Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Geld lenen

Geld lenen met negatieve BKR

Kan ik geld lenen met negatieve BKR?

Het is waarschijnlijk wel mogelijk om met een negatieve BKR registratie ergens geld te lenen. De vraag is of geld lenen met een negatieve BKR codering ook verstandig is. Deze is er namelijk niet voor niets! Heb je een negatieve BKR notering, dan ben je dus eerder niet in staat geweest om aan al je betalingen te voldoen. Bedenk dus goed of je de lening echt nodig hebt en of je in staat bent om deze terug te betalen.

Lening met BKR

Wil je een lening aanvragen, dan kan een bank een BKR-toetsing doen. Met een BKR-toetsing controleert de bank je BKR-notering. Dit is de manier waarop je geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Elke lening wordt dus geregistreerd bij het BKR, maar wordt pas negatief wanneer je ook een codering hebt.

Geld lenen met BKR - Coderingen BKR

Er zijn in totaal vijf verschillende BKR-noteringen: 

CoderingBetekenis BKR codering
A1 coderingJe hebt een betalingsachterstand en er is een regeling getroffen 
A2 coderingJe hebt een betalingsachterstand, mar het bedrag is opeisbaar
A3 coderingJe hebt een betalingsachterstand en afspraken gemaakt met schuldeiser
A4 coderingJe hebt een betalingsachterstand, maar de schuldeiser kan je niet bereiken
H coderingJe hebt geen schulden meer


De reden waarom het BKR is opgericht, is het in de hand houden van uitgaves van consumenten. Een negatieve BKR-registratie krijg je als er problemen zijn geweest met het afbetalen van je lening bij een bank, postorderbedrijf of financieringsmaatschappij.

Wil je een lening afsluiten, dan controleert de verstrekker jouw gegevens bij het BKR. Het bedrijf is vrij in wat het met de uitslag doet. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven waarbij je gewoon een lening met een negatieve BKR registratie kan afsluiten.

Tip! Je mag tegenwoordig één keer per jaar gratis je gegevens opvragen bij het BKR. Na aanvraag duurt het wel nog vier weken voor je het overzicht ontvangt.

Lenen met BKR, is dat verstandig?

Geld lenen met een negatieve BKR vraagt om voorzichtigheid. Het is verstandig om je af te vragen of de lening ook echt noodzakelijk is en of er geen andere oplossing is in plaats van geld lenen met een negatieve BKR. Als tip geven wij: Leen nooit voor luxe of voor onnodige zaken en bedenk van tevoren goed of je de lening wel kunt dragen. Een lening met een negatieve BKR kan veel ongemak veroorzaken.

Geld lenen? Voorkom onnodig hoge schulden!Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod leningen op rente en voorwaarden. Zo bespaar je tot wel 700 euro per jaar op je lening! Lening vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert