Contact
Geld lenen

Doorlopend krediet opzeggen

Hoe kun je je doorlopend krediet opzeggen?

Doorlopend krediet opzeggen

Wil jij je doorlopend krediet opzeggen? Dat kan zodra je het volledige openstaande bedrag van je doorlopend krediet hebt afgelost. Heb je nog een bedrag op je doorlopend krediet openstaan? Dan moet je dit dus eerst aflossen. Een andere optie is het bedrag oversluiten naar een persoonlijke lening. Je profiteert dan meestal van een lagere rente over je lening. In dit artikel lees je precies hoe je je doorlopend krediet kunt opzeggen en welke mogelijkheden je hebt.

Doorlopend krediet opzeggen, hoe werkt dat?

Je kunt je doorlopend krediet pas opzeggen als je het openstaande bedrag van de lening helemaal hebt afgelost. Je mag een doorlopend krediet op elk moment zonder boete in één keer aflossen. Vervolgens kun je je doorlopend krediet opzeggen bij de kredietverstrekker. Meestal kan dat op (één van) de volgende manieren:

  • In de online omgeving van je kredietverstrekker.
  • Door telefonisch contact op te nemen met de kredietverstrekker.
  • Schriftelijk, bijvoorbeeld per brief of e-mail.

Als je je doorlopend krediet hebt opgezegd, kun je het leenbedrag niet meer opnieuw opnemen.

Doorlopend krediet opzeggen of oversluiten?

Je kunt ook je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening. Dit biedt enkele voordelen:

  • Als je je doorlopend krediet wilt opzeggen, betaal je de lening in één keer af. Sluit je het doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening? Dan hoef je het geleende bedrag niet in één keer af te lossen. Je doorlopend krediet wordt namelijk omgezet naar een persoonlijke lening. De looptijd bepaal je van tevoren.
  • Vervolgens betaal je gedurende de hele looptijd elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente terug aan de kredietverstrekker. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

  • Je betaalt meestal minder rente over een persoonlijke lening dan over een doorlopend krediet.

Tip! Als je je doorlopend krediet oversluit naar een persoonlijke lening, bespaar je doorgaans flink op de rente die je betaalt. Maar niet elke persoonlijke lening is even voordelig. De renteverschillen tussen kredietverstrekkers zijn namelijk enorm. Ga leningen vergelijken op Geld.nl en vind direct de laagste rente lening voor jouw situatie.

Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening?Op Geld.nl vergelijk je leningen van het grootste aanbod kredietverstrekkers in Nederland. Wil je jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening? Vergelijk en vind direct de beste persoonlijke lening tegen de laagste rente. Leningen vergelijken

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in geld lenen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je lening. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

;