Geld lenen

Debitcard

Wat is een debitcard?

Heb je een creditcard nodig om bijvoorbeeld online aankopen te doen of om te betalen in het buitenland, maar wil je liever niet geld lenen? Dan is een debitcard een goede oplossing. Een debitcard is namelijk een prepaid creditcard. Je zet dus eerst zelf tegoed op de kaart en daarna kun je er betalingen mee doen. Omdat je met een debitcard nooit meer geld kunt uitgeven dan het tegoed dat je erop hebt gezet, leen je geen geld en hoef je dus ook nooit rente te betalen.

Debitcard aanvragen - Bijkomende kosten

Er zijn verschillende aanbieders in Nederland waar je een debitcard kunt aanvragen. Het is hierbij wel belangrijk goed te kijken naar de prijs en eventuele bijkomende kosten. Deze eventuele kosten zijn:

  • Aanschaf -en lidmaatschapskosten 
  • Transactiekosten en wisselkoersopslag
  • Oplaadkosten


Debitcard - Aanschaf -en lidmaatschapskosten 

Voor de meeste debitcards betaal je aanschafkosten en eventuele jaarlijkse lidmaatschapskosten. Informeer dus altijd naar deze kosten voor je besluit een debitcard aan te schaffen.

Sinds kort heb je naast de regulier debitcards ook de zogenoemde cryptocurrency creditcards. Hoe deze cards precies werken en wat je er mee kunt, lees je op Cryptocreditcards.nl.

Debit card - Transactiekosten en wisselkoersopslag

Behalve de aanschafkosten en eventuele lidmaatschapskosten, krijg je bij een debitcard ook met kosten te maken als je geld wilt opnemen. De kosten voor contant geld opnemen via een geldautomaat kunnen variëren van 1 tot 4 euro per transactie. Neem je in een land buiten de eurozone geld op met de kaart, dan betaal je ook een wisselkoersopslag. De bedraagt meestal 2 tot 3 procent. Ook voor pinbetalingen met je debitcard betaal je transactiekosten tot 4 procent over het betaalde bedrag.

Debit card aanvragen - Oplaadkosten

Voordat je geld kunt opnemen of uitgeven met de debitcard, moet je er eerst geld op zetten. Bij de meeste debit card maatschappijen heb je hiervoor verschillende mogelijkheden.

  • Je kunt de kaart opladen door geld rechtstreeks van je bankrekening over te schrijven met iDeal
  • Soms kun je ook bij een verkooppunt, zoals Primera een opwaardeervoucher kopen. Je betaalt dan met contant geld of met je pinpas. Vervolgens kun je met de code die je krijgt het geld op je debitcard zetten
  • Als je kiest voor opwaarderen via een voucher betaal je wel extra kosten. Deze kunnen variëren van 2 euro per keer tot 7 procent over het totale bedrag. Het is dus erg belangrijk hier goed op te letten voor je een debitcard aanvraagt
Bespaar ook op de kosten van je creditcard!Vergelijk eenvoudig en snel het grootste aanbod online en kies de creditcard met de laagste rente en kosten. Creditcard vergelijken