Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen voor adoptie

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor adoptie

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,4%€ 104€ 6.230
Lender & Spender € 10.0007,7%€ 201€ 12.006
Lender & Spender € 25.0006,6%€ 489€ 29.285
Lender & Spender € 50.0006,6%€ 977€ 58.569
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor adoptie kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor adoptie

Een kindje adopteren is voor sommige stellen of alleenstaanden een diep gekoesterde wens. Adoptie is echter een kostbaar proces. Voor de gehele adoptieprocedure ben je al snel 15.000 tot 50.000 euro kwijt. Heb je niet voldoende spaargeld? Dan is geld lenen voor adoptie een mogelijkheid. We leggen graag uit hoe geld lenen voor een adoptie in zijn werk gaat en waar je op let.

Als je van plan bent een kindje te adopteren, is het verstandig om daarvoor geld apart te leggen. Maar omdat adoptie een kostbare zaak is, is alleen spaargeld niet altijd voldoende. Er zijn mensen die daarom geld lenen om de adoptie te financieren. Het gaat dan vaak om een grote lening. Daarom geven we je enkele handige tips om veilig, verstandig en zo voordelig mogelijk geld te lenen voor adoptie.

Tips geld lenen voor adoptie
Financiering voor auto kiezen

Welke lening voor adoptie financieren?

Wil je geld lenen voor een adoptie? Dan kun je kiezen uit de volgende twee leenvormen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Voor een adoptie is een persoonlijke lening altijd de beste keuze. Het leenbedrag, de looptijd en de rente staan bij een persoonlijke lening vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Je kunt op een bepaald moment dus meer of minder voor je lening gaan betalen. Ook is het bedrag dat je afgelost hebt weer opnieuw op te nemen. Dit is niet nodig als je een adoptie wilt financieren.

Looptijd lening auto bepalen

Hoeveel geld lenen voor adoptie?

We zetten de kosten die komen kijken bij het adoptieproces voor je op een rijtje:

  • Verplichte voorlichting: 1.595 euro (voor administratie, eerste informatiebijeenkomst en vijf voorlichtingsbijeenkomsten).
  • Bemiddelingskosten: tussen de 12.000 en 40.000 euro. Deze kosten zijn onder meer afhankelijk van het adoptiebureau en het thuisland van het kind.
  • Verblijfsvergunning voor het adoptiekind: 950 euro.
  • Omzetten van een adoptie naar Nederlands recht (indien nodig): tussen de 600 en 1.000 euro.

Bron: Fiom

Wil je het hele adoptieproces financieren met een lening? Dan moet je vaak tussen de 15.000 en de 50.000 euro lenen. Natuurlijk kun je ook een deel van de adoptie betalen met spaargeld, en voor het bedrag dat overblijft een lening afsluiten. Hoeveel geld je kunt lenen voor adoptie hangt af van je inkomen, type dienstverband, vaste lasten en eventuele andere leningen die je hebt.

Tip! Met onze handige rekentool kun je direct je maximale lening berekenen. Zo weet je precies hoeveel je kunt lenen voor de adoptie.

Let op maandlasten lening auto

Geld lenen voor adoptie? Bepaal je maandlasten

Ga je geld lenen voor adoptie? Dan bepaal je van tevoren je maandlasten. Je lost de lening in maandelijkse termijnen af.

Hoe hoger het bedrag dat je aflost, hoe korter de looptijd van de lening. Je betaalt dan ook minder rente, waardoor de lening voor adoptie uiteindelijk een stuk goedkoper is.

Wel is het belangrijk dat je de maandelijkse aflossing van de lening ook daadwerkelijk kunt betalen. Er moet voldoende geld overblijven om van te leven en boodschappen te doen. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd die past bij je financiële situatie.

Niet meer geld lenen voor auto dan nodig

Lage rente lening voor adoptie

Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar je hebt zelf in de hand of je te veel betaalt voor je lening of niet.

De ene lening is de andere niet: bij sommige kredietverstrekkers betaal je veel meer of minder rente dan bij andere aanbieders. Denk je erover om geld te lenen voor adoptie? Ga dan altijd voor de laagste rente lening. Zo houd je de kosten van je lening zo goedkoop mogelijk en bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

Kredietverstrekker autolening kiezen

Geld lenen voor adoptie: tussentijds aflossen

Heb je een keer wat meer financiële ruimte? Los dan tussentijds een extra bedrag af op je lening voor adoptie. Zo wordt de looptijd korter, waardoor je minder rente gaat betalen.

De lening wordt met een extra aflossing direct een stukje goedkoper. Bij de meeste kredietverstrekkers is extra aflossen op je lening geheel kosteloos. Toch zijn er enkele aanbieders die hiervoor kosten rekenen, dus lees je kredietovereenkomst er altijd even op na.

Auto kopen met lening

Vergelijk de leningen voor adoptie goed!

Zoals we al even lieten vallen: te veel geld betalen voor je lening voor adoptie zou zonde zijn. Adoptie is een behoorlijke uitgave waarvoor je vaak een aanzienlijk bedrag leent.

Het is dus belangrijk om de kosten voor je lening zo laag mogelijk te houden. Daar helpen we je graag bij. Op onze onafhankelijke vergelijkingssite kun je snel en eenvoudig leningen van het grootste aanbod kredietverstrekkers vergelijken. Zo vind je eenvoudig de laagste rente en wordt goedkoop geld lenen voor adoptie een stuk makkelijker!

DD-MM-JJJJ