Contact

Geld lenen in Engeland als Nederlander

Kan in geld lenen in Engeland als Nederlander?

Als Nederlander geld lenen in Engeland is lastig. Het kan alleen als je in Engeland woont of wanneer jij of je echtgenoot inkomen krijgt uit Engeland. In alle andere situaties is lenen in Engeland niet mogelijk. Gelukkig zijn er ook in Nederland genoeg alternatieven voor geld lenen.

Waarom wil je lenen in Engeland?

De meeste Nederlanders die een lening aanvragen in Engeland hebben hiervoor één van deze twee redenen:

  • Ze willen lenen zonder BKR-toetsing
  • Ze willen een lagere leenrente

Lenen in Engeland zonder kredietcheck?

Ook in Engeland checken kredietverstrekkers je kredietwaardigheid. Ze kijken niet naar het BKR in Nederland, maar ze vragen gegevens op over je kredietwaardigheid bij de Engelse collega van het BKR. Waarschijnlijk sta je daar als Nederlander niet in geregistreerd. Als een Engelse kredietverstrekker geen gegevens over je kredietwaardigheid terugkrijgt, wordt je automatisch afgewezen voor een lening. Dat is ook de reden waarom je alleen kunt lenen in Engeland als je daar woont en/of je inkomen ontvangt.

Lagere rente voor lenen in Engeland?

De laagste leenrentes voor een persoonlijke lening liggen in Engeland op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland. De hoogste leenrentes liggen echter fors hoger. In Nederland betaal je maximaal 12 procent voor een lening. In Engeland loopt dit op tot wel 60 procent als je een slechte credit score (vergelijkbaar met BKR-registratie) hebt. Lenen in Engeland is dus zeker geen garantie voor een lagere leenrente.

Alternatieven voor geld lenen in Engeland als Nederlander

Als je geen negatieve BKR-registratie hebt en zeker wilt zijn van een zo laag mogelijk rente voor je lening, dan ben je bij Geld.nl aan het juiste adres! Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het meest complete aanbod leningen in Nederland. Zo weet je zeker dat de laagste leenrente voor jouw situatie er tussen staat. Vind hier direct de lening met de laagste rente

Heb je een negatieve BKR-registratie en wil je toch geld lenen? Vraag je dan eerst af of dit verstandig is. De BKR-registratie is er immers niet voor niets. Heb je het geld toch écht nodig? Probeer dan een lening af te sluiten bij familie of vrienden. Maak hierover goede afspraken en leg deze vast in een contract! Hierin neem je op wanneer je de lening moet terugbetalen, hoeveel rente je betaalt en wat er gebeurt als je niet kunt betalen. Deze manier van lenen heet een onderhandse lening. Lees er meer over in het artikel Onderhandse lening.

Zeker van de laagste rente voor je lening in Nederland?Ook in Nederland zijn er genoeg leenaanbieders die een lage rente en goede voorwaarden hebben. Vergelijk daarom op Geld.nl het meest complete aanbod leningen in Nederland en bespaar gemiddeld 783 euro op de totale kosten! Lening vergelijken
;