Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Beleggingspand financieren

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Beleggingspand
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 3 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  247 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Beleggingspand financieren: 3 tips geld lenen voor beleggingspand

Nu sparen bijna niets meer oplevert, kiezen steeds meer mensen ervoor hun spaargeld in een beleggingspand te stoppen. Denk je er ook over na om een pand te kopen en dat te verhuren? Daar komt een hoop bij kijken. Maar laten we bij het begin beginnen: hoe ga je dat onroerend goed financieren? Er zijn verschillende opties, zoals geld lenen met een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een hypotheek.

1. Financiering beleggingspand kiezen

Je hebt verschillende opties wanneer het aankomt op een onroerend goed financiering. Je hebt een persoonlijke lening, doorlopend krediet, een maatwerkoplossing of een hypotheek.

Beleggingsfinanciering - Persoonlijke lening

Wanneer je met je spaargeld net niet genoeg hebt voor het financieren van onroerend goed of de hypotheek financiert het niet volledig, raden wij een persoonlijke lening aan. Je weet dan precies wat het je kost, dat is wel zo fijn.

Financiering onroerend goed - Doorlopend krediet

Wil je het pand ook nog verbouwen? Dan is een doorlopend krediet daar perfect voor. De kans is groot dat het verbouwen duurder uitpakt dan je dacht. Het is dan handig als het mogelijk is afgeloste bedragen opnieuw op te nemen.

Bonustip! Huur een deskundige in om een bouwkundig rapport op te laten maken. Zo heb je een realistisch beeld wat een eventuele verbouwing van het beleggingspand je gaat kosten en weet je hoe hoog de beleggingsfinanciering moet zijn.

2. Looptijd lening beleggingspand bepalen

Een persoonlijke lening voor beleggingspand heeft een looptijd van één tot tien jaar. Hoewel een langere looptijd voor een persoonlijke lening voordeliger lijkt door de lagere maandlasten, bespaart een kortere looptijd je al snel honderden tot zelfs duizenden euro’s. Dit omdat je dan korter rentekosten betaalt.

Bij een doorlopend krediet werkt het iets anders, omdat je daar geen looptijd hebt. Je lost maandelijks 1, 1,5 of 2 procent van het totale kredietlimiet af. Het lijkt voordelig om voor die 1 procent te gaan, omdat je zo je maandelijkse lasten laag houdt. Het duurt dan alleen langer voordat je het krediet hebt afbetaald. Daardoor worden de rentekosten hoger. Het is dus voordeliger om het doorlopend krediet af te lossen met 1,5 of 2 procent.

3. Alle beleggingspanden financiering bekijken

De meeste mensen gaan voor een financiering onroerend goed naar de bank waar ze hun betaal- en spaarrekening hebben. Dan hoef je tenminste geen moeite te doen om een lening te zoeken. Maar wist je dat een lening afsluiten bij een grote bank je duur kan komen te staan? Grote banken vragen meestal hogere rentes dan kleinere, online kredietverstrekkers. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste lening bedraagt gemiddeld 500 euro per jaar. Wil je een goedkope lening, dan is vergelijken dus belangrijk.

Een beleggingspand financieren?Dan is een persoonlijke lening de beste optie. Maar betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste beleggingsfinanciering is namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar op de financiering van je beleggingspand.Goedkoop geld lenen
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Beleggingspand
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc