Website van het jaar

Financiering pilotenopleiding

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de laagste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 5 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige vergelijking van Nederland. Vergelijken van leningen levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op tot € 500 per jaar.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
8   "Snelle reactie en alles vlot geregeld" Franske G 16 oktober 2021
10   "Snel geregeld, zeer tevreden" A.F.F. Faile 16 oktober 2021
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van geld lenen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op zondag 17 oktober 2021.

Amanda Bulthuis
financiering pilotenopleiding

Financiering pilotenopleiding

Een pilotenopleiding kost gemiddeld tussen de 65.000 en 150.000 euro. Dat is een flink bedrag en je ontvangt hiervoor geen studiefinanciering, omdat een pilotenopleiding altijd een privé-opleiding is. Kunnen of willen je ouders je pilotenopleiding niet voor je betalen, dan moet je dus zelf op zoek naar een financiering. Tot een paar jaar geleden kon je hiervoor nog een speciale pilotenlening afsluiten, maar deze bestaan niet meer.

Voor het financieren van je pilotenopleiding heb je nu nog twee opties: je hypotheek verhogen of geld lenen bij een kredietverstrekker.

Pilotenopleiding financieren via hypotheek

Je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten is meestal voordeliger dan een lening bij de bank. Je betaalt voor een hypotheek namelijk een lagere rente. Je moet hiervoor natuurlijk wel een eigen woning hebben. Daarnaast moet je overwaarde hebben op de woning en je inkomen moet hoog genoeg zijn. Overwaarde heb je als je woning op dit moment meer waard is dan het bedrag dat je aan hypotheek hebt. Of je inkomen hoog genoeg is, bepaalt de hypotheekverstrekker.

Let op! Als je (een deel van) je hypotheek gebruikt voor een ander doel dan je woning, zoals een pilotenopleiding, dan mag je dat deel van de hypotheekrente niet aftrekken van de belasting.

Is een hogere of tweede hypotheek niet mogelijk? Dan is het alternatief een lening bij een bank of kredietverstrekker. Je hebt hierbij de keuze uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Lening voor pilotenopleiding, welke leenvorm?

Een persoonlijke lening is de goedkoopste en best passende lening voor je pilotenopleiding. Je weet met een persoonlijke lening vooraf precies waar je aan toe bent .Je ontvangt direct het hele leenbedrag op je rekening. De rente van de persoonlijke lening staat vast. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Ook staat vast hoelang je over het aflossen doet.

De andere optie bij een kredietverstrekker is een doorlopend krediet. Dit is een flexibelere leenvorm, omdat je afgelost bedragen steeds opnieuw mag opnemen. Dat is meteen ook een risico, omdat je hierdoor misschien langer en meer leent dan wat nodig is voor je pilotenopleiding. Daarom is deze leenvorm niet geschikt voor het financieren van je pilotenopleiding.

5 Tips bij financiering pilotenopleiding

Kies je voor een persoonlijke lening om je pilotenopleiding te financieren? Dan zijn er enkele zaken waar je op moet letten bij de keuze voor de beste persoonlijke lening. Met onze 5 tips weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

1. Bereken hoeveel je kunt lenen voor je pilotenopleiding

Zoals gezegd, kost een pilotenopleiding veel geld. Of je zo’n hoog bedrag kunt financieren met een persoonlijke lening, hangt af van je inkomen en vaste lasten. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen. Als je geld leent, betaal je ook elke maand aflossing en rente. Je moet dan nog wel genoeg geld overhouden om van te leven. Daarom kijken kredietverstrekkers ook naar je vaste lasten. Direct weten hoeveel jij kunt lenen? Op Geld.nl kun je eenvoudig je maximale lening berekenen.

Let op! Een bedrag tot en met 75.000 euro lenen, regel je eenvoudig zelf op Geld.nl. Voor bedragen hoger dan 75.000 euro bieden we maatwerk. Onze financiële experts bekijken graag samen met je de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

2. Bepaal de looptijd van je lening voor een pilotenopleiding

Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf je de periode waarin je het geleende bedrag terug betaalt aan de kredietverstrekker. Dit heet de looptijd. Een lange looptijd lijkt goedkoper, omdat je een lager bedrag per maand afbetaalt. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling namelijk gespreid over meer termijnen. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom voor een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

3. Check of je gratis extra kunt aflossen op je pilotenopleiding financiering

Als piloot heb je meestal een goed salaris. De kans is dus groot dat je na je opleiding meer gaat verdienen. We raden je dan aan om extra af te lossen op je lening. Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit gewoon gratis. Een paar kredietverstrekkers rekenen wel kosten als je meer aflost dan je maandbedrag . Daarom moet je hier dus toch even goed op letten.

4. Vergelijk alle kredietverstrekkers voor je pilotenopleiding lening

Veel mensen die een lening afsluiten voor een pilotenopleiding gaan direct naar hun ‘huisbank’, waar ze ook een betaalrekening hebben. Zij betalen hierdoor veel te veel rente. Bij een online kredietverstrekker ben je vaak goedkoper uit. Het verschil bedraagt tot wel 5 procent aan rente! Op Geld.nl vergelijken we voor jou het grootste aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de goedkoopste en beste lening voor jouw pilotenopleiding ertussen staat.

5. Kies de laagste rente bij je pilotenopleiding financiering

Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor je pilotenopleiding lening, tonen we je overzichtelijk alle leningen die passen bij je wensen en situatie. Maar hoe kies je hieruit nou de beste lening voor je pilotenopleiding? Dat is eigenlijk heel simpel. De lening met de laagste rente is vrijwel altijd de beste keuze. De voorwaarden van de lening verschillen namelijk nauwelijks per kredietverstrekker.

Goed om te weten: Wij tonen de lening met de laagste rente altijd bovenaan het overzicht. Zo kies je eenvoudig de beste deal voor jouw lening!

Lening voor een pilotenopleiding afsluiten? Betaal niet te veel!De leenrentes van kredietverstrekkers zijn historisch laag! Vergelijk nu het grootste aanbod kredietverstrekkers en zie in één oogopslag waar je de laagste rente betaalt. Zo bespaar je tot wel 500 euro per jaar op je financiering voor een pilotenopleiding! Geld lenen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc