Geld lenen

Flitskrediet

Wat is een flitskrediet?

Snel geld lenen via internet of sms en binnen enkele seconden het bedrag al op je rekening hebben staan. Dit soort leningen noem je flitskrediet. Een flitskrediet heeft een korte looptijd (15 tot 45 dagen) en een relatief lage leensom (meestal 100 euro tot 800 euro). Deze leningen richten zich vooral op mensen met acute geldnood of mensen die vanwege een BKR notering moeilijk een lening krijgen bij de bank.

Let op! Sinds 2011 vallen de aanbieders van flitskredieten danwel onder het toezicht en de regels van de AFM, dit betekent niet dat alle aanbieders ook een vergunning van de AFM hebben!

Kosten flitskrediet

Omdat de looptijd van een flitskrediet kort is en het leenbedrag laag, zijn de rentetarieven die je betaalt hoog. Meestal liggen de rentes voor flitskredieten rond de 15 procent! Dit is de maximale wettelijke leenrente die is toegestaan voor een lening.

Administratie en advieskosten flitskrediet

Naast de rentekosten brengen de flitskredietaanbieders ook nog andere kosten in rekening, waardoor een flitskrediet erg duur is. Zo betaal je vaak extra voor bijkomende services, zoals het opstellen van een offerte en het verwerken van de aanvraag. Ook krijg je soms een verplicht advies over de overlijdensrisicoverzekering. Dit advies kost afhankelijk van je leenbedrag 19 euro tot 143 euro.

Garantiestelling flitskrediet

Flitskredietaanbieder Saldodipje.nl stelt verder ook nog verplicht dat je een garantiestelling verleent. Dit kan door bijvoorbeeld een vriend of familielid die garant wil staan voor je lening. Maar je kunt ook een garantiestelling ‘kopen’ via het bedrijf Global Guarantee. Bij een leenbedrag van 100 euro en een looptijd van 15 dagen kost dit al 22,43 euro. Dat bedrag kan oplopen tot zo'n 242 euro bij een lening van 800 euro met een looptijd van 45 dagen.

Flitskrediet alternatieven

Omdat een flitskrediet een erg dure leenvorm is waar veel extra kosten bij komen kijken, kun je beter een lening aanvragen bij een bank, bijvoorbeeld door een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. Door vooraf goed te vergelijken weet je zeker dat je niet onnodig veel betaalt, in tegenstelling tot het flitskrediet.

Liever goedkoop geld lenen bij een betrouwbare partij?Wij vergelijken alléén het grootste aanbod leenaanbieders met een vergunning van de AFM! Check het snel en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op een betrouwbare lening! Lening vergelijken