Contact

Kun je als buitenlander geld lenen in Nederland?

Kun je als buitenlander geld lenen in Nederland?

Als je als buitenlander in Nederland woont en inkomen ontvangt, kun je geld lenen. Er zijn wel voorwaarden waaraan je moet voldoen. In dit artikel lees je precies hoe geld lenen als buitenlander in zijn werk gaat.

Voorwaarden geld lenen als buitenlander

Wil je als buitenlander geld lenen in Nederland? De regels hiervoor verschillen per kredietverstrekker. Wel moet je altijd wonen én inkomen ontvangen in Nederland.

Veel banken en kredietverstrekkers stellen daarnaast aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld:

  • Je hebt binding met Nederland: Kredietverstrekkers willen zekerheid dat je gedurende de looptijd van de lening in Nederland blijft. Ze kijken daarom naar factoren als je arbeidscontract, gezinssituatie, verblijfsstatus en hoelang je al in Nederland woont en werkt. Zo kan de kredietverstrekker beoordelen of je voldoende binding hebt met Nederland.
  • Je bent EU-ingezetene of hebt een verblijfsvergunning: Als buitenlander moet je aantonen dat je legaal in Nederland verblijft. Je moet bijvoorbeeld EU-ingezetene zijn of een verblijfsvergunning hebben voor onbepaalde tijd.
  • Je hebt een Nederlandse betaalrekening: Je inkomen moet op een Nederlandse betaalrekening gestort worden. Dit is een voorwaarde voor de meeste kredietverstrekkers.
  • Je hebt een positieve BKR-registratie: Kredietverstrekkers in Nederland kijken vaak naar je kredietwaardigheid via het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een positieve BKR-registratie laat zien dat je in het verleden leningen op tijd hebt terugbetaald en versterkt je kansen om een lening te krijgen. Als er geen gegevens van je in het BKR staan, kan de kredietverstrekker je betalingsverleden niet beoordelen. Je moet om deze reden minimaal een paar jaar een positieve BKR-registratie hebben.

Het is belangrijk om alles eerlijk in te vullen bij de kredietaanvraag. De kredietverstrekker controleert later bij het BKR en aan de hand van andere documenten of alles klopt.

Bij het geld lenen als buitenlander gelden verder ook de gebruikelijke voorwaarden die gelden voor alle lening aanvragen. Zo kijkt de kredietverstrekker naar je inkomen, huidige schulden, maandelijkse uitgaven en het gewenste leenbedrag. Aan de hand van deze gegevens bepaalt de kredietverstrekker hoeveel geld je maximaal verantwoord kunt lenen.

Hoe werkt geld lenen als buitenlander?

Een lening aanvragen als buitenlander gaat als volgt in zijn werk:

  1. Je leenbedrag bepalen: Kijk eerst kritisch naar je leendoel en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. Ga daarna je maximale lening berekenen, zodat je precies weet hoeveel geld jij verantwoord kunt lenen. Leen niet meer geld dan je nodig hebt. Zo voorkom je dat je de lening later moeilijk of zelfs helemaal niet kunt terugbetalen.
  2. Ga leningen vergelijken: De renteverschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers zijn erg groot. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste lening kan makkelijk oplopen tot honderden euro’s per jaar. Ga daarom leningen vergelijken op Geld.nl. Je ziet dan direct welke leningen in jouw situatie geschikt zijn en kiest eenvoudig de laagste rente lening uit. Vervolgens kun je deze direct online aanvragen op onze website.
  3. Onderteken de offerte: Is je lening aanvraag voorlopig goedgekeurd? Dan ontvang je een offerte van de kredietverstrekker. Lees deze goed door. Ben je akkoord met alle voorwaarden? Dan onderteken je de offerte en stuur je deze terug, samen met de documenten die de kredietverstrekker verder van je vraagt. Dit is meestal een kopie van je legitimatiebewijs, een loonstrookje en soms een contract van je werkgever. Als alles in orde is, ontvang je binnen enkele dagen jouw lening op je bankrekening.
Op zoek naar de goedkoopste én beste lening?
Op Geld.nl vergelijk je leningen van het grootste aanbod kredietverstrekkers in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste lening voor jouw situatie!Leningen vergelijken
;