Hoe kun je je BKR registratie verwijderen?
Een lening aanvragen met BKR is vaak lastig. Zelfs als je lening of schuld is afgelost, blijft je BKR registratie nog 5 jaar staan. Je gegevens zijn dan nog steeds zichtbaar voor krediet- en hypotheekverstrekkers. Er staat dan wel een einddatum bij en een opmerking dat je de lening niet meer hebt, maar het is vaak toch een reden om je geen persoonlijke lening of hypotheek te geven. Wil je je BKR registratie ongedaan maken, dan zijn er drie manieren om van je BKR registratie af te komen:
- BKR registratie verwijderen via onafhankelijk bedrijf
- Zelf BKR registratie verwijderen
- BKR verwijderen via de geschillencommissie of rechtbank
1. BKR registratie verwijderen door onafhankelijk bedrijf
Bij je BKR codering verwijderen loop je al snel tegen bureaucratie en juridische taal aan. De snelste en meest makkelijke manier is daarom om het uit te besteden. Er zijn op internet bedrijven die gespecialiseerd zijn in BKR registratie verwijderen. Deze bedrijven starten een juridische procedures of bemiddeling om een BKR-registratie te verwijderen.
Tip! Dynamiet Nederland is gespecialiseerd in het verwijderen van BKR-registraties. Neem vrijblijvend contact met hen op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
2. Bezwaar maken en zelf BKR codering verwijderen
Wil je zelf bezwaar maken, dan is het als eerste belangrijk dat je weet of en hoe je geregistreerd staat bij het BKR. Je BKR registratie opvragen is vrij eenvoudig en één keer per jaar helemaal gratis. Als je weet hoe je geregistreerd staat, weet je ook of de BKR registratie terecht is. Een terechte BKR weghalen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Staat bij het BKR echter een betalingsachterstand die je al lang hebt betaald? Dan kan het wel lonen om bezwaar te maken bij de kredietverstrekker. Je BKR weghalen heeft dan grote kans van slagen:
- Leg uit waarom je het niet met je BKR registratie eens bent
- Beschrijf de impact van je BKR registratie, dus wat is het gevolg hiervan
- Voeg belangrijke documenten toe die je verzoek ondersteunen
- Stuur je bezwaar of verzoek, samen met de documenten op naar je kredietverstrekker
3. BKR registratie verwijderen via Kifid
Heb je bezwaar gemaakt bij de kredietverstrekker en komen jullie er samen niet uit? Dan kun je een klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Een klacht indienen bij het Kifid doe je eenvoudig online en is volledig gratis. Het Kifid houdt je vervolgens per e-mail op de hoogte over de behandeling van je klacht.