Lenen

Geld lenen offerte

Wat staat er in een offerte lening?

Ga je een lening aanvragen? Dan ontvang je altijd eerst een offerte. Dit is een vrijblijvend voorstel van de bank voor de lening die ze je wil verstrekken. In de offerte staan jouw gegevens en de belangrijkste voorwaarden van de lening, zoals de rente die je gaat betalen. Je beslist zelf of je akkoord gaat met de offerte en de lening daadwerkelijk aanvraagt. In dit artikel geven we je enkele handige tips over waar je op moet letten bij een offerte voor geld lenen.

1. Geld lenen offerte, controleer alles goed!

Het eerste dat je moet doen als je de offerte voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet ontvangt, is controleren of alle gegevens kloppen. Een offerte voor een lening kan uit meerdere onderdelen bestaan, maar moet in elk geval de volgende onderdelen bevatten:

  • Je persoonlijke gegevens
  • De looptijd van de lening 
  • De rente lening
  • Hoe je de lening aflost
  • De voorwaarden van de lening

Controleer of je persoonlijke gegevens correct zijn en of de gegevens van de lening overeenkomen met wat je hebt aangevraagd.

2. Lening offerte, let op de geldigheid

Op de offerte staat vaak ook hoelang deze geldig is. Wil je gebruik maken van het aanbod in de offerte? Zorg dan dat je de offerte ondertekent en terugstuurt vóór de geldigheidsdatum. Doe je voor niets, dan verloopt de offerte na de geldigheidstermijn. Als je later alsnog een lening wilt bij de kredietverstrekker, moet je een nieuwe offerte aanvragen. 

Tip! Bij de lening offerte ontvang je ook een lijst met welke documenten je moet aanleveren als je de lening definitief aanvraagt. Denk hierbij aan een kopie van je identiteisbewijs en enkele recente rekeningafschriften. Je lening aanvraag verloopt het snelst als je meteen bij de ondertekende offerte ook alle documenten meestuurt.

3. Krediet offerte? Geef aan hoeveel je wilt opnemen?

Als je een persoonlijke lening aanvraagt, ontvang je na de goedkeuring het hele bedrag in één keer op je rekening. Bij een doorlopend krediet werkt dit anders. Je krijgt een limiet tot welke je geld mag opnemen. Je kunt in één keer alles of opnemen. Maar dat hoeft niet. In de krediet offerte vind je een invulveld waar je kunt aangeven hoeveel geld je direct de eerste keer wilt opnemen. Vergeet dit niet in te vullen voor je de offerte terugstuurt. Omdat je bij een doorlopend krediet alleen rente betaalt over het bedrag dat je hebt opgenomen, is het verstandig om niet meer te opnemen dan je ook echt direct nodig hebt.

4. Wat gebeurt er als je offerte lening ondertekent?

Wanneer je de lening offerte hebt ondertekend en deze samen met alle benodigde documenten naar de kredietverstrekker hebt gestuurd, gaat deze alle gegevens controleren. Als alles in orde is en de kredietverstrekker akkoord gaat, ontvang je meestal nog dezelfde werkdag het geld op je rekening. Meer hierover lees je in het artikel 'Hoelang duurt de goedkeuring van een lening?'

Maak eerst een vergelijking, vóór je een offerte aanvraagt!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk gemiddeld 500 euro per jaar! Er valt dus een hoop te besparen. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het grootste aanbod leningen, zodat je altijd de laagste rente vindt. Geld lenen vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;