Geld lenen

Aflopend krediet

Wat is een aflopend krediet?

Wil je een grote uitgave doen, maar heb je niet het geld om deze uitgave te betalen? Dan is geld lenen in de vorm van een aflopend krediet een mogelijkheid. Bij een aflopend krediet spreek je met de kredietgever een bedrag af dat je elke maand aflost. In de eerste maanden bestaat je maandelijkse aflossing voor het grootste deel uit rente, maar als de looptijd verstrijkt ga je steeds meer aflossing betalen.

Uiteindelijk ben je er zeker van dat je na de afgesproken tijd de hele lening hebt afgelost. De rente die je betaalt over de lening is dan ook altijd vast. Een variabele lening zou betekenen dat de rente omhoog of omlaag zou kunnen gaan, waardoor de looptijd niet voorspeld kan worden. Je weet bij een aflopend krediet dus precies waar je aan toe bent.

Aflopend krediet afsluiten

Bedenk voor je een aflopende lening afsluit goed welk bedrag je maandelijks kunt missen aan aflossing. Hoe hoger het bedrag dat je leent, hoe hoger het rentebedrag dat je betaalt. Daarnaast betaal je ook meer rente naarmate je kiest voor een langere looptijd. Voordat een bank je een lening geeft, zal deze je financiële situatie toetsen om jouw maximale lening te bepalen. De bank controleert ook of je een negatieve BKR-registratie hebt. Meerdere leningen naast elkaar is namelijk niet verantwoord. 

Let op: Gebruik je de persoonlijke lening voor de aankoop van een product? Zorg er dan voor dat de looptijd van de lening niet langer is dan de periode waarin je het product gebruikt. Zo voorkom je dat je nog steeds iets aan het afbetalen bent waar je geen gebruik meer van maakt. Denk bijvoorbeeld aan een dure televisie die je na een aantal jaar weer wilt vervangen.

Betaal niet onnodig te veel voor je aflopend krediet!Vergelijk online en vind het aflopend krediet met de beste voorwaarden en laagste leenrente. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening! Lening vergelijken