Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Pilotenopleiding financieren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor pilotenopleiding

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,5%€ 487€ 29.219
Lender & Spender € 50.0006,5%€ 974€ 58.437
Lender & Spender € 75.0006,5%€ 1.461€ 87.656

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor pilotenopleiding kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Financiering pilotenopleiding: 5 tips

Een pilotenopleiding kost gemiddeld tussen de 85.000 en 150.000 euro (bron: Nederlandse Vereniging voor Verkeersvliegers). Dat is een flink bedrag en je ontvangt hiervoor geen studiefinanciering, omdat een pilotenopleiding altijd een privé-opleiding is. Kunnen of willen je ouders je pilotenopleiding niet voor je betalen, dan moet je dus zelf op zoek naar een financiering. Voor het financieren van je pilotenopleiding heb je nu nog twee opties: je hypotheek verhogen of geld lenen bij een kredietverstrekker.

Een persoonlijke lening is de goedkoopste en best passende lening voor je pilotenopleiding. Kies je voor een persoonlijke lening om je pilotenopleiding te financieren? Dan zijn er enkele zaken waar je op moet letten bij de keuze voor de beste persoonlijke lening. Met onze 5 tips weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Tips geld lenen voor pilotenopleiding
Financiering voor auto kiezen

Bereken hoeveel je kunt lenen voor je pilotenopleiding

Zoals gezegd, kost een pilotenopleiding veel geld. Of je zo’n hoog bedrag kunt financieren met een persoonlijke lening, hangt af van je inkomen en vaste lasten.


Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen. Als je geld leent, betaal je ook elke maand aflossing en rente. Je moet dan nog wel genoeg geld overhouden om van te leven. Daarom kijken kredietverstrekkers ook naar je vaste lasten. Direct weten hoeveel jij kunt lenen? Op Geld.nl kun je eenvoudig je maximale lening berekenen.

Let op! Een bedrag tot en met 75.000 euro lenen, regel je eenvoudig zelf op Geld.nl. Voor bedragen hoger dan 75.000 euro bieden we maatwerk. Onze financiële experts bekijken graag samen met je de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Looptijd lening auto bepalen

Bepaal de looptijd van je lening voor een pilotenopleiding

Bij een persoonlijke lening bepaal je zelf je de periode waarin je het geleende bedrag terug betaalt aan de kredietverstrekker. Dit heet de looptijd.

Een lange looptijd lijkt goedkoper, omdat je een lager bedrag per maand afbetaalt. Bij een langere looptijd wordt de terugbetaling namelijk gespreid over meer termijnen. Maar let op! Je betaalt bij een langere looptijd wel langer rente. Hierdoor is de lening uiteindelijk duurder. Kies daarom voor een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je gemakkelijk kunt betalen.

Let op maandlasten lening auto

Check of je gratis extra kunt aflossen op je pilotenopleiding financiering

Als piloot heb je meestal een goed salaris. De kans is dus groot dat je na je opleiding meer gaat verdienen. We raden je dan aan om extra af te lossen op je lening.

Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit gewoon gratis. Een paar kredietverstrekkers rekenen wel kosten als je meer aflost dan je maandbedrag. Daarom moet je hier dus toch even goed op letten.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Vergelijk kredietverstrekkers voor je pilotenopleiding lening

Veel mensen die een lening aanvragen voor een pilotenopleiding gaan direct naar hun ‘huisbank’, waar ze ook een betaalrekening hebben. Zij betalen hierdoor veel te veel rente.

Bij een online kredietverstrekker ben je vaak goedkoper uit. Het verschil bedraagt tot wel 5 procent aan rente! Op Geld.nl vergelijken we voor jou het grootste aanbod kredietverstrekkers. Zo weet je zeker dat de goedkoopste en beste lening voor jouw pilotenopleiding ertussen staat.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Kies de laagste rente bij je pilotenopleiding financiering

Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor je pilotenopleiding lening, tonen we je overzichtelijk alle leningen die passen bij je wensen en situatie.


Maar hoe kies je hieruit nou de beste lening voor je pilotenopleiding? Dat is eigenlijk heel simpel. De lening met de laagste rente is vrijwel altijd de beste keuze. De voorwaarden van de lening verschillen namelijk nauwelijks per kredietverstrekker.

Goed om te weten: Wij tonen de lening met de laagste rente altijd bovenaan het overzicht. Zo kies je eenvoudig de beste deal voor jouw lening!

DD-MM-JJJJ