Lenen

Geld lenen in Duitsland

Kun je als Nederlander geld lenen in Duitsland?

Geld lenen in Duitsland en wonen in Nederland, is een lastige combinatie. Je kan eigenlijk alleen lenen in Duitsland als je daar woont. Er zijn een paar uitzondering waarbij Duitse banken soms toch geld lenen aan Nederlanders die niet in het land wonen. Namelijk als:

  • Je bent getrouwd met een Duitse(r). De kredietverstrekker heeft gegevens van je partner, die waarschijnlijk ook bij de Duitse BKR geregistreerd staat. Op basis van die gegevens maakt de Duitse kredietverstrekker dan een inschatting of ze je de lening willen verstrekken.
  • Je ontvang je salaris uit Duitsland. De Duitse kredietverstrekker weet dan in elk geval hoeveel inkomen je ontvangt en of het een stabiel inkomen is. Dat kan een reden zijn om je toch geld te lenen.

In dit artikel geven we je enkele tips over waar je op moet letten bij lenen in Duitsland en welke alternatieven voor geld lenen  je hebt als je geen lening in Duitsland krijgt.

1.Waarom geld lenen in Duitsland?

Vraag je als eerste af waarom je eigen wilt lenen in Duitsland. De meeste mensen die willen geld lenen in het buitenland, doen dit om twee redenen:

  • Ze willen lenen zonder BKR-check
  • Ze willen een lagere leenrente

We gaan voor beide situaties bekijken of een lening in Duitsland de beste optie is.

2. Geld lenen in Duitsland met BKR

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, lijkt een lening in Duitsland misschien dé oplossing. Duitse kredietverstrekkers hebben namelijk geen toegang tot het BKR. Maar dat wil niet zeggen dat Duitse kredietverstekkers je zomaar een lening verstrekken. Ook zij willen graag weten hoe je betaalgedrag in het verleden is geweest, zodat ze geen risico lopen dat jij het geld niet terugbetaalt. Duitse kredietverstrekkers kijken in het Duitse BKR, SCHUFA. Als je nog nooit eerder een financiële verplichting in Duitsland hebt gehad, zullen hier geen gegevens over je in staan. Dat lijkt mooi, maar kan juist een reden zijn om je af te wijzen. De bank weet immers niet of je altijd netjes je rekeningen betaalt.

3. Geld lenen bij Duitse bank voor lage rente?

Een andere reden om geld te willen lenen bij een Duitse bank als je in Nederland woont, zijn de lagere leenrentes in Duitsland. Duitse banken adverteren met lagere leenrentes, maar let op! De meeste Duitse kredietverstrekkers werken met risico-gebaseerde rentes. Dat betekent dat als je een laag inkomen hebt, of er geen of negatieve gegevens van je in het Duitse BKR staan, je een hogere rente betaalt. Dit loopt bij de meeste banken op tot 7 tot 10 procent. Maar er zijn ook Duitse banken die bij een slechte kredietwaardigheid zelfs 20 procent rente rekenen. Lenen in Duitsland geeft je dus zeker geen garantie op een lagere leenrente.

4. Goedkoop alternatief geld lenen in Duitsland

Heb je geen negatieve BKR-registratie en wil je graag een lening afsluiten? Doe dit dan gewoon in Nederland. De leenrentes zijn historisch laag en de communicatie met Nederlandse kredietverstrekkers is een stuk eenvoudiger. Vergelijk op de beste vergelijkingssite Geld.nl het grootse aanbod leningen. Zo zie je in één oogopslag welke aanbieder de laagste rente lening vraagt en aansluit bij je leenwensen. 

Tip! Wil je graag geld lenen, maar heb je een negatieve BKR registratie? Lees dan het artikel “Geld lenen met BKR” en ontdek waar je op moet letten als je een BKR notering hebt.

Zeker van de laagste rente voor je lening in Nederland?Ook in Nederland zijn er genoeg leenaanbieders die een lage rente en goede voorwaarden hebben. Vergelijk daarom op Geld.nl het grootste aanbod leningen en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;