Lenen

Doorlopend krediet oversluiten

Waarop letten bij een doorlopend krediet oversluiten?

Heb je al een tijdje een doorlopend krediet? Dan is de kans groot dat je kunt besparen door je krediet te oversluiten naar een andere kredietverstrekker. De leenrentes zijn namelijk de afgelopen jaren flink gedaald en staan momenteel historisch laag. In dit artikel geven je enkele handige tips voor het oversluiten van je doorlopend krediet.

Tip! Direct weten hoeveel jij bespaart door je doorlopend krediet over te sluiten? Bereken het hier: Lening oversluiten

1. Oversluiten doorlopend krediet altijd gratis!

Als je je doorlopend krediet oversluit leen je geld van een nieuwe kredietverstrekker waarmee je je huidige doorlopend krediet in één keer aflost. In één keer je doorlopend krediet aflossen is altijd gratis. Kredietverstrekkers mogen hier geen kosten voor in rekening brengen.

2. Doorlopend krediet oversluiten? Vind de laagste rente!

Hoe lager de rente van je nieuwe doorlopend krediet, hoe meer je bespaart door over te sluiten. Ga hier het grootste aanbod doorlopend krediet vergelijken. Zo weet je zeker dat de lening met de laagste rente voor jou ertussen.

3. Doorlopend krediet omzetten naar persoonlijke lening nog voordeliger!

De rentes voor persoonlijke leningen zijn op dit moment nog lager dan de rentes voor doorlopend kredieten. Door je doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening ben je dus nog goedkoper uit. Daarnaast is je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening verstandig als je helemaal schuldenvrij wilt worden. Je mag op een persoonlijke lening namelijk alleen maar aflossen en niet opnieuw afnemen. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de looptijd helemaal klaar bent met aflossen.

Tip! Goedkoop geld lenen? Bereken hier direct de laagste rente voor een persoonlijke lening.

4. Oversluiten krediet doorgeven aan de nieuwe kredietverstrekker

Geef je bij je aanvraag voor het nieuwe krediet altijd aan dat je een bestaand doorlopend krediet wilt aflossen. De kredietverstrekkers berekent namelijk hoeveel je verantwoord mag lenen op basis van je inkomen, vaste lasten en eventuele andere leningen die je al hebt. Als je doorgeeft dat je wilt oversluiten, houdt de kredietverstrekker er rekening mee dat je huidige doorlopend krediet komt te vervallen.

Let op! Je nieuwe kredietverstrekkers lost voor jou het krediet dat je wilt oversluiten af. Je krijgt dat geld dus zelf niet in handen. Is je nieuwe kredietlimiet hoger dan het bedrag dat je nodig hebt voor het aflossen? Dan kun je de rest van de limiet nog wel zelf gebruiken.

5. Controleer of doorlopend krediet oversluiten wel mogelijk is

Zoals gezegd, controleert je nieuwe kredietverstrekker of je nieuwe krediet of lening past bij je financiële situatie. De regels die kredietverstrekkers hiervoor hanteren worden echter elk jaar strenger. Je kunt dus elk jaar wat minder lenen dan het jaar daarvoor als je inkomen en vaste lasten gelijk blijven. Soms is oversluiten dan niet mogelijk, omdat je je huidige kredietlimiet met de nieuwe regels niet meer opnieuw kunt lenen.

Direct weten of je huidige doorlopend krediet oversluiten mogelijk is? Ga hier je maximale lening berekenen. Wij gebruiken hierbij dezelfde regels als de kredietverstrekkers. Zo weet je zeker of je het geld voor het aflossen en oversluiten van je doorlopend krediet ook echt kunt lenen.

6. Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening? Kijk ook naar je looptijd!

Als je een doorlopend krediet omzet naar een persoonlijke lening, kies je zelf een looptijd voor je persoonlijke lening. Dit heeft grote invloed op je maandlasten. De looptijd is het aantal maanden dat je  erover wilt doen om de lening terug te betalen. Hoe langer de looptijd, hoe lager het bedrag dat je elke maand betaalt. Het leenbedrag wordt namelijk uitgespreid over meer maanden. Maar let op! Je betaalt ook langer rente, waardoor de totale kosten van je lening bij een langere looptijd juist hoger zijn. Ga je je doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening? Kies dan voor je nieuwe lening dus een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

7.Doorlopend krediet overzetten naar andere bank? Let op je aflospercentage!

Bij een doorlopend krediet kies je hoeveel procent van je kredietlimiet je elke maand terugbetaalt. Je hebt meestal de keuze uit 1, 1,5 of 2 procent. Hoe lager je aflospercentage hoe lager het bedrag dat je maandelijks betaalt. Maar ook hier geldt weer dat je dan langer over het terugbetalen doet en dus langer rente betaalt. Sluit je doorlopend krediet over naar een nieuw doorlopend krediet? Kies dan een zo hoog mogelijk aflospercentage met maandlasten die voor jou betaalbaar zijn.

Doorlopend krediet oversluiten? Vind de laagste rente!Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;