Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

  • Meer dan 45 leningen
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar € 500 per jaar
Website van het jaar 2020
Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Dakkapel financieren

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Dakkapel
DD-MM-JJJJ
Start vergelijken ➔

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,4
  243 klantreviews
10,0   "Makkelijke aanvraag." Bgmk Van Bokhoven 08 juni 2020
8,0   "Eenvoudig en helder." Wgj van Gilst 08 juni 2020
10,0   "Eerlijke vergelijking!" A Wevers 05 juni 2020
Alle reviews bekijken

Dakkapel financieren: 5 tips geld lenen voor dakkapel

Is er een kleintje op komst en kun je wel een extra slaapkamer gebruiken? Of wil je die donkere zolder omtoveren tot een fijne thuiswerkplek? Met een dakkapel breng je meer ruimte en licht op je zolder. Maar een dakkapel kost al snel 3.000 tot 4.000 euro. Geld lenen voor dakkapel is dan een optie. Met onze vijf tips bespaar je veel geld op je dakkapel financiering.

1. Lening dakkapel kiezen

Je dakkapel financieren met een lening kan op twee manieren, met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet:

Een persoonlijke lening is overzichtelijk, omdat je maandlasten vast staan en je precies weet wanneer de lening is afbetaald. Bovendien is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar van je inkomstenbelasting, want je gebruikt de lening voor een aanpassing aan je woning. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Dakkapel financieren met doorlopend krediet

Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. Handig als de dakkapel toch duurder uitpakt dan gedacht of als je nog meubels wilt kopen voor de babykamer of thuiswerkplek. Daarbij betaal je alleen rente op het bedrag dat je hebt opgenomen, wat je weer geld scheelt als je toch niet het hele limiet nodig blijkt te hebben.

2. Onvoorziene kosten dakkapel financieren

Tijdens een verbouwing is er altijd kans op onvoorziene kosten. De exacte hoogte van je lening berekenen is daarom vrij lastig. Wij raden aan vijf procent meer te lenen dan dat je denkt nodig te hebben. Houd deze vijf procent dan apart voor onverwachte extra kosten. Blijk je het toch niet nodig te hebben, dan lost je de lening voor dakkapel er vervroegd mee af.

3.  Looptijd lenen voor dakkapel bepalen

Als je kiest voor een persoonlijke lening voor dakkapel, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker. Een langere looptijd heeft lagere maandlasten, dus is het verleidelijk om een zo lang mogelijke looptijd te kiezen. Dit is echter niet verstandig, omdat je met een lange looptijd ook langer rentekosten betaalt, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan bij een kortere looptijd. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd.

4. Korting lening dakkapel voor huiseigenaren

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de leenrente als je woningeigenaar bent. Je lening voor de dakkapel is dan goedkoper, maar je hebt dan strengere voorwaarden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Alle leningen voor dakkapel bekijken

Veel mensen die een dakkapel financieren met een lening gaan daarvoor naar de bank waar ze de rest van hun geldzaken regelen. Oud en vertrouwd, maar je lening afsluiten bij je 'huisbank' kan je duur komen te staan. Grote banken vragen hogere rentes voor een lening dan kleinere, online kredietverstrekkers. Leningen vergelijken is dus belangrijk als je het voordelig wilt houden.

Bonustip dakkapel financieren!

Met een dakkapel is de waarde van je woning gestegen. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog voldoende dekking krijgt mocht je ooit schade krijgen.

Geld lenen voor een nieuwe dakkapel?Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor een dakkapel is honderden euro's per jaar. Door vooraf goed te vergelijken, bespaar je dus een hoop geld op de lening voor een dakkapel! Goedkoop geld lenen
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Dakkapel
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc