Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Doorlopend krediet verlagen

Kun je een doorlopend krediet verlagen?

Het doorlopend krediet is een vorm van geld lenen waarbij de looptijd, de rente en het leenbedrag niet vaststaan. Een kenmerk van een doorlopend krediet is dat je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. Dit is echter niet altijd verstandig, omdat de lening zich dan voort blijft slepen en je daardoor extra rentekosten betaalt. Maar soms gebeurt het toch, terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig is. 

Verlagen kosten doorlopend krediet

Je kunt dit eenvoudig oplossen door de limiet van je doorlopend krediet te verlagen. Hierdoor betaal je minder rentekosten, waardoor je maandlasten lager worden. Natuurlijk kan je kredietlimiet nooit lager zijn dan de openstaande restschuld. Je kunt de limiet van je doorlopend krediet bij de meeste banken kosteloos verlagen. Neem voor een verlaging van je doorlopend kredietlimiet contact op met je bank.

Doorlopend krediet oversluiten 

Soms kun je ook je doorlopend krediet oversluiten naar een andere bank om op de kosten te besparen. Als een andere bank bijvoorbeeld de laagste rente biedt, kost het afbetalen van je krediet minder geld.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is? Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening. Doe de check! Lening vergelijken