Website van het jaar

Geld lenen voor boot

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 3 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
boot financieren

Boot financieren: 3 tips geld lenen voor boot

Een boot kost natuurlijk een hoop geld. Vaak meer dan een luxe auto. De kans is dus groot dat je deze niet in één keer van je spaarcenten betaalt. Geld lenen voor een boot is dan een optie. Er zijn een aantal manieren om deze boot te financieren:

  • Boot financieren met een lening
  • Financiering boot via de verkopende partij
  • Bootfinanciering met een scheepshypotheek

Geld lenen voor boot

De meest interessante manier om een boot te financieren is een lening afsluiten bij een bank. Maar kies hierbij niet zomaar de eerste de beste lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening kan namelijk zomaar honderden euro’s per jaar zijn. Met deze tips voorkom je dat je onnodig te veel betaalt je boot financiering:

Tip 1. Boot financieren, kies de juiste leenvorm

Je hebt de keuze uit twee leenvormen met elk hun eigen voor- en nadelen. Zorg dat je de juiste lening vindt die bij jou en je leendoel past:

  • Een persoonlijke lening is voor je boot financiering meestal de beste keuze. Je leent een vast bedrag tegen een vast rentepercentage. Je weet precies in hoeveel termijnen je de lening aflost en ook het maandelijkse aflossingsbedrag is steeds hetzelfde. Hierdoor weet je van tevoren precies hoeveel de lening je uiteindelijk kost.
  • Ga je meerdere grote uitgaven doen omdat je de boot nog wilt opknappen? Dan past een doorlopend krediet misschien beter bij je. Je spreekt namelijk samen met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot deze afgesproken limiet mag je onbeperkt geld opnemen en als je opgenomen bedragen hebt afgelost, mag je die weer opnieuw opnemen.

Tip 2. Kies de juiste aanbieder bij financiering boot

Als je de beste leenvorm gekozen hebt moet je nog kiezen bij welke kredietverstrekker je de lening afsluit. Je lening aanvragen bij de bank waar je altijd je geldzaken regelt lijkt handig, maar is vaak onnodig duur. Er zijn namelijk tientallen lening aanbieders die allemaal een andere rente en voorwaarden hanteren. Hierdoor ben je bij de ene aanbieder honderden euro’s per jaar duurder uit dan bij een andere aanbieder. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het grootste aanbod leenaanbieders. Zo weet je zeker dat je de persoonlijke lening vindt die bij je past én de laagste rente heeft.

Tip 3. Geld lenen voor boot, kies de juiste looptijd

Als je een persoonlijke lening kiest spreek je met de kredietverstrekker af wanneer je de lening terugbetaalt moet hebben. Dit heet de looptijd en heeft ook invloed op hoeveel je lening kost. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Dat wil echter niet zeggen dat een langere looptijd ook écht goedkoper is! Bij een langere looptijd betaal je de lening over meer maanden terug. Je maandlasten gaan wel omlaag, maar je betaalt ook langer rente. Hierdoor pakt je lening uiteindelijk duurder uit. Het beste is om een zo kort mogelijk looptijd te kiezen met maandlasten die je financieel kunt dragen.

Boot financiering via verkopende partij

Naast een boot financieren met een lening, heb je ook de mogelijkheid is een boot te financieren via de dealer. Meestal betaal je dan één deel van de kosten ineens en het restant in termijnen. Dit lijkt erg aantrekkelijk, maar de rente voor zo'n boot financiering is meestal een stuk hoger dan voor een bootlening bij de bank. Uiteindelijk ben je dus fors meer geld kwijt voor je boot dan wanneer je deze in een keer zou betalen.

Boot financieren met scheepshypotheek

De derde manier om een boot te financieren is met een scheepshypotheek. Een scheepshypotheek is een speciale hypotheekvorm, waarbij je wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Een daarvan is dat de boot die je op het oog hebt een brandmerkt heeft en staat ingeschreven bij het Kadaster. Het voordeel van een scheepshypotheek is dat de looptijd over het algemeen langer is, wat lagere maandlasten tot gevolg heeft.

Geld lenen voor een boot?Kies dan niet de eerste de beste lening bij je vaste bank, maar vergelijk het grootste aanbod leningen online. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar op de financiering van je boot!Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc