Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Creditcard blokkeren

Hoe creditcard blokkeren?

Bij verlies of diefstal van je creditcard is het belangrijk zo snel mogelijk je bank of creditcardmaatschappij in te lichten en de kaart te blokkeren. Zo voorkom je dat bij verlies of diefstal iemand anders met jouw creditcard betalingen kan doen.

Creditcard blokkeren – Belangrijke telefoonnummers

Je creditcard blokkeren kun je het gemakkelijkst telefonisch regelen. Hieronder vind je het nummer van je bank of creditcardmaatschappij dat je hiervoor kunt bellen. Deze telefoonnummers zijn allemaal 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Bank of creditcardmaatschappijNoodnummer voor blokkeren creditcard
ABN Amro+31 (0)20 660 06 11
American Express+31 (0)20 504 80 00
ASN Bank+31 (0)20 660 06 60
Bijenkorf+31 (0)20 660 06 11
Holland Visa Card+31 (0)73 646 25 99
ING+31 (0)58 212 60 00
Knab+31 (0)20 303 16 00
OHRA+31 (0)20 660 06 11
Rabobank+31 (0)88 722 67 67
SNS Bank+31 (0) 30 633 30 51
Visa+31 (0)20 660 06 11


Creditcard blokkeren - Aangifte doen

Naast je creditcard blokkeren is het ook belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Doe dit altijd in het land waar je de creditcard bent verloren of waar deze is gestolen. Bewaar het proces verbaal goed. Dit heb je nodig als bij thuiskomst blijkt dat er toch betalingen zijn gedaan met de creditcard in de tijd tussen de diefstal/het verlies en het blokkeren van de kaart. Met het proces verbaal kun je bij de bank aantonen dat de betalingen niet door jou zijn gedaan.

Creditcard blokkeren - Nieuwe creditcard aanvragen

Als je creditcard geblokkeerd is wil je waarschijnlijk ook weer een nieuwe creditcard aanvragen. Dit doe je via je online bankierenomgeving of bij een filiaal van de bank.

Heb je direct op je vakantiebestemming al een nieuwe kaart nodig, geef dit dan aan als je de bank of creditcardmaatschappij belt om de kaart te blokkeren. Deze kan je uitleggen hoe je een nieuwe creditcard krijgt en hoe lang het duurt voordat je hierover beschikt.

Tip! Overweeg je om een creditcard af te sluiten, omdat je wat extra bestedingsruimte wilt? Realiseer je dan goed dat een creditcard een vrij dure vorm van geld lenen is. Je betaalt een hoge rente als je de betaling aan het einde van de maand niet terugbetaalt. In dit geval ben je goedkoper uit met een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Creditcard onterecht geblokkeerd - Wat nu?

Omdat banken en creditcardmaatschappijen fraude zoveel mogelijk willen voorkomen, controleren zij de transacties die met de kaarten gedaan worden nauwkeurig. Worden er ineens veel of grote bedragen afgeschreven van je creditcard? Dan kan dit voor een de creditcardverstrekker aanleiding zijn om de kaart preventief te blokkeren. Ook wordt de creditcard geblokkeerd als drie maal de verkeerde pincode is ingetoetst.

De meeste maatschappijen zullen echter proberen eerst telefonisch contact met je op te nemen voor ze besluiten de creditcard te blokkeren. Als de creditcard toch ten onrechte wordt geblokkeerd, kun je contact opnemen met je creditcardverstrekker. De medewerkers zullen je een aantal controlevragen stellen voordat de card weer wordt geactiveerd. In een enkel geval moet je eerst een kopie van je legitimatiebewijs overleggen bij de bank.

Wist je dat...De kosten per creditcard enorm verschillen! Vergelijk daarom altijd het grootste aanbod creditcards online. Zo betaal je nooit onnodig te veel! Creditcard vergelijken