Geld lenen

Geld lenen in het buitenland

Kun je als Nederlander geld lenen in het buitenland?

Ben je een Nederlander? Dan lukt geld lenen in het buitenland meestal niet. Al zijn er wél een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je met iemand uit het buitenland bent getrouwd of werkt en salaris ontvangt uit het buitenland.

Waarom überhaupt geld lenen in buitenland?

Mensen willen vaak om meerdere redenen een persoonlijke lening buitenland. Maar de meest voorkomende zijn toch wel een eventuele lage leenrente en het feit dat er in het buitenland vaak geen BKR-check plaatsvindt.

Rente geld lenen in buitenland

Mensen denken soms dat de rente persoonlijke lening buitenland lager is dan de leenrente in Nederland. Dit klopt helaas niet. Sterker nog, vaak zijn deze juist nog iets hoger dan de rente in Nederland. Het idee dat het goedkoper is om geld te lenen in het buitenland klopt meestal dus niet.

Tip! Besparen op geldlening? Dan loont het veel meer om een goede en objectieve vergelijking te maken. Op Geld.nl vergelijk je nu snel en heel makkelijk het grootste aanbod kredietverstrekkers. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar. Check het snel!

Geld lenen vergelijken

Geld lenen in buitenland zonder BKR-check

Een andere reden waarom mensen graag geld lenen in België of Duitsland, is omdat ze in deze landen geen BKR-check uitvoeren. Ideaal dus voor mensen die om wat voor reden dan ook in Nederland wél een BKR-notering hebben. Zou je denken.

Maar ook deze gedachtegang is dus niet terecht. Andere landen voeren dan geen BKR check uit, buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders weten écht wel dat Nederland dit wel doet. Ze vragen dus sowieso altijd naar je financiële situatie en of je in Nederland een negatieve BKR-notering hebt.

Let op! Een negatieve BKR verzwijgen of erover liegen kan later erg vervelend uitpakken. Speel dus altijd open-kaart en hou hierin niemand, ook niet jezelf, voor de gek.

Wanneer wel geld lenen in buitenland?

Woon of werk je in het buitenland, dan is een lening afsluiten in het land waar je staat ingeschreven of salaris ontvangt, bijvoorbeeld Duitsland of België, meestal geen probleem. Ook als je getrouwd bent met iemand uit het buitenland is een lening aanvragen in het land van herkomst van je partner vaak vrij makkelijk.

Lukt geld lenen in buitenland niet?Dat is helemaal niet erg! Ook in Nederland zijn genoeg leenaanbieders die een lage rente en goede voorwaarden hebben. Vergelijk daarom eenvoudig het grootste aanbod leningen en bespaar een hoop geld! Lening vergelijken