Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen & bespaar tot €700 per jaar p.j.

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor dakkapel

vergelijk ruim 45 leningen
Dakkapel
DD-MM-JJJJ
Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Website van het Jaar

We zijn voor het 3e jaar
op rij genomineerd.

Actueel en volledig

Actuele rentes én voorwaarden
van het grootste aanbod

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 08:04
  • 08:01
  • 07:59
  • 07:57
  • 07:55

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Dakkapel financieren: 5 tips geld lenen voor dakkapel

Is er een kleintje op komst en kun je wel een extra slaapkamer gebruiken? Of wil je die donkere zolder omtoveren tot een fijne thuiswerkplek? Met een dakkapel breng je meer ruimte en licht op je zolder. Maar een dakkapel kost al snel 3.000 tot 4.000 euro. Een lening afsluiten voor dakkapel is dan een optie. Met onze vijf tips bespaar je veel geld op je dakkapel financiering.

1. Lening dakkapel kiezen

Je dakkapel financieren met een lening kan op twee manieren, met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet:

Dakkapel financieren met persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is overzichtelijk, omdat je maandlasten vast staan en je precies weet wanneer de lening is afbetaald. Bovendien is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar van je inkomstenbelasting, want je gebruikt de lening voor een aanpassing aan je woning. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Dakkapel financieren met doorlopend krediet

Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. Handig als de dakkapel toch duurder uitpakt dan gedacht of als je nog meubels wilt kopen voor de babykamer of thuiswerkplek. Daarbij betaal je alleen rente op het bedrag dat je hebt opgenomen, wat je weer geld scheelt als je toch niet het hele limiet nodig blijkt te hebben.

2. Onvoorziene kosten dakkapel financieren

Tijdens een verbouwing is er altijd kans op onvoorziene kosten. De exacte hoogte van je lening berekenen is daarom vrij lastig. Wij raden aan vijf procent meer te lenen dan dat je denkt nodig te hebben. Houd deze vijf procent dan apart voor onverwachte extra kosten. Blijk je het toch niet nodig te hebben, dan lost je de lening voor dakkapel er vervroegd mee af.

3.  Looptijd lenen voor dakkapel bepalen

Als je kiest voor een persoonlijke lening voor dakkapel, dan spreek je een looptijd af met de bank of kredietverstrekker. Een langere looptijd heeft lagere maandlasten, dus is het verleidelijk om een zo lang mogelijke looptijd te kiezen. Dit is echter niet verstandig, omdat je met een lange looptijd ook langer rentekosten betaalt, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan bij een kortere looptijd. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd.

4. Korting lening dakkapel voor huiseigenaren

Sommige kredietverstrekkers bieden korting op de leenrente als je woningeigenaar bent. Je lening voor de dakkapel is dan goedkoper, maar je hebt dan strengere voorwaarden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

5. Alle leningen voor dakkapel bekijken

Veel mensen die een dakkapel financieren met een lening gaan daarvoor naar de bank waar ze de rest van hun geldzaken regelen. Oud en vertrouwd, maar je lening afsluiten bij je 'huisbank' kan je duur komen te staan. Grote banken vragen hogere rentes voor een lening dan kleinere, online kredietverstrekkers. Leningen vergelijken is dus belangrijk als je het voordelig wilt houden.

Bonustip dakkapel financieren!

Met een dakkapel is de waarde van je woning gestegen. Pas daarom je woonverzekering aan, zodat je nog voldoende dekking krijgt mocht je ooit schade krijgen.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor badkamer gemiddeld 700 euro per jaar is? Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening! Goedkoop geld lenen >>
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Dakkapel
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018 Expert
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc