Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Auto financieren

Geld lenen voor auto? Vergelijk & vind de laagste rente! Geld lenen voor auto? Vergelijk en vind de autolening met de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor auto

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor auto kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Ga je een lening aanvragen en wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Auto financieren: 7 tips geld lenen voor auto

Een nieuwe auto op het oog, maar nog niet genoeg spaargeld? Dan is een autofinanciering een interessante optie. Je kunt op verschillende manieren je benzine- of elektrische auto financieren, bijvoorbeeld op afbetaling bij de dealer, met geld lenen bij de bank of door te leasen. Waar je ook voor gaat, je gekozen autofinanciering moet wel bij je passen. En er niet onnodig veel voor betalen zou ook fijn zijn. Daarom geeft de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl je graag zeven tips waarmee je de beste en goedkoopste autofinanciering vindt!

Tips geld lenen voor auto
Financiering voor auto kiezen

Financiering auto kiezen

Je auto financieren kan met een lening bij de bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. In onderstaande tabel vind je de belangrijkste kenmerken per autofinanciering op een rij.

Persoonlijke lening bij de bankAuto financieren via dealerPrivate lease
Auto is meteen van jouAuto is pas van jou na afbetalingAuto wordt nooit van jou. Je moet deze inleveren na leaseperiode.
Vaste, lage renteHogere renteTussentijds contract verbreken kost geld
Vaste looptijdLangere looptijdSchadevrije jaren niet altijd overgenomen
Vaste maandlastenExtra aflossen niet mogelijkMaar drie schadevrije jaren meenemen na leaseperiode
Boetevrij extra aflossen vaak mogelijk

Auto financieren met persoonlijke lening bij de bank

Geld lenen voor een auto bij de bank kan op meerdere manieren, namelijk via een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide opties hebben hun eigen voordelen, maar in het geval van autofinanciering wordt er veelal gekozen voor een persoonlijke lening. Je leent een bedrag (vanaf 2.500 tot 75.000 euro) om een auto te financieren. Je ontvangt het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost (de looptijd). Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing (maandelijkse termijnbedrag).

Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien zijn persoonlijke leningen tegenwoordig bijna allemaal boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af en bespaar zo op de rentekosten.

Let op! Auto financieren met BKR? Dat wordt een lastig verhaal! Het is niet alleen moeilijk om ergens een autolening met negatieve BKR af te sluiten. Je moet jezelf ook afvragen of  je auto financieren met negatieve BKR wel verstandig is. Deze BKR-notering is er namelijk niet voor niets!

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het financieren van je auto? Dan kun je ook deze video kijken waarin budgetcoach Eef van Opdorp en expert Amanda Bulthuis van Geld.nl alle tips voor je op een rij zetten.

Auto financieren via dealer

Een autolening via de dealer klinkt vaak aantrekkelijk. Dealers bieden je bijvoorbeeld de mogelijkheid voor kopen op afbetaling. Anders dan bij een lening bij een kredietverstrekkers is de auto dan het onderpand van de financiering. Mocht je de lening niet kunnen terugbetalen, dan neemt de dealer de auto weer in.

Wat je ook vaak tegenkomt is de 50/50 deal. Je betaalt dan maar de helft van de aankoopprijs van de auto. De andere helft betaalt de dealer. Of nou ja, je sluit hiervoor een lening af met de dealer. Je moet het bedrag dus nog wel terugbetalen, inclusief rente.

Auto financiering met private lease

Je auto financieren met private lease klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Je betaalt een vast bedrag per maand. In ruil hiervoor rijd je in een gloednieuwe auto en hebt geen omkijken naar een autoverzekering, wegenbelasting of onderhoudskosten. Maar leasen brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Allereerst is de auto niet écht van jou. Na de leaseperiode lever je hem weer in. En als je tussentijds van het contract af wilt, dan kost het je veel geld. Daarnaast zijn verzekeraars niet verplicht om de tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dit wel, dan zijn dit maar maximaal drie schadevrije jaren. De rest vervalt. Je profiteert daarna dus minder of zelfs niet van no-claimkorting.

Een auto leasen kan soms wel voordelig zijn als je nog maar net je rijbewijs hebt en weinig schadevrije jaren hebt. Je kunt dan meestal nog niet zoveel lenen en betaalt door je leeftijd en (gebrek aan) schadevrije jaren een hoge verzekeringspremie. Meer hierover lees je in het artikel 'Leasen of lenen'.

Je auto financieren via een persoonlijke lening bij de bank heeft wel vaak de meeste pluspunten. De volgende tips gaan dan ook over de persoonlijke lening.

Looptijd lening auto bepalen

Looptijd lening auto bepalen

Kies je een persoonlijke lening voor het financieren van je auto, dan is het verstandig de afbetaalperiode van deze autolening af te stemmen op het verwachte gebruik van je auto. Verwacht je bijvoorbeeld dat je de auto maximaal vijf jaar rijdt, sluit dan geen autolening af met een looptijd van acht jaar. Je lost dan namelijk nog drie jaar de lening af, terwijl je de auto niet meer in je bezit hebt.

Tip! Ga ook eerst je maximale lening berekenen voordat je de lening afsluit. Zo weet je wat je in jouw situatie verantwoord kunt lenen.

Let op maandlasten lening auto

Let op maandlasten lening auto

Nadat je de auto hebt aangeschaft, komen er nog een aantal kosten bij. Kijk dus niet alleen naar de maandlasten van de lening, maar ook naar wat je verder kwijt bent aan de auto. Denk hierbij aan brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Het totale plaatje moet in je budget passen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Wil je een lening voor je auto afsluiten, leen dan niet meer dan je nodig hebt om de auto te kopen. Geld lenen voor je auto kost geld, zoals je nu wel weet. Daarnaast is de restwaarde van een auto vaak niet hoog, waardoor je nieuwe auto geen investering is die je makkelijk terugverdient. Van tevoren je autolening berekenen en kiezen voor de autolening met de laagste rente is daarom verstandig.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Kredietverstrekker autolening kiezen

Ga je een lening aanvragen voor je auto, vergelijk dan eerst de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar. Er zijn namelijk veel aanbieders die elk een andere rente hanteren. Hierdoor loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening al snel op tot 783 euro! Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je autolening door rustig te vergelijken en te kiezen voor de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

Auto kopen met lening

Auto kopen met lening, houd rekening met de afschrijving

Zodra je een auto bezit, wordt deze minder waard. Vooral de eerste jaren gaat het hard met de zogenoemde afschrijving. Heb je een autolening afgesloten, dan is het slim om waar mogelijk extra af te lossen. Zo houdt de lening gelijke trend met de afschrijving. Mocht je de auto binnen de aflossingstermijn verkopen, dan los je makkelijker de rest van de autolening af met het bedrag wat je voor de auto krijgt. Bovendien bespaar je er onder de streep geld mee, omdat je minder lang rentekosten betaalt!

Verzeker je auto allrisk

Lenen voor auto? Verzeker je auto allrisk

Heb je de auto van je dromen gekocht, dan moet je uiteraard een goede autoverzekering afsluiten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is zonde wanneer je schade rijdt en geen vergoeding ontvangt door de verkeerde dekking.

Koop je een auto met financiering, dan raden wij aan de auto allrisk te verzekeren. Rijd je de auto bijvoorbeeld door eigen toedoen total loss, dan wil je wel een vergoeding krijgen. Anders zit je aan de autofinanciering vast terwijl de auto op de sloop staat. Net als bij een lening is je autoverzekering vergelijken ook slim. Je vindt daardoor makkelijk de autoverzekering met de best passende dekking tegen de laagste premie.

Je auto financieren met een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker is dus ons advies. Met de bovenstaande tips weet je waarmee je rekening moet houden en vind je de autolening die het beste bij je past. Geniet van je nieuwe auto!

Let op! Ga je een 2e hands auto financieren en heb je niet genoeg geld om bij een flinke schade of diefstal een vervangende 2e hands auto te kopen? Dan is het slim om je auto uitgebreider te verzekeren tijdens de looptijd autofinanciering tweedehandswagen. Zo blijf je niet met een 2e hands autofinanciering zitten terwijl je de auto niet meer kan gebruiken.

DD-MM-JJJJ