Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Geld lenen België

Kun je geld lenen in België?

Je zou denken dat je tegenwoordig zonder probleem in een ander Europees land een lening kunt afsluiten. Vooral in ons buurland België zou dit vanwege de taal en regelgeving geld lenen geen enkel probleem moeten zijn. Helaas is de praktijk anders. Als Nederlander geld lenen in België is niet mogelijk, tenzij je in België woont.

Geld lenen in België zonder BKR toetsing

Er zijn verschillende redenen waarom je als Nederlander een lening zou aanvragen in België. Natuurlijk vanwege een lagere leenrente of gunstigere voorwaarden, maar de belangrijkste reden is om het BKR te omzeilen. 

Banken in België hebben namelijk geen toegang tot het BKR systeem. Wanneer je in Nederland een negatieve BKR registratie op je naam hebt staan, komen banken in België daar niet achter en zou je zonder al te veel problemen een lening moeten kunnen afsluiten in België.

Geld lenen België - Voorwaarden

Banken en kredietverstrekkers in België weten goed waarom Nederlanders graag een lening afsluiten bij hun zuiderburen. Exact om die reden hebben ze dan ook enkele zekerheden ingebouwd. Ze willen ten slotte geen onnodige risico’s lopen bij het verstrekken van leningen. Vraag je bij een Belgische bank een lening aan, dan willen ze onder andere de volgende informatie weten:

  • Je gezinssituatie
  • Je inkomen en je vaste lasten
  • Je Rijksregisternummer
  • Je woonadres in België

Met andere woorden, het is simpelweg niet mogelijk om als Nederlander, woonachtig in Nederland, geld te lenen in België, aangezien je deze gegevens niet allemaal kunt overleggen.

Geld lenen in België, bespaar je de moeite!

Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt in Nederland en daarom geld wilt lenen in België, moet naast het feit dat het je niet gaat lukken, je ook realiseren dat er niet voor niets zoiets als een BKR registratie is. BKR wil op die manier namelijk voorkomen dat je te veel, of een te hoge schuldenlast opbouwt en daardoor in de problemen raakt.

Wist je dat...Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening gemiddeld 700 euro per jaar is? Bereken direct hoeveel jij kunt besparen op de kosten van je lening. Doe de check! Lening vergelijken