Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor caravan

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Caravan
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  280 klantreviews
10,0   "Goede vergelijkingssites." JA van Es 09 november 2020
8,0   "Snel en transparant proces." FG Helmers 09 november 2020
10,0   "Snel en gemakkelijk geregeld." S Pietersma 02 november 2020
Alle reviews bekijken

Caravan financieren: 5 tips geld lenen voor caravan

Met een caravan kun je gaan en staan waar je maar wilt. Niet maanden van tevoren je vakantie boeken, maar gewoon eropuit trekken wanneer je daar zin in hebt. En je hebt altijd je eigen auto bij je op vakantie. Heerlijk die vrijheid. Helaas is een caravan niet goedkoop. Geld lenen om je caravan te financieren is dan een optie. En besparen op je caravan lening is eenvoudiger dan je denkt. Wij helpen je graag een handje met onze 5 tips:

1. Lening voor caravan kiezen

Wil je geld lenen voor caravan, dan is een persoonlijke lening meestal de meest geschikte financiering. Je leent een vast bedrag en je weet precies wat je hier elke maand voor betaalt en wanneer de lening voor je caravan is afgelost. Erg overzichtelijk.

2. Looptijd financiering caravan

Bij een persoonlijke lening spreek je met de bank of kredietverstrekker een looptijd af. Hoe langer de lening loopt, hoe lager de maandlasten. ‘Dan kies ik toch de langste looptijd, lekker goedkoop!’, denk je misschien. Maar pas op! Je wilt als je caravan zijn beste tijd heeft gehad niet nog steeds je lening aan het afbetalen zijn. Kies dus een looptijd die past bij de verwachte levensduur van je caravan.

3. Caravan financieren via dealer

Een caravan kopen met financiering via de dealer komt ook vaak voor. Ook dat levert je vaak helaas niet de voordeligste lening op. Vergelijk altijd zelf wat voor jou voordeliger is, een caravan financiering via een bank of kredietverstrekker of een caravanlening via de dealer.

4. Voorwaarden caravan financieren

Denk je aan een goedkope lening, dan denk je aan lage leenrente. Maar staar je daar niet blind op. Je kunt ook geld besparen met de juiste voorwaarden, zoals boetevrij extra aflossen en een inbegrepen Overlijdensrisicoverzekering. Als je kosteloos eerder mag aflossen, loopt je lening korter en bespaar je rentekosten. Een Overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden niet met de schulden van de lening blijven zitten, mocht er iets met je gebeuren.

5. Kredietverstrekker kiezen

Een lening aanvragen voor je caravan kan bij diverse kredietverstrekkers. De meeste mensen denken als eerste aan de bank waar ze ook al hun andere bankzaken regelen. Maar de grootbanken hanteren vaak hogere rentes dan kleinere, online kredietaanbieders. Verder kijken dan je eigen bank bespaart je flink wat geld.

Geld lenen voor een caravan?De leenrentes van kredietverstrekkers zijn historisch laag! Vergelijk nu het grootste aanbod kredietverstrekkers en zie in één oogopslag waar je de laagste leenrente betaalt. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je caravan lening! Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Caravan
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc