Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Laagste rente lening - Top 10 laagste rente

Aanbieder Leenvorm Rente
DEFAM Premium Huiseigenaar Persoonlijke lening 3,90% Direct aanvragen
Freo Persoonlijke lening 3,90%
DEFAM Premium Persoonlijke lening 4,00% Direct aanvragen
Interbank Persoonlijke lening 4,00% Direct aanvragen
Findio Persoonlijke lening 4,10% Direct aanvragen
DEFAM Huiseigenaar Persoonlijke lening 4,30% Direct aanvragen
BNP Paribas Huiseigenaren Persoonlijke lening 4,40% Direct aanvragen
DEFAM Persoonlijke lening 4,40% Direct aanvragen
Nationale Nederlanden Doorlopend krediet 4,50% Direct aanvragen
DEFAM Premium Huiseigenaar Doorlopend krediet 4,60% Direct aanvragen
Deze top 10 is gebaseerd op een lening van €25.000 met een looptijd van 60 maanden (bij PL) of 1,5% maandelijkse aflossing (bij DK)
Ik wil geld lenen met de laagste rente voor
"Goedkoop mijn huidige lening kunnen herfinancieren."

5 tips voor de laagste rente

Tip 1: Leenvorm en rente

De rente die je betaalt bij een lening is een vergoeding aan de bank voor het lenen van het geld. Het rentetarief hangt af van de leenvorm. Zo is de rente van een persoonlijke lening vast en de rente van een doorlopend krediet variabel. Twijfel je nog welke leenvorm het beste past bij je leendoel? Lees dat ons artikel 'Persoonlijke lening of doorlopend krediet?'.

Tip 1: Leenvorm en rente

Tip 2: Leenbedrag en rente

De hoogte van het leenbedrag beïnvloedt de rente op een lening. Meestal heeft een hoog leenbedrag een lagere rente dan een laag leenbedrag. Dit komt door de administratieve kosten die de aanbieder maakt. Wat je leenbedrag ook is, de administratieve kosten blijven hetzelfde. Maar bij een laag leenbedrag wegen deze zwaarder mee in de rente.

Tip 2: Leenbedrag en rente

Tip 3: Risicoprofiel en rente lening

Tijdens je aanvraag voor een lening wordt er verschillende informatie over jou gevraagd. Denk hierbij aan je leeftijd, inkomen, uitstaande kredieten en je kredietverleden. Hiermee berekent de kredietverstrekker de kans dat je de lening daadwerkelijk terugbetaalt. Is de kans groter dat je de lening niet (volledig) terugbetaalt, dan kan de kredietverstrekker een hogere rente vragen om het risico af te dekken. Is je risico te hoog? Dan krijg je sowieso geen lening.

Tip 3: Risicoprofiel en rente lening

Tip 4: Hoe wordt de rente op een lening bepaald?

Net als de spaar- en hypotheekrente schommelt de rente voor een lening voortdurend. De rentevoet van een lening wordt bepaald aan de hand van de marktrente. Dit is de rente die kredietverstrekkers zelf betalen wanneer zij geld inkopen, bijvoorbeeld bij hun moedermaatschappij. Hoe hoger de marktrente is, des te hoger de leenrente, omdat de aanbieder de kosten terug wil verdienen. Heb je een lening, dan is het verstandig de leenmarkt in de gaten te houden. Sluit je lening over als een lening de rente verlaagt.

Tip 4: Hoe wordt de rente op een lening bepaald?

Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren

Sommige kredietverstrekkers geven korting op de rente als je eigenaar bent van een woning. De lening heeft daardoor speciale voorwaarden. Zo kun je niet verhuizen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Tip 5: Lage rente voor woningeigenaren
Dit vinden onze klanten van ons! 9,0   "Goedkoop mijn huidige lening kunnen herfinancieren" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews

Vind de laagste rente lening en bespaar

Verschillende partijen bieden leningen aan, ieder met een ander rentepercentage en andere voorwaarden. Jij wilt natuurlijk geld lenen met de laagste rente. Dit is niet zo vanzelfsprekend als je denkt. 43 procent van de consumenten die een lening afsluit doet dit namelijk bij een grootbank. Deze vragen vaak een hogere rente dan online kredietverstrekkers. Word niet een van die 43 procent en vergelijk leningen. Je vindt zo niet alleen de lening met de laagste rente, maar ook de beste voorwaarden die passen bij je wensen.

Daarom laagste rente lening vinden

Kiezen voor de lening met de laagste rente levert je een besparing op van tot wel 700 euro per jaar. Dit blijkt uit ons onderzoek van 2018. Het is dan ook niet gek dat instanties als Autoriteit Consument en Markt, de AFM en de Consumentenbond je aanraden financiële producten te vergelijken.

Welke lening heeft de laagste rente?

Doorloop de volgende stappen en vind de lening met de laagste rente:

  1. Geef je leenbedrag en leendoel aan.
  2. Beantwoord enkele vragen over je situatie.
  3. Geef je voorkeuren voor de lening aan, zoals leenvorm en looptijd.
  4. Vind de lening met de laagste rente bovenaan het overzicht.

Waarom laagste rente vinden op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je besparen door middel van een overzichtelijk en begrijpelijk lening aanbod. De lening met de laagste rente vind je dus eenvoudig op Geld.nl.

Vind de lening met de laagste rente

Aanbieders lening laagste rente
Grootste aanbod kredietverstrekkers

In ons overzicht zie je het grootste aanbod leningen die bij je situatie en wensen passen. Je vindt gemakkelijk de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vervolgens vraag je de lening van je keuze direct online aan met een gratis en vrijblijvende offerte.

Onafhankelijk en actueel rente vergelijken

De rente en voorwaarden van leningen die we tonen zijn altijd actueel dankzij onze samenwerking met het onafhankelijke MoneyView. Ook hebben onze afspraken met kredietverstrekkers geen invloed op de resultaten van de vergelijking. De lening met de laagste rente staat altijd bovenaan het overzicht, zelfs als we geen afspraken met de betreffende kredietverstrekker hebben. Je betaalt bovendien geen extra kosten als je een lening afsluit. Wij zijn daarom een van de weinige vergelijkingssites die voldoet aan het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons de lening met de laagste rente vonden geven ons een hoge klantwaardering. Met name ons overzicht van de vergelijking en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de vergelijking? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2018

Geld.nl is genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Laagste rente gevonden? Pak die besparing!

Heb je een vergelijking gemaakt en de lening met de laagste rente gevonden? Dan kun je direct online de lening van je keuze afsluiten. Wij sturen je door naar de site van de kredietverstrekker waar je gratis een vrijblijvende offerte aanvraagt. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Hier vragen ze naar:

  • Je persoonlijke gegevens
  • Je gezinssituatie
  • Je woonsituatie
  • Je inkomsten en uitgaven
  • Je IBAN rekeningnummer

Offerte lening met de laagste rente

Na je aanvraag checkt de kredietverstrekker je profiel of je voldoet aan hun voorwaarden. Doe je dat, dan sturen ze je vaak al binnen 24 uur een offerte. Misschien vinden ze het product of het leenbedrag dat je hebt aangevraagd niet helemaal passen bij je situatie. In dat geval doet de verstrekker een ander voorstel. Controleer de offerte dus goed. Als je het er mee eens bent, teken je de offerte en stuur je deze terug. Daarna wordt je lening in gang gezet. Normaal gesproken heb je het leenbedrag binnen 24 uur op je rekening staan.

Vanaf het moment dat wij je hebben doorgestuurd naar de site van de kredietverstrekker, verloopt al het verdere contact met de verstrekker zelf.

Wil je een lening oversluiten? Geef dit dan aan tijdens de aanvraag. De kredietverstrekker houdt hier dan rekening mee.

