Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Beleggingspand financieren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor beleggingspand

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,1%€ 104€ 6.190
Lender & Spender € 10.0007,4%€ 199€ 11.926
Lloyds Bank € 25.0006,5%€ 487€ 29.219
Lloyds Bank € 50.0006,5%€ 974€ 58.437
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor beleggingspand kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Beleggingspand financieren: 3 tips geld lenen voor beleggingspand

Denk je er ook over na om een beleggingspand te kopen en dat te verhuren? Daar komt een hoop bij kijken. Maar laten we bij het begin beginnen: hoe ga je dat onroerend goed financieren? Er zijn verschillende opties, zoals geld lenen met een persoonlijke lening of een hypotheek. Hieronder lees je meer over deze opties en andere handige tips bij het financieren van een beleggingspand.

Tips geld lenen voor beleggingspand
Financiering voor auto kiezen

Financiering beleggingspand kiezen

Je hebt twee opties voor een onroerend goed financiering:  een persoonlijke lening of een hypotheek.

Een hypotheek voor een beleggingspand krijg je echter niet zo gemakkelijk. Bovendien mag je met zo'n hypotheek meestal maar 70 procent van de waarde van het beleggingspand financieren.

Beleggingsfinanciering - Persoonlijke lening

Als je met je spaargeld net niet genoeg hebt voor het financieren van onroerend goed of je hypotheekverstrekker financiert het niet (volledig), dan raden wij een persoonlijke lening aan. Omdat de rente, de looptijd en je maandelijkse aflossing vast staan, weet je met deze lening precies hoeveel de lening kost.

Financiering onroerend goed - Doorlopend krediet

Wil je het pand ook nog verbouwen? Dan is een doorlopend krediet daar perfect voor. De kans is groot dat het verbouwen duurder uitpakt dan je dacht. Het is dan handig als het mogelijk is afgeloste bedragen opnieuw op te nemen.

Bonustip! Huur een deskundige in om een bouwkundig rapport op te laten maken. Zo heb je een realistisch beeld wat een eventuele verbouwing van het beleggingspand je gaat kosten en weet je hoe hoog de beleggingsfinanciering moet zijn.

Looptijd lening auto bepalen

Looptijd lening beleggingspand bepalen

Je kiest bij een persoonlijke lening voor een beleggingspand zelf in hoeveel maanden je de lening aflost. Dat heet de looptijd.

Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Het bedrag dat je moet terugbetalen wordt namelijk gespreid over meer maanden. Maar pas op! Je betaalt bij een langere looptijd ook langere rente. Hierdoor worden de totale kosten van je lening hoger. Kies dus altijd een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Let op maandlasten lening auto

Alle beleggingspanden financiering bekijken

De meeste mensen gaan voor een financiering onroerend goed naar de bank waar ze hun betaal- en spaarrekening hebben. Maar wist je dat een lening afsluiten bij een grote bank je duur kan komen te staan?

Grote banken vragen meestal hogere rentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste lening bedraagt gemiddeld 500 euro per jaar. Wil je een goedkope lening, dan is vergelijken dus belangrijk.

DD-MM-JJJJ