Website van het jaar

Geld lenen voor badkamer

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
badkamer financieren

Badkamer financieren: 6 tips geld lenen voor badkamer

Een groot ligbad, een regendouche, vloerverwarming en een dubbele wastafel. Hoe zit jouw ideale badkamer eruit? Daar heb je vast al een idee over. Maar je ideale badkamer kost waarschijnlijk veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar voor handen heeft. Geld lenen voor een badkamer is dan een optie. Hoe je dat voordelig doet, leggen we je uit met zes tips:

1. Nieuwe badkamer financieren - Leenvorm kiezen

Je badkamer financieren kan met een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of door je hypotheek te verhogen. Je hypotheek verhogen kan meestal alléén als je overwaarde hebt. Dat wil zeggen dat je huis meer waard is, dan het bedrag dat je er nog aan hypotheek op hebt. Je mag namelijk maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen met je hypotheek.

Heb je geen overwaarde, dan is een persoonlijke lening een betere keuze. De vaste rente en looptijd geven je houvast en de rente is aftrekbaar, omdat je de lening gebruikt voor je woning.

Een doorlopend krediet is minder geschikt voor een badkamerlening, omdat je de rente niet af mag trekken van de belasting. En omdat je afgeloste bedrag opnieuw mag opnemen, loop je het risico meer en langer te lenen dan nodig. Bovendien betaal je voor deze leenvorm een hogere rente dan voor een persoonlijke lening.

2. Geld lenen voor badkamer - Looptijd bepalen

Je kiest bij een persoonlijke lening zelf in hoeveel maanden je de lening aflost. Dat heet de looptijd. Je maandlasten zijn lager als je kiest voor een langere looptijd. Het bedrag dat je moet terugbetalen wordt immers gespreid over meer maanden. Pas echter goed op! Je betaalt bij een langere looptijd namelijk ook langer rente, waardoor je uiteindelijk méér rentekosten betaalt dan bij een kortere looptijd. Kies voor de voordeligste lening dus een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je goed kunt dragen.

3. Lenen voor badkamer - Onvoorziene kosten

Je badkamer financieren met een persoonlijke lening is voordeliger, omdat de rente aftrekbaar is van de belasting. Het is echter lastig inschatten hoeveel geld je precies nodig hebt om te verbouwen. Wij raden je daarom aan vijf procent meer geld te lenen dan je nodig denkt te hebben. Houd deze vijf procent apart en als blijkt dat je het niet (volledig) nodig hebt, los je daarmee een deel van de lening vervroegd af.

Tip! Ga je geld lenen voor je badkamer? In onze berekentool "Hoeveel kan ik lenen?" bereken je zelf eenvoudig of je het gewenste bedrag ook verantwoord kunt lenen.

4. Pas op met badkamer op afbetaling!

Sommige badkamerinstallateurs bieden een nieuwe badkamer op afbetaling aan. Je betaalt de nieuwe badkamer dan in termijnen. Het is een makkelijke oplossing, maar de rentes zijn vaak erg hoog. Kijk dus eerst naar de andere mogelijkheden om de voordeligste badkamer financiering te vinden.

5. Badkamer financieren - Vergelijk alle aanbieders

Grote banken vragen vaak hogere leenrentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Je badkamer lening aanvragen zonder eerst een goede vergelijking te maken kan je hierdoor duur komen te staan. Het verschil is gemiddeld 500 euro per jaar. Kredietverstrekkers vergelijken is dé sleutel tot een goedkope lening.

Bonustip! De waarde van je woning stijgt dankzij de badkamerrenovatie. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog genoeg vergoeding krijgt mocht je woning ooit beschadigen.

Geld lenen voor een nieuwe badkamer?Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor een badkamer is gemiddeld 500 euro per jaar! Vooraf goed vergelijken bespaart je dus een hoop geld.
Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc