Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Bewaar vergelijking

Vergelijk het grootste aanbod leningen

Geld lenen vergelijken, loop je besparing niet mis

Geld lenen voor inboedel

vergelijk & vind de beste deal!
Inboedel
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Eerst meer info? Lees dan hier onze 6 tips
Grootste aanbod leningen

Actuele rente én voorwaarden
van het grootste aanbod.

Persoonlijke hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 04:04
  • 04:01
  • 03:59
  • 03:57
  • 03:55

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

Inboedel financieren: 6 tips geld lenen voor inboedel

Zijn je meubels aan vervanging toe, maar heb je (nog) niet genoeg spaargeld voor een nieuwe inboedel? Dan is geld lenen voor de inrichting van je huis misschien wel een goed idee. Helaas betalen veel mensen nog altijd onnodig te veel voor hun lening. Met onze zes tips vind je een passende lening met goede voorwaarden en gegarandeerd de laagste rente.

Tip 1. Welke lening voor meubels kiezen?

Wil je geld lenen voor je inboedel, dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag tegen een vaste rente. Zo weet je vooraf precies hoeveel de lening je kost. Omdat de looptijd ook vast staat, weet je daarnaast exact wanneer je de lening hebt afgelost. Het is een ideale lening als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt.

Maar bij de inrichting van je huis weet je vaak nog niet precies hoe hoog de totale kosten uitpakken. Een doorlopend krediet is dan meer geschikt. Je spreekt dan met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Tot die limiet mag je onbeperkt geld opnemen en aflossen. Rente betaal je alleen over het deel dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Heb je toch meer nodig? Niet erg! Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen.

Tip 2. Pas op met meubels op afbetaling

Bij veel meubelzaken en postorderbedrijven koop je eenvoudig je inboedel op afbetaling. Dit lijkt misschien interessant, maar is vaak erg duur. De rente die je betaalt ligt namelijk fors hoger dan bij een bank of kredietmaatschappij. Trap dus niet in deze valkuil!

Tip 3. Korting lening meubels woningeigenaren

Als je een woning hebt gekocht, kom je in aanmerking voor een lening voor je inboedel met lagere rente. Er zijn namelijk kredietverstrekkers die korting bieden voor woningeigenaren. Let op, er gelden soms wel strengere voorwaarden!

Tip 4. Looptijd lening voor meubels bepalen

Ga je een persoonlijke lening afsluiten voor meubels, dan spreek je een looptijd af met de bank. Voor het einde van deze periode moet je de lening helemaal hebben terugbetaald. Omdat je bij een langere looptijd de lening over meer maanden gespreid terugbetaalt, zijn je maandlasten lager. Het lijkt dus aantrekkelijk om voor een zo lang mogelijke looptijd te kiezen. Omdat de lening echter langer loopt, betaal je ook langer rente. Hierdoor pakt je lening uiteindelijk tóch hoger uit. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je financieel kunt dragen.

Tip 5. Verstrekker lening meubels kiezen

De meeste mensen die geld lenen voor de inrichting van hun huis, gaan direct naar de bank waar ze ook hun betaal- en spaarrekening hebben. Maar dit is meestal niet de voordeligste optie. Grote banken vragen hogere rentes voor een lening dan kleinere, online kredietverstrekkers. Goed vergelijken gaat je hier dus geld besparen.

Tip 6. Verzekering nieuwe meubels

Met nieuwe meubels stijgt ook de waarde van je inboedel. Pas daarom even je inboedelverzekering aan, zodat je bij een schade zeker genoeg vergoed krijgt.

Geld lenen voor inboedel?Dan is een persoonlijke lening de beste optie. Maar betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar je honderden euro's per jaar op je inboedel lening.!
Geld lenen vergelijken
Leningen vergelijken, loop je besparing niet mis
Inboedel
Eerst meer info? Lees dan hier onze 7 tips
tc