Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor auto

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  273 klantreviews
10,0   "Goede vergelijkingssites." JA van Es 09 november 2020
8,0   "Snel en transparant proces." FG Helmers 09 november 2020
10,0   "Snel en gemakkelijk geregeld." S Pietersma 02 november 2020
Alle reviews bekijken

Auto financieren: 7 tips geld lenen voor auto

Een nieuwe auto op het oog, maar nog niet genoeg spaargeld? Dan is een autofinanciering een interessante optie. Je kunt je auto financieren op verschillende manieren, bijvoorbeeld op afbetaling bij de dealer, geld lenen bij de bank of leasen. Waar je ook voor gaat, je gekozen autofinanciering moet wel bij je passen. En er niet onnodig veel voor betalen zou ook fijn zijn. Helaas gebeurt dit al snel. Vanuit dat oogpunt geeft de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl je graag zeven tips waarmee je de goedkoopste en best passende autofinanciering vindt!

1. Financiering voor auto kiezen

Je auto financieren kan met een lening bij de bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. In onderstaande tabel vind je de belangrijkste kenmerken per autofinanciering op een rij.

Persoonlijke lening bij de bank Auto financieren via dealer Private lease
Auto is écht van jou Auto is pas van jou na afbetaling Auto inleveren na leaseperiode
Vaste rente Hogere rente Tussentijds contract verbreken kost geld
Vaste looptijd Langere looptijd Schadevrije jaren niet altijd overgenomen
Vaste maandlasten Extra aflossen niet mogelijk Maar drie schadevrije jaren meenemen na leaseperiode
Boetevrij extra aflossen vaak mogelijk Addertjes onder het gras

Auto financieren met persoonlijke lening bij de bank

Auto financierenJe auto financieren met een persoonlijke lening is volgens ons het meest geschikt. Je leent een bedrag (vanaf 2.500 tot 75.000 euro) om een auto te financieren. Je ontvangt het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost (de looptijd). Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing (maandelijkse termijnbedrag).

Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien zijn persoonlijke leningen tegenwoordig bijna allemaal boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af en je bespaart op de rentekosten.

Let op! Auto financieren met BKR? Dat wordt een lastig verhaal! Het is niet alleen moeilijk om ergens een autolening met negatieve BKR af te sluiten. Je moet jezelf ook afvragen of auto financieren met negatieve BKR überhaupt slim is. Deze BKR is er namelijk niet voor niets!

Auto financieren via dealer

Een autolening met slottermijn via de dealer klinkt vaak aantrekkelijk. Kopen op afbetaling en deals als 'nu kopen en over vijf jaar betalen' lijken mooi, maar pakken altijd duur uit. Of je betaalt een hoge rente, of de looptijd is een stuk langer. Hoe het addertje er ook uitziet, feit blijft dat je duurder uit bent. Bovendien is de auto pas écht van jou als de autolening met slottermijn is afbetaald. Lukt dit niet? Dan nemen ze je auto weer in beslag.

Auto financiering met private lease

Je auto financieren met private lease brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Allereerst is de auto niet écht van jou. Na de leaseperiode lever je hem weer in. En als je tussentijds van het contract af wilt, dan kost het je veel geld. Daarnaast zijn verzekeraars niet verplicht de tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dit wel, dan zijn dit maar maximaal drie schadevrije jaren. De rest vervalt. Je profiteert daarna dus minder of zelfs niet van no-claimkorting.

In onze ogen heeft je auto financieren via een persoonlijke lening bij de bank de meeste pluspunten. De volgende tips gaan dan ook over de persoonlijke lening.

2. Looptijd lening auto bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor het financieren van je auto, dan is het verstandig de afbetaalperiode van deze autolening af te stemmen op het verwachte gebruik van je auto. Verwacht je bijvoorbeeld dat je de auto maximaal vijf jaar rijdt, sluit dan geen autolening af met een looptijd van acht jaar. Je lost dan namelijk nog drie jaar de lening af, terwijl je de auto niet meer in je bezit hebt.

Tip! Ga ook eerst je maximale lening berekenen voordat je de lening afsluit. Zo weet je wat je in jouw situatie verantwoord kunt lenen.

3. Let op maandlasten lening auto

Nadat je de auto hebt aangeschaft, komen er nog een aantal kosten bij. Kijk dus niet alleen naar de maandlasten van de lening, maar ook naar wat je verder kwijt bent aan de auto. Denk hierbij aan brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Het totale plaatje moet in je budget passen.

4. Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Wil je een lening afsluiten voor je auto, leen dan niet meer dan je nodig hebt om de auto te kopen. Geld lenen voor je auto kost geld, zoals je nu wel weet. Daarnaast is de restwaarde van een auto vaak niet hoog, waardoor je nieuwe auto niet een investering is die je makkelijk terugverdient.

5. Kredietverstrekker autolening kiezen

Ga je een lening aanvragen voor je auto, dan is het altijd slim om de verschillende kredietverstrekkers goed te vergelijken. Er zijn namelijk veel aanbieders die elk een andere rente en andere voorwaarden hanteren. Hierdoor loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening al snel op tot 700 euro per jaar! Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je autolening door te vergelijken en te kiezen voor de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

6. Auto kopen met lening, houd rekening met de afschrijving

Zodra je een auto bezit, wordt deze minder waard. Vooral de eerste jaren gaat het hard met de zogenoemde afschrijving. Heb je een autolening afgesloten, dan is het slim om waar mogelijk extra af te lossen. Zo houdt de lening gelijke trend met de afschrijving. Mocht je de auto binnen de aflossingstermijn verkopen, dan los je makkelijker de rest van de autolening af met het bedrag wat je voor de auto krijgt. Bovendien bespaar je er onder de streep geld mee, omdat je minder lang rentekosten betaalt!

7. Lenen voor auto? Verzeker je auto all risk

Heb je de auto van je dromen gekocht, dan is het zaak om je nieuw bezit goed te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is zonde wanneer je schade rijdt en geen vergoeding ontvangt door de verkeerde dekking.

Koop je een auto met financiering, dan raden wij aan de auto all risk te verzekeren. Rijd je de auto bijvoorbeeld door eigen toedoen total loss, dan wil je wel een vergoeding krijgen. Anders zit je aan de autofinanciering vast terwijl de auto op de sloop staat. Net als bij een lening is je autoverzekering vergelijken ook slim. Je vindt daardoor makkelijk de autoverzekering met de best passende dekking tegen de laagste premie.

Je auto financieren met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is dus ons advies. Met de bovenstaande tips weet je waarmee rekening te houden en vind je de autolening die het beste bij je past. Geniet van je nieuwe auto!

Let op!  Ga je een 2e hands auto financieren en heb je niet genoeg geld om bij een flinke schade of diefstal een vervangende 2e hands auto te kopen? Dan is het slim om je auto uitgebreider te verzekeren tijdens de looptijd autofinanciering tweedehandswagen. Zo blijf je niet met een 2e hands autofinanciering zitten terwijl je de auto niet meer kan gebruiken.

Geld lenen voor een auto?Betaal dan niet te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening is gemiddeld 700 euro per jaar! Door eerst goed te vergelijken bespaar je dus eenvoudig honderden euro's op je autofinanciering!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc