"Geld lenen? Vergelijk en betaal tot € 500 minder rente per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Geld lenen voor adoptie

Vind de beste deal! vergelijk & vind de beste deal!
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Vind direct de scherpste rente

Eerst meer info? Lees dan hier onze 6 tips
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
lening vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige lening vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete lening vergelijking van Nederland met 14 kredietverstrekkers. Vind de beste lening met de laagste rente en betaal tot 500 euro per jaar minder rente!

Dit vinden klanten van ons
10   "Heel eenvoudig een offerte aanvragen" Janet Peters 03 december 2021
10   "Positief over het snelle handelen" Marko Petrusic 30 november 2021
8   "Alles wordt keurig volgens de regels verwerkt" Marcel Honing 26 november 2021
Kredietexperts Geld.nl
Kredietspecialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van geld lenen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 14 januari 2022.

Kredietadviseurs

Onze gecertificeerde kredietadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste lening. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar kredieten@geld.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste lening

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Leasen of lenen? | Tips auto leasen of geld lenen voor auto Eef van Opdorp - 14 oktober 2021
Besparen op lening | Tips besparen op bestaande lening Eef van Opdorp - 13 september 2021
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
 • geld lenen voor adoptie
 • Klantenservice
 • Actueel
geld lenen voor adoptie

Geld lenen voor adoptie

Een kindje adopteren is voor sommige stellen of alleenstaanden een diep gekoesterde wens. Adoptie is echter een kostbaar proces. Voor de gehele adoptieprocedure ben je al snel 15.000 tot 50.000 euro kwijt. Heb je niet voldoende spaargeld? Dan is geld lenen voor adoptie een mogelijkheid. We leggen graag uit hoe geld lenen voor een adoptie in zijn werk gaat en waar je op let.

Is geld lenen voor adoptie verstandig?

Als je van plan bent een kindje te adopteren, is het verstandig om daarvoor geld apart te leggen. Maar omdat adoptie een kostbare zaak is, is alleen spaargeld niet altijd voldoende. Er zijn mensen die daarom geld lenen om de adoptie te financieren. Het gaat dan vaak om een grote lening. Daarom geven we je enkele handige tips om veilig, verstandig en zo voordelig mogelijk geld te lenen voor adoptie.

1. Welke lening voor adoptie financieren?

Wil je geld lenen voor een adoptie? Dan kun je kiezen uit de volgende twee leenvormen:

 • Een persoonlijke lening
 • Een doorlopend krediet

Voor een adoptie is een persoonlijke lening altijd de beste keuze. Het leenbedrag, de looptijd en de rente staan bij een persoonlijke lening vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Je kunt op een bepaald moment dus meer of minder voor je lening gaan betalen. Ook is het bedrag dat je afgelost hebt weer opnieuw op te nemen. Dit is niet nodig als je een adoptie wilt financieren.

2. Hoeveel geld lenen voor adoptie?

We zetten de kosten die komen kijken bij het adoptieproces voor je op een rijtje:

 • Verplichte voorlichting: 1.595 euro
 • Bemiddelingskosten: tussen de 12.000 en 50.000 euro. Deze kosten zijn onder meer afhankelijk van het adoptiebureau en het thuisland van het kind.
 • Verblijfsvergunning voor het adoptiekind: 950 euro.
 • Omzetten van een adoptie naar Nederlands recht (indien nodig): tussen de 600 en 1.000 euro.

Wil je het hele adoptieproces financieren met een lening? Dan moet je vaak tussen de 15.000 en de 50.000 euro lenen. Natuurlijk kun je ook een deel van de adoptie betalen met spaargeld, en voor het bedrag dat overblijft een lening afsluiten. Hoeveel geld je kunt lenen voor adoptie hangt af van je inkomen, type dienstverband, vaste lasten en eventuele andere leningen die je hebt.

Tip! Met onze handige rekentool kun je direct je maximale lening berekenen. Zo weet je precies hoeveel je kunt lenen voor de adoptie.

3. Geld lenen voor adoptie? Bepaal je maandlasten

Ga je geld lenen voor adoptie? Dan bepaal je van tevoren je maandlasten. Je lost de lening in maandelijkse termijnen af. Hoe hoger het bedrag dat je aflost, hoe korter de looptijd van de lening. Je betaalt dan ook minder rente, waardoor de lening voor adoptie uiteindelijk een stuk goedkoper is.

Wel is het belangrijk dat je de maandelijkse aflossing van de lening ook daadwerkelijk kunt betalen. Er moet voldoende geld overblijven om van te leven en boodschappen te doen. Kies dus een zo kort mogelijke looptijd die past bij je financiële situatie.

4. Lage rente lening voor adoptie

Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar je hebt zelf in de hand of je te veel betaalt voor je lening of niet. De ene lening is de andere niet: bij sommige kredietverstrekkers betaal je veel meer of minder rente dan bij andere aanbieders. Denk je erover om geld te lenen voor adoptie? Ga dan altijd voor de laagste rente lening. Zo houd je de kosten van je lening zo goedkoop mogelijk en bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

5. Geld lenen voor adoptie: tussentijds aflossen

Heb je een keer wat meer financiële ruimte? Los dan tussentijds een extra bedrag af op je lening voor adoptie. Zo wordt de looptijd korter, waardoor je minder rente gaat betalen. De lening wordt met een extra aflossing direct een stukje goedkoper. Bij de meeste kredietverstrekkers is extra aflossen op je lening geheel kosteloos. Toch zijn er enkele aanbieders die hiervoor kosten rekenen, dus lees je kredietovereenkomst er altijd even op na.

6. Vergelijk de leningen voor adoptie goed!

Zoals we al even lieten vallen: te veel geld betalen voor je lening voor adoptie zou zonde zijn. Adoptie is een behoorlijke uitgave waarvoor je vaak een aanzienlijk bedrag leent. Het is dus belangrijk om de kosten voor je lening zo laag mogelijk te houden. Daar helpen we je graag bij. Op onze onafhankelijke vergelijkingssite kun je snel en eenvoudig leningen van het grootste aanbod kredietverstrekkers vergelijken. Zo vind je eenvoudig de laagste rente en wordt goedkoop geld lenen voor adoptie een stuk makkelijker!

Geld lenen voor adoptie: alle feiten op een rij

We zetten alle feiten over geld lenen voor adoptie nog even voor je op een rij:

 • Een persoonlijke lening is het meest geschikt voor het leendoel adoptie. Je weet precies waar je aan toe bent: het leenbedrag, de rente en de looptijd staan vast.
 • Adoptie kost veel geld, waardoor je vaak een groot bedrag zult moeten lenen. Houd de kosten zo laag mogelijk door te kiezen voor een lening met een lage rente.
 • Kies een looptijd die bij je financiële situatie past. Een hoger maandbedrag is beter omdat je dan minder rente betaalt. Maar het is ook belangrijk dat je de maandlasten van je lening voor adoptie kunt betalen.
 • Vergelijk leningen voor adoptie. De renteverschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers zijn groot. Via Geld.nl vind je direct de goedkoopste lening voor adoptie.
 • Heb je een keer een financiële meevaller? Kijk dan of je zonder extra kosten tussentijds kunt aflossen. Zo betaal je uiteindelijk minder rente over je lening voor adoptie.
Geld lenen voor adoptie?Kies voor de voordeligste lening met de laagste rente. Houd de kosten van je lening voor adoptie zo laag mogelijk! Tijdens het leningen vergelijken zie je direct wat voor jou de goedkoopste lening is!Leningen vergelijken
Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een lening of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en lening vergelijkingen en tienduizenden afgesloten leningen, is Geld.nl dé expert op het gebied van geld lenen. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van geld lenen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc