Nederland.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de laagste rente Start vergelijken en vind de lening met de laagste rente
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 783 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening

Je ziet hieronder de lening met de laagste rente voor verschillende leenbedragen. Wij raden je echter aan een vergelijking op maat te maken. Klik op de button, beantwoord enkele vragen en wij vergelijken vervolgens voor jou het grootste aanbod leningen. Zo vind je altijd de lening met de laagste rente die past bij jouw wensen.

Top 10 laagste rente lening
Top 10 Laagste rente lening
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,6%ING€ 200
€ 25.000 7,1%ING€ 494
€ 50.000 7,1%ING€ 988
€ 75.000 7,1%ING€ 1.481

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 29-5-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Geld lenen met een lage rente

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor geld lenen. De lening met de laagste rente kiezen is hiervoor de beste oplossing. En die heb je op Geld.nl in een paar minuten gevonden. Toch betalen veel Nederlanders meer rente voor hun lening dan nodig. 43 procent van de consumenten die een lening afsluit, doet dit namelijk bij een grootbank. Deze grootbanken vragen vaak een hogere rente dan online kredietverstrekkers. Bespaar jezelf een te dure lening en vergelijk leningen op actuele rentes én voorwaarden op Geld.nl. Je vindt zo niet alleen de lening met de laagste rente, maar ook de beste voorwaarden die passen bij je wensen.

Geld lenen met een lage rente

Daarom laagste rente lening

Of je nu wilt lenen voor een verbouwing, een autolening wilt of een heel ander doel: kiezen voor de lening met de laagste rente levert je een besparing op van gemiddeld 783 euro op de kosten van je lening. Dit blijkt uit ons onderzoek. Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en zie direct hoeveel jij bespaart! Heb je een vergelijking gemaakt en de lening met de laagste rente gevonden? Dan kun je direct online een offerte voor je lening aanvragen. De offerte is gratis en vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat met de offerte en de benodigde documenten aanlevert, wordt je aanvraag in gang gezet. Wil je een lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens de aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Laagste rente lening

Veelgestelde vragen over rente lening

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van leningen, heeft samen met budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) de meestgestelde vragen over rente lening voor je op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 22 mei 2023.

Hoe vind ik de laagste rente voor mijn lening?

Dé laagste rente voor een lening bestaat eigenlijk niet. De rente is namelijk onder meer afhankelijk van het bedrag dat je leent en de looptijd die je kiest. De laagste leenrente is dus voor iedereen anders. Daarom maak je op Geld.nl altijd een lening vergelijking gebaseerd op je persoonlijke gegevens en wensen. Wij tonen je op basis van de gegevens die je invult een persoonlijk overzicht met leningen die beschikbaar zijn voor jouw situatie. De lening met de laagste rente voor jouw situatie staat hieraan altijd bovenaan. Zo weet je dus meteen welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste lening heeft.

Hoe wordt de laagste rente voor mijn lening bepaald?

Kredietverstrekkers kijken bij het bepalen van je leenrente naar drie dingen:

  1. Het bedrag dat je leent
  2. In hoeveel maanden je de lening aflost (de looptijd)
  3. Je persoonlijke situatie

Aan je persoonlijke situatie kun je meestal niet zoveel veranderen. Maar door slim je leenbedrag en looptijd te kiezen, kun je zorgen dat je leenrente lager uitpakt. Over deze tips en meer handigheden om de rente van je lening zo laag mogelijk te krijgen, lees je meer op deze pagina.

Waarom verschillen de leenrentes per kredietverstrekker?

De rente die jij betaalt voor je lening gebruiken kredietverstrekkers om de kosten die ze maken te betalen. Daarnaast verwerken ze nog extra kosten in de rente. Een leenrente bij een kredietverstrekker bestaat uit:

  • Kosten die de kredietverstrekker zelf maakt om geld te lenen
  • Kosten voor personeel, kantoorpanden en dergelijke
  • Een risico-opslag voor het risico dat de kredietverstrekker loopt dat mensen hun lening niet terugbetalen
  • Een winstmarge. Een kredietverstrekker wil natuurlijk ook winst maken.

Bron: RijksoverheidIn dit onderzoek dat het Ministerie van Financiën liet uitvoeren door onderzoeksbureau SEO wordt uitgebreid uitgelegd hoe de rente van een lening is opgebouwd.

Omdat kredietverstrekkers niet allemaal evenveel kosten maken, verschillen dus ook de rentes. Zo heeft een online kredietverstrekkers minder kosten dan een grote bank. Daarom zijn de rentes bij de online kredietverstrekkers lager dan bij de grote banken. Daarnaast verschilt het per kredietverstrekker hoeveel procent rente zij reserveren voor de risico-opslag en winst.

Waarom geld lenen tegen de laagte rente via Geld.nl?

Op Geld.nl weet je zeker dat je de allerlaagste rente voor je lening vindt. Op Geld.nl vergelijk je namelijk volledig onafhankelijk het grootste aanbod leningen van Nederland. Dit betekent dat we ook kredietverstrekkers meenemen die je bij andere vergelijkingssites niet vindt. Zo weet je zeker dat wij echt de laagste leenrente voor jouw situatie vinden. Daarnaast kun je bijna altijd direct online je lening aanvragen via Geld.nl.

4 Tips voor de laagste rente lening

Wil je nu 2.500 of 50.000 euro lenen? Welk bedrag je ook wilt lenen, het is altijd goed om op een aantal zaken te letten. Wij geven je hier vier handige tips, zodat je de rente voor je lening zo laag mogelijk houdt.

Tips laagste rente lening
Rente lening en leenbedrag

1. Rente lening en leenbedrag

Hoe meer je leent, hoe lager het rentepercentage van je lening.

Dit komt doordat de kosten die een kredietverstrekker maakt voor het verstrekken van een lening altijd even hoog zijn. Bij een laag bedrag wegen de kosten dus zwaarder mee in de rente. Natuurlijk raden we je niet aan om meer te lenen dan nodig, maar stel: je wilt een auto financieren van 24.800 euro, controleer dan toch even wat een lening van 25.000 euro kost. Kredietverstrekkers bepalen de rentepercentages namelijk op basis van ronde bedragen.

Tip! Wil je weten hoeveel jij maximaal mag lenen? Bereken het hier: Hoeveel kan ik lenen?

Laagste rente bij looptijd lening

2. Laagste rente bij looptijd lening

Bij een enkele kredietverstrekker verschilt de rente afhankelijk van de looptijd die je kiest.

Bij een langere looptijd betaal je dan een lagere rente voor je lening. Maar pas op! Kijk vooral goed naar hoeveel je in totaal aan rentekosten betaalt voor je lening. Bij een lange looptijd is het rentepercentrage misschien lager, maar je betaalt langer rente, waardoor je lening alsnog duurder is.

Persoonlijke situatie en rente lening

3. Persoonlijke situatie en rente lening

In je lening vergelijking op vergelijkingssite Geld.nl zie je bij sommige leningen ‘Rente vanaf’ staan.

Dit betekent dat de kredietverstrekker kijkt naar je persoonlijke situatie. Op basis van onder meer je inkomen, woonsituatie en leeftijd bepaalt de kredietverstrekker hoe groot het risico is dat jij de lening niet terug kunt betalen. Hoe groter het risico, hoe hoger de rente die je betaalt.

Dit betekent overigens niet dat kredietverstrekkers met een vaste rente voor iedereen je persoonlijke situatie niet meewegen. Zij stellen meestal strengere acceptatievoorwaarden. Voldoe je daar niet aan, dan wijzen ze je aanvraag af. Je persoonlijke situatie speelt dus altijd een rol bij je lening aanvraag.

Laagste rente bij een persoonlijke lening

4. Laagste rente bij een persoonlijke lening

Bij de meeste kredietverstrekkers betaal je een lagere rente voor een persoonlijke lening dan voor een doorlopend krediet van hetzelfde bedrag.

Wij raden je dan ook altijd een persoonlijke lening aan. Dat is goedkoper en meestal ook de beste passende lening. Meer hierover lees je in het artikel 'Persoonlijke lening of doorlopend krediet?'.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!