Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

BKR registratie verwijderen

Hoe kan ik mijn BKR verwijderen?

Geld lenen met BKR is vaak lastig. Zelfs als je lening of schuld is afgelost, blijven je gegevens nog vijf jaar zichtbaar bij Stichting BKR. Er staat dan wel een einddatum bij en een opmerking dat je de lening niet meer hebt. Wil je je BKR registratie ongedaan maken, dan zijn er drie manieren om van je BKR registratie af te komen:

1. BKR registratie zelf verwijderen
2. Geschillencommissie BKR inschakelen
3. Onafhankelijk bedrijf inhuren

Stap 1. BKR codering verwijderen - Zelf bezwaar maken

Als eerste moet je weten of en hoe je geregistreerd staat bij het BKR. Hier kom je achter door je gegevens op te vragen bij het BKR. Als je weet hoe je geregistreerd staat, weet je ook of de BKR registratie terecht is. Staat bij het BKR bijvoorbeeld een betalingsachterstand die je allang hebt betaalt of heeft de kredietverstrekker je niets laten weten over je BKR registratie? Dan kan het lonen om bezwaar te maken bij de kredietverstrekker: 

  • Leg uit waarom je het niet met je BKR registratie eens bent
  • Beschrijf de impact van je BKR registratie, dus wat is het gevolg hiervan
  • Voeg belangrijke documenten toe die je verzoek ondersteunen
  • Stuur je bezwaar of verzoek, samen met de documenten op naar je kredietverstrekker

Stap 2. BKR registratie verwijderen - Geschillencommissie

Heb je bezwaar gemaakt bij de kredietverstrekker en komen jullie er samen niet uit? Dan is de volgende stap om bezwaar te maken bij de Geschillencommissie van het BKR. Dit doe je door een klachtenbrief te sturen met een duidelijke omschrijving en motivering van je bewaar. Ook moet je altijd een kopie van de bezwaarbrief die je aan de kredietverstrekker hebt gestuurd bijvoegen en een kopie van het antwoord van de kredietverstrekker.

Tip! In de brochure Verzoek tot aanpassing registratie BKR vind je meer informatie over bezwaar maken bij de Geschillencommissie en lees je hoe een herbeoordeling precies werkt.

BKR verwijderen - Uitspraak Geschillencommissie

Zodra het BKR je bezwaarbrief heeft ontvangen, zal de Geschillencommissie kijken of de kredietverstrekker en het BKR zich aan alle regels hebben gehouden. Als dit zo is wordt het bezwaar meestal niet in behandeling genomen. Merkt de geschillencommissie dat ze zich niet helemaal aan de regels hebben gehouden, dan komt er verder onderzoek. Dit duurt maximaal drie maanden. Na het onderzoek doet de geschillencommissie een uitspraak.

Let op! De uitspraak van de geschillencommissie is bindend. Dit betekent dat je je er bij neer moet leggen en er verder geen bezwaar meer tegen kunt maken.

Stap 3. BKR verwijderen - Onafhankelijk bedrijf inhuren

Bij het verwijderen van je BKR registratie loop je al snel tegen bureaucratie en juridische taal aan. Een is dan ook slim om contact op te nemen met een partij die gespecialiseerd is in het verwijderen van BKR registraties, zoals Dynamiet Nederland. Zij hebben ervaring en kunnen je helpen met het verwijderen van je BKR registratie.

BKR laten verwijderen en nu geld lenen?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk daarom eerst het grootste aanbod leningen en bespaar tot wel 700 euro per jaar! Lening vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert