Contact

Creditcard schuld oversluiten

Is het oversluiten van een creditcard schuld verstandig?

Heb je een creditcard en betaal je het bestedingslimiet gespreid terug? Dan heb je een creditcardschuld. Bij deze vorm van geld lenen betaal je vaak hoge rentetarieven. Je creditcard schuld oversluiten naar een goedkopere lening scheelt flink in de kosten.

Waarom creditcard schuld oversluiten?

Een creditcard is een populair betaalmiddel voor online winkelen en op vakantie, vooral omdat de kaart wereldwijd geaccepteerd wordt. Soms heb je zelfs een creditcard nodig, bijvoorbeeld om online een bepaald hotel te boeken. Een creditcard werkt hetzelfde als een pinpas, met als verschil dat de creditcardmaatschappij het bedrag eerst voorschiet.

Meestal betaal je het volledige bedrag dat je met je creditcard hebt uitgegeven aan het einde van de maand terug. Je betaalt dan geen rente. Maar je kunt er ook voor kiezen om het bedrag gespreid terug te betalen. In dat geval is een creditcard een lening die je later aflost. De rentes op een creditcardschuld liggen vaak hoog: gemiddeld tussen de 12 en 14%.

De rentes op een persoonlijke lening liggen meestal een stuk lager. Door je creditcardschuld over te sluiten naar de laagste rente lening, bespaar je vaak een flink bedrag aan rente per jaar.

Tips creditcardschuld oversluiten

Wil je je creditcard oversluiten? We geven je enkele handige tips, waarmee je zeker weet dat je overal aan hebt gedacht.

  • Leningen vergelijken: Ga eerst leningen vergelijken op Geld.nl. Je vult eenvoudig in hoeveel geld je wilt lenen om je creditcardschuld mee af te lossen. Vervolgens zie je direct welke lening het best aansluit op jouw wensen én hoeveel rente je gaat betalen. Zo kies je gemakkelijk de lening met de laagste leenrente van dit moment.
  • Looptijd lening: Je kiest zelf de looptijd van je nieuwe lening. Als je je creditcardschuld oversluit naar een lening met kortere looptijd, ben je uiteindelijk goedkoper uit. Dat komt doordat je het bedrag sneller aflost en dus minder rente betaalt. Bij een lening met een langere looptijd is het maandelijkse aflosbedrag wel lager, maar betaal je uiteindelijk meer rente omdat het langer duurt voordat je alles hebt terugbetaald. Let op! Je betaalt bij een kortere looptijd vaak wel een hoger bedrag per maand voor je lening. Dat moet je natuurlijk wel kunnen betalen.
  • Andere leningen oversluiten: Heb je naast je creditcardschuld nog andere leningen, bijvoorbeeld een autofinanciering? Dan kun je deze het best samenvoegen met je creditcardschuld en samen oversluiten naar een goedkopere lening. Voor een kleine lening betaal je namelijk een hogere rente dan voor een groter leenbedrag. Door gelijk een groter bedrag te lenen waarmee je alle kleine leningen aflost, heb je lagere maandlasten én meer overzicht in je financiën. Je kunt hier je maximale lening berekenen om direct te zien hoeveel geld je kunt lenen. Zo weet je zeker of het haalbaar is om het bedrag te lenen dat je nodig hebt om alle kleine leningen tegelijkertijd over te sluiten.

Goed om te weten! Heb je meerdere schulden of betaalachterstanden en kom je er zelf niet meer uit? Met de Nibud tool ‘Zelf je schulden regelen maak je een realistisch aflosplan. Heb je niet voldoende afloscapaciteit of zijn de schulden te groot om nog zelf af te lossen? Dan kan schuldhulpverlening van de gemeente je verder helpen.

Je creditcardschuld oversluiten naar een goedkope lening?

Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod leningen in Nederland. Vergelijk en vind direct de laagste leenrente van dit moment. Zo bespaar je eenvoudig honderden euro’s per jaar op je creditcardschuld!Leningen vergelijken

De goedkoopste lening? Vergelijk, kies de laagste rente & bespaar!
;