Geld lenen

Doorlopend krediet oversluiten

Waarop letten bij doorlopend krediet oversluiten?

Het verschil tussen het duurste en goedkoopste doorlopend krediet is gemiddeld 500 euro per jaar! Wil je geld lenen, dan is het dus sowieso slim om rentes en voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken. Wanneer je al een lening of doorlopend krediet hebt is het ook vaak verstandig je doorlopend krediet over te sluiten naar een andere bank. Dit scheelt je soms zomaar honderden euro's per jaar! Oversluiten doorlopend krediet kan dus erg aantrekkelijk zijn.

Kosten doorlopend krediet oversluiten

Lagere maandlasten wordt als belangrijkste reden gezien om een doorlopend krediet over te sluiten. Maar je krediet oversluiten kan ook een andere reden hebben, zoals betere voorwaarden. Aan het oversluiten van een doorlopend krediet zijn geen kosten verbonden. Het rentepercentage en de looptijd van een doorlopend krediet zijn variabel, waardoor je geen boete betaalt.

Tip! Heb je een doorlopend krediet met een lagere rente gevonden? Vraag dan altijd of het om een actierente gaat. Kredietverstrekkers mogen het rentepercentage tijdens de looptijd namelijk gewoon verhogen. Zo kun je dus ongemerkt tóch duurder uit zijn.

Oversluiten doorlopend krediet - Hoe werkt dat?

Je lening oversluiten, dan wordt de oude lening afgelost en een nieuwe lening afgesloten. Een aantal kredietverstrekkers werkt met een oversluitservice. Je nieuwe kredietverstrekker regelt dan het oversluiten van de lening. Wanneer er geen oversluitservice is moet je dit zelf doen. Je krijgt dan het bedrag overgemaakt op je rekening, waarna je zelf de schuld inlost van je oude kredietverstrekker.

Let op! Dien ook nog een apart verzoek in bij je oude kredietverstrekker om het doorlopend krediet te beëindigen. Doe je dit niet, dan blijf je als kredietnemer geregistreerd staan bij de bank.

Doorlopend krediet omzetten naar persoonlijke lening

Past een persoonlijke lening nu beter bij je huidige situatie? Dan is je doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening een optie. Je lost dan eerst het doorlopend krediet boetevrij af. Dit doe je bijvoorbeeld door een persoonlijke lening te openen om het bedrag bij elkaar te krijgen waarmee je vervolgens het doorlopend krediet aflost. Zo zet je het doorlopend krediet om in een persoonlijke lening.

Je lening oversluiten? Betaal dan niet te veel!Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken