Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen voor badkamer

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor badkamer

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,5%€ 487€ 29.219
Lender & Spender € 50.0006,5%€ 974€ 58.437
Lender & Spender € 75.0006,5%€ 1.461€ 87.656

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor badkamer kost, hebben we in deze tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je een lening aanvragen en weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Badkamer financieren: 5 tips geld lenen voor badkamer

Een groot ligbad, een regendouche, vloerverwarming en een dubbele wastafel. Hoe zit jouw ideale badkamer eruit? Daar heb je vast al een idee over. Maar je ideale badkamer kost waarschijnlijk veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar voor handen heeft. Geld lenen voor een badkamer is dan een optie. Hoe je dat voordelig doet, leggen we je uit met vijf tips:

Tips geld lenen voor badkamer
Financiering voor auto kiezen

Nieuwe badkamer financieren - Leenvorm kiezen

Je badkamer financieren kan met een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of door je hypotheek te verhogen.

Je hypotheek verhogen kan meestal alléén als je overwaarde hebt. Dat wil zeggen dat je huis meer waard is, dan het bedrag dat je er nog aan hypotheek op hebt. Je mag namelijk maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen met je hypotheek.

Heb je geen overwaarde, dan is een persoonlijke lening een betere keuze. De vaste rente en looptijd geven je houvast en de rente is aftrekbaar, omdat je de lening gebruikt voor je woning.

Een doorlopend krediet is minder geschikt voor een badkamerlening, omdat je de rente niet af mag trekken van de belasting. Bovendien betaal je voor deze leenvorm een hogere rente dan voor een persoonlijke lening.

Looptijd lening auto bepalen

Geld lenen voor badkamer - Looptijd bepalen

Je kiest bij een persoonlijke lening zelf in hoeveel maanden je de lening aflost. Dat heet de looptijd. Je maandlasten zijn lager als je kiest voor een langere looptijd.

Het bedrag dat je moet terugbetalen wordt immers gespreid over meer maanden. Pas echter goed op! Je betaalt bij een langere looptijd namelijk ook langer rente, waardoor je uiteindelijk méér rentekosten betaalt dan bij een kortere looptijd. Kies voor de voordeligste lening dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je goed kunt dragen.

Let op maandlasten lening auto

Lenen voor badkamer - Onvoorziene kosten

Je badkamer financieren met een persoonlijke lening is voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is van de belasting. Het is echter lastig inschatten hoeveel geld je precies nodig hebt om te verbouwen.

Wij raden je daarom aan vijf procent meer geld te lenen dan je nodig denkt te hebben. Houd deze vijf procent apart en als blijkt dat je het niet (volledig) nodig hebt, los je daarmee een deel van de lening vervroegd af.

Tip! Ga je geld lenen voor je badkamer? In onze berekentool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je zelf eenvoudig of je het gewenste bedrag ook verantwoord kunt lenen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Pas op met badkamer op afbetaling!

Sommige badkamerinstallateurs bieden een nieuwe badkamer op afbetaling aan. Je betaalt de nieuwe badkamer dan in termijnen.

Het is een makkelijke oplossing, maar de rentes zijn vaak erg hoog. Kijk dus eerst naar de andere mogelijkheden om de voordeligste badkamer financiering te vinden.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Badkamer financieren - Vergelijk alle aanbieders

Grote banken vragen vaak hogere leenrentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Je badkamer lening aanvragen zonder eerst een goede vergelijking te maken kan je hierdoor duur komen te staan.

Het verschil is gemiddeld 783 euro op de totale kosten van je lening. Kredietverstrekkers vergelijken is dé sleutel tot een goedkope lening.

Bonustip! De waarde van je woning stijgt dankzij de badkamerrenovatie. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog genoeg vergoeding krijgt mocht je woning ooit beschadigen.

DD-MM-JJJJ