Let op! Geld lenen kost geld
Contact

Geld lenen aflossen hypotheek

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar€ 783! Vergelijk het meest complete aanbod leningen en bespaar gemiddeld € 783.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Verantwoord lenenAlle partijen hebben AFM-vergunning

Laagste rente lening voor aflossen hypotheek

AanbiederLeen- bedragLeenbedragLaagste renteMaand- termijnTotale kredietsom
ING € 2.50010,2%€ 53€ 3.169
Lender & Spender € 5.0009,1%€ 104€ 6.190
Lender & Spender € 10.0007,4%€ 199€ 11.926
Lloyds Bank € 25.0006,5%€ 487€ 29.219
Lloyds Bank € 50.0006,5%€ 974€ 58.437
Lender & Spender € 75.0006,6%€ 1.465€ 87.854

Om je een beeld te geven van wat geld lenen voor aflossen hypotheek kost, hebben we in onderstaande tabel de laagste rente voor verschillende leenbedragen in kaart gebracht. Wil je weten wat de laagste rente is voor jouw gewenst leenbedrag? Maak dan direct een vergelijking!

Geld lenen voor aflossen hypotheek

Is je hypotheekschuld hoog ten opzichte van de waarde van je woning? Dan kan het lonen om geld te lenen voor het aflossen van je hypotheek. Het klinkt misschien niet logisch, want in veel gevallen is geld lenen bij een kredietverstrekker immers duurder dan een hypotheeklening. Maar in een enkel geval kan het toch verstandig zijn om geld te lenen voor het aflossen van je hypotheek. Wil je weten of het in jouw situatie verstandig is om geld te lenen voor het aflossen van je hypotheek? Raadpleeg dan een financieel adviseur. Die weet precies of je gaat besparen en hoeveel. Hier geven we je alvast de nodige tips bij het geld lenen voor het aflossen van je hypotheek.

Tips geld lenen voor aflossing hypotheek
Hoeveel lenen voor vouwwagen

Geld lenen voor aflossen hypotheek verstandig?

Zoals gezegd is geld lenen voor de aflossing van je hypotheek vooral verstandig als je hypotheekschuld relatief hoog is ten opzichte van de waarde van je woning. 

Dit is het geval wanneer je hypotheekschuld 90 procent of meer van de woningwaarde bedraagt. Als je hypotheekschuld 90 procent of meer van de woningwaarde bedraagt, betaal je een hogere rente dan wanneer de hypotheekschuld minder dan 90% van de woning betaalt. Dit komt doordat je een risico-opslag betaalt. Hoe hoger je hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning, hoe hoger de risico-opslag is.

Door extra af te lossen op je hypotheek, wordt je hypotheeksom een lager percentage van je woningwaarde en kan je hypotheekrente dus omlaag.

Heb je nog vragen over geld lenen voor het aflossen van je hypotheek? Neem dan contact op met een financieel adviseur. Voor vragen over je hypotheekcontract kun je het beste contact opnemen met je hypotheekverstrekker.

Financiering voor vouwwagen kiezen

Persoonlijke lening voor aflossen hypotheek

Wil je geld lenen voor het extra aflossen van je hypotheek? Dan zijn er twee mogelijkheden:.

  • Een persoonlijke lening
  • Een doorlopend krediet

Voor het aflossen van je hypotheek raden we een persoonlijke lening aan. Je hebt dan namelijk de zekerheid van een vaste rente en looptijd. Ook het leenbedrag staat vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Een doorlopend krediet is vooral interessant als je over een langere periode wat meer financiële ruimte nodig hebt

Bonustip: Gebruik je een persoonlijke lening om je hypotheekschuld af te lossen? Dit biedt fiscale voordelen. De rente van de lening mag je namelijk aftrekken in box 1.

Vouwwagen financieren via verkoper

Geld lenen en boetevrij hypotheek aflossen

Bij de meeste banken en hypotheekverstrekkers kun je het hele hypotheekbedrag alleen boetevrij aflossen bij een variabele rente, of als je rentevaste periode is verstreken.

In alle andere gevallen mag je maximaal 10 tot 20 procent van je hypotheek boetevrij aflossen. Los je meer af? Dan betaal je vaak een boeterente. Lees je hypotheekcontract er dus goed op na als je overweegt om geld te lenen voor het aflossen van je hypotheek. Dan weet je zeker of geld lenen voor het aflossen van je hypotheek voor jou rendabel is.

Bonustip! Geld lenen voor het aflossen van de hypotheek doe je meestal omdat je op de rente wilt besparen. Is een lening voor jou niet rendabel? Dan is je hypotheek oversluiten naar een andere bank of hypotheekverstrekker die een lagere rente biedt misschien een optie. Zo kun je alsnog flink besparen op je hypotheek!

Looptijd vouwwagen financiering kiezen

Hoeveel geld lenen voor aflossen hypotheek

Hoeveel geld je precies kunt lenen voor het aflossen van je hypotheek hangt onder meer af van:

  • De hoogte van je inkomen en het soort inkomen dat je ontvangt
  • Je dienstverband: met een tijdelijk contract is geld lenen vaak lastiger dan met een vast dienstverband
  • Andere openstaande leningen
  • Je gezinssamenstelling

Met onze slimme rekentool kun je eenvoudig je maximale lening berekenen.

Kies je voor een persoonlijke lening? Dan kun je maximaal 75.000 euro lenen per kredietverstrekker. Je kunt natuurlijk ook een lagere lening aanvragen. Dit is vooral afhankelijk van hoeveel je wilt aflossen op je hypotheekschuld. 

Rente vouwwagen financiering

Vergelijk leningen voor aflossen hypotheek

Ga je geld lenen voor het aflossen van je hypotheek? Maak dan eerst een goede vergelijking tussen de verschillende banken en kredietverstrekkers.


De rente op een lening loopt immers flink uiteen bij de diverse aanbieders. Het kan zelfs honderden euro’s per jaar schelen. Aangezien jee flink wilt besparen op je hypotheekrente, is het zonde als je vervolgens weer te veel gaat betalen voor een lening. Bij Geld.nl, de beste vergelijkingssite voor leningen, vind je snel en eenvoudig waar je het goedkoopst geld kunt lenen tegen een aantrekkelijke rente.

DD-MM-JJJJ