Geld lenen

BKR registratie verwijderen

Hoe kan ik mijn BKR verwijderen?

Geld lenen met BKR is vaak lastig. Zelfs als je lening of schuld is afgelost, blijven je gegevens nog vijf jaar zichtbaar bij Stichting BKR. Er staat dan wel een einddatum bij en een opmerking dat je de lening niet meer hebt. Wil je je BKR registratie ongedaan maken, dan zijn er drie manieren om van je BKR registratie af te komen:

1. Zelf BKR registratie verwijderen
2. BKR verwijderen via de Geschillencommissie
3. BKR registratie verwijderen via onafhankelijk bedrijf

Stap 1. Bezwaar maken en zelf BKR codering verwijderen

Als eerste is het belangrijk dat je weet of en hoe je geregistreerd staat bij het BKR. Je BKR registratie inzien is vrij eenvoudig en één keer per jaar helemaal gratis. Als je weet hoe je geregistreerd staat, weet je ook of de BKR registratie terecht is. Een terechte BKR weghalen kan meestal niet. Staat bij het BKR echter een betalingsachterstand die je al lang hebt betaalt? Dan kan het wel lonen om bezwaar te maken bij de kredietverstrekker. Je BKR weghalen heeft dan grote kans van slagen: 

  • Leg uit waarom je het niet met je BKR registratie eens bent
  • Beschrijf de impact van je BKR registratie, dus wat is het gevolg hiervan
  • Voeg belangrijke documenten toe die je verzoek ondersteunen
  • Stuur je bezwaar of verzoek, samen met de documenten op naar je kredietverstrekker

Stap 2. BKR registratie verwijderen via de Geschillencommissie

Heb je bezwaar gemaakt bij de kredietverstrekker en komen jullie er samen niet uit? Dan is de volgende stap in BKR verwijderen bezwaar maken bij de Geschillencommissie BKR. Dit doe je door een klachtenbrief te sturen met een duidelijke omschrijving en motivering van je bewaar. Ook moet je altijd een kopie van de bezwaarbrief die je aan de kredietverstrekker hebt gestuurd bijvoegen en een kopie van het antwoord van de kredietverstrekker.

Tip! In de brochure Verzoek tot aanpassing registratie BKR vind je meer informatie over bezwaar maken bij de Geschillencommissie en lees je hoe een herbeoordeling om je BKR registratie te verwijderen precies werkt.

BKR verwijderen - Uitspraak Geschillencommissie

Zodra het BKR je bezwaarbrief heeft ontvangen, kijkt de Geschillencommissie BKR of de kredietverstrekker en het BKR zich aan alle regels hebben gehouden. Als dit zo is wordt het bezwaar om je BKR te verwijderen meestal niet in behandeling genomen. Merkt de geschillencommissie dat ze zich niet helemaal aan de regels hebben gehouden, dan komt er verder onderzoek. Dit duurt maximaal drie maanden. Na het onderzoek doet de geschillencommissie een uitspraak inzake BKR registratie verwijderen.

Let op! De uitspraak van de geschillencommissie is bindend. Lukt je BKR weghalen via deze weg niet? Dan moet je je hierbij neerleggen en heeft het geen zin om verder bezwaar te maken.

Stap 3. BKR registratie verwijderen door onafhankelijk bedrijf

Bij je BKR codering verwijderen loop je al snel tegen bureaucratie en juridische taal aan. Er zijn op internet tal van bedrijven die gespecialiseerd zijn in BKR registratie verwijderen. Zij hebben ervaring en kunnen je helpen met het verwijderen van je BKR registratie.

Let op! Deze bedrijven vragen meestal wel veel geld om je BKR te verwijderen. Ook lukt je BKR weghalen niet altijd via deze partij. Succes is dus niet gegarandeerd! 

BKR registratie verwijderen en daarna geld lenen?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk daarom eerst het grootste aanbod leningen en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken