Lenen

Geld lenen met tijdelijk contract

Kan ik geld lenen met een tijdelijk contract?

Kredietverstrekkers lenen het liefst geld aan mensen met een vast contract, maar ook als je een tijdelijk contact hebt is geld lenen mogelijk. Omdat je inkomen met een contract voor bepaalde tijd onzekerder is, stellen kredietverstrekkers wel extra voorwaarden. We leggen je uit welke voorwaarden dit zijn en geven je tips om de beste keuze te maken.

Voorwaarden lening met een tijdelijk contract

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door je lening in de financiële problemen komt. Kredietverstrekkers willen dat ook niet en kijken daarom goed naar je inkomsten en vaste lasten. Op basis daarvan bepalen ze of en hoeveel ze je willen lenen met een tijdelijk contact. De belangrijkste zaken waar kredietverstrekkers naar kijken bij een lening aanvraag met een tijdelijk contact zijn:

  • Je proeftijd is voorbij. Je kunt pas een lening aanvragen als de proeftijd van je contract voorbij is. Vraag je meteen of vlak na je proeftijd een lening aan, dan wil de kredietverstrekker een verklaring van je werkgever. In deze verklaring geeft de werkgever aan dat alles goed verlopen is tijdens de proefperiode en dat hij van plan is je in dienst te houden.
  • De hoogte van je inkomen. Als je een tijdelijk contract hebt, telt de kredietverstrekker meestal 70 procent van je inkomen mee om te bepalen hoeveel je verantwoord kunt lenen. Sommige kredietverstrekkers kijken hierbij niet alleen naar je inkomen van dit jaar, maar naar het gemiddelde van wat je de afgelopen 3 jaar hebt verdiend. Hiervoor moet je een Verzekeringsbericht downloaden bij het UWV.
  • Je woonsituatie. Kredietverstrekkers vinden de financiële situatie van mensen met een koopwoning stabieler dan van iemand die in een huurhuis woont. Daarom kun je met je tijdelijke contract soms meer lenen als je in koophuis woont.

Goed om te weten! Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor een lening en aangeeft dat je tijdelijk contract hebt, tonen we je alleen leningen die beschikbaar zijn met een contract voor bepaalde tijd. De beoordeling van je inkomen, dienstverband en woonsituatie doet de kredietverstrekker zodra je een offerte aanvraagt.

Geld lenen met een tijdelijk contract - 6 tips

Naast de acceptatievoorwaarden zijn er enkele zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een lening met een tijdelijk contract. Met onze 6 tips weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en de beste keuze maakt.

1. Hoeveel kan ik lenen met een tijdelijk contract?

Bereken eerst hoeveel je kunt lenen met een tijdelijk contract. Zo krijg je een goed beeld van je mogelijkheden. Direct weten hoeveel jij kunt lenen met je contract voor onbepaalde tijd? Op de beste vergelijkingssite Geld.nl kun je eenvoudig je maximale lening berekenen.

2. Kies een persoonlijke lening met een tijdelijk contract!

Een persoonlijke lening is bijna altijd de beste keuze als je een tijdelijk contract hebt. Een persoonlijke lening heeft namelijk een vaste rente, vaste looptijd en vaste maandlast. Je weet precies wat de lening je kost en wanneer de lening is afgelost. Wel zo veilig als je inkomsten minder zeker zijn, omdat je een tijdelijk contract hebt.

Een doorlopend krediet is flexibeler maar meestal niet de beste keuze als je een contract voor bepaalde tijd hebt. Je bepaalt met deze leenvorm zelf wanneer en hoeveel je opneemt, tot maximaal de kredietlimiet. Je betaalt een variabele rente over het opgenomen bedrag. De rente kan dus wijzigen. Hierdoor weet je van tevoren niet wat de lening precies kost. Een onzekerheid die je met een tijdelijk contract misschien niet goed kunt gebruiken.

Lees hier meer informatie over de keuze tussen persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

3. Kies de looptijd of het aflospercentage lening met een tijdelijk contract

Kies je voor een persoonlijke lening? Dan bepaal je zelf de looptijd van je lening. Dit is de periode waarin je het geleende bedrag terugbetaalt. Bij een doorlopend krediet kies je een aflospercentage van 1, 1,5 of 2 procent. Als je geld opneemt uit het krediet, los je elke maand dit percentage van het kredietlimiet af. Bij een leenbedrag van 10.000 euro en een aflospercentage van 2 procent, betaal je dus elke maand 200 euro.

Het lijkt interessant om een looptijd of aflospercentage te kiezen met een zo laag mogelijke maandlast. Maar pas op! Je doet dan ook langer over het aflossen en betaalt dus langer rente. Hierdoor is de lening dan alsnog duur. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd of een zo hoog mogelijk aflospercentage, met maandlasten die je goed kunt dragen met je tijdelijke dienstverband.

4. Kies de lening met de laagste rente

Zeker als je een tijdelijk contract hebt, is het verstandig je maandlasten zo laag mogelijk te houden. Dit doe je door de laagste rente voor je lening met een tijdelijk contract te kiezen. Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor je lening, tonen we je overzichtelijk alle leningen die beschikbaar zijn met een tijdelijk contract. De lening met de laagste rente is hierbij vrijwel altijd de beste keuze. De voorwaarden van de leningen verschillen namelijk nauwelijks per kredietverstrekker.

Goed om te weten: Wij tonen de lening met de laagste rente altijd bovenaan het overzicht. Zo kies je eenvoudig de beste deal voor jouw lening!

5. Check of je gratis extra kunt aflossen

Als je tijdens de looptijd van je lening een financiële meevaller hebt, wil je misschien extra aflossen. Bij de meeste kredietverstrekkers mag dit gewoon gratis. Een paar kredietverstrekkers rekenen wel kosten als je meer aflost dan je maandbedrag . Daarom moet je hier dus toch even goed op letten.

6. De best passende lening met tijdelijk contract gevonden? Sluit deze dan direct af!

Als de lening hebt gevonden die het beste bij jou past, kun je deze op Geld.nl meestal direct een offerte aanvragen. Een offerte voor een lening aanvragen met een tijdelijk contract is altijd gratis en vrijblijvend.

Geld lenen met een tijdelijk contract?Betaal dan niet onnodig te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen online en vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Zo bespaar je gemiddeld 500 euro per jaar! Lening vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;