Contact

Geld lenen buitenland

Welke buitenlandse bank leent geld aan Nederlanders?

Woon je in Nederland en wil je geld lenen in het buitenland? Dat is meestal niet mogelijk. Elke kredietverstrekker zal namelijk om een woonadres in het betreffende land vragen. Er zijn twee uitzonderingen. Je kunt soms toch geld lenen bij een buitenlands bank als je:

  • Getrouwd bent  met iemand uit het betreffende land
  • Je salaris ontvangt van een bedrijf uit het betreffende land

In alle andere gevallen is een lening in het buitenland niet mogelijk. Kredietverstrekkers lopen als je in een ander land woont namelijk een groot risico dat ze je niet meer kunnen vinden als je het geld niet terugbetaalt. Dit geldt zeker voor lenen buiten Europa. Daarnaast hebben banken vaak niet genoeg gegevens om je kredietwaardigheid te beoordelen als je niet in het land zelf woont.

In dit artikel geven we je enkele tips over geld lenen in het buitenland en welke alternatieven voor geld lenen je hebt als je geen lening in het buitenland krijgt.

1. Waarom geld lenen in het buitenland als Nederlander?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen om een persoonlijke lening in het buitenland aan te vragen. Maar de meest voorkomende zijn toch wel het idee dat er in het buitenland vaak geen BKR-check plaatsvindt en dat je in sommige landen een lagere leenrente hebt dan in Nederland. Het is voor beide redenen maar de vraag of het helemaal klopt en of een buitenlandse lening de beste oplossing is.

2. Buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders echt zonder BKR check?

Buitenlandse kredietverstrekkers kunnen niet zomaar in het BKR-register kijken. Sommige Europese kredietbureau 's werken echter samen via Accis. Hierdoor kunnen buitenlandse kredietverstrekkers dus vaak alsnog je gegevens in het BKR inzien.

Daarnaast heeft bijna elke land een eigen soort BKR en bestaan er verschillende internationale kredietregistratie-organisaties. Daar kan de buitenlandse bank wel in kijken als je een lening aanvraagt in het buitenland. Kan de bank geen gegevens over je kredietwaardigheid vinden? Dan zal je juist om die reden vaak geweigerd worden voor de lening. De bank kan immers niet beoordelen of je altijd netjes je rekeningen op tijd betaalt.

3. Geeft een lening in het buitenland echt een lagere rente?

In sommige landen zie je kredietverstrekkers adverteren met rentes voor een persoonlijke lening die lager zijn dan in Nederland. Let hierbij goed op! Het gaat vaak om vanaf rentes. Als de bank geen gegevens heeft over je inkomen of kredietwaardigheid, betaal je vaak een hoger tarief. Een lening in het buitenland is dus zeker geen garantie voor een lagere rente.

4. Goedkoop alternatief voor lenen in het buitenland?

Heb je geen negatieve BKR-registratie en wil je een lening aanvragen? Dan doe je dat ook in Nederland heel goedkoop. Op onze onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod leningen in Nederland. Zo vind je eenvoudig de laagste rente lening bij jouw wensen en situatie.

Sta je wel negatief geregistreerd bij het BKR en wil je toch geld lenen? Ook dan zijn er in Nederland mogelijkheden. Meer hierover lees je in het artikel 'Geld lenen met BKR'.

Zeker van de laagste rente voor je lening in Nederland?Ook in Nederland zijn er genoeg aanbieders die een lage rente en goede voorwaarden hebben. Vergelijk daarom het meest complete aanbod leningen in Nederland op Geld.nl. Kies de lening met de laagste rente en bespaar gemiddeld 783 euro op de rentekosten. Lening vergelijken
;