Contact

Dakkapel financieren

Vergelijk en kies de beste lening van Nederland.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start vergelijken en vind de beste lening Start vergelijken en vind de best passende lening
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 6 tips

"Bespaar gemiddeld € 783 op je lening."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Laagste rente lening voor dakkapel

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor dakkapel kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor dakkapel
Goedkoopste leningen voor dakkapel
LeenbedragLaagste renteKredietverstrekkerMaandtermijn
€ 2.500 9,9%ING€ 53
€ 5.000 8,8%ING€ 103
€ 10.000 7,6%ING€ 200
€ 25.000 7,1%ING€ 494
€ 50.000 7,1%ING€ 988
€ 75.000 7,1%ING€ 1.481

Dit zijn de actuele leenrentes (d.d. 29-5-2023) voor een persoonlijke lening van 60 maanden. Wij ontvangen deze rentes dagelijks van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Dakkapel financieren: 6 tips geld lenen voor dakkapel

Is er een kleintje op komst en kun je wel een extra slaapkamer gebruiken? Of wil je die donkere zolder omtoveren tot een fijne thuiswerkplek? Met een dakkapel breng je meer ruimte en licht op je zolder. Maar een dakkapel kost al snel 3.000 tot 5.000 euro. Geld lenen voor dakkapel is dan een optie. Met onze zes tips bespaar je veel geld op je dakkapel financiering.

Tips geld lenen voor dakkapel
Financiering voor auto kiezen

1. Lening dakkapel kiezen

Je dakkapel financieren met een lening kan op twee manieren, met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.


Een persoonlijke lening is overzichtelijk, omdat je maandlasten vast staan en je precies weet wanneer de lening is afbetaald. Bovendien is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar van je inkomstenbelasting, want je gebruikt de lening voor een aanpassing aan je woning. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Dakkapel financieren met doorlopend krediet

Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat je de eerste twee jaar afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. Handig als de dakkapel toch duurder uitpakt dan gedacht of als je nog meubels wilt kopen voor de babykamer of thuiswerkplek. Daarbij betaal je alleen rente op het bedrag dat je hebt opgenomen, wat je weer geld scheelt als je toch niet het hele limiet nodig blijkt te hebben.

Looptijd lening auto bepalen

2. Onvoorziene kosten dakkapel financieren

Tijdens een verbouwing is er altijd kans op onvoorziene kosten. De exacte hoogte van je lening berekenen is daarom vrij lastig.

Wij raden aan vijf procent meer te lenen dan dat je denkt nodig te hebben. Houd deze vijf procent dan apart voor onverwachte extra kosten. Blijk je het toch niet nodig te hebben, dan lost je de lening voor dakkapel er vervroegd mee af.

Let op maandlasten lening auto

3. Looptijd lenen voor dakkapel bepalen

Als je kiest voor een persoonlijke lening voor dakkapel, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker.

Een langere looptijd heeft lagere maandlasten, dus is het verleidelijk om een zo lang mogelijke looptijd te kiezen. Dit is echter niet verstandig, omdat je met een lange looptijd ook langer rentekosten betaalt, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan bij een kortere looptijd. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

4. Korting lening dakkapel voor huiseigenaren

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de leenrente als je woningeigenaar bent. Je lening voor de dakkapel is dan goedkoper, maar je hebt dan strengere voorwaarden.

Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Kredietverstrekker autolening kiezen

5. Alle leningen voor dakkapel bekijken

Veel mensen die een dakkapel financieren met een lening gaan daarvoor naar de bank waar ze de rest van hun geldzaken regelen.

Oud en vertrouwd, maar je lening afsluiten bij je 'huisbank' kan je duur komen te staan. Grote banken vragen hogere rentes voor een lening dan kleinere, online kredietverstrekkers. Leningen vergelijken is dus belangrijk als je het voordelig wilt houden.

Kredietverstrekker autolening kiezen

6. Bonustip dakkapel financieren!

Met een dakkapel is de waarde van je woning gestegen.

Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog voldoende dekking krijgt mocht je ooit schade krijgen.

Verantwoord geld lenen? Vergelijk, kies en bespaar!