Geld lenen

Gemeentelijke kredietbank lening

Hoe werkt de gemeentelijke kredietbank lening?

De gemeentelijke kredietbank lening is voor mensen met een laag inkomen of BKR-registratie, die nergens anders een lening krijgen. Is geld lenen bij een bank of kredietverstrekker om een van deze redenen niet mogelijk? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden bij de gemeentelijke kredietbank een lening aanvragen.

Voorwaarden lening gemeentelijke kredietbank

Om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke kredietbank lening, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een regelmatig inkomen
  • Je inkomen is niet hoger dan 130 procent van het minimumloon
  • Is je inkomen hoger? Laat dan zien dat je geen lening krijgt bij een bank
  • Je woont in de gemeente (soms mag je ook in een aangrenzende gemeente wonen)


Let op!
 De voorwaarden rond een gemeentelijke kredietbank lening verschillen per gemeente. Op de website van je gemeente vind je welke voorwaarden er precies gelden.

Hoogte gemeente lening bij kredietbank

Hoeveel je maximaal leent bij de gemeentelijke kredietbank hangt af van je inkomen en eventuele schulden. Je maximale gemeentelijke kredietbank lening wordt bepaald door een adviseur van je gemeente. De meeste gemeenten hebben een minimum van 500 euro en maximum van ongeveer 4.000 euro. Ook dit verschilt echter weer per gemeente.

Leenvorm kredietbank lening

Een gemeentelijke kredietbank lening is meestal een persoonlijke lening. Bij een gemeente lening ontvang je dus in één keer het bedrag op je betaalrekening. De rente die je betaalt over de gemeentelijke kredietbank lening staat vast. Ook de looptijd van de kredietbank lening staat vast. Je weet vooraf dus precies hoeveel de gemeente lening je kost en wanneer deze is terugbetaalt.

Let op! Bij sommige gemeenten heb je ook de mogelijkheid om een doorlopend krediet afsluiten als gemeente lening. Je moet dan wel eerst aantonen dat je in het verleden altijd netjes en op tijd je betalingsverplichtingen bent nagekomen.

Rente gemeentelijke kredietbank lening

Een lening aanvragen bij de gemeente is niet gratis. Je betaalt ook hier rente. Hoeveel rente je betaalt voor je gemeentelijke kredietbank lening verschilt per gemeente en hangt af van het leenbedrag. Sommige gemeenten geven wel een korting op de rente, als je inkomen onder het bijstandsniveau zit. Hierdoor betaal je minder voor de kredietbank lening.

Let op! Je maximale gemeentelijke kredietbank lening zal hierdoor wel lager zijn!

Gemeentelijke kredietbank lening aanvragen

Wil je een gemeentelijke kredietbank lening aanvragen? Kijk dan eerst op de website van Sociale Banken Nederland. Hier vind je een overzicht van alle gemeenten in Nederland die een gemeentelijke kredietbank lening verstrekken. Door op de gemeente te klikken waar je woont, zie je meteen of er een sociale kredietbank aanwezig is.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 500 euro per jaar is! Ook besparen op je lening? Maak snel online een vergelijking en kies de lening met de laagste rente! Lening vergelijken