Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

DUO lening

Hoe DUO lening aanvragen?

Heb je als student een keer wat extra geld nodig? Dan kun je natuurlijk je ouders lief aankijken, maar als zij niet kunnen of willen bijspringen, zal je toch moet uitkijken naar andere mogelijkheden. Eén van die opties is geld lenen bij DUO, de instantie die je studiefinanciering verzorgt.

DUO lenen

Een lening bij DUO vraag je aan door met je DigiD in te loggen op je persoonlijke online omgeving. Hier geef je vervolgens aan per wanneer je hoeveel geld wilt lenen bij DUO. Hoeveel je maximaal per maand mag lenen vind je op de website van DUO.

Eénmalige DUO lening

Als je eenmalig extra geld wilt lenen bij DUO moet je dit vóór de 1e van de maand aangeven. Het is belangrijk dit op tijd te regelen.

Let op!
De lening bij DUO stopt niet automatisch. Als je tijdelijk geld wilt lenen, moet je de lening zelf ook weer stopzetten. Anders loopt deze gewoon door tot het einde van je studie en zit je dan met een hoge studieschuld. Het stopzetten doe je ook via je persoonlijke online omgeving op de website van DUO.

Lenen DUO - Rentepercentages

Als je krap bij kas zit kun je als student beter kiezen eenmalig extra geld te lenen bij DUO, dan bij de bank. Dit omdat de bank hogere rentetarieven hanteert. Lenen bij DUO zorgt dat je altijd lagere rente betaalt. Hier vind je de actuele rentepercentages van DUO. 

DUO geld lenen en terugbetalen

Je betaalt het geleende geld bij DUO op twee momenten terug. Tijdens je studie of daarna. Gaat het om een kleine lening en heb je tijdens je studie al wat geld over? Dan is het verstandig om de lening dan al terug te betalen. DUO berekent de rente namelijk vanaf het moment dat je het geld op je rekening krijgt. Hoe langer je wacht met terugbetalen hoe meer rente je dus moet betalen. Al scheelt het dat de rente op dit moment 0 procent is!

Liever geld lenen bij een bank?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen, vind de lening met de laagste rente en bespaar tot wel 700 euro per jaar! Lening vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert