Geld lenen

Geld lenen met studiefinanciering

Hoe geld lenen met studiefinanciering?

De meeste studenten kennen het wel, geldtekort. Het idee van extra geld lenen naast je studiefinanciering klinkt dan erg aantrekkelijk. Maar hoe pak je dat verstandig aan? Wil je extra geld lenen naast studiefinanciering, dan heb je een paar mogelijkheden:

  • Geld lenen met studiefinanciering bij je ouders
  • Geld lenen DUO
  • Lening studiefinanciering bij de bank
  • Geld lenen met studiefinanciering - Rood staan

Geld lenen met studiefinanciering bij je ouders

Veruit de meest voordelige manier van lenen is toch geld lenen bij je ouders. De rente die je dan betaalt is meestal nihil of in elk geval lager dan bij de bank. Maar dan moeten je ouders dit wel kunnen en willen. Verder moet je hier natuurlijk goede afspraken over maken met je ouders.

Tip! In het artikel 'Geld lenen van ouders’ lees je meer hierover.

Geld lenen DUO

Een andere optie is geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je betaalt hiervoor een zeer laag rentetarief, dat op dit moment zelfs 0 procent is. Daarnaast ben je, anders dan bij een bank, niet gebonden aan beperkingen voor extra aflossen. Je mag op elk gewenst moment zoveel aflossen als je wilt. Een lening bij DUO vraag je direct aan via je eigen online omgeving op DUO.nl.

Lening studiefinanciering bij de bank

Kun je niet lenen bij DUO? Dan kun je altijd nog geld lenen bij de bank. De grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO bieden bijvoorbeeld speciale studentenleningen aan. Maar houd er wel rekening mee dat je hiervoor meer rente betaalt en dus met hogere kosten wordt geconfronteerd na je studie.

Geld lenen met studiefinanciering - Rood staan

Eigenlijk is rood staan bij de bank ook een manier van geld lenen. Als je een speciale studentenrekening hebt betaal je hiervoor minder rente dan andere klanten van de bank. Je mag bij de meeste banken 500 tot 1.000 euro rood staan tegen 7 á 8 procent rente. Maar dit is natuurlijk nog steeds een behoorlijk percentage en meer dan de rente die je betaalt op een lening.

Geld lenen met studiefinanciering bij de bank?
Vergelijk dan altijd eerst het grootste aanbod leningen en bespaar gemiddeld 500 euro per jaar op de kosten van je lening! Online is dat nu heel makkelijk. Check het zelf. Lening vergelijken