Contact

Geld lenen voor caravan

Vergelijk en kies de best passende lening.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips

"Bespaar gemiddeld € 393 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening voor caravan

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor caravan kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste rente lening voor caravan
Goedkoopste leningen voor caravan
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,2%Freo€ 198
€ 25.000 6,4%Lloyds Bank€ 486
€ 50.000 6,0%Freo€ 963
€ 75.000 6,0%Freo€ 1.445

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 22-3-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Caravan financieren: 5 tips geld lenen voor caravan

Met een caravan kun je gaan en staan waar je maar wilt. Niet maanden van tevoren je vakantie boeken, maar gewoon eropuit trekken wanneer je daar zin in hebt. En je hebt altijd je eigen auto bij je op vakantie. Heerlijk die vrijheid. Helaas is een caravan niet goedkoop. Geld lenen om je caravan te financieren is dan een optie. En besparen op je caravan lening is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met onze 5 tips:

Tips geld lenen voor caravan
Financiering voor auto kiezen

1. Lening voor caravan kiezen

Wil je geld lenen voor caravan, dan is een persoonlijke lening meestal de meest geschikte financiering.

Je leent een vast bedrag en je weet precies wat je hier elke maand voor betaalt en wanneer de lening voor je caravan is afgelost. Erg overzichtelijk.

Looptijd lening auto bepalen

2. Looptijd financiering caravan

Bij een persoonlijke lening spreek je met de bank of kredietverstrekker een looptijd af. Hoe langer de lening loopt, hoe lager de maandlasten.

‘Dan kies ik toch de langste looptijd, lekker goedkoop!’, denk je misschien. Maar pas op! Je wilt als je caravan zijn beste tijd heeft gehad niet nog steeds je lening aan het afbetalen zijn. Kies dus een looptijd die past bij de verwachte levensduur van je caravan.

Let op maandlasten lening auto

3. Caravan financieren via dealer

Een caravan kopen met financiering via de dealer komt ook vaak voor. Ook dat levert je vaak helaas niet de voordeligste lening op.

Vergelijk altijd zelf wat voor jou voordeliger is, een caravan financiering via een bank of kredietverstrekker of een caravanlening via de dealer.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Voorwaarden caravan financieren

Denk je aan een goedkope lening, dan denk je aan lage leenrente. Maar staar je daar niet blind op. 

Je kunt ook geld besparen met de juiste voorwaarden, zoals boetevrij extra aflossen en een inbegrepen overlijdensrisicoverzekering. Als je kosteloos eerder mag aflossen, loopt je lening korter en bespaar je rentekosten. Een Overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden niet met de schulden van de lening blijven zitten, mocht er iets met je gebeuren.

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Kredietverstrekker kiezen

Een lening aanvragen voor je caravan kan bij diverse kredietverstrekkers. De meeste mensen denken als eerste aan de bank waar ze ook al hun andere bankzaken regelen.

Maar de grootbanken hanteren vaak hogere rentes dan kleinere, online kredietaanbieders. Verder kijken dan je eigen bank bespaart je flink wat geld.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!