Laagste rente lening in beeld

Een lening aanvragen doe je niet zomaar. Je gaat hiermee een verplichting aan met een bank, wat best ingewikkeld kan zijn. Daarom geven we je inzicht in de exacte looptijden en tarieven van leningen en hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Hieronder zie je van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet de minimale en maximale rentepercentages voor verschillende leenbedragen (van 2.500 euro tot 50.000 euro lenen) en looptijden. Je ziet dus dat de minimale looptijd twaalf maanden en de maximale looptijd 120 maanden bedraagt.

Het rentepercentage voor een lening bedraagt minimaal 3,90% en maximaal 11,15%.Tarieven persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Maximale rente 11,15% 8,70% 8,70%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 144 180 180

Voorbeeldberekening persoonlijke lening

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,60% 3,90% 3,90%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet €2.995 €27.511 €55.022

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden.

Tarieven doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Maximale rente 11,4% 7,4% 7,0%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240

Voorbeeld doorlopend krediet

Kredietbedrag €2.500 €25.000 €50.000
Minimale rente 7,5% 4,5% 4,5%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet €2.986 €27.674 €55.349

De rente op een doorlopend krediet loopt uiteen van 4,5 procent tot 11,4 procent. De rente is variabel, wat betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. Bovendien gaan we ervan uit dat je elke maand 2 procent van de kredietsom aflost en eerder afgeloste bedragen niet opnieuw opneemt.

Lening vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. Wij willen je het vergelijken zo gemakkelijk mogelijk maken, zonder dat daar enige zorg bij te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk. Zo zie je snel bij welke lening met passende voorwaarden je het goedkoopst uit bent.

100% Onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijker voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of andere financiële dienstverleners. We vinden het belangrijk dat je een goede lening vindt tegen de laagste rente. Om dit waar te maken, zorgen we dat je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier MoneyView, zodat wij een goed beeld van de kredietverstrekkers kunnen bieden.

Wel hebben we afspraken gemaakt met de kredietverstrekker over de verwerking van de leningen. Deze afspraken beïnvloeden echter de resultaten die wij tonen in de vergelijking niet. De goedkoopste lening staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met de betreffende kredietverstrekker. Dat is wel zo eerlijk!

100% Transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze lening vergelijking.

Hoe wij vergelijken

In onze vergelijking tonen we de lening met de laagste rente standaard bovenaan. Daarnaast vergelijk je verschillende leningen met elkaar op klantcijfer. Dit cijfer is afkomstig van klanten van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten met een specifieke kredietverstrekker en kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hoe wij verdienen

Met de meeste kredietverstrekkers hebben wij afspraken gemaakt zodat je de lening van je keuze direct via Geld.nl kunt aangaan bij de betreffende aanbieder. Hiervoor ontvangen wij een vergoeding van de kredietverstrekker. De hoogte van deze vergoeding varieert en hangt onder meer af van het leenbedrag en de looptijd. Met een aantal kredietverstrekkers werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken beïnvloedt de resultaten van de lening vergelijking niet. Wordt de goedkoopste lening aangeboden door een partij waar we niet mee samenwerken? Dan tonen we deze alsnog bovenaan.

Bespaar tot €700 per jaar op je lening

Je lening vergelijken zorgt ervoor dat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je lening. Wij vergelijken het grootste aanbod leningen, zodat je altijd een goedkope lening vindt die past bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Ons onderzoek toont aan dat je hierdoor gemiddeld 700 euro per jaar bespaart! Geld lenen kost geld, maar door een goede vergelijking te maken zorg je ervoor dat die kosten beperkt blijven.

Veilig, gratis en eenvoudig

Onze lenen vergelijking is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

AFM, Kifid en de KvK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice via: T: 040-7513968

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Uitgebreide gegevens klantenservice >

Nieuws

Hier vind je een overzicht van onze laatst geschreven artikelen over leningen:

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten

Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke