Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Geld lenen voor financiële ruimte

Waarop letten bij geld lenen voor financiële ruimte?

Wil je geld lenen voor wat extra financiële ruimte? Dan kun je kiezen uit een groot aanbod in kredieten en leningen. Door het grote aanbod aan leenproducten bestaan er leenvormen die je beter niet kunt afsluiten. Welke leenvorm voor jou de beste is, hangt naast je persoonlijke en financiële situatie, af van het doel waarvoor je de extra financiële ruimte wilt gaan gebruiken. De meest gekozen leenvormen voor extra financiële ruimte zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.

Tijdelijk geld nodig - Persoonlijke lening

Als je een grote aankoop wilt doen is het afsluiten van een persoonlijke lening de meest logische stap. De extra financiële ruimte is tijdelijk en betaal je terug binnen een periode die vooraf is vastgesteld. Deze looptijd varieert, maar bedraagt meestal tussen 24 en 60 maanden. Als deze looptijd ten einde is, is de lening afbetaald.

Je weet bij een persoonlijke lening van tevoren precies wanneer je geen schuld meer uit hebt staan. Zorg er wel voor dat je de looptijd van de lening afstemt op de levensduur van dat wat je aanschaft. Zo heeft het geen zin om een lening voor 60 maanden af te sluiten voor de aanschaf van een auto waar je van plan bent maar 2 jaar mee te gaan rijden.

Extra financiële ruimte - Doorlopend krediet

Wil je voor een langere periode over extra financiële ruimte beschikken, dan kun je wellicht beter een doorlopend krediet aanvragen. Deze leenvorm komt met name van pas als je extra uitgaven verwacht en nog niet weet hoeveel het exact gaat kosten. Bij het afsluiten van het doorlopend krediet spreek je met de geldverstrekker een kredietlimiet af. Je kan geld vrij opnemen en aflossen tot aan het limiet. Een groot voordeel van het doorlopend krediet is de flexibiliteit.

Tip! Wil jij weten hoeveel je maximaal kunt lenen? In onze tool "Hoeveel kan ik lenen?"  bereken je direct welk maximaal leenbedrag past bij jouw persoonlijke situatie.

Extra geld nodig - De kosten

Heb je extra financiële ruimte nodig, dan lijkt snel geld lenen aantrekkelijk. Bij sommige partijen is het zelfs mogelijk per sms geld te lenen. Het geleende bedrag staat dan binnen enkele uren op de rekening. Een groot nadeel van dit soort leningen is dat de kosten over het algemeen enorm hoog zijn. Een consumptief krediet bij de bank afsluiten is in de regel voordeliger.

Heb je voor verschillende (kleine) leningen afgesloten, dan kan het slim zijn deze afzonderlijke leningen te bundelen tot één grote lening bij één kredietverstrekker. Dit scheelt meestal behoorlijk in de maandlasten. Bovendien geeft het meer overzicht als alle communicatie en administratie via één en dezelfde aanbieder lopen.

Geld lenen voor financiële ruimte?Betaal dan niet te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is gemiddeld 700 euro per jaar. Door eerst goed te vergelijken bespaar je dus eenvoudig een hoop geld op je lening. Lening vergelijken