"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Geld lenen voor auto

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 15 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
  • autofinanciering
  • Klantenservice
  • Actueel
autofinanciering

Auto financieren: 7 tips geld lenen voor auto

Een nieuwe auto op het oog, maar nog niet genoeg spaargeld? Dan is een autofinanciering een interessante optie. Je kunt je auto financieren op verschillende manieren, bijvoorbeeld op afbetaling bij de dealer, met geld lenen bij de bank of leasen. Waar je ook voor gaat, je gekozen autofinanciering moet wel bij je passen. En er niet onnodig veel voor betalen zou ook fijn zijn. Vanuit dat oogpunt geeft de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl je graag zeven tips waarmee je de goedkoopste en best passende autofinanciering vindt!

1. Financiering voor auto kiezen

Je auto financieren kan met een lening bij de bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. In onderstaande tabel vind je de belangrijkste kenmerken per autofinanciering op een rij.

Persoonlijke lening bij de bank Auto financieren via dealer Private lease
Auto is meteen van jou Auto is pas van jou na afbetaling Auto wordt nooit van jou. Je moet deze inleveren na leaseperiode.
Vaste, lage rente Hogere rente Tussentijds contract verbreken kost geld
Vaste looptijd Langere looptijd Schadevrije jaren niet altijd overgenomen
Vaste maandlasten Extra aflossen niet mogelijk Maar drie schadevrije jaren meenemen na leaseperiode
Boetevrij extra aflossen vaak mogelijk Addertjes onder het gras

Auto financieren met persoonlijke lening bij de bank

Geld lenen voor autoJe auto financieren met een persoonlijke lening is volgens ons het meest geschikt. Je leent een bedrag (vanaf 2.500 tot 75.000 euro) om een auto te financieren. Je ontvangt het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost (de looptijd). Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing (maandelijkse termijnbedrag).

Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien zijn persoonlijke leningen tegenwoordig bijna allemaal boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af en bespaar zo op de rentekosten.

Let op! Auto financieren met BKR? Dat wordt een lastig verhaal! Het is niet alleen moeilijk om ergens een autolening met negatieve BKR af te sluiten. Je moet jezelf ook afvragen of  je auto financieren met negatieve BKR wel verstandig is. Deze BKR-notering is er namelijk niet voor niets!

Auto financieren via dealer

Een autolening via de dealer klinkt vaak aantrekkelijk. Kopen op afbetaling en deals als 'nu kopen en over vijf jaar betalen' lijken mooi, maar pakken altijd duur uit. Of je betaalt een hoge rente, of de looptijd is een stuk langer. Hoe het addertje er ook uitziet, feit blijft dat je duurder uit bent. Bovendien is de auto pas écht van jou als de autolening is afbetaald. Lukt dit niet? Dan neemt de dealer je auto weer in beslag.

Auto financiering met private lease

Je auto financieren met private lease klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Je betaalt een vast bedrag per maand. In ruil hiervoor rijd je in een gloednieuwe auto en hebt geen omkijken naar een autoverzekering, wegenbelasting of onderhoudskosten. Maar leasen brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Allereerst is de auto niet écht van jou. Na de leaseperiode lever je hem weer in. En als je tussentijds van het contract af wilt, dan kost het je veel geld. Daarnaast zijn verzekeraars niet verplicht om de tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dit wel, dan zijn dit maar maximaal drie schadevrije jaren. De rest vervalt. Je profiteert daarna dus minder of zelfs niet van no-claimkorting.

Een auto leasen kan soms wel voordelig zijn als je nog maar net je rijbewijs hebt en weinig schadevrije jaren hebt. Je kunt dan meestal nog niet zoveel lenen en betaalt door je leeftijd en (gebrek aan) schadevrije jaren een hoge verzekeringspremie. Meer hierover lees je in het artikel 'Leasen of lenen'.

Je auto financieren via een persoonlijke lening bij de bank heeft wel vaak de meeste pluspunten. De volgende tips gaan dan ook over de persoonlijke lening.

2. Looptijd lening auto bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor het financieren van je auto, dan is het verstandig de afbetaalperiode van deze autolening af te stemmen op het verwachte gebruik van je auto. Verwacht je bijvoorbeeld dat je de auto maximaal vijf jaar rijdt, sluit dan geen autolening af met een looptijd van acht jaar. Je lost dan namelijk nog drie jaar de lening af, terwijl je de auto niet meer in je bezit hebt.

Tip! Ga ook eerst je maximale lening berekenen voordat je de lening afsluit. Zo weet je wat je in jouw situatie verantwoord kunt lenen.

3. Let op maandlasten lening auto

Nadat je de auto hebt aangeschaft, komen er nog een aantal kosten bij. Kijk dus niet alleen naar de maandlasten van de lening, maar ook naar wat je verder kwijt bent aan de auto. Denk hierbij aan brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Het totale plaatje moet in je budget passen.

4. Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Wil je een lening afsluiten voor je auto, leen dan niet meer dan je nodig hebt om de auto te kopen. Geld lenen voor je auto kost geld, zoals je nu wel weet. Daarnaast is de restwaarde van een auto vaak niet hoog, waardoor je nieuwe auto geen  investering is die je makkelijk terugverdient.

5. Kredietverstrekker autolening kiezen

Ga je een lening aanvragen voor je auto, vergelijk dan eerst de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar. Er zijn namelijk veel aanbieders die elk een andere rente hanteren. Hierdoor loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening al snel op tot 500 euro per jaar! Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je autolening door rustig te vergelijken en te kiezen voor de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

6. Auto kopen met lening, houd rekening met de afschrijving

Zodra je een auto bezit, wordt deze minder waard. Vooral de eerste jaren gaat het hard met de zogenoemde afschrijving. Heb je een autolening afgesloten, dan is het slim om waar mogelijk extra af te lossen. Zo houdt de lening gelijke trend met de afschrijving. Mocht je de auto binnen de aflossingstermijn verkopen, dan los je makkelijker de rest van de autolening af met het bedrag wat je voor de auto krijgt. Bovendien bespaar je er onder de streep geld mee, omdat je minder lang rentekosten betaalt!

7. Lenen voor auto? Verzeker je auto all risk

Heb je de auto van je dromen gekocht, dan wil je die natuurlijk goed verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is zonde wanneer je schade rijdt en geen vergoeding ontvangt door de verkeerde dekking.

Koop je een auto met financiering, dan raden wij aan de auto all risk te verzekeren. Rijd je de auto bijvoorbeeld door eigen toedoen total loss, dan wil je wel een vergoeding krijgen. Anders zit je aan de autofinanciering vast terwijl de auto op de sloop staat. Net als bij een lening is je autoverzekering vergelijken ook slim. Je vindt daardoor makkelijk de autoverzekering met de best passende dekking tegen de laagste premie.

Je auto financieren met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is dus ons advies. Met de bovenstaande tips weet je waarmee je rekening moet houden en vind je de autolening die het beste bij je past. Geniet van je nieuwe auto!

Let op!  Ga je een 2e hands auto financieren en heb je niet genoeg geld om bij een flinke schade of diefstal een vervangende 2e hands auto te kopen? Dan is het slim om je auto uitgebreider te verzekeren tijdens de looptijd autofinanciering tweedehandswagen. Zo blijf je niet met een 2e hands autofinanciering zitten terwijl je de auto niet meer kan gebruiken.

Geld lenen voor een auto?Betaal dan niet te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening is gemiddeld 500 euro per jaar! Door eerst goed te vergelijken bespaar je dus eenvoudig honderden euro's op je autofinanciering!
Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc