Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hoe wij vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor auto

vergelijk ruim 45 leningen
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 05:10
  • 05:07
  • 05:05
  • 05:03
  • 05:01

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Auto financieren: 7 tips geld lenen voor auto

Een nieuwe auto op het oog, maar nog niet genoeg spaargeld? Dan is een autofinanciering een interessante optie. Je kunt je auto financieren op verschillende manieren, bijvoorbeeld op afbetaling bij de dealer, een lening afsluiten bij de bank of leasen. Waar je ook voor gaat, je gekozen autofinanciering moet wel bij je passen. En er niet onnodig veel voor betalen zou ook fijn zijn. Helaas gebeurt dit al snel. Vanuit dat oogpunt geven we je graag zeven tips waarmee je de goedkoopste en best passende autofinanciering vindt!

1. Financiering voor auto kiezen

Je auto financieren kan met een lening bij de bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. In onderstaande tabel vind je de belangrijkste kenmerken per autofinanciering op een rij.

Persoonlijke lening bij de bank
Auto is écht van jou
Vaste rente
Vaste looptijd
Vaste maandlasten
Boetevrij extra aflossen vaak mogelijk
Auto financieren via dealer
Auto is pas van jou na afbetaling
Hogere rente
Langere looptijd
Extra aflossen niet mogelijk
Addertjes onder het gras
Private lease
Auto inleveren na leaseperiode
Tussentijds contract verbreken kost geld
Schadevrije jaren niet altijd overgenomen
Maar drie schadevrije jaren meenemen na leaseperiode

Auto financieren met persoonlijke lening bij de bank

Je auto financieren met een persoonlijke lening is volgens ons het meest geschikt. Je leent een bedrag (vanaf 2.500 tot 75.000 euro) om een auto te financieren. Je ontvangt het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost (de looptijd). Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing (maandelijkse termijnbedrag).

Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien zijn persoonlijke leningen tegenwoordig bijna allemaal boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af en je bespaart op de rentekosten.

Auto financieren via dealer

Een autolening via de dealer klinkt vaak aantrekkelijk. Kopen op afbetaling en deals als 'nu kopen en over vijf jaar betalen' lijken mooi, maar pakken altijd duur uit. Of je betaalt een hoge rente, of de looptijd is een stuk langer. Hoe het addertje er ook uitziet, feit blijft dat je duurder uit bent. Bovendien is de auto pas écht van jou als de autolening is afbetaald. Lukt dit niet? Dan nemen ze je auto weer in beslag.

Auto financiering met private lease

Je auto financieren met private lease brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Allereerst is de auto niet écht van jou. Na de leaseperiode lever je hem weer in. En als je tussentijds van het contract af wilt, dan kost het je veel geld. Daarnaast zijn verzekeraars niet verplicht de tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dit wel, dan zijn dit maar maximaal drie schadevrije jaren. De rest vervalt. Je profiteert daarna dus minder of zelfs niet van no-claimkorting.

In onze ogen heeft je auto financieren via een persoonlijke lening bij de bank de meeste pluspunten. De volgende tips gaan dan ook over de persoonlijke lening.

2. Looptijd lening auto bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor het financieren van je auto, dan is het verstandig de afbetaalperiode van deze autolening af te stemmen op het verwachte gebruik van je auto. Verwacht je bijvoorbeeld dat je de auto maximaal vijf jaar rijdt, sluit dan geen autolening af met een looptijd van acht jaar. Je lost dan namelijk nog drie jaar de lening af, terwijl je de auto niet meer in je bezit hebt.

Tip! Ga ook eerst je maximale lening berekenen voordat je de lening afsluit. Zo weet je wat je in jouw situatie verantwoord kunt lenen.

3. Let op maandlasten lening auto

Nadat je de auto hebt aangeschaft, komen er nog een aantal kosten bij. Kijk dus niet alleen naar de maandlasten van de lening, maar ook naar wat je verder kwijt bent aan de auto. Denk hierbij aan brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Het totale plaatje moet in je budget passen.

4. Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Wil je geld lenen voor je auto, leen dan niet meer dan je nodig hebt om de auto te kopen. Geld lenen voor je auto kost geld, zoals je nu wel weet. Daarnaast daalt de waarde van je auto snel, waardoor je nieuwe auto niet een investering is die je makkelijk terugverdient.

5. Kredietverstrekker autolening kiezen

Ga je een lening aanvragen voor je auto, dan is het altijd slim om de verschillende kredietverstrekkers goed te vergelijken. Er zijn namelijk veel aanbieders die elk een andere rente en andere voorwaarden hanteren. Hierdoor loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening al snel op tot 700 euro per jaar! Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je autolening door te vergelijken en te kiezen voor de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

6. Auto kopen met lening, houd rekening met de afschrijving

Zodra je een auto bezit, wordt deze minder waard. Vooral de eerste jaren gaat het hard met de zogenoemde afschrijving. Heb je een autolening afgesloten, dan is het slim om waar mogelijk extra af te lossen. Zo houdt de lening gelijke trend met de afschrijving. Mocht je de auto binnen de aflossingstermijn verkopen, dan los je makkelijker de rest van de autolening af met het bedrag wat je voor de auto krijgt. Bovendien bespaar je er onder de streep geld mee, omdat je minder lang rentekosten betaalt!

7. Lenen voor auto? Verzeker je auto all risk

Heb je de auto van je dromen gekocht, dan is het zaak om je nieuw bezit goed te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is zonde wanneer je schade rijdt en geen vergoeding ontvangt door de verkeerde dekking.

Koop je een auto met financiering, dan raden wij aan de auto all risk te verzekeren. Rijd je de auto bijvoorbeeld door eigen toedoen total loss, dan wil je wel een vergoeding krijgen. Anders zit je aan de autofinanciering vast terwijl de auto op de sloop staat. Net als bij een lening is je autoverzekering vergelijken ook slim. Je vindt daardoor makkelijk de autoverzekering met de best passende dekking tegen de laagste premie.

Je auto financieren met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is dus ons advies. Met de bovenstaande tips weet je waarmee rekening te houden en vind je de autolening die het beste bij je past. Geniet van je nieuwe auto!

Betaal niet onnodig te veel voor je autolening!Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de autolening met de laagste rente en beste voorwaarden. Vraag de lening auto van je keuze online binnen een paar minuten aan en bespaar tot wel 700 euro per jaar op je autofinanciering! Geld lenen vergelijken >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc