Lenen

Geld lenen buitenland

Welke buitenlandse bank leent geld aan Nederlanders?

Woon je in Nederland en wil je geld lenen in het buitenland? Dat is meestal niet mogelijk. Elke kredietverstrekker zal namelijk om een woonadres in het betreffende land vragen. Er zijn twee uitzonderingen. Je kunt soms toch geld lenen bij een buitenlands bank als je:

  • Getrouwd bent  met iemand uit het betreffende land
  • Je salaris ontvangt van een bedrijf uit het betreffende land

In alle andere gevallen is een lening in het buitenland niet mogelijk. Kredietverstrekkers lopen als je in een ander land woont namelijk een groot risico dat ze je niet meer kunnen vinden als je het geld niet terugbetaalt. Dit geldt zeker voor lenen buiten Europa. Daarnaast hebben banken als je niet in he land zelf woont vaak niet genoeg gegevens om je kredietwaardigheid te beoordelen.

In dit artikel geven we je enkele tips over geld lenen in het buitenland en welke alternatieven voor geld lenen je hebt als je geen lening in het buitenland krijgt.

1. Waarom geld lenen in het buitenland als Nederlander?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen om een persoonlijke lening in het buitenland aan te vragen. Maar de meest voorkomende zijn toch wel het feit dat er in het buitenland vaak geen BKR-check plaatsvindt en dat je in sommige landen een lagere leenrente hebt dan in Nederland. Het is voor beide redenen maar de vraag of het helemaal klopt en of een buitenlandse lening de beste oplossing is.

2. Buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders echt zonder BKR check?

Buitenlandse kredietverstrekkers kunnen niet in het BKR-register kijken. Ze weten dus niet of je een BKR-registratie hebt. Maar let op! Ze mogen er namelijk wel naar vragen. Je bent verplicht eerlijk te zijn over je BKR-registratie als de kredietverstrekker erom vraagt.

Daarnaast heeft bijna elke land een eigen soort BKR en bestaan er verschillende internationale kredietregistratie-organisaties. Daar kan de buitenlandse bank wel in kijken als je een lening aanvraagt in het buitenland. Kan de bank geen gegevens over je kredietwaardigheid vinden? Dan zal je juist om die reden vaak geweigerd worden voor de lening. De bank kan immers niet beoordelen of je altijd netjes je rekeningen op tijd betaalt.

3. Geeft een lening in het buitenland echt een lagere rente?

In sommige landen zie je kredietverstrekkers adverteren met rentes die lager zijn dan in Nederland. Let hierbij goed op! Het gaat vaak om vanaf rentes. Als de bank geen gegevens heeft over je inkomen of kredietwaardigheid, betaal je vaak een hoger tarief. Dat kans soms wel oplopen tot 60 procent rente. Een lening in het buitenland is dus zeker geen garantie voor een lagere rente.

4. Goedkoop alternatief voor lenen in het buitenland?

Heb je geen negatieve-BKR registratie en wil je een lening aanvragen? Dan doe je dat ook in Nederland heel goedkoop. De leenrentes zijn namelijk historisch laag. Vergelijk op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl het grootste aanbod lening en vind eenvoudig de laagste rente lening bij jouw wensen en situatie.

Sta je wel negatief geregistreerd bij het BKR en wil je toch geld lenen? Ook dan zijn er in Nederland mogelijkheden. Meer hierover lees je in het artikel 'Geld lenen met BKR'.

Zeker van de laagste rente voor je lening in Nederland?Ook in Nederland zijn er genoeg leenaanbieders die een lage rente en goede voorwaarden hebben. Vergelijk daarom op Geld.nl het grootste aanbod leningen en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;