Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Airco financieren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor airco

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lloyds Bank € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor een airco kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Ga je een lening aanvragen en wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Lening voor airco - 5 tips

We hebben in de lente en zomer steeds meer warme dagen in Nederland. Je huis lekker koel houden met een airco is dan natuurlijk erg fijn. Een airco aanschaffen en laten installeren kost je echter al snel een paar duizend euro. Heb je daar niet genoeg spaargeld voor of wil je dat er niet voor gebruiken? Dan kun je de airco financieren met een lening. Zorg wel dat je veilig en verantwoord leent. Onze tips helpen je hierbij.

Tips geld lenen voor auto
Financiering voor auto kiezen

Airco financieren met hypotheek of lening

Je neemt de geïnstalleerde airco meestal niet mee als je gaat verhuizen, waardoor de airco in je huis ervoor zorgt dat je woning meer waard wordt. Het lijkt daarom logisch om de airco te financieren door je hypotheek te verhogen.

Uit ons onderzoek blijkt echter dat voor leenbedragen tot 23.000 euro een persoonlijke lening voordeliger is dan je hypotheek verhogen. Dit komt doordat je bij het verhogen van je hypotheek al snel 3.000 euro aan bijkomende kosten hebt. Voor de airco en installatie betaal je gemiddeld 1.000 tot 3.000 euro. Deze kun je dus het beste financieren met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker.

Looptijd lening auto bepalen

Groene lening voor airco mogelijk?

Je kan met een airco ook je woning verwarmen en dat is vaak voordeliger dan je woning met gas verwarmen. 

Toch zien aanbieders van groene leningen een airco niet als een verduurzaming. Je kunt dus geen groene lening voor je airco afsluiten. Je kunt bij kredietverstrekkers wel een ‘gewone’ persoonlijke lening aanvragen  voor je airco.

Let op maandlasten lening auto

Lenen voor airco vergelijken

Er zijn in Nederland 10 verschillende kredietverstrekkers actief. Deze hanteren allemaal een andere rente voor de lening voor je airco.

Het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening is soms wel 3 procent. Op Geld.nl kun je direct de lening vergelijken van alle 10 de kredietverstrekkers op basis van je situatie en wensen. Zo zie je direct welke kredietverstrekker de voordeligste lening voor een airco heeft in je jouw situatie.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Let op maandlasten voor lening voor airco

Tijdens je lening vergelijking op Geld.nl vragen we je ook om een looptijd voor je lening te kiezen.

Naast de rente bepaalt de looptijd van de lening namelijk hoeveel je per maand betaalt voorde  lening voor je airco. De looptijd is het aantal maanden waarin je de lening wilt aflossen. Hoe langer de aflosperiode, hoe lager de maandlasten worden, omdat het bedrag dat je moet terug betalen wordt uitgesmeerd over meer maanden. Je betaalt bij een lange looptijd ook langer rente, waardoor je totale lening uiteindelijk duurder wordt. Kies dus altijd een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kun betalen. Meer hierover lees je in het artikel ‘Looptijd persoonlijke lening’.

In je vergelijking op Geld.nl zie je van elke lening direct wat de maandlasten zijn. De lening met de laagste maandlasten staat altijd bovenaan. Bovendien kun je met de filters de looptijd nog aanpassen om te zien wat dat doet met de maandlasten van de lening voor je airco.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Verantwoord geld lenen voor je airco

Als je via Geld.nl de beste én voordeligste lening voor je airco hebt gevonden, kun je direct online een offerte aanvragen.

Het is goed om te weten dat welke lening je ook kiest op Geld.nl, je altijd veilig en verantwoord leent. Alle kredietverstrekkers die we vergelijken, hebben namelijk een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo maak je via Geld.nl niet alleen een voordelige, maar ook verantwoorde keuze voor je airco lening.

DD-MM-JJJJ