Contact

Geld lenen voor boot

Vergelijk en kies de beste lening van Nederland.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips

"Bespaar gemiddeld € 783 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening voor boot

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor boot kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste rente lening voor boot
Goedkoopste leningen voor boot
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,6%ING€ 200
€ 25.000 7,1%ING€ 494
€ 50.000 7,1%ING€ 988
€ 75.000 7,1%ING€ 1.481

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 29-5-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Boot financieren: 5 tips geld lenen voor boot

Een boot kost natuurlijk een hoop geld. Vaak meer dan een luxe auto. De kans is dus groot dat je deze niet in één keer van je spaarcenten betaalt. Geld lenen voor een boot is dan een optie. Er zijn een aantal manieren om deze boot te financieren: Boot financieren met een lening, een financiering via de verkopende partij of een bootfinanciering met een scheepshypotheek.

De meest interessante manier om een boot te financieren is een lening afsluiten bij een bank. Maar kies hierbij niet zomaar de eerste de beste lening. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening kan namelijk zomaar honderden euro’s per jaar zijn. Met deze tips voorkom je dat je onnodig te veel betaalt je boot financiering:

Tips geld lenen voor boot
Financiering voor auto kiezen

1. Boot financieren, kies de juiste leenvorm

Je hebt de keuze uit twee leenvormen met elk hun eigen voor- en nadelen. Zorg dat je de juiste lening vindt die bij jou en je leendoel past:

Een persoonlijke lening is voor je boot financiering meestal de beste keuze. Je leent een vast bedrag tegen een vast rentepercentage. Je weet precies in hoeveel termijnen je de lening aflost en ook het maandelijkse aflossingsbedrag is steeds hetzelfde. Hierdoor weet je van tevoren precies hoeveel de lening je uiteindelijk kost.

Ga je meerdere grote uitgaven doen omdat je de boot nog wilt opknappen? Dan past een doorlopend krediet misschien beter bij je. Je spreekt namelijk samen met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot deze afgesproken limiet mag je onbeperkt geld opnemen en als je opgenomen bedragen hebt afgelost, mag je die weer opnieuw opnemen.

Looptijd lening auto bepalen

2. Kies de juiste aanbieder bij financiering boot

Als je de beste leenvorm gekozen hebt moet je nog kiezen bij welke kredietverstrekker je de lening afsluit. Je lening aanvragen bij de bank waar je altijd je geldzaken regelt lijkt handig, maar is vaak onnodig duur.

Er zijn namelijk tientallen lening aanbieders die allemaal een andere rente en voorwaarden hanteren. Hierdoor ben je bij de ene aanbieder honderden euro’s per jaar duurder uit dan bij een andere aanbieder. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het grootste aanbod leenaanbieders. Zo weet je zeker dat je de persoonlijke lening vindt die bij je past én de laagste rente heeft.

Let op maandlasten lening auto

3. Geld lenen voor boot, kies de juiste looptijd

Als je een persoonlijke lening kiest spreek je met de kredietverstrekker af wanneer je de lening terugbetaalt moet hebben. Dit heet de looptijd en heeft ook invloed op hoeveel je lening kost.

Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Dat wil echter niet zeggen dat een langere looptijd ook écht goedkoper is! Bij een langere looptijd betaal je de lening over meer maanden terug. Je maandlasten gaan wel omlaag, maar je betaalt ook langer rente. Hierdoor pakt je lening uiteindelijk duurder uit. Het beste is om een zo kort mogelijke looptijd te kiezen met maandlasten die je financieel kunt dragen.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Niet meer geld lenen voor boot dan nodig

Wil je een lening afsluiten voor je boot, leen dan niet meer dan je nodig hebt om de boot te kopen.

Geld lenen voor je boot kost geld, zoals je nu wel weet. Daarnaast is de restwaarde van een boot vaak niet super hoog, waardoor je nieuwe boot geen investering is die je makkelijk terugverdient.

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Kredietverstrekker bootlening kiezen

Ga je een lening aanvragen voor je boot, vergelijk dan eerst de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar.

Er zijn namelijk veel aanbieders die elk een andere rente hanteren. Hierdoor loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor je boot al snel op tot 783 euro! Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je bootlening door rustig te vergelijken en te kiezen voor de lening met de laagste rente en beste voorwaarden.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!