Geld lenen

Geld lenen in Duitsland

Kun je geld lenen in Duitsland?

Als Nederlander, wonend in Nederland, kun je helaas géén geld lenen in Duitsland, tenzij je getrouwd bent met een Duitse(r) of als je salaris ontvangt van een Duits bedrijf.

Waarom geld lenen in Duitsland?

Mensen willen vaak geld lenen in Duitsland, vanwege het feit dat banken en kredietverstrekkers in Duitsland niet verplicht zijn een BKR-toetsing uitvoeren. Mensen met een negatieve BKR registratie in Nederland denken dus dat ze meer kans maken op een lening wanneer ze het over de grens proberen.

Geld lenen Duitsland en BKR check

Dit is echter niet het geval. Dat banken in Duitsland niet verplicht zijn een BKR check uit te voeren, wil niet zeggen dat ze er niet naar vragen. Duitse banken weten van het bestaan van BKR af en vragen je om de status daarvan te overleggen. Als klant ben je vervolgens verplicht om eerlijk en volledig de gevraagde informatie te overhandigen. Ben je niet eerlijk over je situatie of houd je zaken achter, dan is dat frauderen en word je waarschijnlijk strafrechtelijk vervolgt.

Wanneer wel geld lenen in Duitsland?

Woon je als Nederlander in Duitsland, dan is het uiteraard geen enkele probleem om geld te lenen in Duitsland. Je woont er dan tenslotte en staat er ook ingeschreven. Een lening aanvragen in Duitsland is ook mogelijk als je bent getrouwd met een Duitse(r), of werkt bij een Duits bedrijf en salaris ontvangt via dit Duitse bedrijf. 

Goedkoop alternatief geld lenen in Duitsland

Sta je niet geregistreerd bij het BKR en wil je graag een lening afsluiten? Doe dit dan gewoon in Nederland. De leenrentes zijn praktisch gelijk aan die van Duitsland en het is ook nog een veel eenvoudiger. Vergelijk online alle aanbieders op rente en voorwaarden. Zo zie je in één oogopslag welke aanbieder de laagste rente vraagt en aansluit bij je leenwensen. 

Tip! Wil je graag geld lenen, maar heb je een negatieve BKR registratie? Lees dan het artikel “Geld lenen met BKR” en ontdek waar je op moet letten als je een BKR notering hebt.

Lukt het niet om geld te lenen in Duitsland?Ook in Nederland leen je eenvoudig tegen een lage rente en goede voorwaarden. Vergelijk snel en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening. Lening vergelijken