Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hoe wij vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor badkamer

loop je besparing niet mis
Badkamer
Eerst meer info? Lees dan hier onze 6 tips
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 06:41
  • 06:38
  • 06:36
  • 06:34
  • 06:32

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Badkamer financieren: 6 tips geld lenen voor badkamer

Een groot ligbad, een regendouche, vloerverwarming en een dubbele wastafel. Hoe zit jouw ideale badkamer eruit? Daar heb je vast al een idee over. Maar je ideale badkamer kost waarschijnlijk veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar voor handen heeft. Geld lenen voor een badkamer is dan een optie. Hoe je dat voordelig doet, leggen we je uit met zes tips:

1. Nieuwe badkamer financieren - Leenvorm kiezen

Je badkamer financieren kan met een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of door je hypotheek te verhogen. Je hypotheek verhogen kan echter alléén als je overwaarde hebt. Heb je dat niet, dan is een persoonlijke lening een betere keuze. De vaste rente en looptijd geven je houvast en de rente is aftrekbaar, omdat je de lening gebruikt voor het verbouwen van je woning. Om je een goed beeld te geven, zetten we de belangrijkste kenmerken per leenvorm voor je op een rij:

Persoonlijke lening
Vaste rente
Vaste looptijd
Rente aftrekbaar
Overzichtelijk
Doorlopend krediet
Variabele rente
Flexibele looptijd
Rente niet aftrekbaar
Flexibiliteit is handig
Hypotheek
Keuze voor vaste of variabele rente
Vaste looptijd
Rente aftrekbaar
Alléén met overwaarde

2. Geld lenen voor badkamer - Looptijd bepalen

Wil je meer flexibiliteit voor het geval de badkamer duurder uitvalt dan verwacht? Dan is een doorlopend krediet misschien iets voor jou. Hierbij mag je tot een bepaald bedrag onbeperkt opnemen en aflossen. Handig wanneer je wat extra’s nodig hebt. Bovendien betaal je alléén rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag.

De persoonlijke lening heeft een looptijd van één tot tien jaar. Je maandlasten zijn lager wanneer je kiest voor een langere looptijd. Nu denk je misschien dat een langere looptijd voordelig is, maar dit klopt niet. Je betaalt dan namelijk ook langer rente, waardoor je uiteindelijk méér betaalt dan bij een kortere looptijd. Kies voor de voordeligste lening dus een zo kort mogelijke looptijd, tegen maandlasten die je goed kunt dragen.

Kies je een doorlopend krediet, spreek dan een hoger aflossingspercentage af om te besparen. Hogere lasten betekent dat je lening sneller is afbetaald en je dus ook korter rentekosten betaalt.

3. Lenen voor badkamer - Onvoorziene kosten

Je badkamer financieren met een persoonlijke lening is voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is van de belasting. Het is echter lastig inschatten hoeveel geld je precies nodig hebt om te verbouwen. Je kiest daarom misschien sneller voor een doorlopend krediet. Maar dit hoeft helemaal niet. Om de onvoorziene kosten te financieren met een persoonlijke lening, leen je gewoon vijf procent meer geld dan je nodig denkt te hebben. Houd deze vijf procent apart en als blijkt dat je het niet (volledig) nodig hebt, los je de lening vervroegd af.

4. Geld lenen voor badkamer - Korting voor woningeigenaren

Ben je een woningeigenaar, dan zijn er speciale leningen die een nóg lagere rente bieden. Geld lenen voor badkamer is zo nog voordeliger. In ruil voor deze lagere rente hanteren de kredietverstrekkers wel strengere voorwaarden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Pas op met badkamer op afbetaling!

Sommige badkamerinstallateurs bieden een nieuwe badkamer op afbetaling aan. Je betaalt de nieuwe badkamer dan in termijnen, plus rente. Het is een makkelijke oplossing, maar de rentes zijn vaak erg hoog. Kijk dus eerst naar de andere mogelijkheden om de voordeligste badkamer financiering te vinden.

6. Badkamer financieren - Vergelijk alle aanbieders

Weet dat grote banken vaak hogere leenrentes vragen dan kleinere, online kredietverstrekkers. Je badkamer lening aanvragen zonder eerst een goede vergelijking te maken kan je zo duur komen te staan. Het verschil loopt al snel op tot 700 euro per jaar. Kredietverstrekkers vergelijken is dus de sleutel tot een goedkope lening.

Ga je geld lenen voor je badkamer? In onze berekentool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je zelf eenvoudig of je het gewenste bedrag ook verantwoord kunt lenen.

Bonustip! De waarde van je woning stijgt dankzij de badkamerrenovatie. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog genoeg vergoeding krijgt mocht je woning ooit beschadigen.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor badkamer gemiddeld 700 euro per jaar is? Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening!  Doe de check >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Badkamer
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc