Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Rente lening

vergelijk & vind de laagste rente!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 11:44
 • 11:41
 • 11:39
 • 11:37
 • 11:35

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

5 tips voor de laagste rente

Tip 1: Leenvorm en lage rente lening

De rente die je betaalt bij een lening is een vergoeding aan de bank voor het lenen van het geld. Het rentetarief hangt af van de leenvorm. Er zijn twee soorten leningen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening kent een vaste rente (met vaste looptijd) en de rente van een doorlopend krediet is variabel.

Twijfel je nog welke leenvorm het beste past bij je leendoel? Lees dat ons artikel 'Persoonlijke lening of doorlopend krediet?'.

Tip 1: Leenvorm en rente

Tip 2: Leenbedrag en rente

De hoogte van het leenbedrag beïnvloedt de rente op een lening. Meestal heeft een hoog leenbedrag een lagere rente dan een laag leenbedrag. Dit komt door de administratieve kosten die de aanbieder maakt. Wat je leenbedrag ook is, de administratieve kosten blijven hetzelfde. Maar bij een laag leenbedrag wegen deze zwaarder mee in de rente. Weten wat je maximale lening is? Check snel in onze lening berekenen tool hoeveel geld jij kunt lenen.

Tip 2: Leenbedrag en rente

Tip 3: Risicoprofiel en rente lening

Tijdens je aanvraag voor een lening wordt er verschillende informatie over jou gevraagd. Denk hierbij aan je leeftijd, inkomen, uitstaande kredieten en je kredietverleden. Hiermee berekent de kredietverstrekker de kans dat je de lening daadwerkelijk terugbetaalt. Is de kans groter dat je de lening niet (volledig) terugbetaalt, dan kan de kredietverstrekker een hogere rente vragen om het risico af te dekken. Is je risico te hoog? Dan krijg je sowieso geen lening.

Tip 3: Risicoprofiel en rente lening

Tip 4: Hoe wordt de rente op een lening bepaald?

Net als de spaar- en hypotheekrente schommelt de rente voor een lening voortdurend. De rentevoet van een lening wordt bepaald aan de hand van de marktrente. Dit is de rente die kredietverstrekkers zelf betalen wanneer zij geld inkopen, bijvoorbeeld bij hun moedermaatschappij. Hoe hoger de marktrente is, des te hoger de leenrente, omdat de aanbieder de kosten terug wil verdienen. Heb je een lening, dan is het verstandig de leenmarkt in de gaten te houden. Sluit je lening over als een lening de rente verlaagt.

Tip 4: Hoe wordt de rente op een lening bepaald?

Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren

Sommige kredietverstrekkers geven korting op de rente als je eigenaar bent van een woning. De lening heeft daardoor speciale voorwaarden. Zo kun je niet verhuizen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren

Top 10 laagste rente lening

Je ziet hier de top 10 laagste rentes voor een lening van €25.000. Wij raden je echter aan een vergelijking op maat te maken. Klik op de button, beantwoord enkele vragen en wij vergelijken vervolgens voor jou het grootste aanbod leningen. Zo vind je altijd de lening met de laagste rente die past bij jouw wensen.

Aanbieder Leenvorm Rente
Freo Persoonlijke lening 3,80%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 3,90%
Findio Persoonlijke lening 3,90%
Interbank Persoonlijke lening 3,90%
BNP Paribas Persoonlijke lening 4,10%
BNP Paribas Huiseigenaren Persoonlijke lening 4,10%
ABN AMRO Persoonlijke lening 4,20%
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 4,20%
DEFAM Persoonlijke lening 4,30%
Nationale Nederlanden Persoonlijke lening 4,30%
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €25.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)

Rente leningen vergelijken

Verschillende kredietverstrekkers bieden leningen aan, ieder met een ander rentepercentage en andere voorwaarden. Jij wilt natuurlijk goedkoop geld lenen, oftewel: de lening met de laagste rente. Dit is niet zo vanzelfsprekend als je denkt. 43 procent van de consumenten die een lening afsluit, doet dit namelijk bij een grootbank. Deze vragen vaak een hogere rente dan online kredietverstrekkers. Word niet een van die 43 procent en vergelijk leningen op actuele rentes én voorwaarden. Je vindt zo niet alleen de lening met de laagste rente, maar ook de beste voorwaarden die passen bij je wensen.

Daarom laagste rente lening vinden

Of je nu wilt lenen voor een autolenen voor een verbouwing of een heel ander doel: kiezen voor de lening met de laagste rente levert je een besparing op van tot wel 700 euro per jaar. Dit blijkt uit ons onderzoek van 2018. Het is dan ook niet gek dat instanties als Autoriteit Consument en Markt, de AFM en de Consumentenbond je aanraden financiële producten te vergelijken. Vergelijk alle leningen zeer snel op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen!

Welke lening heeft de laagste rente?

Doorloop de volgende stappen en vind de lening met de laagste rente:

 1. Geef je gewenst leenbedrag en leendoel aan.
 2. Beantwoord enkele vragen over je persoonlijke situatie.
 3. Geef je voorkeuren voor de lening aan, zoals leenvorm en looptijd.
 4. Vind de lening met de laagste rente bovenaan het overzicht.

In stap 4, het resultatenoverzicht, zie je direct welke lening past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Waarom laagste rente vinden op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je besparen door middel van een overzichtelijk en begrijpelijk lening aanbod. De lening met de laagste rente vind je dus eenvoudig op Geld.nl.

Vind de lening met de laagste rente

Aanbieders lening laagste rente
Grootste aanbod kredietverstrekkers

In ons overzicht zie je het grootste aanbod leningen die bij je situatie en wensen passen. Je vindt gemakkelijk de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vervolgens vraag je de lening van je keuze direct online aan met een gratis en vrijblijvende offerte.

Onafhankelijk en actueel rente vergelijken

De rente en voorwaarden van leningen die we tonen, worden aangeleverd door het onafhankelijke MoneyView. Hierdoor kunnen we altijd de actuele rentetarieven én voorwaarden van alle leningen in onze vergelijking tonen.

Daarnaast is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. Dat houdt in dat onze afspraken met kredietverstrekkers geen invloed hebben op de resultaten van de vergelijking. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan het overzicht, zelfs als we geen afspraken met de betreffende kredietverstrekker hebben. Je betaalt bovendien geen extra kosten als je een lening afsluit. Wij zijn daarom een van de weinige vergelijkingssites die voldoet aan het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons de lening met de laagste rente vonden geven ons een hoge klantwaardering. Met name ons overzicht van de vergelijking en de kennis en uitstekende service van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Lening met laagste rente van Nederland gevonden?

Heb je een vergelijking gemaakt en de lening met de laagste rente gevonden? Dan kun je direct online een offerte aanvragen op Geld.nl. Dit duurt ongeveer vijf minuten. We vragen onder andere de volgende gegevens van je:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Je gezinssituatie
 • Je woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven

Offerte lening met de laagste rente

Na je aanvraag checkt de kredietverstrekker je profiel en of je voldoet aan hun voorwaarden. Doe je dat, dan sturen ze je vaak al binnen één werkdag een voorstel. Misschien vinden ze het product of het leenbedrag dat je hebt aangevraagd niet helemaal passen bij je situatie. In dat geval doet de verstrekker een ander voorstel. Controleer de offerte dus gewoon goed. Als je het er mee eens bent, teken je de offerte en stuur je deze samen met de gevraagde documenten terug. Daarna wordt je lening in gang gezet. Normaal gesproken heb je het leenbedrag meestal binnen één werkdag op je rekening staan.

Als je vragen hebt over de offerte of je lening wilt wijzigen, kun je altijd contact opnemen met ons Service Team.

Wil je een lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens de aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Laagste rente lening in beeld

Een lening aanvragen doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van leningen en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen (van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen) en looptijden. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt.

Het rentepercentage voor een lening bedraagt minimaal 3,80% en maximaal 9,90%.Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Maximale rente 9,90% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 6 1 1
Maximale looptijd (maanden) 120 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,80% 3,80%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.446 €54.892

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 9,8% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 64 56 56
Totaal krediet €3.183 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Meer over geld lenen
 • Geld lenen Online geld lenen? Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro per jaar op de kosten van je lening.
 • Maximale lening berekenen Hoeveel kun je maximaal lenen? In de calculator van Geld.nl bereken je zelf eenvoudig jouw maximaal verantwoorde leenbedrag.
 • Lening aanvragen Vraag direct online een gratis offerte aan voor de lening die het beste past bij je situatie en wensen.
 • Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij looptijd en rente variabel zijn. Je lees er hier alles over.
 • Lening oversluiten Je te dure lening oversluiten? Doe de besparingscheck op Geld.nl en zie direct hoeveel jij kunt besparen op je lening.
 • Persoonlijke lening De persoonlijke lening is een lening waarbij het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf zijn vastgesteld. Lees er hier meer over.
tc