Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Boot financieren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
(1.260)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Boot financieren met laagste rente

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor boot kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laatste update tabel: 8-12-2023
AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnMaandtermijn
ING € 2.50010,3%€ 53
Lender & Spender € 5.0009,1%€ 104
Lloyds Bank € 10.0007,8%€ 201
Lloyds Bank € 25.0006,7%€ 490
Lloyds Bank € 50.0006,7%€ 979
Freo € 75.0006,8%€ 1.471
Uitleg berekening

Boot financieren: 5 tips geld lenen voor boot

Een boot kost natuurlijk een hoop geld. Vaak meer dan een luxe auto. De kans is dus groot dat je deze niet in één keer van je spaarcenten betaalt. Geld lenen voor een boot is dan een optie. Er zijn een aantal manieren om deze boot te financieren: met een lening, een financiering via de verkopende partij of een bootfinanciering met een scheepshypotheek.

De meest interessante manier om een boot te financieren is een lening aanvragen bij een bank. Maar kies hierbij niet zomaar de eerste de beste lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening kan namelijk zomaar honderden euro’s per jaar zijn. Met deze tips voorkom je dat je onnodig te veel betaalt je boot financiering:

Tips geld lenen voor boot
Financiering voor auto kiezen

Boot financieren, kies de juiste leenvorm

Je hebt de keuze uit twee leenvormen met elk hun eigen voor- en nadelen. Zorg dat je de juiste lening vindt die bij jou en je leendoel past:

Een persoonlijke lening is voor je boot financiering meestal de beste keuze. Je leent een vast bedrag tegen een vast rentepercentage. Je weet precies in hoeveel termijnen je de lening aflost en ook het maandelijkse aflossingsbedrag is steeds hetzelfde. Hierdoor weet je van tevoren precies hoeveel de lening je uiteindelijk kost.

Ga je meerdere grote uitgaven doen omdat je de boot nog wilt opknappen? Dan past een doorlopend krediet misschien beter bij je. Je spreekt namelijk samen met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot deze afgesproken limiet mag je onbeperkt geld opnemen en als je opgenomen bedragen hebt afgelost, mag je die weer opnieuw opnemen.

Looptijd lening auto bepalen

Kies de juiste aanbieder bij financiering boot

Als je de beste leenvorm gekozen hebt moet je nog kiezen bij welke kredietverstrekker je de lening afsluit. Je lening aanvragen bij de bank waar je altijd je geldzaken regelt lijkt handig, maar is vaak onnodig duur.

Er zijn namelijk tientallen lening aanbieders die allemaal een andere rente en voorwaarden hanteren. Hierdoor ben je bij de ene aanbieder honderden euro’s per jaar duurder uit dan bij een andere aanbieder. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het grootste aanbod leenaanbieders. Zo weet je zeker dat je de persoonlijke lening vindt die bij je past én de laagste rente heeft.

Let op maandlasten lening auto

Geld lenen voor boot, kies de juiste looptijd

Als je een persoonlijke lening kiest spreek je met de kredietverstrekker af wanneer je de lening terugbetaalt moet hebben. Dit heet de looptijd en heeft ook invloed op hoeveel je lening kost.

Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Dat wil echter niet zeggen dat een langere looptijd ook écht goedkoper is! Bij een langere looptijd betaal je de lening over meer maanden terug. Je maandlasten gaan wel omlaag, maar je betaalt ook langer rente. Hierdoor pakt je lening uiteindelijk duurder uit. Het beste is om een zo kort mogelijke looptijd te kiezen met maandlasten die je financieel kunt dragen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Niet meer geld lenen voor boot dan nodig

Wil je een lening afsluiten voor je boot, leen dan niet meer dan je nodig hebt om de boot te kopen.

Geld lenen voor je boot kost geld, zoals je nu wel weet. Daarnaast is de restwaarde van een boot vaak niet super hoog, waardoor je nieuwe boot geen investering is die je makkelijk terugverdient.

Tip! Wil je weten hoeveel je met jouw inkomen en vaste lasten kunt lenen? Maak dan gebruik van onze handige rekentool: Hoeveel kan ik lenen?

Kredietverstrekker autolening kiezen

Kredietverstrekker bootlening kiezen

Ga je een lening aanvragen voor je boot, vergelijk dan eerst de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar.

Er zijn namelijk veel aanbieders die elk een andere rente hanteren. Hierdoor loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor je boot al snel op tot 783 euro! Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je bootlening door rustig te vergelijken en te kiezen voor de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een lening vergelijking hebben gemaakt.

10

Ik ben erg goed en snel geholpen. Dank je wel!!

Hanneke de Leeuw - 3 december 2023
10

Snel en efficiënt geregeld. Heldere uitleg.

Mariette Van Gent - 3 december 2023
10

Prima contact en hulp bij de keuze

Rinus Arts - 2 december 2023
10

Behulpzaam

SIMO - 2 december 2023
10

Super snel duidelijk àlles geregeld. Binnen een week.

Andy Vugts - 1 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens
DD-MM-JJJJ