Contact

Geld lenen voor badkamer

Vergelijk en kies de best passende lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete aanbod

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Veilig & verantwoord lenen

Begrijpelijke uitleg en hulp
van gecertificeerde experts.

Betrouwbaar geld lenen

Alle partijen in onze vergelijking
staan onder toezicht van de AFM.

Badkamer financieren: 5 tips geld lenen voor badkamer

Een groot ligbad, een regendouche, vloerverwarming en een dubbele wastafel. Hoe zit jouw ideale badkamer eruit? Daar heb je vast al een idee over. Maar je ideale badkamer kost waarschijnlijk veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar voor handen heeft. Geld lenen voor een badkamer is dan een optie. Hoe je dat voordelig doet, leggen we je uit met vijf tips:

Tips geld lenen voor badkamer
Financiering voor auto kiezen

1. Nieuwe badkamer financieren - Leenvorm kiezen

Je badkamer financieren kan met een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of door je hypotheek te verhogen.

Je hypotheek verhogen kan meestal alléén als je overwaarde hebt. Dat wil zeggen dat je huis meer waard is, dan het bedrag dat je er nog aan hypotheek op hebt. Je mag namelijk maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen met je hypotheek.

Heb je geen overwaarde, dan is een persoonlijke lening een betere keuze. De vaste rente en looptijd geven je houvast en de rente is aftrekbaar, omdat je de lening gebruikt voor je woning.

Een doorlopend krediet is minder geschikt voor een badkamerlening, omdat je de rente niet af mag trekken van de belasting. Bovendien betaal je voor deze leenvorm een hogere rente dan voor een persoonlijke lening.

Looptijd lening auto bepalen

2. Geld lenen voor badkamer - Looptijd bepalen

Je kiest bij een persoonlijke lening zelf in hoeveel maanden je de lening aflost. Dat heet de looptijd. Je maandlasten zijn lager als je kiest voor een langere looptijd.

Het bedrag dat je moet terugbetalen wordt immers gespreid over meer maanden. Pas echter goed op! Je betaalt bij een langere looptijd namelijk ook langer rente, waardoor je uiteindelijk méér rentekosten betaalt dan bij een kortere looptijd. Kies voor de voordeligste lening dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je goed kunt dragen.

Let op maandlasten lening auto

3. Lenen voor badkamer - Onvoorziene kosten

Je badkamer financieren met een persoonlijke lening is voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is van de belasting. Het is echter lastig inschatten hoeveel geld je precies nodig hebt om te verbouwen.

Wij raden je daarom aan vijf procent meer geld te lenen dan je nodig denkt te hebben. Houd deze vijf procent apart en als blijkt dat je het niet (volledig) nodig hebt, los je daarmee een deel van de lening vervroegd af.

Tip! Ga je geld lenen voor je badkamer? In onze berekentool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je zelf eenvoudig of je het gewenste bedrag ook verantwoord kunt lenen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Pas op met badkamer op afbetaling!

Sommige badkamerinstallateurs bieden een nieuwe badkamer op afbetaling aan. Je betaalt de nieuwe badkamer dan in termijnen.

Het is een makkelijke oplossing, maar de rentes zijn vaak erg hoog. Kijk dus eerst naar de andere mogelijkheden om de voordeligste badkamer financiering te vinden.

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Badkamer financieren - Vergelijk alle aanbieders

Grote banken vragen vaak hogere leenrentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Je badkamer lening aanvragen zonder eerst een goede vergelijking te maken kan je hierdoor duur komen te staan.

Het verschil is gemiddeld 393 euro op de totale kosten van je lening. Kredietverstrekkers vergelijken is dé sleutel tot een goedkope lening.

Bonustip! De waarde van je woning stijgt dankzij de badkamerrenovatie. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog genoeg vergoeding krijgt mocht je woning ooit beschadigen.

Persoonlijke hulp van experts
Persoonlijke kredietadviseur

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770. Zodra je een offerte via Geld.nl hebt aangevraagd, krijg je een persoonlijke kredietadviseur toegewezen die je van A tot Z helpt bij het afronden van je lening aanvraag.

Al ruim 10 jaar dé kredietspecialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé lening vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we je in alle stappen van het proces helpen, zodat jij zorgeloos de beste lening kunt kiezen en afsluiten. De informatie in onze vergelijking is geschreven door Amanda Bulthuis, onze productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 21 januari 2023.

In 4 stappen naar de beste lening
Laat ons weten wie je bent en wat je wil lenen, wij tonen je alle geschikte leningen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze site.
Onderteken de offerte en lever de gevraagde documenten aan.
Alles akkoord? Ontvang binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.
Tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6) je, samen met enkele lenen experts van Geld.nl, handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste lening kunt vinden.

Laagste rente lening voor badkamer

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor badkamer kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor badkamer
Goedkoopste leningen voor badkamer
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%Santander€ 53
€ 5.000 8,2%Directa.nl€ 102
€ 10.000 6,5%Directa.nl€ 195
€ 25.000 5,5%Lloyds Bank€ 476
€ 50.000 5,4%Freo€ 950
€ 75.000 5,4%Freo€ 1.425

Deze rentes zijn gebaseerd op een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden.

Start vergelijken
Dit vinden klanten van ons
10   "Goede service."
Mohammed Zaoumi 6 december 2022
10   "Goede en snelle communicatie. Lening was binnen een week geregeld, top!"
Simone van Tilburg 3 december 2022
10   "Het was allemaal snel geregeld met vriendelijke medewerkers."
Stephanie Eckhardt 2 december 2022
De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 11 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal gemiddeld € 393 minder rente op je lening!

Laatste nieuws Geld.nl over geld lenen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden leningen vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je lening. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een lening afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over geld lenen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens