Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Kredietbank - Geld lenen bij gemeente

Waarop letten bij geld lenen gemeentelijke kredietbank?

Is geld lenen bij een bank of kredietverstrekker niet mogelijk? Dan kun je het onder bepaalde voorwaarden een lening aanvragen bij de gemeentelijke kredietbank. Als inwoner van die gemeente heb je de mogelijkheid hier geld te lenen als je door een laag inkomen of een BKR-notering nergens anders een lening krijgt.

Voorwaarden lening gemeentelijke kredietbank

Om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke lening moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een regelmatig inkomen
  • Je inkomen is niet hoger dan 130 procent van het minimumloon
  • Is je inkomen hoger? Toon dan aan dat je niet kunt lenen bij een bank
  • Je moet in de gemeente wonen (Soms mag je ook in een aangrenzende gemeente wonen)


Let op!
 De voorwaarden verschillen per gemeente. Op de website van je gemeente vind je welke voorwaarden er precies gelden.

Hoeveel lenen bij kredietbank?

Hoeveel je precies kunt lenen bij de gemeentelijke kredietbank hangt af van je inkomen en of je nog andere schulden hebt. Het maximaal te lenen bedrag wordt bepaald door een adviseur van de gemeente. De meeste gemeenten hanteren een minimum van 500 euro en maximum van ongeveer 4.000 euro. Dit verschilt echter ook weer per gemeente.

Kredietbank - Leenvorm

Een lening via de kredietbank is meestal een persoonlijke lening. Dat wil zeggen dat het te lenen bedrag, de aflossingstermijn en het rentepercentage vast staan. Bij sommige gemeenten is er ook de mogelijkheid een doorlopend krediet afsluiten. Je moet dan wel kunnen aantonen dat je in het verleden altijd netjes en op tijd je betalingsverplichtingen bent nagekomen.

Lening gemeentelijke kredietbank - De rente

Een lening aanvragen bij de gemeente is niet gratis. Je betaalt hier natuurlijk rente over. Hoeveel rente je betaalt verschilt per gemeente en hangt ook af van het leenbedrag. Bij sommige gemeenten krijg je wel nog een korting op de rente als je inkomen onder het bijstandsniveau zit. Hierdoor betaal je minder voor de lening, maar tegelijkertijd zal het maximaal te lenen bedrag ook lager zijn.

Gemeentelijke kredietbank lening aanvragen

Op de website van Sociale Banken Nederland vind je een overzicht van alle gemeenten in Nederland. Klik op de gemeente waar je woont en zie of er een sociale kredietbank aanwezig is.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is! Ook besparen op je lening? Maak snel online een vergelijking en kies de lening met de laagste rente! Lening vergelijken